Áltair 35 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Dla siebie mam już kupiony polar z drukiem 3D 100% polskiej produkcji lokalnej firmy, za ok. 300 zł . Kupię też przy okazji mysz bezprzewodową, bo obecnej port ładowania wysiudało gdzieś wgłąb obudowy. Na prezent od rodziny chcę blender do robienia gęstych soków i wałek-roller sportowy, bo ciągle mam kontuzje. Czyli dwie rzeczy, których potrzebuję. Rodzinie dam artykuły zdrowotne, typu miody, soki 100% z różnych roślin zielarskich, maści, pierniki z rynku bożonarodzeniowego jak domki, proteinowe masła orzechowe (bardzo smaczne to jest) długie czekolady, skarpety ;), zestaw naczyń do alkoholi, zamówione ubrania, zabawki. Czyli raczej nic typu "po cholerę mi to, trzeba będzie teraz sprzedawać albo oddawać". Edytowane 2 godziny temu przez Áltair
Wu70 151 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 20 godzin temu, jagular napisał(a): No chyba że mogę sobie zażyczyć ładnego domu w dobrej lokacji Ale dlaczego nie mógłbyś? 1
Áltair 35 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Weekend z kimś w takim domku Fajny pomysł na prezent w sumie
jagular 142 Opublikowano 34 minuty temu Opublikowano 34 minuty temu 3 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Jakiś czas temu w Uwadze zachęcali do emerytury w Indiach. Za 800zł żyjesz jak król Telewizja sobie wymyśla totalne bzdury Nie wierzę że ludzie, którzy produkują takie programy w ogóle w Indiach byli. Indie to bardzo, bardzo nierówny kraj. Może najbardziej nierówny na świecie. Byłem w miejscu, w którym obok budynku mieszkalnego wartego 2 miliardy USD (oficjalna estymacja) kręcili się żebracy (albo: pracownicy najgorszych zawodów, pracujący na dniówki) posiadający jedynie to, co na sobie i pracujący za kilkaset rupii (kilkanaście zł) dziennie. Ale generalnie myślę że 800zł to jest budżet królewski sprzed powiedzmy 50 lat i to budżet króla na uchodźstwie, bo królowie indyjscy (no dobra, technicznie książęta) byli bardzo, bardzo bogaci. 2 godziny temu, Klakier1984 napisał(a): Było było i jak mnie pamięć nie myli to wspominałeś coś o możliwości przeprowadzki na emeryturę ale może być to moja skleroza/ nadinterpretacja Azja tak, ale nie Indie...może da się jeszcze żyć na południu (większość białasów tam mieszka, w tym mój były manager), ale dalej to jednak jest życie pod górkę. 1 godzinę temu, Áltair napisał(a): Weekend z kimś w takim domku Fajny pomysł na prezent w sumie Znajdź zdjęcie z momentu, jak to wszystko się roztapia Śnieg teraz to często produkt widziany głównie w internecie
Rekomendowane odpowiedzi