RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zakupowy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez lukadd · Opublikowano
Przykład jak przykład, może być każdy inny jeśli coś zgłaszasz i to uzasadniasz to powinni to sprawdzić. Podałem pierwszy zgłaszasz podejrzaną osobę kręcącą się koło szkoły, masz jakieś argumenty i muszą to sprawdzić. A tych filmików to nie chce mi się oglądać szkoda mi na to czasu. Chodzi tylko o zgłoszenie i jakie powinno być działanie policji, jak nawymyślasz to Ty będziesz miał problem za fałszywe zgłoszenie. -
Przez j4z · Opublikowano
https://www.filmweb.pl/film/Jak+wytresować+smoka-2025-10030278 Zaj***sty, zresztą animacja z 2010 również. -
Przez Kyle · Opublikowano
To auto sprawia wrażenie dosyć obskurnego (wygląd środka). Materiały wyglądają jakby to był zwykły plastik ... ale może to tylko takie wrażenie na zdjęciu robi. No i manual ... serio? No ale faktycznie są tacy, co lubią manual, bo widziałem tu w ankiecie jak było pytanie które auto byś wybrał, było kilka podanych, to ktoś mając automat do wyboru, wolał te manualne relikty rzeczona ankieta: ... kto woli jeździć manualem po mieście? Pewnie gdyby były auta odpalane na korbkę do wyboru, to znalazło by się też kilka osób -
Przez darasxx · Opublikowano
Szkoda że ja się nacieszyć nie mogę pingwinem bo u mnie każde distro się wypieprza... Testowałem już: Fedore 42, 43 Debiana 12.11, 13.3.0 Suse Leap 16 i thumbleweed Cachy OS Kubuntu Nobara Ubuntu Każde to samo, po wgraniu sterowników nvidii totalny brick że TTY nie wstawało nawet, nomodeset działa głównie dla wersji live lub dla sterów novu. wyjątek to debian 12.11 który pod X11 jakoś działał ale łapał wysypanie się sterownika 535 i koniec zabawy, dla wayland jak dopisem drm modeset dodałem to zero różnicy, dla debiana była tylko że wayland się odpalił wogóle choć mi on niepotrzebny jak mam x11 stabilniejsze ale cóż... Fedora działała ale sddm się sypał jak zamki z piasku. w Cachy i suse poza niekompatybilnymi sterownikami discover sypał się i nie dawał zaktualizować system, wgrać nic. Dramat... Tak jak każdy mówi że Linux to ostoja stabilności ja odnoszę wrażenie wręcz totalnie odwrotne do tego... Ogólnie mając RTX 4060 mogę używać sobie otwarto-źródłowe shito-sterowniki by mieć 30% zapasu mocy gpu... Super... Poza tym B550 jeśli chodzi o chipset też średnio ogarnia się na linuxie bo ACPI nie odpuszcza kontrolerów usb i po uśpieniu łapie zwis totalny i tylko odcięcie prądu pomaga, ja wiem że B550 to średniaki wobec serii X ale mimo to obsługa pod pingwinem tego to KOSZMAR. Ja póki co po tylu distro i tych samych problemach utwierdzam się jedynie jak bardzo do bani jest linux w pewnych scenariuszach... -
Przez ztx · Opublikowano
To ja rzucę swoje propozycje. Używki: 1. 3080. Oczywiście, jest to karta starsza i dość "kontrowersyjna" polecajka, ale jeśli karta ma być na długo to patrzyłbym tylko w stronę NVIDIA ze względu na DLSS. DLSS jest dużo lepszy niż FSR, a do tego NVIDIA w nowych wersjach DLSS nie zapomina o starszych generacjach (wiadomo, na 20/30 DLSS 4.5 trochę się dławi przez brak FP8, ale wsparcie jest w razie czego). Do wyboru wersja 10 i 12 GB, najlepiej oczywiście znaleźć 12 GB. 2. Można też próbować dorwać 4070, ale raczej niemożliwa sprawa. 3. RX 7700XT, nowsza karta, często dostanie się ją na gwarancji. Gorszy, słabiej dostępny upscaler, nowe wersje FSR są dostępne tylko na RDNA4. Można podmieniać biblioteki czy korzystać z 3rd part app. 4. Z RX można próbować też łapać RX6900XT, z pół roku temu dało się jeszcze za tyle dorwać, teraz pewnie już ciężko. Nowa: 1. RX 9060 XT 16 GB - podrożały dość mocno, ale można trafić ZA GRANICĄ za ~1500-1600 zł.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi