Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mimo wszystko trochę ch...o tak wylewać dziecko z kąpielą, zamiast zrobić w USAID porządek. No ale od narwanego pomarańczowego pajca i autystyka Melona równie trudno oczekiwać profesjonalizmu co od tęczowych onu/jemu.

Opublikowano

Możliwe że wznowią część operacji "soft power" po audytach i porządkach, choć nastawiają się na skrócenia dojenia.  Poza tym upewniłbym się że rzeczywiście odcięto finansowanie takim projektom, bo media to można sobie wsadzić. 
Z resztą wiele organizacji i ludzi prywatnie pomaga, wystarczy uprościć funkcjonowanie takich przedsięwzięć.

Może ktoś prywatnie sfinansuje DEI, oprócz Sorosa :E ?

Opublikowano
20 minut temu, Zas napisał(a):

Mimo wszystko trochę ch...o tak wylewać dziecko z kąpielą, zamiast zrobić w USAID porządek. No ale od narwanego pomarańczowego pajca i autystyka Melona równie trudno oczekiwać profesjonalizmu co od tęczowych onu/jemu.

Jakie dziecko? Ja nie chcę żeby moje pieniądze szły na kondomy w Somalii. Nawet złotówka.

Jak ktoś odczuwa potrzebę zapewnienia reparacji za kolonializm to niech robi to własnym sumptem.

A tam 90% to są takie projekty "humanitarne" dla dziur. Kiedyś były takie badania, że z tej całej pomocy realnie dociera 20-30%. Reszta rozchodzi się na wszystkich szczeblach.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Ja pierdzielę.

Gamergate to jest symbol chamskiego i zakłamanego debilizmu. Ludzie normalni zaprotestowali przed rozpierdzielaniem im ich ulubionego hobby, tak samo zresztą jak się to działo z komiksami zresztą, i nawiedzeni woke'iści oczywiście odwracali kota ogonem i "to ci extremiści z prawicy robią dramę o nic!"

Jakbym nie oglądał Aza z kanału HvB na YT, to by mi nawet do głowy nie przyszło, że mogą się dziać takie rzeczy. 

Wyobraźcie sobie, że kupowaliście chleb przez 20 lat w swojej ulubionej piekarni, a nagle zaczęli sprzedawać zamiast chleba nadmuchiwane kasztany, w a składzie dają trochę Domestosu. 

Macie pretensje, krzyczycie, że to skandal, bo lubiliście tą piekarnię i nie chcecie jeść kasztanów, tylko chleb.

Organizujecie protest, pokojowy. Na transparentach "dajcie nam stary chleb!", "chcemy prawdziwego chleba!".
Do protestu dołącza jakiś kibol i krzyczy do właściciela "ty s...ynu! Ja ci dam Domestos!"

A na drugi dzień w gazetach

"Kampania nienawiści. Skrajni ekstremiści prawicowi grożą właścicielowi!"

i w artykule nic o powodzie protestów. Tylko narracja, że skrajna prawica, że groźby karalne, że to jakieś niedorozwoje, które zamiast iść kupić chleb gdzie indziej, robią awanturę. To na pewno przez to, że wolą WC Kaczkę, a nie Domestos, a właściciel przyznał się, że zapach Domestosa jest mu milszy".

I po dekadzie NADAL ludzie powielają tą lewicową narrację. Mimo tego, że piekarnia dawno splajtowała bo nikt nie chciał jeść kasztanów z domestosem, a cała branża szoruje po dnie, bo ciężko znaleźć normalny chleb. Jak nie kasztany to domestos, ewentualnie normalny chleb, ale posypany tym co się zbiera przy zamiataniu ulic, bo w ten sposób możemy poczuć bardziej jedność z planetą Ziemią.
I to wszystko pomimo faktu, że choć branża stoi na skraju bankructwa, kilku piekarzy pootwierało własne małe firmy i robi normalny chleb. I zarabia kupę kasy przy tym. Prawie żaden z nich nie narzeka na spadki zysków i tym podobne.

Ale MIMO TO nadal niektózy powtarzają narrację, że chlebgate to był atak domestofobów, a najważniejsze w aferze było to, że ktoś krzyknął "ty sk...ynu, ja ci zara dam domestos!". 

Koleś na YT dostał kilkadziesiąt gróźb śmierci za danie Zeldzie na Switcha 7/10 zamiast 10/10. Dosłownie KAŻDA kontrowersja złapie takich debili, w sensie, że każdy kto napisze cokolwiek co się mocniej rozniesie a ma szansę kogoś zdenerwować, dostanie groźby. 
Ale chowanie się za tym i robienie z tego wymówki i argumentu to najgorze gówno jakie można sobie wyobrazić. Przypadkiem się pojawia w 90% wypowiedzi krytykowanych lewicowców. ZAWSZE jest wzmianka o tym, że ta bidna aktywistka musi chodzić do psychiatry, to świruje już od tych pogróżek. Oczywiście obwowiązkowo musi być też, że zostało to zgłoszone na policję". 

Wejdź na Wikipedię i wpisz "gamergate" to pierwsze co, to mizoginia, mizoginia! alt-right extremists!"

