Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Trzeba jeszcze umieć zagrać i oddać wizję twórców. 

Zgadza się. Ona grać akurat nie potrafi, nie wiem też jaka była wizja twórców, ale im się tam w tej wizji nic nie klei. Tutaj stwierdzili, że buzia nie musi być ładna i aktorka nijak nie pasuje do Ellie z gry. Natomiast w przypadku Abby stwierdzili, że jednak ładniejsza faciata się przyda, przy okazji spuszczając w kiblu założenia z gry (dobrze przypakowana kobitka, słusznego rozmiaru). Po co sobie tak komplikować życie? Każdy niech to odbiera jak chce, ja jestem zwolennikiem prostych rozwiązań - robisz ekranizację czegokolwiek, trzymaj się mniej więcej materiału źródłowego. To nie są chyba przesadnie wysokie wymagania.

Opublikowano (edytowane)

Może to dziwne co napiszę, ale wszystko wygląda tak, że celem zarówno drugiej gry jak i serialu było obrzydzenie postaci Ellie kosztem Abby, czyli żeby ludzie bardziej polubili Abby lub znienawidzili Ellie. W przypadku gry to nie wyszło, ale wygląda (moja opinia i wielu innych po jej ukończeniu) że też takie były zamiary.

Takie są skutki, jeśli osoby złośliwe, chore psychicznie czy po prostu głupie (coś z tego musiało być prawdą) piszą scenariusz (Neil Druckmann) i tworzą fabułę danej gry, a do tego decydują o wyborze aktorki, która będzie grać Ellie.

Edytowane przez Misticzx
Opublikowano
11 godzin temu, Misticzx napisał(a):

Tak, ale ocena II sezonu w porównaniu do I jest druzgocąca. To nawet nie jest mały spadek jakości, lecz ogromny. Widać że aktorka się nie nadaje pod każdym względem i tyle.

Masz na myśli Abby? To jednak nie wystarczy, że jest ładna? :E 

Widziałem aktora grającego Joela i mimo że na siłę można też ponarzekać, to jednak robią to nieliczni, a na wygląd i zachowanie aktorki udającej Ellie narzeka setki tysięcy fanów, bo ona wygląda jak parodia postaci Ellie.

Z setkami tysięcy narzekających przesadzasz oczywiście i mylisz głośnych z całością. 

Postać Ellie to jej charakter, a nie tylko wygląd. Jak mówiłem - przynajmniej dla większości ludzi ;) 

Są inne bo starsze, więc można zaakceptować zmiany.

Ale bzdura :lol2: 
Są inne w typie, a nie w wieku. 

Żeby były odwzorowaniem to by musieli zrobić na grę Sagę o Wiedźminie. 

Czyli tka jak pisałem w 3 sezonie TLOU już nie masz żadnych preferencji do tego jak ma wyglądać postać, bo "postaci są inne bo są starsze, wiec można zaakceptować zmiany". 

No, logika się nie klei po całości i problem sprowadza się do tego, że Ellie już nei jest ładniutka :rotfl2: 

4 godziny temu, Misticzx napisał(a):

Dla mnie to aż smutno się patrzy jak idealnie wyglądają (tak samo jak w grze) niektóre dziewczyny upodabniające się do Ellie, a w serialu za miliony zrobili taką chałę z aktorką.

Ale przynajmniej masz filmik, który możesz w kółko oglądać.

4 godziny temu, Misticzx napisał(a):

32 tysiące dislajków i tylko 3 tysiące lajków.

:lol2: 

3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Zgadza się. Ona grać akurat nie potrafi, nie wiem też jaka była wizja twórców, ale im się tam w tej wizji nic nie klei. Tutaj stwierdzili, że buzia nie musi być ładna i aktorka nijak nie pasuje do Ellie z gry. Natomiast w przypadku Abby stwierdzili, że jednak ładniejsza faciata się przyda, przy okazji spuszczając w kiblu założenia z gry (dobrze przypakowana kobitka, słusznego rozmiaru). Po co sobie tak komplikować życie? Każdy niech to odbiera jak chce, ja jestem zwolennikiem prostych rozwiązań - robisz ekranizację czegokolwiek, trzymaj się mniej więcej materiału źródłowego. To nie są chyba przesadnie wysokie wymagania.

Ramsey gra całkiem dobrze, to po prostu inna Ellie. 

Serio, cała ta burza jest durna jak kilo gwoździ. Twórca wybrał brzydzsza aktorkę, która nie jest już dzieckiem i wielki problem :E 

Twórcom wizja może się zmieniać, ot po prostu. Jak komuś wizja nie pasuje - spoko. Ale ilość narzekania i jęczenia o to, jest absolutnie nieproporcjonalna do problemu :) 

2 godziny temu, Misticzx napisał(a):

Może to dziwne co napiszę, ale wszystko wygląda tak, że celem zarówno drugiej gry jak i serialu było obrzydzenie postaci Ellie kosztem Abby, czyli żeby ludzie bardziej polubili Abby lub znienawidzili Ellie. W przypadku gry to nie wyszło, ale wygląda (moja opinia i wielu innych po jej ukończeniu) że też takie były zamiary.

Takie są skutki, jeśli osoby złośliwe, chore psychicznie czy po prostu głupie (coś z tego musiało być prawdą) piszą scenariusz (Neil Druckmann) i tworzą fabułę danej gry, a do tego decydują o wyborze aktorki, która będzie grać Ellie.

Sziiiit, jakie to infantylne.

Jak ktoś ocenia tylko po wyglądzie to faktycznie może mieć takie wrażenie. Ładna=dobra, nieładna(brzydka) = zła. 

No i się złapali na tym :lol2: