Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ceNBAUF.png

Cytat

Czwarta główna część popularnej serii slasherów, za której opracowaniem stoją studia Team Ninja i PlatinumGames. W Ninja Gaiden 4 wcielamy się w Yakumo, czyli młodego wojownika ninja z własnym stylem walki, który podąża śladem dotychczasowego głównego bohatera – Ryu Hayabusy.

źródło: https://www.gry-online.pl/gry/ninja-gaiden-4/ze6c0e

Team ninja wraz ze współpracą Platinium Games właśnie zapowiedzieli na Xbox_direcrt.

Ja się jaram. Uwielbiam slashery, a Ninja Gaiden należy do moich ulubionych. Chętnie sięgnę po następna część. Zapowiada się grubo. 

Gra jest robiona na UE5 i trafi pierwszego dnia do XGP.

Edytowane przez Jaycob
  • Jaycob zmienił(a) tytuł na Ninja Gaiden 4 - Game Pass, Xbox Series X|S, PC, PS5
Opublikowano
6 godzin temu, azgan napisał(a):

6 godzin temu, azgan napisał(a):

Zmiany podobne jak w 2 która też została przeniesiona na UE5 

Tu nie chodzi o grafike a zawartość itp.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

I jak? Gral ktos w tego Remake'a 2, bo zamierzam sciagnac. Warto?

Właśnie pykam, imo, fajniutki, ale wersja z gamepassa nie ma DLSS (.dll jest w folderze z grą. ale nie ma opcji do wyboru), także gud job gud effort m$.

Edit: No i UE5...cutscenki stutterują fest 

Edytowane przez JayDee016
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ahh wspomnienia. Przed erą Soulsów ludzie padali jak muchy na bossach. Wielu nie dało rady przejść Almy (chociaż dla mnie trochę demonizowana i są trudniejsi tam bossowie). W sumie dla mnie Ninja Gaiden z pierwszego Xboxa to taki souls bez pewnych "soulsowych" elementów.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
3 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

I jak? Gral ktos w tego Remake'a 2, bo zamierzam sciagnac. Warto?

Zdecydowanie warto jak jest w gamepass bo kupowanie tego remaka za 230zł to mnie na głowe nie upadło.

Ale kiedyś jak stanieje dość mocno na pewno kupie do kolekcji.

Opublikowano
11 godzin temu, brainq napisał(a):

Zdecydowanie warto jak jest w gamepass bo kupowanie tego remaka za 230zł to mnie na głowe nie upadło.

Ale kiedyś jak stanieje dość mocno na pewno kupie do kolekcji.

Warto, dwa pierwsze rozdziały już za mną. Jakiś starszy SDK zaimplementowali w tym Remaku bo a) wydajność jest zaskakująco dobra (brak stutteru, spadków do absurdalnych wartości) b) util sprzętu jest zupełnie normatywny, nawet podczas kompilacji shaderów c) na RTX3080 nie widzę opcji dlss :E , ale i tak gra w 1440p z scalerem na 90% trzyma spokojnie 60 klatek. Jak chcę grać na locku na 90 to wystarczy zjechać do 70% - obraz dalej ostry, a +20 fps na lekko.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, JayDee016 napisał(a):

Właśnie pykam, imo, fajniutki, ale wersja z gamepassa nie ma DLSS (.dll jest w folderze z grą. ale nie ma opcji do wyboru), także gud job gud effort m$.

Dziwne, że nie ma, a FSR jest. :E  MS wciąż się nie ogarnął z grami na GP, które mają problemy.

Ja trochę pograłem i przerwałem, ale nie dlatego, że mi się nie podoba, tylko wcześniej rozpocząłem inną grę i najpierw chcę ją ukończyć.

Bardzo dobry remake, ale mógłby być jeszcze lepszy. Szkoda, że kamery nie poprawili i często mam problemy z odróżnieniem Hayabusy od innych ninja. :E  A tak to fajnie się sieka, wszędzie krew, jucha leci hektolitrami, kończyny odlatują, dużo ciekawych przeciwników i ładne kobiety.:D  Esencja czym powinien być gaming. :P To jest Ninja Gaiden 2, jaką zapamiętałem.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano

Trochę pograłem w ten remake na GP (w końcu kupiłem to jeszcze Indiego spróbuję). Po dostosowaniu opcji kamery gra się świetnie, bo na domyślnych ustawieniach było mi niewygodnie. Czuję się jakbym grał w starą gierkę, mimo że grafika mówi co innego. Dla mnie to plus. Kocham taką oldschoolowość i taka prostota jak tutaj jest dobrą okazją do odpoczynku od tony różnych mechanik i cyferek.

Na max detalach mam jakoś 90-100 fps w tych początkowych lokacjach, ale moje oczy mają wrażenie że jest nieco mniej. Może mi się wydaje. Jakby co w wersji gry na GP nie ma DLSS z jakiegoś powodu. 

A no i w końcu japońska gra ze wsparciem 21:9 (no poza cutscenkami) - gratulacje! :E 

• Like 1