Jaycob 3 178 Opublikowano Niedziela o 08:36 Autor Opublikowano Niedziela o 08:36 (edytowane) Gratki! Na poziomie Akcja prompty również się nie wyświetlają, chyba że sam wł. w opcjach. Więc grałeś z tymi podpowiedziami. Edytowane Niedziela o 08:39 przez Jaycob
j4z 2 025 Opublikowano Niedziela o 10:24 Opublikowano Niedziela o 10:24 Nie kojarzę, żebym włączał w opcjach.
Jaycob 3 178 Opublikowano Niedziela o 11:06 Autor Opublikowano Niedziela o 11:06 (edytowane) To najwidoczniej musiałeś coś zmienić, bo domyślnie prompty są włączone w trybie fabularnym, a w trybie akcji wyłączone. Po kilku zgonach gra sugeruje obniżenie poziomu i być może wtedy coś przełączyłeś... https://timesaver.gg/blog/onimusha-way-of-the-sword-difficulty-settings Cytat Story mode difficulty down, but the most interesting part of it is the Action Prompts feature. This is on by default in Story mode, and I am blown away by how transformative it is. https://gameinformer.com/opinion/2026/09/04/onimusha-way-of-the-swords-easy-mode-expertly-teaches-parrying-to-those-who-hate Tak czy inaczej, grając z promptami, miałeś pewne ułatwienie, bo wiedziałeś już, kiedy i jaki atak nadchodzi. Edytowane Niedziela o 11:06 przez Jaycob
samsung70 538 Opublikowano Niedziela o 11:18 Opublikowano Niedziela o 11:18 która gierka ma bardziej soczystą, mięsistą walkę? Crimson czy Onimusha? pograłem w demo Onimushy na STEAM i kurcze no nie wiem. Crimson dla mnie miażdżył pod tym względem. ale ja to mało gram w takie gierki
j4z 2 025 Opublikowano Niedziela o 11:26 Opublikowano Niedziela o 11:26 To Wy graliście bez? 7 minut temu, samsung70 napisał(a): Crimson dla mnie miażdżył pod tym względem Crimson miał dla mnie kiepski model walki.
musichunter1x 1 702 Opublikowano Niedziela o 11:27 Opublikowano Niedziela o 11:27 (edytowane) Zdobywając klucz za 100 zł od GPU postanowiłem spróbować... Animacje i system walki są tak dobrze zespolone, że prawie mogę wybaczyć brak potrzeby używania wszystkich narzędzi i pozycjonowania. Natomiast lokacje i dialogi są tak nudne i oklepane, że zaczynam pomijać już w pierwszym 5 godzinach, starając się zachować te ważniejsze. Gdyby dali opcje pomijania linii dialogowej, a nie całego przerywnika to jeszcze jakoś to wyglądałoby... Tak to mamy dziesiątki minuty pitolenia o oczywistościach, bo przecież trzeba udawać realizm i dorabianie oklepanych schematów do zadania - pozamiataj wrogów z mojej działki. Mogła to być tablica z zadaniami. Na licho tyle tutoriali i łatwych starć, skoro dają świetne miejsce do trenowania i testowania? Milion badziewia do zbierania, aby ulepszać broń o 3% zamiast od razu 25% ale rzadziej... Mam wrażenie że gra strasznie marnuje mój czas, a cały system walki opiera się na refleksie, ale zwykłe parowania ma tak duże okno, że staje się opcjonalny. Brakuje mi w tym taktyki, kombinowania itd... Szczególnie że agresywność przeciwników jest mizerna. Może później będzie inaczej lub wyższy poziom trudności po ukończeniu gry coś zmieni, ale ponowne zbieranie złomu i zadań pobocznych jest piekłem... Edytowane Niedziela o 11:44 przez musichunter1x 1
j4z 2 025 Opublikowano Niedziela o 11:28 Opublikowano Niedziela o 11:28 (edytowane) @Jaycob no widać tutaj od razu na początku filmu "L1". Serio graliście bez tego? Chce się upewnić. 😀 Włączyłem jakiś randomowy walktrough i faktycznie gość tego nie ma włączonego. Ale jaja 😀, bez tego to ja pewnie nie doszedłbym do ostatniego bossa nawet. 😀 Edytowane Niedziela o 11:34 przez j4z
musichunter1x 1 702 Opublikowano Niedziela o 11:36 Opublikowano Niedziela o 11:36 @j4z Paniee, toż to prawie autopilot i normalnie tego nie ma. 1
j4z 2 025 Opublikowano Niedziela o 11:40 Opublikowano Niedziela o 11:40 (edytowane) Samemu się domyślać, którego uniknąć, a który sparować? Panie kochany... 🙉 23 minuty temu, samsung70 napisał(a): pograłem w demo Onimushy na STEAM i kurcze no nie wiem. Panie, jak Ty nie wiesz, nawet jeżeli grałeś, to kto ma wiedzieć? Imo Crimson nie ma podjazdu do Onimushy pod tym względem. Edytowane Niedziela o 11:42 przez j4z
Jaycob 3 178 Opublikowano Niedziela o 11:42 Autor Opublikowano Niedziela o 11:42 (edytowane) 19 minut temu, j4z napisał(a): To Wy graliście bez? Od początku na poziomie Akcja i bez promptów, jak prawilny gracz. 5 minut temu, j4z napisał(a): Samemu się domyślać, którego uniknąć, a który sparować? Panie kochany... Dokładnie. Trzeba patrzeć na animacje przeciwnika, zamiast czekać aż gra podpowie, co zrobić. Widać, że świeżak, nieobyty w soulsach. Edytowane Niedziela o 11:46 przez Jaycob
j4z 2 025 Opublikowano Niedziela o 11:46 Opublikowano Niedziela o 11:46 To dobrze, że jest ta opcja, inaczej bym pewnie nie skończył gry lub skończył na easy. 5 minut temu, Jaycob napisał(a): Widać, że świeżak, nieobyty w soulsach Obyty, obyty. Grałem w niejednego, nie skończyłem żadnego. ...nie licząc 2d typu Salt & Sanctuary w kanapowym coopie i Tails of Iron.
Rekomendowane odpowiedzi