Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ktoś by 5 lat temu napisał ze sony dalej będzie klepać swoje marvele a Marvel sam sie się za ora, to by wyśmiali. Oczywiście robią to tez bo umowa do marki zobowiązuje żeby przynajmniej raz na 3-4 lata wyszedł film bo prawa do Spider-Man wrócą do Disneya. 

Opublikowano (edytowane)

Spiderman..... Słabo to wygląda, bieda CGI, fabuła o niczym ale 10 latki będą zachwycone (chyba). No i na siłę wcisnęli Punishera (na wesoło) bo już całkiem było by dla 3 latków. 

Edytowane przez bourne2008
Opublikowano

no nie wiem, mój 11 latek mówi że to lipa, Punisher jest, a krwi nie ma

im się to już przejadło, tak samo jak gry

oczywiście że obejrzymy, ale bez wyścigu, jak wjedzie na stream kiedyś tam..

• Upvote 1
Opublikowano

Marvel jest wypalony od dawna, ale ogólnie panuje jakaś posucha na gruncie luźnych filmów SF/akcyjniaków. Nobody 2 mega przeciętny, wczoraj próbowaliśmy oglądać War Machine - tragedia. Jedna, wielka "klisza", odrzucająca na każdym kroku. Dalej poszedł Predator: Badlands - trochę lepiej, ale również pudło. Ugrzeczniona, wygładzona postać Łowcy, jakieś rodzinne dramy, brak znanego z oryginału klimatu, gdzie nawet w Predstors z Brodym udało sie trochę go upchnąć. Tron: Ares klops, Alien: Romulus co najwyżej średni. Gdzie filmy na poziomie choćby Edge of Tomorrow, które można obejrzeć po latach i nadal mieć banana na twarzy. Maybe i'm getting old. 

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Vulc napisał(a):

Marvel jest wypalony od dawna, ale ogólnie panuje jakaś posucha na gruncie luźnych filmów SF/akcyjniaków. Nobody 2 mega przeciętny, wczoraj próbowaliśmy oglądać War Machine - tragedia. Jedna, wielka "klisza", odrzucająca na każdym kroku. Dalej poszedł Predator: Badlands - trochę lepiej, ale również pudło. Ugrzeczniona, wygładzona postać Łowcy, jakieś rodzinne dramy, brak znanego z oryginału klimatu, gdzie nawet w Predstors z Brodym udało sie trochę go upchnąć. Tron: Ares klops, Alien: Romulus co najwyżej średni. Gdzie filmy na poziomie choćby Edge of Tomorrow, które można obejrzeć po latach i nadal mieć banana na twarzy. Maybe i'm getting old. 

mnie sie podobało jak napisałeś na pewno lepsze od takiego netflixowego War machine. Rola Androida świetnie zagrana ta aktora jest spoko . 

Opublikowano
57 minut temu, Kadajo napisał(a):

No Spiderek na razie like ratio po trailerze ma niższy niż nowa Duna wiec jednak ludzie wola piaski Arrakis niż Spiderboya :D

Lipiec należy do Odysei a nie jakiegoś pajęczaka. Swoją drogą ciekawe, że we wszystkich 3 filmach gra przereklamowana Zendaya.xD

Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

No Spiderek na razie like ratio po trailerze ma niższy niż nowa Duna wiec jednak ludzie wola piaski Arrakis niż Spiderboya :D

Jak oficjalnie potwierdzą Venoma to to się pewnie zmieni.

Opublikowano

Jest dziewczę na topie, niech sobie gra. Też za nią nie przepadam, ale choćby jako Chani w Diunie nie była najgorsza. Tam niepotrzebnie dokonali zmian jej charakteru względem książki, chcąc nadać jej "Pazura", a ostatecznie ją spłycając na wielu płaszczyznach. 

Opublikowano
23 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Jak oficjalnie potwierdzą Venoma to to się pewnie zmieni.

Biorąc pod uwage jak słabo byly odebrane filmy z Venomem i co sie wydarzylo ostnim razem jak w Spidermanie pojawil sie Venom to nie robil bym sobie zbyt duzych nadzieji.

Wręcz przeciwnie.

