Skocz do zawartości

Tomb Raider 4-5-6 Remastered PC/XBOX/PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tomb Raider IV-VI Remastered includes Tomb Raider: The Last Revelation (1999), Tomb Raider: Chronicles (2000), and Tomb Raider: The Angel of Darkness (2003), each remastered with improved visuals that bring new life to environments, characters, and artifacts, with the option to toggle between classic and modern graphics on the fly. There are a variety of gameplay enhancements, as well: choose to play with new modern controls, inspired by later entries in the series for smoother movement and camera capability, or classic tank-style controls. You’ll also find quality-of-life updates like boss health bars, a new Photo Mode, and new achievements and trophies on supported platforms nodding to iconic moments from the series.

Developer: Aspyr
Initial release date: February 14, 2025
Series: Tomb Raider
Publisher: Aspyr

lara.png

lara2.png

lara3.png

Edytowane przez Winter
  • Gość zmienił(a) tytuł na Tomb Raider 4-5-6 Remastered PC/XBOX/PS5
Opublikowano (edytowane)

Może cena wysoka, ale różnica jest. Gram właśnie The Last Revelation i oprócz tragicznego sterowania jest świetnie.

Edytowane przez Winter
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czwórka to mój ulubiony TR w ogóle, nigdy nie grałem w piątkę. Do Angel Of darkness robiłem dwa podejścia i za każdym razem poddawałem się gdzieś w 3/4 gry. Tym razem ogram na spokojnie wszystko. 

Aktualnie w The Last Revelations dotarłem do Alexandrii i lekkie ptsd mi się odpaliło. Ostatnio grałem ponad dekadę temu i pamiętam, że srogo tam zbłądziłem. 

A co do samego remastera, mam nie odparte wrażenie, że ten projekt nie jest zbytnio dopracowany, lub zwyczajnie skończony. Przełączam się często między starą i nową oprawą i są miejscówki, gdzie wrażenie jest naprawdę dobre, a są i takie, gdzie zmieniło się w sumie tylko oświetlenie. 
Na reddicie wrzucali tweety od twórcy, który pokątnie przyznaje, żeby poczekać na patche i się nie spieszyć. A ja pytam, po kiego grzyba było to wypuszczać tak wcześnie? Bo fajna data? Ehhh. 

• Upvote 1
Opublikowano

Uwielbiam takie remastery. Takie nie za dobre. No, ale jak piszą twórcy, bez paniki, trzeba czekać na patche. Nie warto się spieszyć. W zasadzie to najlepiej na razie nie kupować. Lub nigdy.

Generalnie patologia z tymi remasterami w dzisiejszych czasach. Albo remasteruje się gry 5-6 letnie, które tego nie potrzebują, albo gry które by na tym bardzo dużo zyskały, ale robi się to po taniości, jadąc na sentymentach.

• Upvote 3
Opublikowano
1 godzinę temu, sierotaZpclaba napisał(a):

Na reddicie wrzucali tweety od twórcy, który pokątnie przyznaje, żeby poczekać na patche i się nie spieszyć. A ja pytam, po kiego grzyba było to wypuszczać tak wcześnie? Bo fajna data? Ehhh. 

Klasyczne Aspyr, oczekiwać od nich w pełni gotowego produktu to trzeba być naiwnym.

Opublikowano
6 godzin temu, sierotaZpclaba napisał(a):

Aktualnie w The Last Revelations dotarłem do Alexandrii i lekkie ptsd mi się odpaliło. Ostatnio grałem ponad dekadę temu i pamiętam, że srogo tam zbłądziłem. 

Pamiętam że bardzo ciężko tam było :( Przychodził do mnie sąsiad z dziewczyną i ogrywaliśmy wspólnie ;) W języku niemieckim, bo laska studiowała germanistykę i znała język ;) Bez jej pomocy raczej nigdy bym tego nie ukończył. Grałem na PSX 25 lat temu 

• Like 1