Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będąc fanem twórczości Clancy'ego, serial mnie mocno rozczarował. A Krasinski w roli Ryana chyba jeszcze bardziej. Poszedł w stronę tego co się lepiej sprzedaje, czyli akcji, kosztem wizji jaką stworzył Clancy. Alec Baldwin był IMO najlepszym Ryanem, a Polowanie na Czerwony Październik najlepszą ekranizacją książki wspomnianego autora.

Opublikowano

może jesteś zbyt konserwatywnym fanem, ale źle by było gdyby się wszystkim jedno i to samo podobało

też jestem z pokolenia które jeszcze czytało książki i twórczość Clancego z nich właśnie zna, a filmy poźniej. polowanie to absolutny klasyk, ale tu główne skrzypce stworzył moim zdaniem Connery, nawet J.E. Jones, S. Neill, Bladwin dla mnie jest tylko ich tłem. 

Najlepszym dla mnie był Ford, miał np w czasie patriotów coś czego nie ma Baldwin ( tu się pewnie nie zgodzisz )  charyzmę

Afflecka i Pine pominę, a Krasinski cóż, gra tak jak przewiduje scenariusz, ma być lekko, łatwo i przyjemnie i tak właśnie jest. amazonowy James Bond...

Amazon mógł zrobić serial akcji z/o Johnem Clarkiem, to by bardziej pasowało

Opublikowano

Oj tak, John Clark nadawałby się idealnie do takiego serialu. I chyba twórcy zapomnieli o jego istnieniu, za to ze stroniącego od walki analityka chcieli zrobić właśnie jego. ;) Przy czym Clark aka Kelly też nie był szukającym walki narwańcem. I to mnie najbardziej boli, wypaczono tożsamość Ryana na rzecz taniej akcji. 

Co do braku charyzmy u Baldwina się faktycznie nie zgodzę, ale absolutnie nie mam zamiaru podważać świetnej roboty jaką zrobił Ford. To jest prawie ten sam poziom. Affleck na przykład, kompletnie mi w tej roli nie pasował. Pine tym bardziej. Generalnie, co być może już zauważyłeś, nie lubię aż tak dużego odchodzenia od pierwowzoru, bo to rzadko kiedy się dobrze kończy. Z mojej perspektywy oczywiście.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Pan Mateoo napisał(a):

da sie przenosic cale tematy

chodziło tylko o przeniesienie "jednego"  posta do innego tematu, to musi się dać, ale niewazne, zniknął, dam jeszcze raz to samo

myslalem ze to serial bedzie, a to film :

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

polece lekkim offtopem

ja też 

Spoiler

o tyle dziwne że na moim forum się da, a silnik starszy. albo ty nie masz uprawnień  :

Spoiler

silnik forum 001.jpg

Edytowane przez miro