Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś to było co nie?... :E niestety już od dłuższego czasu w świecie kina liczy się tylko kasa, dochodzi do tego jeszcze wszechobecne lgbt + robienie wszystkiego na odpier... psy szczekają karawana jedzie dalej :hihot:

images?q=tbn:ANd9GcTjvPj0Se-JGpP72dmS9sq

Opublikowano
2 godziny temu, Misticzx napisał(a):

Dlaczego zwykła dziewczyna wygląda praktycznie  tak samo jak Ellie z gry (tej gdzie miała 19 lat), a aktorka którą długo szukano i wybrano do serialu kosztującego miliony dolarów wygląda jak ktoś całkiem inny? O co w tym chodzi? Przeczytałem że dwoje imbecyli decydowało o wyborze aktorki grającej Ellie czyli Craig Mazin oraz Neil Druckmann. Pierwszego typa nie znam, ale widocznie jest podobnie głupi jak Neil Druckmann, którego wielu fanów nazywa Rachel Zegler gier. Z tego świata udała się jedynie pierwsza gra The Last of US. Zarówno serial i kontynuacja gier, to według mnie i wielu jakieś gówna, a obleśna aktorka serialowa skutecznie zniechęca i psuje oglądanie.  Naprawdę nie wiem co siedzi w łbach takich ludzi, którzy wybierają brzydactwo do grania Ellie, która była ładna. Rozumiem jakby wybrali brzydką aktorkę do grania Abby, bo Abby w grze też była brzydka, ale na pewno nie Ellie.

Wstawaj, zesrales się. 

Widocznie potrzebowali kogoś kto umie grać, a nie tylko wygląda i taką mieli wizję. 

A pisanie, że Bella Ramsey jest obleśna to już w ogóle apogeum spermiarstwa. Biedactwo nie mogło się napalać do małej dziewczynki w serialu :lol2: 

Opublikowano

Bella Ramsey jest nie tyle obleśna (to już bardziej kwestia gustu, więc niech każdy uważa po swojemu) co nie pasuje absolutnie do wyglądu Ellie. To powszechna opinia ludzi. Wątpię że naprawdę tylko ona umiała grać.

Mogli wybrać dziewczynę, która będzie wyglądała jak prawdziwa Ellie (co pokazują dziewczyny w internecie), a wybrali jakąś parodię jej postaci w serialu za miliony.

9 godzin temu, Send1N napisał(a):

Kiedyś to było co nie?... :E niestety już od dłuższego czasu w świecie kina liczy się tylko kasa, dochodzi do tego jeszcze wszechobecne lgbt + robienie wszystkiego na odpier... psy szczekają karawana jedzie dalej :hihot:

Po prostu takie są efekty, jeśli głupi ludzie dokonują wybory aktorki grającej główną postać bohaterki gry. Ale jakby tak się zastanowić i ogólnie przeanalizować co odwalono zarówno w tym serialu jak i w kontynuacji gry, to jest wiele punktów stycznych pomiędzy produkcjami, czyli spójne jest bezmyślne postępowanie producentów, wyglądające prawie jak robienie na złość fanom Ellie czy ogólnie fanom pierwszej gry. A jeśli nie było to robienie na złość? To po prostu producenci są idiotami w zwykłym tego słowa znaczeniu.

Opublikowano

Profesjonaliści o małym rozumku wybrali kogoś na złość fanom Ellie, lub mając ich kompletnie w dupie (co zresztą pokazała the last of us part 2), a są dziewczyny które wyglądają jak Ellie i z chęcią by zagrały taką rolę gdyby im zaproponowano.

Przypominam że kiedyś w wielu castingach były zwykłe dziewczyny (żadne doświadczone aktorki) i spośród nich wybierano główną bohaterkę do danego filmu, jeśli producent oczekiwał konkretnej osoby.

