Skocz do zawartości

Wymiana karty graficznej z RX590 na ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9 grudnia panu pierwszy raz pisaliśmy że 5950 to zakup "bez sensu"  potem jeszcze raz, ale pan nie słuchał. dodaliśmy argumenty o chłodzeniu, poborze, cenach i nic.. 

na szczęście przyszedł kartofel i chyba dotarło  ;)

Opublikowano
22 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Intel 12400F na równi z Ryzenem 5500.

Niby dlaczego? Przecież tu masz na wykresie wartości średnie z ilus tam testów - przy zesawieniu średnim taki wynik jest jak najbardziej możliwy.

Opublikowano

To czysta statystyka, 9 zarabia 1$, a jeden zarabia 1000$ - finalnie średnio wszyscy są bogaci, bo zarabiają po 100$. 

Więc taki wynik możliwy jak najbardziej jest. Musiałbyś zrezygnować z podawania wartości średnich, żeby takich baboli nie było. 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Te testy Hardware Unboxed to jest taki syf, że brak słów. 

Intel 12400F na równi z Ryzenem 5500.

O ile wyniki na ddr5 bez zaskoczenie, to te na ddr4 mnie zaskoczyły :E 

Myślę że to odpowiednia sprawa do weryfikacji dla @tomcug :P 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
18 godzin temu, Radio Tirana napisał(a):

Nie jest możliwy. 12400F od zawsze stał na równi z Ryzenem 5600X.

Z kolei Ryzenem 5500 wszyscy pogardzali, ponieważ przez obcięty cache ten procesor się boksował z Ryzenem 3600.

No właśnie :thumbup: Oglądałem ten test HU przed chwilą i też się zastanawiam skąd takie dziwne wyniki :E 

Opublikowano
9 godzin temu, Send1N napisał(a):

po prostu r5 5500 to nie jest poziom 12400F tylko 5600

A powinien być maksymalnie R3600 - bo w gruncie rzeczy to ten sam procesor, ale z przyciętym cache o połowe. Miałem oba w zeszłym miesiącu w tym samym PC, więc sobie potestowałem i poza różnicą w PCIE (3.0 vs 4.0) to wyniki są średnio takie same.

• Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Chyba nie ma budy idealnej, chociaż obecna którą posiadam (HAVN BF360 flow) i tak najmniej "wybrakowana" z tych które posiadałem. Ale wady ma, bardziej estetyczne niż praktyczne - przednie wentyle czy wszelkie kable do mobo czarne a buda biała  No już mogli to dać białe     Ale i tak ją lubię i zostanie ze mną na dłużej     No chyba że znów się coś pojawi na rynku co skradnie moje serce jak ona gdy weszła  
    • Jak już ostatnio tyle w tym lesie siedzimy. Co powiecie na pomysły i argumentację, że skoro w lasach wytycza się szlaki piesze, rowerowe czy narciarskie to powinno też być miejsce dla quadów i motorów. Mi tylko ręce opadają ale może ktoś uzna to za dobry kierunek?   https://sportowefakty.wp.pl/rajdy-terenowe/1276752/ruszyly-kontrole-w-polskich-lasach-posypaly-sie-pierwsze-mandaty
    • Eeee specyfikacja to naprawdę średnio wygląda względem Z2E  
    • Mam problem z Narzędziem Wycinanie w systemie Windows 11. Po wykonaniu zrzutu ekranu. W prawym dolnym rogu ekranu pojawia się jedynie małe powiadomienie tekstowe z informacją: "Zrzut ekranu skopiowany do schowka. Automatycznie zapisywane w folderze zrzutów ekranu" (tak jak na załączonym zrzucie ekranu nr 1). Nie pojawia się natomiast ten duży, graficzny podgląd zrzutu, który umożliwia szybką edycję i kadrowanie (taki jak na zdjęciu nr 2). Co ciekawe, po kliknięciu w to małe powiadomienie system w ogóle nie reaguje i nie otwiera aplikacji. Zrobiłem czystą instalację systemu Windows 11 (od stanu początkowego), ale problem nadal występuje. Utworzyłem na tym samym komputerze drugie, nowe konto użytkownika i tam wszystko działa idealnie – duży podgląd się pojawia. Problem występuje wyłącznie na moim głównym koncie z uprawnieniami administratora. Dlaczego konto administratora blokuje ten podgląd i jak to naprawić? Czy to kwestia jakiegoś specyficznego wpisu w rejestrze, czy błędu w uprawnieniach profilu? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki i pomoc w rozwiązaniu tego problemu, bo jest to niesamowicie uciążliwe w codziennej pracy. Edit: Od AI. Brak dużego podglądu (okna z możliwością edycji) po kliknięciu w powiadomienie to częsty problem w Windows 11, który zazwyczaj wynika z uszkodzenia danych aplikacji w Twoim profilu użytkownika lub błędnych powiązań protokołów, rzadziej z błędu rejestru całego systemu. Skoro na drugim koncie wszystko działa poprawnie, sam system i jego pliki są nienaruszone, a problem leży wyłącznie w granicach Twojego profilu logowania.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...