Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, Umpero napisał(a):

Żeby wam skisły te karty w tych cenach...

Żeby skisła komuś ręka przy wyjmowaniu pieniędzy/karty,kto pomyśli o ich zakupie w takich cenach...

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 11:30, X360 napisał(a):

Żeby skisła komuś ręka przy wyjmowaniu pieniędzy/karty,kto pomyśli o ich zakupie w takich cenach...

Co powinien zrobić każdy gracz gdy sklepy wyciągają łapę po kwoty z dupy za gpu (od tego momentu do 1:15 :E

Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 10:32, Umpero napisał(a):

Żeby wam skisły te karty w tych cenach...

Ceny od 4400 do 5000zł, za karty które są niewiele, ale jednak wolniejsze od 4080/4080Super. Po tak długim okresie czasu raczej sredni interes. W cenie 4400zl wolałbym jednak 4080Super niz 5070Ti. Jeżeli miałbym wybierac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
4 godziny temu, TechStrategist napisał(a):

@x-kom To samo mi mówiliście 26.02. Czy dla was najbliższe kilka miesięcy to najbliższy czas czy może teraz jest to zakes tygodnia?

Niestety, nie możemy nic zadeklarować, jest to zależne od NVIDIA.

Opublikowano

@x-kom To jaką w końcu wersję ustalacie? Raz, że nie mamy informacji, dwa nie możemy nic powiedzieć/deklarować, trzy nie jesteśmy sprzedawcą (gdzie na stronie nvidi było, że x-kom jest oficjalnym sprzedawcą modeli FE) i cztery 'najbliższym czasie' rzucacie tak o i skoro nie możecie nic deklarować, to skąd ta zmiana i kontradykcja?

Opublikowano
W dniu 19.03.2025 o 13:59, x-kom napisał(a):

Niestety, nie możemy nic zadeklarować, jest to zależne od NVIDIA.

Może zapytam inaczej @x-kom. Z jakim wyprzedzeniem moglibyśmy uzyskać informację o tym, że karty w wersji FE trafią do sprzedaży danego dnia o danej godzinie?

Mam na myśli to, że od momentu dostarczenia kart na magazyn X-kom do momentu uruchomienia sprzedaży mija jakiś czas. Patrząc realistycznie - moment dostarczenia kart na magazyn X-kom to najpóźniejszy moment, w którym X-kom dowiaduje się o kartach. Moje pytanie dotyczy tego o ile wcześniej - przed pojawieniem się kart na stronie - zwykli śmiertelnicy mogą się o tym dowiedzieć.

Wiem, że X-kom nie ma wpływu na wiele rzeczy, dlatego też nie wieszam na was psów i nie obwiniam za całe zło tego świata. Niemniej jednak, zrozumcie proszę punkt widzenia konsumentów. Dzisiaj mija 53 dzień od premiery serii Blackwell. Jutro minie 28 dzień od pierwszego i jak do tej pory jedynego dropu FE w Polsce. Trzymanie ręki na pulsie przez cały ten czas i pilnowanie 3 różnych trackerów dostępności kart jest naprawdę męczące i frustrujące.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Se84sti4n napisał(a):

Może zapytam inaczej @x-kom. Z jakim wyprzedzeniem moglibyśmy uzyskać informację o tym, że karty w wersji FE trafią do sprzedaży danego dnia o danej godzinie?

Mam na myśli to, że od momentu dostarczenia kart na magazyn X-kom do momentu uruchomienia sprzedaży mija jakiś czas. Patrząc realistycznie - moment dostarczenia kart na magazyn X-kom to najpóźniejszy moment, w którym X-kom dowiaduje się o kartach. Moje pytanie dotyczy tego o ile wcześniej - przed pojawieniem się kart na stronie - zwykli śmiertelnicy mogą się o tym dowiedzieć.

