-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Krauziak · Opublikowano
W moim łapku fabryczna pasta klękła po trzech miesiącach od zakupu. Nawet TF8 nie podołał, dopiero ptm ogarnął sytuację. Zakładałem w październiku. Nawet bez podkładki, ale podniesiony na nóżkach jest w stanie utrzymać 190w poboru, co prawda na granicy zbicia (93-94c na cpu) ale jednak. Mówimy tu o 85w na cpu I 105-110w na gpu. Oczywiście karta po UV. Z ptm cześć obudowy nad klawiaturą jest gorąca jak piekarnik -
Przez AudRob · Opublikowano
O to właśnie chodzi, jest program do sprawdzania czy nie rwie obrazu oraz czy poprawnie działa G-Sync ale teraz nie pamiętam nazwy kiedyś tam sprawdzałem z takim fajnym wahadełkiem. Tylko oczywiście mówimy jak monitor już posiada sam w sobie obsługę G-Sync. -
Przez Tomasz Niechaj · Opublikowano
Nie jest tak prosto to określić, bo SAMAR ma osobną statystykę dla MHEV, do których zalicza też diesle i już wiem że mniej więcej połowa sprzedawanych diesli w ogóle ma w Polsce MHEV -
Przez Kabor · Opublikowano
Ogólnie chodzi o to aby zamiast Vsynch używać g-synch (F-synch). Np. dla monitora 240Hz. W przypadku włączonego g-synch, bez V-synch bez blokowania klatek. G- synch działa w zakresie od (40Hz - tu zależy od monitora do 240). Jeżeli gra działa w tym zakresie FPS to nie ma problemów. Jednak jak będziesz miał więcej niż 240Hz to g-synch się wyłączy i pojawi się rwanie obrazu (nie ma negatywnego wpływy na opóźnienia). Jak masz włączony g-synch, z V-synch oraz bez blokowania klatek. To różnica jest taka, że jak osiągniesz 240Hz to g-synch się wyłączy i włączy się Vsynch. Wtedy maksymalnie osiągniesz 240FPS i nie będzie rwania ale będzie już załączony vsynch co spowoduje większe opóźnienia. Dlatego się blokuje FPS poniżej limitu (np. te 3 klatki) aby nigdy vsynch się nie włączył i zawsze działał gsynch. Czasami niektórzy włączają w tych sterownikach ten vsynch ale teoretycznie nigdy nie powinien się załączać (ale mogą być jakieś anomalie dlatego aby nie było rwania można go włączyć). -
Przez AudRob · Opublikowano
Zawsze masz mieć ustawione mniej klatek niż monitor ma odświeżania. A tu akurat na formułki nie patrzyłem, sam kiedyś sobie potestowałem jak jest dla mnie najlepiej i tak ustawiłem😊
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi