MadDog 19 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Cześć. Planuję pod choinkę mojemu synowi wymienić już leciwego GTXa 1070. Mój młody głównie ciśnie w Path Of Exile 1 i teraz 2, Guild Wars 2, sporadycznie LoL i Rainbow Six Siege. (rozdziałka full HD) Budżet planuję w okolicach 1300 zł (+- 200zł). Komp jest na Ryzenie 5 3600 (w przyszłym roku może wymienię na 5700X3D), 16GB ramu, zasilacz Silentium PC Vero 550W. Kompa składałem 4 lata temu na płycie MSI B450-A Pro Max. RTX 3060 12GB? RTX 4060? Radek XT 7600? W okolicach 1500 zł są już RX 6750XT ale nie wiem czy ta zasiłka podoła w peakach mocy takiego Radka. Poza tym UE5 zabija RDNA2 chyba. Z góry dzięki Edytowane 7 godzin temu przez MadDog
Radio Tirana 114 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, MadDog napisał(a): RTX 3060 12GB? RTX 4060? Intel Arc B580 12GB będzie rozsądniejszym wyjściem.
MadDog 19 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu No dobra. Poprzeglądałem jeszcze OLXa i ostatecznie wytargowałem używanego Gigabyte'a RTX 3070 Gaming OC z półroczną gwarancją w cenie 1150zł. Ale chętnie możemy jeszcze podyskutować bo może będą inne osoby, które może będą chciały coś kupić w tym budżecie. Co do nowych Inteli to na papierze wyglądają bardzo dobrze. Przez chwilę nawet się zastanawiałem czy nie brać ale wyprzedały się w cenie MSRP i są już niedostępne na ta chwilę w tej cenie. Trochę bałem się jeszcze sterowników bo widać, że w niektórych grach potrafi mocno odstawać od konkurencji. Ale pewnie jak poprawią stery to będzie to doskonały wybór w tych pieniądzach. I życzę Intelowi powodzenia bo dla nas najlepsza jest zdrowa konkurencja.
miro 148 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu problemem 3070 jest to że ma mało pamięci, co widać coraz częściej i lepiej nie będzie.. swojemu młodszemu kupiłem 3060 12GB MSI gamingx z dwuletnią gwarancją za 900zł i nawet indiana jones się nie krztusi w 1440, czego raczej 3070 nie zrobi.. ale kupowanie 6750xt za 1500zł to też nie jest dobry pomysł, gdzie używka z gwarancja 6700Xt chodzi w okolicy 1000zł, nawet mniej.. 2mce temu 7700Xt można było kupic w okolicach 1600zł bez łaski. 5700x3d niestety bardzo podrożały i ze względu na koniec produkcji 5800x3d raczej szybko taniej nie będzie. a były już po 600zł z Chin . też jestem ciekaw tego intela, chociaż sam bym sie nie odważył.
Dejff0 1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu zastanawiam się nad sprzedażą MSI GeForce RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8GB GDDR6X zakup 15.03.2022 od tego czasu 36miesięcy.
kalderon 85 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nieee!!! Karta śladowo szybsza od 3070, dalej 8GB VRAMu będzie ją dusić, za to zużywa prawie tyle samo prądu co 3080 (290W).
MadDog 19 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, miro napisał(a): problemem 3070 jest to że ma mało pamięci, co widać coraz częściej i lepiej nie będzie.. Na razie leci na 24 calowym monitorze w Full HD więc 8GB vramu nie powinno być jakimś większym problemem. Jakby giercował w 1440p to wtedy co innego. Monitora na razie nie planuje zmieniać. Najpierw do wymiany poleci procek. Edytowane 2 godziny temu przez MadDog
Send1N 587 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Co z tego że wyszła ta karta intela nad którą tyle osób się podniecało w temacie jak ludzie boją się jej kupić na to właśnie się zanosiło 45 minut temu, kalderon napisał(a): Nieee!!! Karta śladowo szybsza od 3070, dalej 8GB VRAMu będzie ją dusić, za to zużywa prawie tyle samo prądu co 3080 (290W). On chce sprzedać a nie kupić 1
sideband 133 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Soft robi swoje nadal sporo bamboli i sinusoida wydajnościowa to odrzuca ludzi od zakupu kart od Intela. 1
miro 148 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 17 minut temu, Send1N napisał(a): ad którą tyle osób się podniecało w temacie jak ludzie boją się jej kupić no i teraz ją polecają żeby kto inny kupił i potestował 1
sideband 133 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Niektórzy kupują z czystej ciekawości
Rekomendowane odpowiedzi