Opublikowano
W dniu 6.02.2026 o 17:22, Misticzx napisał(a):

Bella Ramsey jest nie tyle obleśna (to już bardziej kwestia gustu, więc niech każdy uważa po swojemu) co nie pasuje absolutnie do wyglądu Ellie. To powszechna opinia ludzi. Wątpię że naprawdę tylko ona umiała grać.

Mogli wybrać dziewczynę, która będzie wyglądała jak prawdziwa Ellie (co pokazują dziewczyny w internecie), a wybrali jakąś parodię jej postaci w serialu za miliony.

Po prostu takie są efekty, jeśli głupi ludzie dokonują wybory aktorki grającej główną postać bohaterki gry. Ale jakby tak się zastanowić i ogólnie przeanalizować co odwalono zarówno w tym serialu jak i w kontynuacji gry, to jest wiele punktów stycznych pomiędzy produkcjami, czyli spójne jest bezmyślne postępowanie producentów, wyglądające prawie jak robienie na złość fanom Ellie czy ogólnie fanom pierwszej gry. A jeśli nie było to robienie na złość? To po prostu producenci są idiotami w zwykłym tego słowa znaczeniu.

Nie ma znaczenia jak wyglądała w grze. Może tego nie wiesz, bo jesteś zbyt płytki i zbyt napalony na młode dziewczynki, ale wygląd to nie wszystko. Trzeba jeszcze umieć zagrać i oddać wizję twórców. 

Fajnie by było jakby fani gry trochę bardziej ukrywali swoje głupie przekonania że ellie musi być “super hot”. Bo to żałosne.

W dniu 6.02.2026 o 17:24, ODIN85 napisał(a):

Była fajna aktorka która pasowała do tej roli ale przerobiła się na faceta:E

Masz na myśli ellen/elliot page? Nie sądzisz, że za stare? ;) 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie ma znaczenia jak wyglądała w grze.

Ma  znaczenie i to spore. I z dwojga złego mogli wziąć ładniejszą niż brzydszą niż bohaterka gry.

Może tego nie wiesz, bo jesteś zbyt płytki i zbyt napalony na młode dziewczynki

Czy możesz nie pisać jak idiota? Nawet jeśli sprawia to problem dla ciebie, mimo wszystko spróbuj.

Trzeba jeszcze umieć zagrać i oddać wizję twórców. 

I akurat tylko Bella potrafiła. Nie ośmieszaj się. Dobrze radzę.

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano
2 minuty temu, Misticzx napisał(a):

Ma  znaczenie i to spore. I z dwojga złego mogli wziąć ładniejszą niż brzydszą niż bohaterka gry.

Nie ma znaczenia. Inne postaci też nie są mega podobne, a jednak nie ma z nimi problemu, bo nie chodzi o młodą dziewczynę. 

Czy możesz nie pisać jak idiota? Nawet jeśli sprawia to problem dla ciebie, mimo wszystko spróbuj.

Próbowałem tak żebyś zrozumiał, ale widzę “we need to go deeper”.

I akurat tylko Bella potrafiła. Nie ośmieszaj się. Dobrze radzę.

Przekonała twórców do siebie.

Moze nie chcieli robić z aktorki pożywki dla lekkiej pedofilii. :) 

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Nie ma znaczenia. Inne postaci też nie są mega podobne, a jednak nie ma z nimi problemu, bo nie chodzi o młodą dziewczynę.

Co innego postacie poboczne, a co innego główne. Aktorka grająca Ellie robi największy kontrast, bo wygląda całkiem inaczej. Tu nie chodzi o to że nie jest taka sama, ale różnica wizualna jest nie do akceptacji. Natomiast aktor grający Joela już tak bardzo nie wyróżnia się negatywnie. Do tego to był jeden z głównych powodów dlaczego I sezon był dużo lepszy niż II. Głównym bohaterem I sezonu był aktor grający Joela, a drugiego aktorka grająca Ellie.

Próbowałem tak żebyś zrozumiał, ale widzę

Jak zrozumiesz moją opinię i setek tysięcy zawiedzionych fanów The Last of US, to będzie sukces w twoim przypadku.

Przekonała twórców do siebie.

Mówili ze dobrze grała tą scenkę i tyle. Gdyby im zależało to by znaleźli bardziej podobną.

Opublikowano
17 minut temu, Misticzx napisał(a):

Co innego postacie poboczne, a co innego główne. Aktorka grająca Ellie robi największy kontrast, bo wygląda całkiem inaczej. Tu nie chodzi o to że nie jest taka sama, ale różnica wizualna jest nie do akceptacji. Natomiast aktor grający Joela już tak bardzo nie wyróżnia się negatywnie. Do tego to był jeden z głównych powodów dlaczego I sezon był dużo lepszy niż II. Głównym bohaterem I sezonu był aktor grający Joela, a drugiego aktorka grająca Ellie.

O nie. Wygląda inaczej. I co z tego? 

Hostoria adaptacji filmowych i gier jest pełna zmian wizualnych postaci. 

może ja nie jestem jakiś prymitywny, ale dla mnie ważniejsze czy odda głębię postaci niż to jak wygląda. 

Jak zrozumiesz moją opinię i setek tysięcy zawiedzionych fanów The Last of US, to będzie sukces w twoim przypadku.

Mam w dupie to że mentalna dzieciarnia chciała postać do napalania się. 

Mówili ze dobrze grała tą scenkę i tyle. Gdyby im zależało to by znaleźli bardziej podobną.

Nie zależało im, bo dla normalnych ludzi wygląd to nie jest sprawa pierwszorzędna. 

Co takiego? Wcześniej sądziłem, że tylko piszesz jak idiota, ale teraz niestety podejrzewam że to coś poważniejszego.

Przemyśl to raz jeszcze. To za nazywanie kogoś idiotą lecą bany. Prawda @ITHardwareGPT?

Opublikowano
@GordonLameman Tak — teksty typu „piszesz jak idiota” to wycieczka personalna i może się skończyć moderacją (ostrzeżenie/ukrycie posta, a przy recydywie nawet ban), zależnie od historii i skali.
Tylko uczciwie: określenia w stylu „mentalna dzieciarnia” też dolewają benzyny, więc jedźcie po argumentach o castingu/aktorstwie, a nie po sobie.
Jak ktoś przegina, to zgłoszenie posta i tyle. :gordon: :gordon:

gpt-5.2-2025-12-11

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Hostoria adaptacji filmowych i gier jest pełna zmian wizualnych postaci. 

No i co z tego? Każdy ocenia po swojemu, a moja opinia jest poparta opinią ogromnej ilości fanów świata the last of us. Ty możesz uważać inaczej, chwalić aktorkę czy twórców i nikt ciebie nie będzie z tego powodu obrażał, więc sam również tego nie rób.

8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

ale dla mnie ważniejsze czy odda głębię postaci niż to jak wygląda. 

Tylko czy można całkiem pominąć wizualną sferę, skoro oryginalny wygląd z gry jest dobrze znany. Według mnie to duży błąd twórców.

10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mam w dupie to że mentalna dzieciarnia chciała postać do napalania się. 

Naprawdę uważasz że jeśli ktoś chce mieć zachowany podobny wygląd aktorki do postaci z gry, to w tym celu? Wygląd wpływa również na odbiór postaci, bo może to brutalne co teraz napiszę, ale nawet śmierć jest inaczej oceniana w zależności od wyglądu postaci w grze, serialu czy filmie. To nie jest obojętny aspekt.

14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie zależało im, bo dla normalnych ludzi wygląd to nie jest sprawa pierwszorzędna. 

Nie pierwszorzędna, ale istotna. To różnica. A tutaj została całkowicie olana.

