Gdzie jest zima!
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez SebastianFM · Opublikowano
@maxmaster027, do gier w które gram spokojnie wystarcza mój RTX 4070 Ti. Czekam na kolejną generację. -
Przez VRman · Opublikowano
Dobrze gada! Polać mu! @JeRRyF3D wrrr? Aż mi się fraz przypomniał od razu.. A co do błędnej ortografii - Nie martw się. On to napewno wiedział, tylko niechcący. -
Przez nozownikzberlina · Opublikowano
Musi obniżyć standardy. Powinien mieć jakieś szanse u samotnej 40-letniej matki trójki dzieci. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
Mówisz, masz. GB203 - PNY 5070ti OC non-PLUS.rom Coś ponad 100MHz na rdzeniu. Trzeba sobie porównać na stronie producenta. Nie o to chodzi. Na Inno3d było 0RPM, a cokolwiek obciążenia wskakiwało na minimum 1400RPM bo tak producent wymyślił. Na PNY wentylatory rozpędzają się płynnie od 700RPM zależnie od obciążenia. Na Inno3d miałem zegar rdzenia stock z maksymalnym UV (ok. 0,89V jeżeli pamięć mnie nie myli) co przy Heaven Benchmark, Quake 2 RTX po ok. godzinie skutkowało w okolicach 1750 RPM. Tutaj bawiłem się w OC karty i przy PL 100% jestem w stanie zrobić stabilne +300MHz na rdzeniu, na +350MHz się krzaczy, niestabilności +330-340MHz. Znajdę sweet spot i dam zapas, przeniosę na UV z zachowaniem stockowego rdzenia i powinno być miodnie. W końcu sam radiator waży ponad 1kg i jest komora parowa - widzę potencjał UV ale potrzebuję czasu aby go zbadać i będzie miodnie. Kartę trafiłem w takiej cenie, że wymieniając roczną Inno3d na nową PNY mam +160zł w kieszeni, nową 3 letnią gwarancję i przy dobrych wiatrach wleci kodzik na RE:R (200-300zł klucze chodzą). Myślę, że w ogólnym rozrachunku dobry ruch z mojej strony. A co człowiek będzie miał funu przy zmianie sprzętu to moje Ja opinie traktuje zawsze po macoszemu. Niektórzy są francuskimi pieskami co im nic nie pasuje, znowu niektórzy mają pecha i trafią na kiepski egzemplarz i na nim bazują żale. Lepiej samemu się przekonać - w końcu zawsze jest 14 dniowy zwrot. Jak wyżej, chyba temat wyczerpałem. Mój priorytet - maksymalny UV z zachowaniem stockowych zegarów rdzenia, oczywiście z jakimś rozsądnym stabilnym zapasem. Może OC VRAM ale to już drugi plan jak dopieszczę pierwszy. -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
VR jak zwykle chyba cos Ci sie pomyliło. Chiny to juz odjechały Ameryce dawno.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi