Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

20 godzin temu, galakty napisał(a):

Więcej spalonego paliwa, krótszy zasięg, krótszy wyścig, bo po co większy zbiornik wpakować :E 

To by wymagało przebudowania monokoków, od nowa homologacje itp. Nie ma się co śmiać. 

Edytowane przez dannykay
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ciekawe kilka ostatnich kółek. Kamera akurat pokazywała Kimiego i akurat pomyślałem "byłyby jaja jakby znowu Merc w końcówce się wykrzaczył" a paręnaście sekund później "mam problem" i fura zwalnia LOL Verstappen też z pechem i trochę szkoda chłopa, że wyleciał w "krzaki". Hamilton też pech jak uj z tym wyjazdem o 200 ms za późno i 3 miejsce za tym bananem Russellem. Szkoda, że koncówka taka flegmatyczka. Niebać FIA.

Opublikowano

Nie jestem fanem Hamiltona, ale żal mi było, gdy Jureczkowi pozycja z nieba spadła przez grande stratedżie. Te cymbały się nigdy nie nauczą. Wypadek Maxa mega dziwny.

Jureczek to swoją drogą jest nieźle dymany :) 

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, dannykay napisał(a):

Wypadek Maxa mega dziwny

Po raz kolejny jego fura chce go zabić w tym sezonie (Austria), więc ciekawi mnie ile jeszcze chłop wytrzyma zanim powie pie*dole, idę na simriga. 

5 godzin temu, dannykay napisał(a):

Nie jestem fanem Hamiltona, ale żal mi było, gdy Jureczkowi pozycja z nieba spadła przez grande stratedżie.

Gekon jak zwykle fuks z dupy 

images (61).jpeg

Opublikowano (edytowane)

Nie ma co hejtować zjazdu HAM po nowe opony. To są sekundy na podjęcie decyzji, może nawet ułamek czasem. Przed ekranem po fakcie to jest masa ekspertów. Tutaj było zamieszanie ze zjazdem SC. Pierwsze była informacja, że ma zjechać na dwa okrążenia przed końcem, potem na jedno, a nie zjechał wcale, co już wywołało zamieszanie zapewne. No i przede wszystkim przypomnijcie sobie koniec sezonu '21. Przez brak zmiany opon HAM przegrał tytuł wtedy. Sądzę, że tego mogli się bardzo obawiać albo nawet i on sam, stąd decyzja o zjeździe po świeży komplet opon aby mógł cisnąć, gdzie w trakcie wyścigu pokazywał, że jest w stanie. Nie ma co się nabijać ze strategii, było 50:50, wyszło że SC nie zjechał. W przypadku wznowienia wyścigu RUS miałby małe szanse utrzymania pozycji. Ogólnie już od dłuższego czasu, praktycznie w tym sezonie, Ferrari nie odstawia takich faktycznie kontrowersyjnych wałków jak przez ostatnie lata. Jeśli dobrze kojarzę, to mieli jakieś zmiany czy kogoś nowego ściągnęli do strategii wyścigu.

Edytowane przez Pawelek6
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

jak zwykle wina maFIA :P 

Dla mnie to jest nie do pomyślenia, żeby na takim poziomie rywalizacji, w wielomiliardowym biznesie, gdzie zaangażowane są topowe marki z branży motoryzacyjnej (i nie mówię o zespołach, bo np. uwielbiane pirelli, co nie potrafi zrobić gum na deszcz) dochodziło do takich kuriozów. Na każdym wyścigu inaczej sędziują. Odpieprzają taki cyrk jak z prędkościami w pitlane w Monaco... I jeszcze ten Binsuleiman z parciem na szkło, jakiego ten sport dawno nie widział. Żenada.

Edytowane przez dannykay
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, dannykay napisał(a):

Dla mnie to jest nie do pomyślenia, żeby na takim poziomie rywalizacji, w wielomiliardowym biznesie, gdzie zaangażowane są topowe marki z branży motoryzacyjnej (i nie mówię o zespołach, bo np. uwielbiane pirelli, co nie potrafi zrobić gum na deszcz) dochodziło do takich kuriozów

A co powiesz o anulowanej czerwonej kartce na Mundialu? :E Drukarnia jest absolutnie wszędzie niestety :/

Godzinę temu, dannykay napisał(a):

Na każdym wyścigu inaczej sędziują. Odpieprzają taki cyrk jak z prędkościami w pitlane w Monaco

To jest moim zdaniem największa bolączka aktualnej F1, większa niż problemy z mocą/clippingiem w bolidach.

Opublikowano
1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

A co powiesz o anulowanej czerwonej kartce na Mundialu? :E Drukarnia jest absolutnie wszędzie niestety :/

Ci to już w ogóle robią co chcą. Nie jestem fanem piłki, ale na netflixie oglądałem co FIFA odp4#$#la, bo inaczej tego nie da się ująć :E 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 6.07.2026 o 04:19, Pentium D napisał(a):

Bardzo ciekawe kilka ostatnich kółek. Kamera akurat pokazywała Kimiego i akurat pomyślałem "byłyby jaja jakby znowu Merc w końcówce się wykrzaczył" a paręnaście sekund później "mam problem" i fura zwalnia LOL Verstappen też z pechem i trochę szkoda chłopa, że wyleciał w "krzaki". Hamilton też pech jak uj z tym wyjazdem o 200 ms za późno i 3 miejsce za tym bananem Russellem. Szkoda, że koncówka taka flegmatyczka. Niebać FIA.

No dobra, pytanie do Ciebie bo widzę że podoba Ci się aktualna F1. Naprawdę nie kłuło Cię w oczy jak jeździli po zakrętach na SPA?

Opublikowano

Wreszcie Astony nadgoniły i Q2 dla Alonso wyjeżdzone. Szkoda trochę Strolla, tej awarii i całej sesji straconej co poskutkowało złymi ustawieniami pod kwalifikacje, ale jest światełko w tunelu. To dopiero pierwsza paczka poprawek z trzech jakie mają dostać.

Q3 ogólnie słabo wypadło bo się Verstappen zakręcił i przez to żółte flagi wywiesili. Wielu nie mogło poprawić czasu i jeszcze się kary po imprezie posypały za olanie flag. Najgłupsza kara ze względu na sposób jej złapania dla Hamiltona bo mu nie powiedzili aby puścił Oskara bo jest na szybkim kółku xD

image.png.2765c715979096d57e91e1fe8fabbded.png

Opublikowano

Transmisja rządzi się swoimi prawami. Większość komunikatów nie jest w ogóle transmitowana, tylko to co zespoły zechcą udostępnić. A to co jest puszczane, to i tak ze znacznym opóźnieniem. Nie raz przecież pada komunikat o zjeździe do boksu, kiedy pojazd już w nim jest. Konstruktywne wnioski można wyciągać dopiero po wyścigu.

To jak interpretujesz sprawę z PIA, to twoja indywidualna interpretacja. Była po prostu spóźniona informacja o nieoczekiwanym kolejnym okrążeniu pomiarowym PIA, kiedy jeszcze znalazł się w martwym punkcie i HAM go nie widział w lusterkach - tyle. Tam jest wyścig, są ułamki sekund i ważne decyzje, które trzeba podejmować zanim przyjdzie ci do głowy, że w ogóle coś trzeba będzie zrobić. Widz przed ekranem zazwyczaj jest "mądrzejszy", jak w piłce nożnej itd.

Opublikowano

@Pawelek6 Nie wiem po co się rozpisujesz jak wszystko zostało podsumowane w tym zdaniu "Jak mu powiedzieli a nie było czasu na reakcję to tak jakby mu nie powiedzieli bo efekt ten sam."

Ostatni wyścig przed przerwą i Astony w mixie.

hung.thumb.jpg.9f2f9d87fa63bb9bde79933431384f0b.jpg

Wyścig ogólnie spoko, ale stan tego toru przez cały weekend to jakieś nieporozumienie.

image.thumb.png.f808ff3407e93794bc7b6749725892ef.png

Opublikowano

Fajnie, że wygrał ktoś inny niż mercedesy. Wyprzedzanie Maxa na Lewisie.. Wow, choć opóźniłby hamowanie jeszcze z metr i już wyszedłby divebomb roku. No ale to Max, więc pokleiło. 

Chciałbym, żeby mrówa chociaż odczuł jakąś presję w walce o tytuł, bo jak do tej pory, to tylko wciskał gaz i wzium. Mogłyby się wtedy pojawić błędy i gorąca głowa jak w Kanadzie. I tytuł by uciekł.

• Upvote 1