Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak mnie troche to wszystko smieszy bo ze 2-3 lata temu byl krzyk ze idziemy w 4k itd a teraz przynajmniej kilka nowych premier pokazuje ze szczytem mozliwości obecnych kart jest 1440p i to w dodatku jesli godzimy sie na 60 fps ze spadkami wiec do 4k to moze dojdziemy za 20 lat

Opublikowano (edytowane)

Dopiero gralem pol h i ta grafika faktycznie jest troche ciezkostrawna. Na pewno sie przyzwyczaje, ale takie mam odczucia na poczatku.

Jest duza ilosc elementow graficznych ktore jakos srednio ze soba wspolgraja. To jest efekt specyficznej grafiki swiata Borderlands ktory tak srednia dziala na UE.

We 3 poprzednich wersjach tego az tak nie uswiadczylem. Na razie gralem malo, ale nie czuje w ogole efektu otwartych przestrzeni ktory bardzo mi sie podobal w wczesniejszych odslonach. Podobnie brak klimatu madmaksowosci.

Optymalizacja lezy, ale to juz pisali ludzie wczesniej.

Kolory jak ktos pisal wczesniej zbyt jaskrawe, ale to mozna ustawic "monitorem"

Edytowane przez Radziuwilk
Opublikowano
1 godzinę temu, Eltik napisał(a):

tak mnie troche to wszystko smieszy bo ze 2-3 lata temu byl krzyk ze idziemy w 4k itd a teraz przynajmniej kilka nowych premier pokazuje ze szczytem mozliwości obecnych kart jest 1440p i to w dodatku jesli godzimy sie na 60 fps ze spadkami wiec do 4k to moze dojdziemy za 20 lat

To jest zwykle niedbalstwo devow którzy mają wywalone jajca na optymalizację i często w wymaganiach uwzględniają generatory klatek..  no bo po co sie męczyć z optymalizowaniem jak mozna z 50 klatek takim mfg zrobic 200 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Radziuwilk napisał(a):

Dopiero gralem pol h i ta grafika faktycznie jest troche ciezkostrawna. Na pewno sie przyzwyczaje, ale takie mam odczucia na poczatku.

Jest duza ilosc elementow graficznych ktore jakos srednio ze soba wspolgraja. To jest efekt specyficznej grafiki swiata Borderlands ktory tak srednia dziala na UE.

We 3 poprzednich wersjach tego az tak nie uswiadczylem. Na razie gralem malo, ale nie czuje w ogole efektu otwartych przestrzeni ktory bardzo mi sie podobal w wczesniejszych odslonach. Podobnie brak klimatu madmaksowosci.

Optymalizacja lezy, ale to juz pisali ludzie wczesniej.

Kolory jak ktos pisal wczesniej zbyt jaskrawe, ale to mozna ustawic "monitorem"

Dla mnie już w trójce był wylew jaskrawej tęczy z ekranu. Męczyło to oczy na oledzie

Opublikowano (edytowane)

Gralem lacznie dopiero z 1,5h i ta 4 czesc ma jak dla mnie najgorszy entry level ze wszystkich czesci.

Ta grafika jest ladna, ale mi przeszkadza w grze. Przeciwnicy zlewaja sie z reszta Czesto patrze na radar gdzie sa. Do tego przesadzili z tymi wszystkimi ficzerami typu latanie, magia, efekty broni itp itd. Ciezko sie w tym polapac do tego specjalne efekty postaci zaslaniaja pol ekranu. 

Jako mega fan Borderlands dotre sie i z ta 4 czescia, ale jak dla mnie na ta chwile nie idzie to w dobra strone. 

Edytowane przez Radziuwilk
Opublikowano (edytowane)

Zawsze mnie to śmieszy, jak porównują najnowszą część do poprzednich i piszą że nie ma róznicy, ewidetnie osoby które nie grały w B4.

Już Borderlands3 wyglądalo zdecydowanie lepiej od dwójki a ludzie to samo pisali że nie widać róznicy.

Sh8w8SR.jpeg

Oświetlenie znacznie lepsze, powiedziałbym że ze wszystkich częsci Borderlands4 dostało największy przyrost detali, nigdy do tej pory nie mieliśmy tyle roślinności w Borderlands.

Dla mnie przeciwnicy nie zlewają się z otoczeniem widać ich wyrażnie, w Borderlands3 też nie miałem z tym problemu za to w Borderlands2 męczylo mnie to mocno.

Edytowane przez Frog67
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj jak oglądałem porównanie wersji na PS5 to zszokowałem się

- tryb quality 30fps ale czuć jakby bylo ze 20fps 

-tryb performance 60 oczywiście niestabilne do tego trawa migocze jak oszalała.

Edytowane przez Frog67
Opublikowano
10 godzin temu, Frog67 napisał(a):

Ja dzisiaj jak oglądałem porównanie wersji na PS5 to zszokowałem się

- tryb quality 30fps ale czuć jakby bylo ze 20fps 

-tryb performance 60 oczywiście niestabilne do tego trawa migocze jak oszalała.

Ta gra nie dostała trybu dla PRO z tego co mi wiadomo. 

Opublikowano

16h za mną i gra cały czas trzyma te 100-120FPS z DLSSQ\FG. Dotarłem też do zimowej krainy a mapy odkryłem może z 25%. Jestem zadowolony z tego co dostałem. Lokacje zróżnicowane, sporo też wszelakich podziemi. Kolejne poznawane postacie mają ten specyficzny humor. Trochę mało Claptrapa ale może jeszcze dalej się pojawi. No i filling strzelania rewelacja czuć te pukawki znakomicie. 

Borderlands®4   14.09.2025 12_30_06.png

Opublikowano
44 minuty temu, Reddzik napisał(a):

:kupa: Dobrze działa?  No chyba nie. 

obraz.thumb.png.4d099ca764b7bf396fa8259619a53938.png

jaki szrot, za takie coś ktokolwiek to produkował powinien stracić robotę

23 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

16h za mną i gra cały czas trzyma te 100-120FPS z DLSSQ\FG. Dotarłem też do zimowej krainy a mapy odkryłem może z 25%. Jestem zadowolony z tego co dostałem. Lokacje zróżnicowane, sporo też wszelakich podziemi. Kolejne poznawane postacie mają ten specyficzny humor. Trochę mało Claptrapa ale może jeszcze dalej się pojawi. No i filling strzelania rewelacja czuć te pukawki znakomicie. 

Borderlands®4   14.09.2025 12_30_06.png

dlaczego ta grafika jest  taka  dziwna, przesycona, przerysowana jakby?