Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O, ostatnio zacząłem DMC i myślałem sobie, jaką kupą były wszystkie slashery, które próbowałem przez ostatnie minimum 12 lat. Skończę DMC i jeżeli nie będę miał dosyć tego gatunku, sprawdzę NG4. 

Edytowane przez j4z
Opublikowano
33 minuty temu, Qrdello napisał(a):

Pff, kluczykownie puszczają tylko sklep m$, tymczasem ja chcę steama :E i wywal to człeku 3 stówki. Chamstwo :P 

Bierz GamePass za ~63 zł albo poczekaj na wyprz. ;) Trzech stówek też bym nie dał.

Opublikowano

Jest, ale nie sprawdzałem. 

57 minut temu, X360 napisał(a):

Jak na UE5 gra wygląda słabiutko...Brak RT,Lumen

Ninja Gaiden 2 Black miało RT i wyglądało...lepiej

To nie jest UE5 - działa na ich własnym silniku PlatinumGames.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Jest, ale nie sprawdzałem. 

To nie jest UE5 - działa na ich własnym silniku PlatinumGames.

Mój błąd,masz zdecydowaną rację.Zasugerowałem się tym że remaster Ninja Gaiden 2 Black jest na UE5

Opublikowano

Hard to jednak za wysokie progi dla mnie i chyba zmienię na normal. Pierwszego bossa pokonałem jakimś cudem, ale bywało, że walka trwała pięć sekund i już wyskakiwało pytanie, czy chcę soczek na wskrzeszenie. :E  Nie ma co, dowalili z poziomem. 

Te industrialne klimaty mi nie leżą - za sterylnie i pustawo. Na szczęście wystarczy przebrnąć przez początkowe  rozdziały i już pojawiają się bardziej "Gaidenowe” lokacje - jakiś lasek, bramy torii, skałki itd. 

Nowa broń dla mnie dużo ciekawsza. :thumbup:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ukończyłem grę w 10 godzin i… trochę się rozczarowałem.

Jeśli chodzi o walkę, to absolutna petarda - typowy Platinum. Mega responsywna, szybka i dynamiczna, z masą ciekawych kombinacji. Po prostu topka. Dla mnie zdecydowanie najlepszy system walki w całej serii. Finishery są brutalne i krwawe,a jucha leci hektolitrami, aż miło patrzeć. :D 

Niestety, reszta wypada znacznie słabiej.

Graficznie gra nie zachwyca - słabe tekstury, cutscenki w 30 fps, momentami wygląda naprawdę przeciętnie. Level design i otoczenie są nudne, sterylne i powtarzalne. Zdecydowanie brakuje różnorodności, prawdopodobnie przez cyberpunkowo-industrialny klimat, który zupełnie mi nie podszedł.

W każdym rozdziale pojawia się też sekwencja, w której ślizgasz się po torach, latasz albo przeskakujesz między przeszkodami. Dobre raz, może dwa, ale nie praktycznie co chwilę - moim zdaniem zdecydowanie przesadzili z tymi wstawkami.

Ścieżka dźwiękowa jest okej, pasuje do klimatu, ale daleko jej do poziomu kultowego MGR czy Bayonetty. Żaden z utworów nie zapadł mi w pamięć.

Dla mnie 7,5/10.

Świetna, satysfakcjonująca walka - reszta niestety słabsza. Grało się nieźle, ale spodziewałem się czegoś więcej. W pełnej cenie bym tego nie kupił. 

• Upvote 1