Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć szukam dla siebie następcy genialnego Nothing Phone 2.

To czego mi brakuje to jaśniejszego ekranu i lepszego aparatu, szczególnie zoom.

Obejrzałem już wszystko i zostało mi dwóch konkurentów na placu boju, OP 12 i S24 U.

W OP lekko mnie martwo zagięty ekran i dostępność szkła ochronnego, a w Samsungu ostre krawędzie.

Jakieś spostrzeżenia albo uwagi, co byście wybrali? 

Opublikowano
16 godzin temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Cześć szukam dla siebie następcy genialnego Nothing Phone 2.

To czego mi brakuje to jaśniejszego ekranu i lepszego aparatu, szczególnie zoom.

Obejrzałem już wszystko i zostało mi dwóch konkurentów na placu boju, OP 12 i S24 U.

W OP lekko mnie martwo zagięty ekran i dostępność szkła ochronnego, a w Samsungu ostre krawędzie.

Jakieś spostrzeżenia albo uwagi, co byście wybrali? 

Ostre to te krawędzie nie są choć oczywiście nie tak zaokrąglone jak w wielu innych telefonach. S24 Ultra robi w większości przypadków przyzwoite zdjęcia, ale zazwyczaj nie wyglądają one tak dobrze na ekranie monitora jak na wyświetlaczu telefonu. Mniejsza przekątna i odpowiednie ustawienia ekranu robią swoje. Poczekałbym z decyzją do premiery S25. Może poprzednik trochę jeszcze stanieje.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.01.2025 o 23:19, ODIN85 napisał(a):

Wszystko fajne jasny ekran itp, ale aparaty nie najlepsze.

W dniu 2.01.2025 o 23:26, Dirian napisał(a):

Nad Pixelem 9 Pro XL nie myślałeś? Płaski ekran, topowy aparat.

Tensor mnie jakoś odrzuca, złe wspomnienia z exynosem.

Byłem dzisiaj pomacać OP 12 i S24 U, w OP nie do końca odpowiada mi zakrzywiony ekran, za to 16GB ramu fajne.

S 24 U faktycznie krawędzie nie aż takie złe.

Na razie chyba się jeszcze wstrzymam i muszę się zastanowić, chociaż teraz mi bliżej do S24 U.

Edytowane przez ShaDow_Pro
Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

I ma wydać 7000 ? jak za ponad połowę mniej ma trochę gorsze fony?

Ultra najlepiej jest wyceniana na premierę z rabatami i chwile po premierze kolejnej iteracji zanim zniknie ze sklepów. Rozmawiamy cały czas o S24 ultra.

Opublikowano

Niedługo będą polskie premiery S25 Ultra, OnePlus 13, Honor Magic 7 Pro. Wtedy może też spadną ceny obecnych smartfonów bądź te nowe będą w kuszących rabatach na premierę choć u nas ceny czasem są zbyt wysokie. Sam czekam na nowości, może się na coś zdecyduję. Jeśli miałbym wybierać między S24U a OP12 to oczywiście ten pierwszy bo nie tylko mi się podoba i ma wszystko czego oczekuje + rysik, ale też we większości rankingów na yt, testerów na różnych stronach jest na pierwszym miejscu, co najgorzej w top 3. OP12 względem ceny super, wygląd też spoko, podoba mi się ten zielony ala nagrobek. Jak miałbym patrzeć na cenę to OP12 bym brał. Jeszcze pod uwagę można brać Honor Magic 6 Pro - dobry aparat odblokowywanie twarza 3d, bardzo dobry ekran, duża bateria, system ala niegdyś Huawei. Cena podobna do OP12 choć można kupić taniej na promkach. Najlepiej samemu pobawić się w sklepie. Wtedy można zobaczyć ekran, wielkość wagę, wygląd i wszystko co się chce sprawdzić.