:boink:

Tymczasem w necie jest tylu debili, że jak napiszesz, że ludzie lubiący wąchać swoje pierdy są nienormalni i powinni się leczyć, to masz 90% szans otrzymania gróźb karalnych. 

Żenada. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Moim zdaniem każdy lubi co chce i robi co chce, ale jak twórcy gier po chamsku wciskają mi ideologię do gardła (jak np. w Failguard) to odechciewa się dotykać kijem takiego tworu.

Co innego, gdy mam wybór jak np. w BG3. Chcę to zgłębiam takie wątki, nie chcę to omijam i nie dostaję nimi co chwilę po oczach, żeby być poprawnym.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Infi napisał(a):

Moim zdaniem każdy lubi co chce i robi co chce, ale jak twórcy gier po chamsku wciskają mi ideologię do gardła (jak np. w Failguard) to odechciewa się dotykać kijem takiego tworu.

Co innego, gdy mam wybór jak np. w BG3. Chcę to zgłębiam takie wątki, nie chcę to omijam i nie dostaję nimi co chwilę po oczach, żeby być poprawnym.

Wystarczy na dzień dobry dać wybór:

Jakie masz poglądy w sprawach płci, romansów itp? lewak/prawak

* klik *

Dziękujemy.
Edytor postaci  został wybrany: bez blizn po usunięciu cycków. 

Ale serio: Nikt nie będzie miał nic przeciwko czemukolwiek, o ile tylko grając w takie Diablo 7, przypadkowo spotkany w piekle demon nie będzie podczas dialogów zalotnie mrugał niczym Bugs Bunny do Elmera Fudda.

Jak w grze przez 3s będzie można wyłączyć wszystko co się komuś nie podoba, to w grze mogą być opcje nawet dla transów, nawet te wyśmiewane w edytorze DA:Veilguarda. Jak ktoś chce to może w grze nie jeść mięsa, bo weganizm. Jak ktoś chce, to niech będzie miał opcje dla pastafarian, gdzie każdy posiłek w grze to spaghetti przed którym trzeba zmówić jakąś modlitwę, a gra co chwilę sprawdzi czy gracz pije przy grze piwo jak pan Potwór przykazał. Nawet niech będą opcje dla fanów smrodu spod pach.  Mogą dać opcję, gdzie można w setki lat temu być czarnym samurajem, a nawet słuchać gangsa hiphopu podczas gry, a NPCe w grze reagują na ilość złotych łańcuchów, mówiąc "dayummm, maaaan!" czystym akcentem z Brooklynu, mimo że wszyscy powinni być japończykami. Ktoś może sobie wybrać, żeby postacie chodziły na rękach, a dialogi odbywały się językiem słowika z kultowej animacji dla dorosłych pod tytułem "Słowik". 

Nie byłoby żadnego problemu. Nikt by nie robił afery, ani filmików na YT, bo by go fani wyśmiali za (tym razem prawdziwy) clickbait.

Tylko, że wtedy to by się podniósł dopiero taki kwik, jakiego jeszcze nigdy nie było. Założę się, że lewactwo zamiast zareagować "o, fajnie, wszystko co chcemy, nawet blizny są" to by krzyczeli "gra dla fobów i istów! Co to ma znaczyć! Jak tak można! Wyłączenie opcji dla gejotransowych romansów w grze to jakby symbiliczne wykluczenie tych ludzi w pradziwym życiu! Piszemy pozew i domagamy się więzienia za taką mowę nienawiści! Łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!"

Ubi mogło tak prosto nie stracić setek milionów dolców na nowym AC. Jedyne co musieli zrobić to użyć logiki, i dać tego  do Assassin's Creeda mu... cza... kolo..  osoby afrykańskie, ale jako wybór. Chce ktoś? To niech sobie gra, a nie walą to na siłę zamiast zwykłego tradycyjnego samuraja, jakiego się wszyscy spodziewali. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
2 godziny temu, Roman_PCMR napisał(a):

Pracownik Blizzarda nawoluje do zabijania wyborcow Trumpa. Odklejka na maksa :E 

Blizzard to cały czas mocno siedzi w tym gównie wiem bo cały czas mocno śledzę ich gry i na każdym kroku to widać na materiałach promocyjnych do WoW lub Overwatch 2 gdzie jest tzw. różnorodność.

Opublikowano (edytowane)

USAID placilo dzienikarzom zeby prowadzic kampanie nienawisci do wartosci prawicowych, bialych facetow itp

Dlatego takie Dragon Age Vailguard mialo dobre oceny u dziennikarzy

Edytowane przez Roman_PCMR
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman_PCMR napisał(a):

@GordonLameman nie musisz odpowiadac pod moimi postami bo nigdy tego nie przeczytam i to sie nie zmieni. Nie szanuje cie jako czlowieka i mam uzasadnione powody ku temu. Zreszta ci co nic nie osiagneli w zyciu sa krzykaczami w necie. Zbieraj plusy w internecie bo w realu nie masz ich za duzo.

Screenshot-2025-02-07-064125.png

Będę odpowiadał gdzie chce :)

o osiągnięciach mówi koleś prowadzący lombard? :rotfl2: 

Jesteś szurem, Roman. Siedzisz na emigracji i tropisz przejawy nienawiści wobec białych facetów. To jak się odpalasz w temacie gier pokazuje jak infantylny jesteś. I to właśnie przez tą infantylność dostałeś bana. I przez tą infantylność jesteś incelem :) 

Opublikowano (edytowane)

Nawet Anita Sarkensian byla finansowana i jej odloty lewicowe z podatkow :E 

Przewiduje ze to bedzie GRUBA sprawa i nie przejdzie bokiem tutaj w Polsce i bedzie pelno materialow o tym.

Edytowane przez Roman_PCMR
Opublikowano
13 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Będę odpowiadał gdzie chce :)

o osiągnięciach mówi koleś prowadzący lombard? :rotfl2: 

Jesteś szurem,  .... jesteś incelem :) 

A co jest złego w prowadzeniu lombardu? 

Tia, dodaj jeszcze kilka epitetów, daj upust tej waszej sławnej tolerancji i poszanowania dla ludzi. A no tak, przecież to działa tylko w lewą stronę.  

Opublikowano (edytowane)

Stjepan - cóż za doskonały kondensat teorii spiskowych!

...nie miałem pojęcia, że gość jest takim szurem. :E 

Swoją drogą - on się chyba zgadza, że cała ta inżynieria społeczna jest niezbędna, bo tylko depopulacja może nas uratować w obliczu zmian klimatu i kurczących się zasobów... no to w czym problem? A może ta dystopia ostatecznie okaże się fajna? Huel z robali w 500 smakach i brak problemów z nadwagą, wyewoluowanie za pomocą inżynierii genetycznej do jednopłciowego gatunku na wzór Asari (wszyscy ładni i każdy z każdym może cimcirimci!), Neuralink podnoszący, a nie obniżający inteligencję, populacja zmniejszona o połowę, by zachować Ziemię dla kolejnych pokoleń tysiące lat do przodu... Apeluję z tego miejsca - dajmy Iluminatom i Jaszczuroludziom szansę! Koniec hejtowania woke w grach. Woke nas wyzwoli! :E 

Edytowane przez Zas
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Asag napisał(a):

A co jest złego w prowadzeniu lombardu? 

Tia, dodaj jeszcze kilka epitetów, daj upust tej waszej sławnej tolerancji i poszanowania dla ludzi. A no tak, przecież to działa tylko w lewą stronę.  

To, że więcej osiągnięć od tego typa robią w miesiąc :)

Wyzywal mnie tak bardzo, że dostał bana. Więc nie mam ochoty się wstrzymywać pisząc do tego incela :) 

Opublikowano

A kim jest incel? O incellach to słyszałem i czytałem w lewoksrętnych zachodnich zródłach .

Nie wiem czym Ci zasłużył, ale to określenie nie pasuje do naszego języka - jest sztuczne.

• Like 1
Opublikowano

26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To, że więcej osiągnięć od tego typa robią w miesiąc :)

Wyzywal mnie tak bardzo, że dostał bana. Więc nie mam ochoty się wstrzymywać pisząc do tego incela :) 

Bierzesz udział w jakichś zawodach na "osiągnięcia" czy to jakaś licytacja kto ma większego? 

I dlatego postanowiłeś robić to samo? Brawo ty. A słowo incel jest już tak nadużywane że chyba kompletnie straciło swój sens i znaczenie.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Asag napisał(a):

Bierzesz udział w jakichś zawodach na "osiągnięcia" czy to jakaś licytacja kto ma większego? 

To on zasugerował, że "nie mam osiągnięć". Gram w jego grę, bo wiem, że w nią wygram. 

7 godzin temu, Asag napisał(a):

I dlatego postanowiłeś robić to samo? Brawo ty. A słowo incel jest już tak nadużywane że chyba kompletnie straciło swój sens i znaczenie.

Tak, bo do takich jak on dociera tylko ten sam język, jakim oni się posługują. Jai. tak delikatny jestem. A Romek to typowy incel :) 

7 godzin temu, Ultor79 napisał(a):

A kim jest incel? O incellach to słyszałem i czytałem w lewoksrętnych zachodnich zródłach .

Nie wiem czym Ci zasłużył, ale to określenie nie pasuje do naszego języka - jest sztuczne.

Jak już się masz czepiać to przynajmniej sprawdź jak się to słowo po polsku pisze :E

https://pl.wikipedia.org/wiki/Incel

https://dictionary.cambridge.org/pl/dictionary/english/incel

Czemu prawica jest zawsze tak samo niewyedukowana :E  :E :E

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

@GordonLameman Naprawdę zostaw już ten temat, podobno mieliście się ignorować więc oczekuję zaprzestania tej wojny podjazdowej, od obu stron.

Nie wiem czy najlepiej całego tematu nie wywalić bo to prawdziwy generator raportów, i chyba niewiele więcej.

@Roman_PCMR @GordonLameman Dorośnijcie. Albo obaj dostaniecie po banie, bo widzę że i jedna i druga strona najbardziej lubi jechać personalnie.