Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.11.2025 o 02:23, ODIN85 napisał(a):

Więc nie ma krwi i latających głów?:(

Są. Jest to takie obejście kategorii wiekowej. Ale nie wiem jak tu wstawiać spoiler więc nie napiszę.

Dla mnie to najlepsza część obok predator 1 i 2

Edytowane przez Dimazz
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Obejście jest takie, że szlachtują obce formy życia i androidy, a w klasyfikacji wiekowej przemoc wobec nich jest traktowana bardziej ulgowo niż przemoc wobec ludzi. Krew beee, ale jakiś tam biały płyn z robota czy inne kolorowe, kosmiczne ciecze ustrojowe cacy. Bodajże "strong sci-fi violence" tam to się zwie.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano
W dniu 10.11.2025 o 11:28, miro napisał(a):

dokładnie, widać co się dzieje na prywatnych serwerach , milion pobrań kamery, zrobione napisy AI, z tego lektor AI i oni to oglądają i zachwyceni, bo na kino nie mają...

dobry film powiedzą, cały czas akcja... i pogadalim

Ale akurat Pomidory agregują recenzje krytyków filmowych, a oni oglądają w kinie.

Opublikowano (edytowane)

W twoim przypadku to mnie nawet i raczej większości osób tutaj nie dziwią tego typu algorytmy :ExD za robienie tego typu przeróbek pierwszej części conjuring powinni dostać po łapach, jedynka to był świetny klimatyczny trzymający w napięciu i przede wszystkim horror w którym na prawdę można było się wystraszyć i czuć niepokój ;) Natomiast "A quiet Fart" może być najgłupszym filmem jaki kiedykolwiek powstał.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
28 minut temu, Send1N napisał(a):

Natomiast "A quiet Fart" może być najgłupszym filmem jaki kiedykolwiek powstał.

Tylko, że ten film nigdy nie powstał i nie powstanie. Ten trailer to taki skecz po prostu.

• Haha 1
Opublikowano

Tomek dostał honorowego Oskara :)  należał mu się

Choć ogłoszenie nominacji do Oscarów odbędzie się dopiero 22 stycznia 2026 roku, Akademia już teraz przyznała honorowe Oscary, wręczane za wyjątkowe osiągnięcia filmowe. I wśród tegorocznych laureatów znalazł się… Tom Cruise!

Wraz z nim wyróżnienia otrzymali także:

Debbie Allen – aktorka i choreografka

Wynn Thomas – scenograf

Tom Cruise – aktor i producent, który mimo trzech nominacji („Magnolia” 1999, „Jerry Maguire” 1996, „Urodzony 4 lipca” 1989) nigdy wcześniej nie zdobył Oscara. Był także nominowany jako producent „Top Gun: Maverick”.

Cruise odebrał statuetkę 16 listopada podczas gali Governors Awards. Nagrodzono go za „niezwykłe zaangażowanie na rzecz naszej społeczności filmowej, doświadczeń kinowych oraz środowiska kaskaderskiego”.

Statuetkę wręczył mu Alejandro G. Iñárritu, reżyser nadchodzącego filmu, w którym Cruise ma zagrać. Aktor wygłosił wzruszające przemówienie, oddając hołd wszystkim, którzy tworzą filmy – od twórców efektów specjalnych, przez kaskaderów, po ekipę techniczną.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Będziemy mieli na stałe "swojego" człowieka w Hollywoodzie? Amerykański debiut Jana Komasy (Boże Ciało, Hejter, Miasto '44) - Rocznica - został całkiem ciepło przyjęty przez krytyków i nie powinien zatopić jego "american dream".

https://www.rottentomatoes.com/m/anniversary_2025

https://www.imdb.com/title/tt12583926/

Na światową premierę czeka z kolei brytyjski film Komasy - Dobry Chłopiec - który po pokazach festiwalowych też pozbierał niezłe noty.

https://www.rottentomatoes.com/m/good_boy_2025_2

Opublikowano

Ogólnie to beka z tego bo pamiętam ze jednym z zarzutów do Man of Steel było to ze jak Superman walczył z Zod'em w Metropolis niszcząc część miasta to zabili tysiące osób. Superman by nigdy na to nie pozwolił. Co jest może zgodne z moralnością Supermana ale Snyder pokazał po prostu to w realistyczny sposób jakby najprawdopodobniej właśnie taka walka wyglądała.

A tutaj Gunn zrobił to dokładnie to samo tylko "udał" ze miasto niby puste i nikt nie zginął... ta jasne :E

Ogólnie WB dało mega ciała zamykając Snyderverse i to w krytycznym momencie jak do roli Supermana miał powrócić Henry Cavil.

Mieli fajnie wykreowany, mroczny świat, idealnie pasujący do DC i fajnie kontrastujący z kolorowanka jaka robi Marvel DCU. Swietnie obsadozne role supermana, Batmana i Wonder Woman.

Wszytko to spuścili w kiblu i zamienili na jakaś kolorowankę od Gunn'a która ani trochę nie pasuje do DC a na dodatek jest nudna.

• Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dokładnie...u ciebie widać syf na dole budy, u mnie nie...bo jest biała     Dlatego wolę jasne kolory
    • Witam, Jak w temacie, chciałbym się dowiedzieć czy wśród aktualnych modeli znajdę jakąś perełkę która spełni moje oczekiwania i nie przetrzepie przesadnie kieszeni. Żeby było prościej może opisze w skrócie co mi się podoba w sprzęcie z którym mam styczność:   Eizo CG277 od niedawna w robocie - praca w coreldraw oraz adobe photoshop, grafika głównie pod druk - wysoki komfort pracy, świetne kolorki(pełne 10bit), teksty i krzywe wyraziste jak nigdy, no i tam chyba odświeżanie monitora jest prądem stałym a nie zmiennym jak w typowych monitorach - nie męczy nawet po kilku godzinach siedzenia, ale do grania się nie nadaje, za wolny - bo to nie jego przeznaczenie, wiadome   TV sony 65XF9005 - matryca LCD (PFS LED – “TRILUMINOS”) typ. VA, Direct LED(Full Array Local Dimming) - z tego co wyczytałem to taka technologia analogiczna do QLED (kropka kwantowa) czy LCD LG (NanoCell), zapewnia wysokie pokrycie barw i wszystko wygląda bardzo naturalnie, atrakcyjnie cieszy oko ale nie jest przesadnie przejaskrawione, maksymalna jasność po kalibracji 600cd/m2 (pełny ekran klasyczna treść SDR), 1 100 cd/m2 (HDR, skrawek ekranu), kontrast statyczny 6000:1, kontrast ANSI 3500:1, świetne kąty, czarny bardzo dobry - przy zgaszonym świetle w pokoju i czarnej planszy z białymi napisami końcowymi w filmie, widzisz wyraźnie tylko białe napisy, ostre i wyraźne, dla porównania u kumpla to samo oglądałem na OLED to czerń spoko ale napisy i jasne elementy dużo słabiej wypadały, za mocno świeciły i stawały się przez to mało wyraźne, jak dla mnie przegrywa z oledem jedynie płynnością ruchu, mimo że matryca jak na swój rodzaj do wolnych nie należy.   iiyama G2770HS 180Hz FastIPS, 0,2ms - monitor kupiony okazyjnie bardzo tanio jako tymczasowy, szybka matryca, ale max 1080p w 27" i praca z tekstem to słabe połączenie, używam go na zmianę z Dell 2713hm   Dell 2713hm - chyba najdłużej na nim siedziałem i w pracy w domu głownie do pracy z grafiką zanim pojawił się Eizo, do pracy ok, ale w grach za wolny   Lenovo R27q-30 - kupiony dla syna do grania, jakoś nie mogłem znaleźć sensownych ustawień dla niego, obraz wydawał mi się za ciemny, albo za jasny, coś w nim nie pasowało, mimo że na papierze wydawał się spoko wyborem   No i teraz pytanko czy jest coś na rynku co mogłoby spełnić moje oczekiwania? przeznaczenie to głównie granie 75%, czytanie 20%, grafika 5%, praca z grafiką na nim to raczej sporadycznie raz na jakiś czas, ale wtedy mocno i intensywnie -  mam też taki zamysł że może zamiast skupiać się przy monitorze na tym aspekcie - olać to i po prostu brać monitor z roboty na czas prac i tyle, a docelowy mieć tylko pod rozrywkę, chociaż zapewne jak dobry monitor by sie trafił to jak sRGB będzie niezłe bo to się głównie w grach liczy to i Adobe RGB też będzie nienajgorsze:) Idąć dalej... dużo czytam i przetwarzam danych tekstowych, więc komfort pracy z tekstami, czcionkami itd. tu bardzo się liczy i gdyby nie to pewnie celowałbym w OLEDY, ale tam teksty to słaby temat, tak więc... co by tu wziść na celownik? jeżeli chodzi o budżet to sam niewiem ile trzeba by wydać? 1400-2200zł to jakieś sensowne pieniądze? czy za mały budżet na takie potrzeby?
    • Oj za małe mam doświadczenie, ale np. Lies of P w ogóle mi nie przypadł do gustu. Jakiś taki koślawy i mało soczysty. Dziwny, krótki unik. Przeciwnicy to paralitycy, nie czułem "ciężaru" starć, a jednak LoP ma lepsze przyjęcie niż Khazan, gdzie już walka ze śnieżną bestią w demku dała mi tego pierwotnego kopa z DS1 (w Demona nie grałem).
    • Nie no, Breath of the Wild mnie zabije ta gierka. Z moim stylem gry zaglądania w każdy metr kwadratowy to będzie bite 300h i ja nienawidzę sandboxów. Jednak tutaj włączam i sobie biegam, chociaż świat momentami pustawy a questy mocno sztampowe i bez wyborów jakichkolwiek. Taka w sumie "crap" gierka a jednak włączam, chociaż nienawidzę sandboxów. Nie wiem, deszcz zaczyna padać, ja stoję pod skałką z rozpalonym ogniskiem i jeszcze wjedzie w tle pianino, to chyba ta mityczna magia Nintendo na 10/10 ; ) I jeszcze ta plastyczna grafa, detale i grube zależności rządzące tym światem. Jak oni to zrobili na taki słabiutki tablecik SW1 to ja nawet nie wiem, w sumie na WiiU pierwotnie. A na SW2 to chodzi fenomenalnie, żelazne 60 klatek, chyba nie dostrzegłem ani jednego dipa. Czasem tylko za duży pop up trawki, postaci no i otoczenia daleko w tle dramatycznie traci poligony, wchodzi w uproszczone formy. Zapomniałem profesjonalną ang nazwę tego.
    • @Tankietka jakbyś określił top5 soulslików nie od FS to jaka by ona była?  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...