Jaycob 1 934 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Wszedłem na Steam i nie jest na czerwono - tylko 19% negatywnych z ponad 3000 opinii. Jak zwykle najbardziej marudzą ci, co w nią nawet nie tknęli?;)
Kadajo 7 406 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Dla PCMR 60 FPS to dramat nie do zaakceptowania, a już spadki z tego to prawdziwe zło i szatan
Necronom 431 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Coś tam łatają. Posklejają, cena do tego czasu trochę spadnie. Na muve za 255 zł, ale to dalej za dużo.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 29 minut temu, Kadajo napisał(a): Dla PCMR 60 FPS to dramat nie do zaakceptowania, a już spadki z tego to prawdziwe zło i szatan Na padzie idzie grać ale 60fps na myszce to nie ma szans..
Kadajo 7 406 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia To prawda, ja i tak sobie nie wyobrażam grac w taka grę na myszce. 1
tomcug 2 440 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 14 minut temu, Phoenix. napisał(a): Na padzie idzie grać ale 60fps na myszce to nie ma szans.. W dupach się poprzewracało 3
sideband 1 772 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Nie w dupach tylko w oczach tylko taka jest prawda 60fps to trochę mało 1
Kadajo 7 406 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Nie do MGS Wszytko powyżej 60 FPS to jest "Premium". Przyzwyczajamy się a potem jest płacz. Pograj pol godziny w 30 FPS to zobaczysz jakie 60 FPS nagle będzie ultra płynne
tomcug 2 440 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Następny burżuj. Kiedyś się w Crysisa grało w 30 FPS i było dobrze, a teraz by 120 FPS chcieli minimum. 1
sideband 1 772 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia (edytowane) 2 minuty temu, tomcug napisał(a): Następny burżuj. Kiedyś się w Crysisa grało w 30 FPS i było dobrze, a teraz by 120 FPS chcieli minimum. Tylko to jeszcze było na CRT i w sumie nie 30fps także odczucia płynności są inne na CRT 60 vs 75 jest na tyle duża różnica, że dla mnie już od lat 60fps to za mało. Edytowane 29 Sierpnia przez sideband
Kadajo 7 406 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia To kup sobie OLED'a A tak poważnie to wszytko jest kwestia percepcji. Jak przyzwyczaimy oko do 120 FPS albo więcej to faktycznie 60 nie tylko będzie mało, będzie się wręcz miało wrażenie ze obraz nam haczy. Ale wystarczy trochę pograć w 60 FPS albo niżnej i wrócić do 60 FPS i nagle ten problem staje się niewidoczny bo nasze oko się adaptuje. To samo jest z responsywnością.
Zhao 581 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 24 minuty temu, tomcug napisał(a): Następny burżuj. Kiedyś się w Crysisa grało w 30 FPS i było dobrze, a teraz by 120 FPS chcieli minimum. E tam - kiedyś to i 18 było "ale to płynne" 25 minut temu, Kadajo napisał(a): Jak przyzwyczaimy oko do 120 FPS albo więcej to faktycznie 60 nie tylko będzie mało, będzie się wręcz miało wrażenie ze obraz nam haczy. Zgadzam się - kiedyś Ci pisałem,że grałem w RE2 i miałem akurat przez chwile wbite 60 i autentycznie czułem,że coś za wolno to działa
Kadajo 7 406 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Im "szybszy" ekran (OLED ma w tej chwili najszybszy czas reakcji) i bardziej dynamiczna gra tym bardziej to wszytko jest odczuwalne. Ale naprawdę do MGS nie trzeba 120-160 ani 240 FPS aby się dobrze bawić. To nie jest kompetetywny FPS multiplayer ani super szybka gra wyścigowa. To zwykła skradanka.
piet 34 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Eee tam....8.7fps miałem w timedemo Quake 2 na K6 166@225 8mb ram i s3 virge 2mb-przeszedłem w 512x384 żeby jakoś trafiać. Jak dołożyłem voodoo 1 to skoczyło na 16.7. Drugi raz grę przeszedłem z tego powodu i kolorowych świateł. Na V3 3000 ~`30fps to była nirwana i masełko. wiem, że historia ale porównania mam dalej w głowie.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): To nie jest kompetetywny FPS multiplayer ani super szybka gra wyścigowa. To zwykła skradanka. Tu sie zgodze, mnie po prostu przy 60fps i ruchach myszki oczy po prostu bola, to nie chodzi o strikte 60fps tylko o komfort gdzie na padzie elegancko moge grac w 60fps. Na myszce jednak robie szybkie ruchy i mam wieksza czulosc.
Kadajo 7 406 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Wiem o co ci chodzi, pogralem trochę w MP w BF'a 6 a wcześniej 2042 i V na ponad 120 FPS i wyrobiłem sobie pamięć mięśniową do tego. Jak wróciłem do 60 to nie moglem ogarnąć co się dzieje. Ale pogralem trochę i stare nawyki wrocily. Nawet mam teraz wrażenie ze lepiej mi idzie w 60 FPS niż mi szlo w 120-160 tego już zupełnie nie rozumiem. Moze muszę dłużej pograć czy coś. Na pewno jest to ciekawe zjawisko.
ODIN85 3 501 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Na padzie idzie grać ale 60fps na myszce to nie ma szans.. Jp ręce opadają...
Phoenix. 4 713 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia Odin nie staraj się zrozumieć bo to dużo za dużo na twój mózg 🤣 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 29 minut temu, Kadajo napisał(a): Nawet mam teraz wrażenie ze lepiej mi idzie w 60 FPS niż mi szlo w 120-160 tego już zupełnie nie rozumiem. Jak przeszedłeś z takich fps na 60 to gra odpala się w slow mo Pamiętam jak ogrywałem na kompie W3 i później miałem przejść bratu od kumpla jakiegoś bossa na PS4... i się awruk zastanawiałem co z tą grą jest nie tak, później dopiero doczytałem że to na konsoli działo w 30 fps
ODIN85 3 501 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Odin nie staraj się zrozumieć bo to dużo za dużo na twój mózg 🤣 Takie tezy to można pisać o 30 fps a nie 60.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia 16 minut temu, ODIN85 napisał(a): Takie tezy to można pisać o 30 fps a nie 60. To nie zadne tezy tylko fakty zwiazane z czuloscia ruchu pad kontra myszka, no ale tak jak pisalem nie zrozumiesz 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): I znowu wojna... Niestety z pustego sie nie naleje
Kadajo 7 406 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia @Phoenix. ma racje, myszka to bardziej precyzyjne i szybkie urządzenie (znacznie szybsze i precyzyjniejsze od pada) stad na niej znacznie szybciej wyłapiemy input lag czy inne bzdety.
Rekomendowane odpowiedzi