Opublikowano
51 minut temu, Misticzx napisał(a):

No i co z tego? Każdy ocenia po swojemu, a moja opinia jest poparta opinią ogromnej ilości fanów świata the last of us. Ty możesz uważać inaczej, chwalić aktorkę czy twórców i nikt ciebie nie będzie z tego powodu obrażał, więc sam również tego nie rób.

Można oceniać a może pisać o obleśnej twarzy, rzucaniu i takich tam. Jaka ocena taka reakcja.

Tylko czy można całkiem pominąć wizualną sferę, skoro oryginalny wygląd z gry jest dobrze znany. Według mnie to duży błąd twórców.

Oczywiscie, że można. A internetowym ekspertom można pokazać Ciri która już nie jest nastolatka i będą płakać o to.

Naprawdę uważasz że jeśli ktoś chce mieć zachowany podobny wygląd aktorki do postaci z gry, to w tym celu? Wygląd wpływa również na odbiór postaci, bo może to brutalne co teraz napiszę, ale nawet śmierć jest inaczej oceniana w zależności od wyglądu postaci w grze, serialu czy filmie. To nie jest obojętny aspekt.

Tak, uważam że to bardzo toksyczne wymaganie aby główna bohaterka była śliczna i seksowna - szczególnie jeśli te opinie wygłaszają piwniczkami (to nie zarzut do Ciebie), a tak często jest.  

moim zdaniem trzeba znormalizować to, że wszyscy są piękni :) 

Nie pierwszorzędna, ale istotna. To różnica. A tutaj została całkowicie olana.

Czy w Wiedźminie 3 nie przeszkadzało Ci, że postaci odbiegają od książek? Czy jednak chodzi tylko o panienkę? :) 

4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Tylko z obowiązku, później polewam kwasem oczy żeby wypalony obraz tych waszych wypocin zniknął :P 

A to raport był? :lol2: 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Można oceniać a może pisać o obleśnej twarzy, rzucaniu i takich tam.

To ty uważasz że ma ładną twarz? Wystarczy kilka sekund popatrzeć na Ellie z gry, a potem na Ellie z serialu. To przepaść. Zresztą nie tylko sama twarz (zresztą to samo odnośnie cosplay, bo dziewczyny pokazują najlepiej jak powinna wyglądać Ellie w serialu).

A internetowym ekspertom można pokazać Ciri która już nie jest nastolatka i będą płakać o to.

W grze Wiedźmin 3 była dorosła (bo to przyszłość), ale w Sadze o Wiedźminie nie była. Serial? Nie oglądałem i nie mam zamiaru. Zapewne podobnie nieudany jak serial The Last of Us.

Ale ogólnie nie zgadzam się i nie toleruję zastępowania nastoletnich postaci dorosłymi aktorkami, a jak są jeszcze obleśne to nie toleruję podwójnie (niech w takim wypadku nie ekranizują w ogóle danych produkcji). Sorry za mocne słowa, ale albo coś lubisz i usprawiedliwiasz, albo nie.

Tak, uważam że to bardzo toksyczne wymaganie aby główna bohaterka była śliczna i seksowna

Nie chodzi o to. Ma być taka jak w pierwowzorze, a nie inna w jedną czy w drugą stronę.

moim zdaniem trzeba znormalizować to, że wszyscy są piękni

Takie trochę podejście z rodzaju body positive, z którym się nie zgadzam w wielu przypadkach.

Czy w Wiedźminie 3 nie przeszkadzało Ci, że postaci odbiegają od książek?

Wiedźmin 3 było kontynuacją książek (sequel), czyli działo się w przyszłości.

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano
1 minutę temu, Misticzx napisał(a):

To ty uważasz że ma ładną twarz? Wystarczy kilka sekund popatrzeć na Ellie z gry, a potem na Ellie z serialu. To przepaść. Zresztą nie tylko sama twarz.

Nie, nie uważam. Ale to bez znaczenia. Nie każdy musi mi się podobać :) 

W grze Wiedźmin 3 była dorosła (bo to przyszłość), ale w Sadze o Wiedźminie nie była. Serial? Nie oglądałem i nie mam zamiaru. Zapewne podobnie nieudany jak serial The Last of Us.

Wciąż nadano jej “dziewczęcy” urok. Jak w trailerze do 4 już go nie miała to się zaczęła jazda.

Ale ogólnie nie zgadzam się i nie toleruję zastępowania nastoletnich postaci dorosłymi aktorkami, a jak są jeszcze obleśne to nie toleruję podwójnie (niech w takim wypadku nie ekranizują w ogóle danych produkcji). Sorry za mocne słowa, ale albo coś lubisz i usprawiedliwiasz, albo nie.

Na szczęście twój brak tolerancji jest pozbawiony jakiegokolwiek znaczenia.

Nie chodzi o to. Ma być taka jak w pierwowzorze, a nie inna w jedną czy w drugą stronę.

I to dotyczy wszystkich czy tylko “seksownych” dziewczynek? :) 

Bo już pisałem o innych postaciach i to nagle nie problem.

Takie trochę podejście z rodzaju body positive, z którym się nie zgadzam w wielu przypadkach.

:lol2: 

to jest podejście realistyczne, które oszczędza wielu cierpień młodym ludziom :) 

Wiedźmin 3 było kontynuacją książek (sequel), czyli działo się w przyszłości.

:rotfl2:

Czyli w the last of us 3 już postaci mogą być zupełnie inne bo to będzie “sequel” względem pierwowzoru (tlou i tlou 2)?

cos się logika nie klei :) 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Wciąż nadano jej “dziewczęcy” urok. Jak w trailerze do 4 już go nie miała to się zaczęła jazda.

Ciri w Wiedźminie 3 miała chyba 20-21 lat więc nadal trochę pasował jej ten dziewczęcy urok.

Jeśli chodzi o trailer do 4 to nie oglądałem, ale skoro była jeszcze starsza (i to o kilka lat), to inne zmiany też muszą być.

Na szczęście twój brak tolerancji jest pozbawiony jakiegokolwiek znaczenia.

Tak samo jak fakt że ci się to nie podoba i uważasz inaczej.

I to dotyczy wszystkich czy tylko “seksownych” kobiet? :) 

Bo już pisałem o innych postaciach i to nagle nie problem.

Nie ma różnicy czy 50 letnia postać z gry jest grana przez 45 latka czy 55 latka, ale w młodym wieku jest duża różnica i wtedy wygląd też się bardzo zmienia i jest ważniejszy niż w przypadku postaci kilkudziesięcioletnich.

to jest podejście realistyczne, które oszczędza wielu cierpień młodym ludziom

Ma swoje zalety, ale również wady (jak mówienie że nadwaga jest ok).

Czyli w the last of us 3 już postaci mogą być zupełnie inne bo to będzie “sequel” względem pierwowzoru

Ciri w Wiedźminie 4 nie będzie zupełnie inna. Będzie podobna, a po prostu starsza bo minie kilka lat.

A odnośnie The Last of Us 3 sezon to marzeniem wielu fanów jest wymiana aktorki grającej Ellie.

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano
Teraz, Misticzx napisał(a):

Ciri w Wiedźminie 3 miała chyba 20-21 lat więc nadal trochę pasował jej ten dziewczęcy urok.

Jeśli chodzi o trailer do 4 to nie oglądałem, ale skoro była jeszcze starsza (i to o kilka lat), to inne zmiany też muszą być.

To zobacz jak się spermiarstwo zesrało o trailer :) 

Tak samo jak fakt że ci się to nie podoba i uważasz inaczej.

No tylko seriale dalej są tworzone :) 

Nie ma różnicy czy 50 letnia postać z gry jest grana przez 45 latka czy 55 latka, ale w młodym wieku jest duża różnica i wtedy wygląd też się bardzo zmienia i jest ważniejszy niż w przypadku postaci kilkudziesięcioletnich.