Im więcej nawala do tego filmu plotów, tym gorzej to wyjdzie.

Już sam trailer pokazuje, w sumie nie wiadomo co.

To pierwsza oznaka ze film może być lipny.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

ten ?  on wywala taką mackę, myślałem że to taki nowy  Octopus... ups

teraz mi moje chłopaki mówią że to Skorpion jest, on był w grze, jest w komiksach

obraz.thumb.png.af6a04112bb51c39e0b1a0692ee67165.png

Edytowane przez miro
  • Upvote 1
Opublikowano
13 godzin temu, Vulc napisał(a):

To na pewno nie jest problem z tobą bo też mam takie odczucie jak i zapewne 90% ludzi tutaj ;) prawdziwe kino już dawno się skończyło od dawna to już idzie w złym kierunku na ilość nie na jakość, raz na jakiś czas wyjdzie coś dobrego ale to i tak już nie ten sam klimat co kiedyś :E najbardziej boli upychanie wszędzie gdzie się da efektów generowanych przez AI... sztuką było tego typu sceny nagrać normalnie i wtedy człowiek to doceniał :/ niestety ale będzie jeszcze gorzej, za chwile zaczną przywracać zmarłe gwiazdy a za kilka lat już w ogóle nie będzie aktorów bo wszystko będzie sztuczne :hihot: Co do marvela to dla mnie skończył się na avengers end game pózniej moim zdaniem każdy film był do :dupa: Co do nobody 2 znacznie słabszy od pierwszej części, może dlatego że odgrzali po prostu kotleta w innym otoczeniu :/ 

Edge of tomorrow świetny :thumbup: oglądałem ze 3 razy a jak już padł  temat akcji/sci-fi z Tomem to rok młodszy Oblivion (2013) też warto zobaczyć :thumbup:

Opublikowano
9 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

To nie jest główny zły.

takie coś mi sie "wyświetliło na FB , z komiks on, tam rozkładają to na czynniki pierwsze :

Cytat

W zwiastunie widać, że coś dzieje się z ciałem Petera - budzi się w kokonie z sieci, czuje zachodząca zmianę i prosi o pomoc Dr Bruce'a Bannera. Dość mocno pokrywa się to z tym, co działo się z Parkerem w niesławnym THE OTHER, w którym po walce z Morlunem, wampiropodobnym złoczyńcą polującym na bohaterów i złoczyńców reprezentujących zwierzęce moce, zaczyna doświadczać podobnych symptomów. Z czasem Peter mutuje w pająkopodobną formę i w kolejnym starciu z Morlunem pozornie umiera, by... przeistoczyć się w wielkiego pająka i odrodzić jako człowiek, już zwyczajny - ale jeszcze silniejszy, niż wcześniej, z jeszcze bardziej czujnymi zmysłami i ze zdolnością wystrzeliwania organicznej sieci prosto z nadgarstków. Ku zaskoczeniu nikogo, ten dziwaczny stan rzeczy utrzymał się ledwie chwilę i został zretconowany po równie nieszczęsnym ONE MORE DAY, a o organicznych sieciach i mutacji w pająka nikt już nie pamięta. Ciekawscy mogą przeczytać tę historię po polsku w czwartym tomie THE AMAZING SPIDER-MANA od J. M. Straczynskiego. Czy w filmie zobaczymy Toma Hollanda mutującego w pająka? Przekonamy się jeszcze w tym roku.

Historia THE OTHER rozgrywała się na łamach trzech serii, FRIENDLY NEIGHBORHOOD SPIDER-MAN, MARVEL KNIGHTS SPIDER-MAN i flagowcu THE AMAZING SPIDER-MAN na przełomie 2005 i 2006 roku. Jej głównym zadaniem było... zbliżenie komiksowego Spider-Mana do jego ówczesnej kinowej wersji. Sam Raimi w swojej adaptacji postanowił dać Peterowi Parkerowi zdolność organicznej produkcji swoich sieci, podczas gdy wcześniej, w kilkudziesięcioletniej komiksowej historii postaci, posługiwał się mechanicznymi sieciowodami. Czyli "Brand New Day" to po części adaptacja komiksu, który służył za zbliżenie komiksu do filmu. Perpetuum mobile.