Wiem, że X-kom nie ma wpływu na wiele rzeczy, dlatego też nie wieszam na was psów i nie obwiniam za całe zło tego świata. Niemniej jednak, zrozumcie proszę punkt widzenia konsumentów. Dzisiaj mija 53 dzień od premiery serii Blackwell. Jutro minie 28 dzień od pierwszego i jak do tej pory jedynego dropu FE w Polsce. Trzymanie ręki na pulsie przez cały ten czas i pilnowanie 3 różnych trackerów dostępności kart jest naprawdę męczące i frustrujące.

Jeśli wrzucenie kart na strone zależy od Nvidii to x-kom nie udzieli Ci żadnej informacji

Opublikowano
W dniu 24.03.2025 o 11:54, Se84sti4n napisał(a):

No i miałeś dzisiaj rzut foundersów, co prawda 5070, ale miałeś :E

Opublikowano
W dniu 18.03.2025 o 14:36, x-kom napisał(a):

W najbliższym czasie spodziewamy się kolejnego rzutu kart FE 

I już @x-kom wyłączył swoją stronę od sprzedaży FE. i już widać, że nawet nie patrzą na tematy, bo po tutyłowych kartach 5090 i 5080 FE ani widu ani słychu. Powoli trzeba będzie się przyglądać proshopowi, bo w najbliższym czasie to prędzej będzie 6 zrzut 5090 w każdym kraju europejskim niż 2 w naszym lub jakakolwiek udzielona informacja na ten temat. Ale widać, że jacy krajowi sprzedawcy, to taka dostępność w "najbliższym czasie"...

image.thumb.png.9ed9578aa0096869c7d9459a2b0b334a.png

• Upvote 2
Opublikowano
6 godzin temu, TechStrategist napisał(a):

I już @x-kom wyłączył swoją stronę od sprzedaży FE. i już widać, że nawet nie patrzą na tematy, bo po tutyłowych kartach 5090 i 5080 FE ani widu ani słychu. Powoli trzeba będzie się przyglądać proshopowi, bo w najbliższym czasie to prędzej będzie 6 zrzut 5090 w każdym kraju europejskim niż 2 w naszym lub jakakolwiek udzielona informacja na ten temat. Ale widać, że jacy krajowi sprzedawcy, to taka dostępność w "najbliższym czasie"...

image.thumb.png.9ed9578aa0096869c7d9459a2b0b334a.png

Dzisiaj mija 30 dzień od ostatniego rzutu 5080 i 5090 na nasz kraj, podczas gdy w pozostałych krajach były w tym czasie już 3 rzuty xD

Opublikowano
W dniu 26.03.2025 o 09:44, TechStrategist napisał(a):

@x-kom Inne kraje mają restock 5070, 5080 i 5090 FE, my tylko 5070. Czy możemy się spodziewać 5090 w tym tygodniu?

W dniu 26.03.2025 o 10:24, iammike napisał(a):

No właśnie @x-kom, przestańcie trzymać nas w niepewności.

Z informacji jakie udało nam się ustalić następne rzuty powinny pojawić się 2 kwietnia w godzinach przed popołudniowych. 

Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 12:15, x-kom napisał(a):

Z informacji jakie udało nam się ustalić następne rzuty powinny pojawić się 2 kwietnia w godzinach przed popołudniowych. 

Dziękuje Pan x-kom za informację

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

dzisiaj przychodzimy przed weekendem z małymi obniżkami cen ;)
Zotac GeForce RTX 5070 Solid OC 12GB GDDR7 DLSS4 2599 zł
Zotac GeForce RTX 5070 Ti Solid OC SFF 16GB GDDR7 DLSS4 3799 zł

Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phoenix V1 16GB GDDR7 DLSS4 3699 zł

Gainward GeForce RTX 5090 Phantom 32GB GDDR7 DLSS4 11 799 zł
Gainward GeForce RTX 5080 Phantom 16GB GDDR7 DLSS4 5299 zł

Dobrego dnia!

Edytowane przez x-kom