Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W ostatnich godzinach to nawet się chwalą tymi podpisami. Trzaskowski ogłosił, że ma na dzień dzisiejszy ponad milion zebranych podpisów, a Braun również się pochwalił uzbieranymi podpisami, których ma 200 tys.

Edit. https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-trzaskowski-z-ogromnym-poparciem-zebral-ponad-milion-podpiso,nId,7925506

Składa te podpisy do PKW, więc rejestracja kandydatury Trzaskowskiego powinna nastąpić w najbliższych dniach.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
8 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Profesor Dudek też twierdzi, że Tusk/KO będą celowo pompować Memcena, żeby doprowadzić do dezintegracji PiS.

bardzo dobrze im mniej pisu tym lepiej

• Like 1
Opublikowano

Ponieważ obecnie waham się pomiędzy oddaniem głosu na Trzaska (po bezpardonowym atakiem Gordona na mnie i ostatnio kolesia co myśli, że wszystko o mnie wie co ma jakąś mangę w avatarze :D ) a Mentzena a są tu wyborcy konfederacji mam takie pytanie: Czy Mentzen deklaruje chęć przywracania praworządności w Polsce po tym co zrobił PiS tzn podpisanie ustawy o wygaszeniu działania Izby Nadzwyczajnej SN oraz uregulowaniu statusu neo sędziów? Innymi słowy mówiąc - czy klepnie wszystko co koalicja zrobi w zakresie ustaw naprawczych TK, SN, KRS itp czy będzie jak PAD wetował?

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
34 minuty temu, hubio napisał(a):

Eee tam, ja mam niższy.... :) Pozdrawiam

Nie masz. O ekonomii macie tak samo zerowe pojęcie. Memcen ma zresztą doktorat tylko dlatego, że jego stary pracuje na tej uczelni.

Przecież ten człowiek pierdzieli większe głupoty niż ty w dyskusji z Gordonem:

Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Czy Mentzen deklaruje chęć przywracania praworządności w Polsce po tym co zrobił PiS

:rotfl2::rotfl2::rotfl2:

Przecież przed wyborami w 23 deklarował rozliczenie PIS, ba nawet w sejmie wygłosił tyrade po pisiorach że to przestępcy itp.
A jak przyszło co do czego to konforuskie głosują przeciw odebraniu im immunitetów i przeciw aresztowaniu. 

Więc deklarować to sobie może to będzie przybudówka pis. 

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubio napisał(a):

Ponieważ obecnie waham się pomiędzy oddaniem głosu na Trzaska (po bezpardonowym atakiem Gordona na mnie i ostatnio kolesia co myśli, że wszystko o mnie wie co ma jakąś mangę w avatarze :D ) a Mentzena a są tu wyborcy konfederacji mam takie pytanie: Czy Mentzen deklaruje chęć przywracania praworządności w Polsce po tym co zrobił PiS tzn podpisanie ustawy o wygaszeniu działania Izby Nadzwyczajnej SN oraz uregulowaniu statusu neo sędziów? Innymi słowy mówiąc - czy klepnie wszystko co koalicja zrobi w zakresie ustaw naprawczych TK, SN, KRS itp czy będzie jak PAD wetował?

Ja to widzę tak Rafał Trzaskowski to człowiek reprezentujący PO/KO które jest u "władzy" , mieli szanse i ją zmarnowali nie powrócili do tego co było w nich najlepsze czyli lata 2007-2011 jak ochrona nas przed kryzysem finansowym poprzez ograniczanie wydatków na socjale a premiowanie ludzi pracy , brak udziału w przekręcie pod tytułem świńska grypa dzieki  Ewie Kopacz , itd itd , dziś PO/KO rozdaje socjal jak PIS i zadaje się z wariatami z lewicy którzy chcieli mnie pod przymusem wszczepić jak bydło i chcą rozdawać jakieś dochody gwarantowane , PIS już był 8 lat i nic dobrego z tego nie wynikło , wiec zostaje tylko Mentzen  logicznym jest zagłosowanie na niego żeby dać mu szanse i zobaczyć co będzie robił bo gadać to każdy potrafi , takie mam rozumowanie i tak będę głosował

Wiec nie wiadomo co zrobi tak naprawde

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, voltq napisał(a):

żeby dać mu szanse i zobaczyć co będzie robił

Już mówił w wywiadzie u Dudka, że będzie co tydzień zwoływał radę gabinetową i nie będzie podpisywał żadnych ustaw. Dosłownie powiedział "żadnych". Nawet takich popierdółek. Scenariusz idealny dla Putina.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Już mówił w wywiadzie u Dudka, że będzie co tydzień zwoływał radę gabinetową i nie będzie podpisywał żadnych ustaw. Dosłownie powiedział "żadnych". Nawet takich popierdółek. Scenariusz idealny dla Putina.

No właśnie to jest ten problem , że dziś ludzie słuchają co mówią politycy i na tej podstawie wyrabiają sobie opinie , ja mam odmienne podejście patrzę na czyny np głosowania w sejmie czy parlamencie UE , a słowa w ogóle mnie nie obchodzą , gdybym mial zagłosować na kogoś na podstawie tego co wygaduje to bym na PIS głosował non stop bo drugich takich mistrzów w mówieniu jednego a robieniu całkowicie czegoś innego nie ma w Polsce , PO na pewno jest lepsze od PIS , ale uważam ze jak konfederacja będzie wyżej to może Tusk sie ogarnie i wróci wreszcie do tego co robił w latach 2007-2011 a Nowak może mieć nawet 20 zegarków byle żeby robili cos dobrego dla ludzi np likwidowali socjal , premiowali przedsiębiorczość i prace czy przestali utrzymywać dwa państwa

Wiec nie wykluczam koalicji konfederacja + KO , Lewica niech sobie z Pisem trzyma bo to podobny poziom

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 godziny temu, voltq napisał(a):

ja mam odmienne podejście patrzę na czyny np głosowania w sejmie czy parlamencie UE

Jakie masz zdanie o głosowanie Konfederacji przeciwko Tarczy Wschód w parlamencie UE?

• Upvote 1
Opublikowano
13 godzin temu, voltq napisał(a):

Wiec nie wykluczam koalicji konfederacja + KO , Lewica niech sobie z Pisem trzyma bo to podobny poziom

Taka koalicja doprowadziłaby najpewniej do paraliżu. Konfa byłaby takim jeszcze gorszym PSL.

Oczywiście można argumentować na takiej zasadzie, że przecież nie wiadomo, bo prawdopodobieństwo każdego zdarzenia wynosi 50% (zajdzie lub nie zajdzie). Ale niewielu będzie zwolenników takiego podejścia, etap analfabetyzmu już dawno za nami.

• Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...