Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale to ty dzwonisz rozpasając offtop, gdzie Lypton potrafił to zrobić bez wiązanki wodolejstwa i przejść do sedna. 
Jest do mnie, bo widzę ciągnięcie offtopu z utarczkami, gdy strony dyskusji już zrozumiały swoje argumenty. 
Nie chcę deja vu :E 
image.png.c1769277cc6eedb768404396df91a2aa.png

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
43 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Ale to ty dzwonisz rozpasając offtop, gdzie Lypton potrafił to zrobić bez wiązanki wodolejstwa i przejść do sedna. 
Jest do mnie, bo widzę ciągnięcie offtopu z utarczkami, gdy strony dyskusji już zrozumiały swoje argumenty. 
Nie chcę deja vu :E 
image.png.c1769277cc6eedb768404396df91a2aa.png

O wodolejstwo to ty dużo wiesz, bo to ty walisz posty które mają dużo znaków i nic treści :) 

Konkluzja jest taka: feminatywy w języku polskim istniały od dawna, zostały odgórnie usunięte przez PRL. Warto więc je przywrócić.  Choćby dlatego, żeby komuniści „nie wygrali”. 

Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Konkluzja jest taka: feminatywy w języku polskim istniały od dawna, zostały odgórnie usunięte przez PRL. Warto więc je przywrócić.  Choćby dlatego, żeby komuniści „nie wygrali”. 

I zburzyć Pałac Kultury!

Po co wy się z nim wdajecie w te przepychanki słowne? Gość na każdym kroku przypomina, że pracuje w kancelarii która działa dla "największych klientów". Zastanawiam się czy ten cyrkowy występ "progresywizmu" to nie próba zagłuszenia sumienia przez masowe kolportowanie tego bełkotu.

Jeszcze niech się okaże, że działał w młodzieżówce politycznej to parsknę srogo.

Opublikowano
40 minut temu, crush napisał(a):

Po co wy się z nim wdajecie w te przepychanki słowne? Gość na każdym kroku przypomina, że pracuje w kancelarii która działa dla "największych klientów".

Nie zapominaj o tym, że on jest...

W dniu 20.03.2025 o 18:42, GordonLameman napisał(a):

Jestem w top10 ekspertów w mojej dziedzinie w kraju, wiec mozesz mi skoczyć.

Jakbym był złośliwy to bym zapytał o ten ranking z którego to wziął, bo chyba tego sam nie wymyślił co?! Tak działają tylko ci wstrętni prawacy :hihot:
Poza tym czy taki elitarny specjalista nie powinien być "trochę" zapracowany? Tymczasem Gordon całe dnie przesiaduje na jakimś podrzędnym forum, kłócąc się o głupoty z anonimami w internecie :rotfl: nie mówiąc już o tym

W dniu 29.01.2025 o 18:19, GordonLameman napisał(a):

w bibliotece Steam wciąż mam jakieś 2.000 tytułów :) Większość ukończona.

Policzcie sobie ile trzeba poświęcić czasu na ukończenie powiedzmy 1500 gier ^^ przyznam szczerze, że większości jego wypowiedzi nie czytam, bo szkoda mi czasu na te elaboraty, więc zapewne Gordon ma jeszcze wiele talentów i wiele różnych hobby o których nie wiem a na które znajduje czas.
Niesamowity człowiek.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, GTM napisał(a):

Jakbym był złośliwy to bym zapytał o ten ranking z którego to wziął

czasopisma-prasa-bravo-girl-2000-wyprzed

2 godziny temu, GTM napisał(a):

Policzcie sobie ile trzeba poświęcić czasu na ukończenie powiedzmy 1500 gier

1500 gier po powiedzmy 15h na grę = 22500h / na powiedzmy średnio 3h dziennie = jakieś 20 lat.

W teorii wykonalne.

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

@GTM

Ale masz smutne życie, skoro musisz się zajmować moim. :) 

P.S.

Tak się składa, że prawnicy mają rankingi do swoich specjalizacji.

5 godzin temu, GTM napisał(a):

Nie zapominaj o tym, że on jest...

Jakbym był złośliwy to bym zapytał o ten ranking z którego to wziął, bo chyba tego sam nie wymyślił co?! Tak działają tylko ci wstrętni prawacy :hihot:
Poza tym czy taki elitarny specjalista nie powinien być "trochę" zapracowany? Tymczasem Gordon całe dnie przesiaduje na jakimś podrzędnym forum, kłócąc się o głupoty z anonimami w internecie :rotfl: nie mówiąc już o tym

Policzcie sobie ile trzeba poświęcić czasu na ukończenie powiedzmy 1500 gier ^^ przyznam szczerze, że większości jego wypowiedzi nie czytam, bo szkoda mi czasu na te elaboraty, więc zapewne Gordon ma jeszcze wiele talentów i wiele różnych hobby o których nie wiem a na które znajduje czas.
Niesamowity człowiek.

Gordon to jest kobieta pracujaca i zadnej pracy sie nie boi :E 

Top 10 prawnik w Polsce w swojej dziedzinie (prawne aspekty sztucznego zapladniania trzody chlewnej) :E 

Koles spedza kilkanascie godzin dziennie na forum, badzmy powazni. Prowokuje do konfliktow czesto chamskimi odzywkami. Jest bezrobotnym bajkopisarzem albo pracuje na pol etatu w biurze adwokackim jako sprzatacz albo sekretarka.

Ja zaczynam go traktowac jako maskotke ithardware. On poprostu jest czescia flory i fauny na tym forum, taka ciekawostka przyrodnicza.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

[głupiutki wysryw]

:rotfl2:

I znowu Twoja obsesja wychodzi na jaw. Niektórym pisanie na forum zajmuje mało czasu, bo nie muszą dukać po literce :) 

Poza tym, jako osoba, które w ile 10 dni (?) wbiła ponad 50h w gierkę to serio - nie powinieneś innym pisać o sposobach spędzania ich czasu wolnego czy przerw w pracy ;) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

@Mar_s pokaż mi w którym miejscu kogoś obraziłem, bo widzę dajesz ostrzeżenia wyssane z tyłka. Gość wielokrotnie obrażał mnie i innych, gdzie jest teraz, powinien być już dawno w Bieszczadach?

Edytowane przez Alek_M
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Mam taką propozycję, ciśnijcie sobie personalnie ile wlezie, ale nie lećcie później do nas z raportami, deal?

A ja mam kontr-prpopozycję. Może skończ dawać tym samym trolom po sto pięćdziesiąt próśb i ostrzeżeń, bo Gordon w tym wątku już od 2 modów i admina dostawał "ostatnią szansę". Nie czytam 99% tego co pisze, więc nie wiem czy kogoś znowu obraził, ale jeśli tak, to najwyższy czas coś z nim zrobić, a nie tylko za każdym raportem biec do wątka, z którego było zgłaszane i narzekać na raportujących.

Jak tak bardzo raporty przeszkadzają, to zróbcie wątek z prośbą o pomoc z moderacją. Ktoś może zgodzi się zostać modem i pomoże, skoro Ciebie to tak strasznie męczy i denerwuje. 

Albo może pogadajcie z adminami/adminem i wybadajcie jak od strony prawnej wygląda możliwość zatrudnienia jakiegoś moda. Bo tu są dwa problemy. Pierwszy taki, że moderacja pozostawia wiele do życzenia. Drugi taki, że nie ma się co dziwić, bo profesjonalnie wykonującego obowiązki moda nie znajdzie się wśród osób robiących to za friko i dopłacających jeszcze do tego własnym czasem i nerwami. To zrozumiałe i nie chcę Cię konkretnie krtytykować, bo podziwiam każdego moda, który pracuje za darmo. Ja tu bym nie chciał być modem nawet gdyby mi płacili. 