Ale tu chodzi o wygląd i odwzorowanie pierwowzoru, a nie tylko wiek. Już zapomniałeś o co ci chodziło? :E 

Ma swoje zalety, ale również wady (jak mówienie że nadwaga jest ok).

Ale ja nic takiego nie mówię.

Ciri w Wiedźminie 4 nie będzie zupełnie inna. Będzie podobna, a po prostu starsza bo minie kilka lat.

Ale postaci w grze nie są dokładnym odwzorowaniem książkowego pierwowzoru i to jakoś nie jest problem. Czemu?

Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

No tylko seriale dalej są tworzone

Tak, ale ocena II sezonu w porównaniu do I jest druzgocąca. To nawet nie jest mały spadek jakości, lecz ogromny. Widać że aktorka się nie nadaje pod każdym względem i tyle.

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale tu chodzi o wygląd i odwzorowanie pierwowzoru, a nie tylko wiek.

Widziałem aktora grającego Joela i mimo że na siłę można też ponarzekać, to jednak robią to nieliczni, a na wygląd i zachowanie aktorki udającej Ellie narzeka setki tysięcy fanów, bo ona wygląda jak parodia postaci Ellie.

7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale postaci w grze nie są dokładnym odwzorowaniem książkowego pierwowzoru i to jakoś nie jest problem

Są inne bo starsze, więc można zaakceptować zmiany.

Żeby były odwzorowaniem to by musieli zrobić na grę Sagę o Wiedźminie. 

Opublikowano

Nie spodziewałem się że po 2 sezonach ktoś nadal tak się nakręca aktorką grającą główną rolę i robi dramy, bo mu sie nie podoba Balla Ramsey.

Z drugiej strony netowa zagniewana prawica to zawzięci hejterzy, więc jakaś część najtwardszych użyszkodników nigdy nie odpuści.

Mimo że trzeci sezon dopiero w 2027.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Nie spodziewałem się że po 2 sezonach ktoś nadal tak się nakręca aktorką grającą główną rolę i robi dramy, bo mu sie nie podoba Balla Ramsey

Jak widziałem różne opinie, to po I sezonie jeszcze ją tolerowali, bo wtedy głównym bohaterem był Joel, ale II sezon spowodował już bardzo duży efekt niechęci do aktorki grającej Ellie (również do jej gry, a nie tylko wyglądu) i cały II sezon jest oceniany wyraźnie gorzej niż I.

A jeśli chodzi o mnie to po prostu dopiero ostatnio skończyłem ponad 5 letnią grę czyli The Last of Us Part 2 (wcześniej prawie nic o niej nie wiedziałem i dopiero rok temu została wydana na PC), więc również się wypowiedziałem w temacie o serialu.

6 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Mimo że trzeci sezon dopiero w 2027.

W III sezonie (już pomijając jego poziom bo dużych oczekiwań prawie nikt nie ma) ciekawi mnie czy dokonają zmiany zakończenia w stosunku do gry. Czy zrobią takie samo zakończenie jak w grze, to znaczy 

Spoiler

odgryzione 2 palce dla Ellie i puszczenie Abby wolno, jak sobie ubzdurał ułomny scenarzysta w grze czyli Neil Druckmann.

5 godzin temu, Dimazz napisał(a):

Mi też nie pasuje aktorka grająca Ellie i to jeden z powodów dla których odpuściłem 2 sezon. 

Dla mnie to aż smutno się patrzy jak idealnie wyglądają (tak samo jak w grze) niektóre dziewczyny upodabniające się do Ellie, a w serialu za miliony zrobili taką chałę z aktorką.

Ludzie zachwyceni jej wyglądem i tym całym otoczeniem wokół niej.

32 tysiące dislajków i tylko 3 tysiące lajków.

Edytowane przez Misticzx