Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Send1N napisał(a):

Tak z innej beczki bo nie wiem w którym temacie to umieścić :) https://www.filmweb.pl/film/Oddaj+ją-2025-10073687 widział ktoś? bo jak na gatunek horror to ma zaskakująco dużo pozytywnych opinii w internetach :E :hmm:

Już debiut braci Philippou - Talk to Me https://www.filmweb.pl/film/Mów+do+mnie-2022-10026657- był wysoko ocenionym horrorem. Widać przez te trzy lata między filmami, rozwinęli swój warsztat reżyserski i scenopisarski. No i dorzucili świetną aktorkę w osobie Sally Hawkins. 

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1
Opublikowano

A to nie zwróciłem uwagi że to ich film ;) Mów do mnie był mocny, trzymał w napięciu i można było momentami się konkretnie wystraszyć, w takim razie wlatuje na listę (na jakiś nocny sobotni maraton zakrapiany alkoholem) ;) 

Opublikowano
39 minut temu, Kadajo napisał(a):

Wprowadzenie nowego bohatera wymaga pracy i czasu. Dobry aktor który to zagra to podstawa. Powiedzmy sobie to szczerze odkąd brakuje Stana Lee caly ten MCU rypną o podłogę jak mokra szmata.

Teraz wszystkich może uratować tylko wprowadzenie w filmach Marvela Ligii Sprawiedliwości:cool:

• Upvote 1
Opublikowano

Tu się nie ma co dziwić, teraz mamy takie pokolenie reżyserów, które musi bazować na schematach ponieważ nic nowego wymyślić nie potrafią :) 

A apropo Ramba 

Spoiler

Idzie Rambo przez dżunglę i spotyka RamboRambo. RamboRambo pyta się Rambo: Mogę z Tobą iść? Rambo odpowiada: Możesz.

I idą tak Rambo, RamboRambo i spotykają RamboRamboRambo. RamboRamboRambo pyta się Rambo i RamboRambo: Mogę z wami iść? Odpowiadają: Możesz.

I idą tak Rambo, RamboRambo, RamboRamboRambo i spotykają Schwarzeneggera. Schwarzenegger pyta się ich: Mogę z wami iść? Możesz.

I idą tak Rambo, RamboRambo, RamboRamboRambo, Schwarzenegger i spotykają ... SchwarzeneggeraSchwarzeneggera, który pyta się ich: Mogę z wami iść? Możesz.

I idą tak Rambo, RamboRambo, RamboRamboRambo, Schwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzenegger i NAGLE!!! spotykają SchwarzeneggeraSchwarzeneggeraSchwarzeneggera, który pyta się: Mogę z wami iść? Możesz.

I idą tak Rambo, RamboRambo, RamboRamboRambo, Schwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzeneggerSchwarzenegger i w końcu spotykają Terminatora, który pyta się ich: Mogę z wami iść? Możesz

I idą tak Rambo, RamboRambo, RamboRamboRambo, Schwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzeneggerSchwarzenegger, Terminator i spotykają TerminatoraTerminatora, który pyta się: Mogę z wami iść? Możesz.

I idą tak Rambo, RamboRambo, RamboRamboRambo, Schwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzeneggerSchwarzenegger, Terminator, TerminatorTerminator i spotykają TerminatoraTerminatoraTerminatora, który pyta się: Mogę z wami iść? Możesz

I idą tak Rambo, RamboRambo, RamboRamboRambo, Schwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzenegger, SchwarzeneggerSchwarzeneggerSchwarzenegger, Terminator, TerminatorTerminator, TerminatorTerminatorTerminator.

W reszcie dochodzą do przepaści. Wszyscy próbują przeskoczyć, ale daremnie.

Do próby podchodzi w końcu Rambo ... i udaje mu się przeskoczyć. DLACZEGO?

Bo miał najki.

:E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, crush napisał(a):

Nowy Rambo jest tak potrzebny jak łysemu grzebień.

W zasadzie kazdy Rambo po First Blood był potrzebny jak łysemu grzebień i był stopniowym zjazdem. 

W sumie ten prequel do jedynki - a tym ma być ten nowy film - wydaje się być najbardziej zasadnym ugryzieniem historii Johna - w zamyśle twórcy książkowego oryginału, kończyła się... szybko. Oczywiście jeśli pójdą w klimaty właśnie jednyki, a nie obrazu bohatera zbudowanego przez sequele.

1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tu się nie ma co dziwić, teraz mamy takie pokolenie reżyserów, które musi bazować na schematach ponieważ nic nowego wymyślić nie potrafią :) 

Ale wiesz, że pierwszy film o Rambo to też nie jest oryginalna historia? Najpierw była książka. 

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Aż mnie zaintrygowałeś, a że nie widzę postów tego , to musiałem wyszukać nowego ramba... z całym szacunkiem, ale on się nadaje do komedii romantycznych o nastolatkach z collegu, no ale to tylko moje skojarzenie :) czyli domyślam się co będzie za kilka lat emitowane na okrągło w Pulsie 2 :E 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Lypton napisał(a):

W zasadzie kazdy Rambo po First Blood był potrzebny jak łysemu grzebień i był stopniowym zjazdem. 

Jasne. Ale to dalej były hamburgery z jakąś tam duszą. Nie było większego przesłania, ale był tani fun.

A to pewnie będzie do porzygu patetyczny gniot antywojenny. Bez głębi, bez funu, bez Stallone'a.

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, crush napisał(a):

Jasne. Ale to dalej były hamburgery z jakąś tam duszą. Nie było większego przesłania, ale był tani fun.

A to pewnie będzie do porzygu patetyczny gniot antywojenny. Bez głębi, bez funu, bez Stallone'a.

Pierwsza Krew była filmem antywojennym, wpisującym się w krytyczny nurt ówczesnego kina o wojnie w Wietnamie. Ludzie często o tym zapominają, ale był to też film o wydźwięku pacyfistycznym, a John Rambo nikogo w nim nie zabił (celowo).  

W pierwotnym scenariuszu Jamesa Camerona (tak, tego Jamesa Camerona), druga część miała być filmem w klimacie pierwowzoru, ale Sylwkowi scenariusz się nie spodobał, a jak Sylwkowi w latach '80 scenariusz się nie podobał, to trzeba było go zmienić, tak jak pan Stallone każe. No i wyszedł tępy akcyjniak.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Nice

ale chyba tylko na amerykańskim amazonie do wypozyczenia za 30$, wersja x-ray edition

wszyscy myśleli że pod koniec sierpnia ( 45dni po premierze )

a u nas w październiku chyba dopiero, jeśli nie będzie polskich napisów, to pozostaje dograny dubbing MD, napisy/  lektor AI, albo w oryginale

Opublikowano

Dubbingować to można bajki dla dzieci. Inaczej to jest zbrodnia na filmie i aktorach. Jakiś czas temu, chyba na kanale Paramount dali "Złap mnie, jeśli potrafisz" z dubbingiem. Aż krem mi poszła z uszu jak usłyszałem dialogi DiCaprio.

• Upvote 2
Opublikowano

Początek był nawet dobry. Potem kolejny raz poszli w filozoficzną gadkę.

Ja rozumiem że zrezygnowali z genezy ale jak ktoś nie zna dobrze komiksów to tak słabo ogarnie co kto dlaczego. Dzieciaki nie mają czego tu szukać. Nawet dobrej młtucki nie ma. Na plus efekty i pies.

Rodzice ziemscy najgorzej dobrani ze wszystkich filmów i seriali.

5/10.

Opublikowano

Akurat w wypożyczalni nie było wtop. Jeszcze przed powstaniem wypożyczalni kasety zdobywało się na ryneczku, gdzie sprzedawano piraty nagrane w domowych warunkach. Czasami ich jakość była kiepska, a nawet trafiał się inny film niż ten napisany mazakiem na kasecie. No i tytuły były urozmaicane. Zamiast "Koszmar z ulicy Wiązów" były "Nocnemary" a "Wstrząsy" to były "Wężoidy" :D

• Like 1
  • Haha 1