Ale no.. nie sprawdza się to wcale.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Alek_M No nazwałeś go w zasadzie wprost gównem, nie wiem jak u innych ale w moim słowniku jest to jednak obraza.

To że myślałeś że jesteś strasznie sprytny i jak użyjesz emotki zamiast słowa to nikt się nie przyczepi...no nie, raczej nie pykło.

@VRman Nadal nie rozumiecie prostej rzeczy, a wyjaśnialiśmy to już wielokrotnie, nikt nie będzie inwestował w forum bo ono nie przynosi dochodu, a co za tym idzie nie ma mowy o "płaceniu" komuś za nadzór.

Jedyne co osiągniesz tymi swoimi postami to to że pozamykamy wszystkie wątki "światopoglądowo-wojenno-emigranckie" bo nie mają one za wiele wspólnego z komputerami, a generują 99% raportów.

I nie zamierzam czytać pięciu stron tego ścieku, którego tematyka kompletnie mnie nie obchodzi, żeby dojść kto pierwszy zaczął kolejną mini dramę. Ale mogę zrobić tak, każdy raportowany dostanie z automatu 3 dni zpp, i gwarantuję że wątki szybciutko opustoszeją i będzie święty spokój.

Więc naprawdę radzę zaprzestać ciągłych narzekań na złą moderację, bo to jest tak jakby ktoś przylazł nieproszony na imprezę, nasrał na dywan, a później usiadł i zaczął narzekać że gospodarz zły bo gówno leży na środku dywanu już tyle czasu a on nie reaguje.

• Upvote 1
Opublikowano

@Mar_s

Z ostatnim akapitem to pojechałeś. Zupełnie się z tym nie zgadzam. Z resztą też tak nie za bardzo.

Ja rozumiem, że forum nie przynosi dochodu. Ale może coś wspólnie zorganizować. Może ludzie używający forum by pomogli. Może społeczność zrobiłaby jakąś zrzutkę, albo zadecydowała o jakiejś nienachalnej i niewielkiej ilości reklam. Przecież po prawej stronie jest od cholery wolnego miejsca. 

Poza tym wątek "czy ktoś zechciałby zostać modem za darmo i pomagać forum?" nic nie kosztuje.  Ludzie dziś nawalili 7 podstron w wątku o kartach nie pisząc w sumie o niczym. Czyli są tacy, którym nie szkoda czasu. Może by pomogli. 

Zamykania wątków nie potrzeba.  Np. nie musisz dociekać kto zaczął. Jeśli w raporcie widzisz konkretną obrazę, a nie domniemaną, to wal od razu, jeśli chodzi o kogoś zgłaszanego za to samo po raz sto dwudziesty.

A jak jedna ze stron ma pretensje, to jej powiedz, że też może raportować. I po chwili się wszystko uciszy. A tak? Prosisz grzecznie dwóch troli, na których narzeka WIELE osób. Trole mają Cię w dupie i prowokują albo łąmią regulamin nadal, a moderacji się nie chce dociekać kto jest trolem, a kto nie jest i traktuje zwykłych użytkowników tak samo. To jest błędne podejście.

To do niczego nie prowadzi poza tym, że w przyszłości będziesz widział kolejną masę raportów, która zmarnuje Ci więcej czasu niż "dochodzenie kto zaczął" i "czytanie wątka, który Cię wcale nie interesuje". 

Voltq i Gordon dostaną wakacje na 30 dni = natychmiast spadnie liczba raportów. Jestem tego absolutnie pewien.

• Upvote 2
Opublikowano
35 minut temu, Mar_s napisał(a):

@Alek_M No nazwałeś go w zasadzie wprost gównem, nie wiem jak u innych ale w moim słowniku jest to jednak obraza.

To że myślałeś że jesteś strasznie sprytny i jak użyjesz emotki zamiast słowa to nikt się nie przyczepi...no nie, raczej nie pykło.

W zasadzie nikogo tak nie nazwałem, ale trzeba czytać ze zrozumieniem :thumbup:

• Haha 1
Opublikowano

Dziwna ta Wasza dyskusja - po co bawić się w przepychanki, awantury czy raportowanie, jak można dać jednego czy drugiego kolesia na ignora, potem ad-guardem utworzyć filtr, żeby nie wyskakiwały ramki że dany delikwent cokolwiek napisał a potem zapomnieć, że dana osoba w ogóle istnieje? 

Całe 120 sekund roboty.

Oczywiście gdy ktoś notorycznie trolluje albo robi syf, to od razu go pojechać na 30 dni, a nie na 24h czy 72h - macie wtedy praktycznie zagwarantowane, że to tak długim okresie w Karkonoszach dany osobnik syfu już robić nie będzie.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, VRman napisał(a):

Ja rozumiem, że forum nie przynosi dochodu. Ale może coś wspólnie zorganizować. Może ludzie używający forum by pomogli. Może społeczność zrobiłaby jakąś zrzutkę, albo zadecydowała o jakiejś nienachalnej i niewielkiej ilości reklam. Przecież po prawej stronie jest od cholery wolnego miejsca.

Zrzutka? Na to, żebyście mogli w swoim światopoglądowo-dyskusyjnym-sosiku mieć mniejszy syf? Chyba raczysz żartować, ciekawe kto by na to złotówkę dał %-) Reklam nie będzie, i tak 99% z tych ~300 regularnych użytkowników forum jedzie na adblocku, więc po co się w ogóle w to bawić? Tak jak pisałem w innym wątku, forum nie ma charakteru komercyjnego i takiego mieć nie będzie, to nie czasy, że na forum można coś zarobić.

• Upvote 1
Opublikowano

Ignor spoko, ale jeszcze w jakieś adblocki się bawić... Ja nawet żadnego nie mam zainstalowanego, i sam ignor wystarczy i to jest 5 sekund roboty :P jeszcze bym na ... musiał adblocka instalować i dodatkowe blokady stosować? Wolne żarty :) 

Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ignor spoko, ale jeszcze w jakieś adblocki się bawić... Ja nawet żadnego nie mam zainstalowanego, i sam ignor wystarczy i to jest 5 sekund roboty :P jeszcze bym na ... musiał adblocka instalować i dodatkowe blokady stosować? Wolne żarty :) 

Standardowy ignor niestety nadal pokazuje Ci, że dany osobnik nadal pisze komentarze, i nieraz przez przypadek zdarzyło mi się kliknąć w ten "plus" na odblokowanie pomiędzy postami. Ad guard po prostu zamyka temat permanentnie, a i tak go używam bo nie lubię reklam. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, tomcug napisał(a):

, i tak 99% z tych ~300 regularnych użytkowników forum jedzie na adblocku

Chyba ludzie są na tyle rozumni, żeby dodać forum do wyjątków w adblockach.

I nie mówię, żeby z forum robić komercję, ale te kilka złotych miesięcznie dla moderatora to chyba byśmy uzbierali w społeczności, w której znajdują się także ludzie dodający do kosztu karty 4000zł ze względu na jej wygląd. 

Ale OK, wyjaśniłeś. Zrozumiałem. Nie będę drążył.

Peace

Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

I nie mówię, żeby z forum robić komercję, ale te kilka złotych miesięcznie dla moderatora to chyba byśmy uzbierali w społeczności, w której znajdują się także ludzie dodający do kosztu karty 4000zł ze względu na jej wygląd.

Nie uzbieralibyśmy, nie ma co żyć w marzeniach :)

Teraz, VRman napisał(a):

Chyba ludzie są na tyle rozumni, żeby dodać forum do wyjątków w adblockach.

:)