Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wracam po lizaniu ścian i mam już 99 %, został tylko wątek główny, dziennik oraz te memoriale czy coś tam, oraz misja grzyba.

Nie było tak źle ze znalezieniem, często wystarczy tylko spojrzeć na mapę i po uważnym przyjrzeniu można wytypować znajdźki.

Bieganie za grzybem i tak kierowało do starych miejsc, więc przy okazji można było sprawdzić. 

Nawet czasem biegałem po mapie za samymi zlepami stworków, które w act3 wzmacniają wrogów, a to nie jest do niczego potrzebne.

Zacząłem testować różne "buildy" i przekrój stylów walki jest znakomity. Chyba jest więcej różnorodności opcji w Silksong niż w Elden Ring, przynajmniej takich coś znaczących. :E

Oh i koniecznie zapiszcie i wczytajcie grę w act3, będąc na ławce w bellhart. W którymś momencie dostaniecie "list" z wezwaniem do "sądu". Po udaniu się do tego miejsca dostaniecie przedmiot na swój "dzwon", gdzie trafiają chyba wszystkie niezebrane zasoby.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oj tam, tamta platformówka grzyba nie jest aż tak wymagająca. :E Dość "proste" skakanie na wyczucie, zamiast dziką zręczność. Na szczęście były tunelowe robaczki, na których można sobie odmówić życie, zamiast latać od początku. I tak zeszło z tym ponad godzinę.

Uparłem się ubić ostatniego bossa, bo klimat nie pozwalał mi odpuścić na samą noc... Przez późną porę zeszło jeszcze dłuższej i skoczyłem w środku nocy. Nawet figurkę musiałem zmielić na odlamki, aby dalej próbować i żąglowałem narzędziami, bo kończyła się amunicja. W końcu użyłem Crest shamana, gdzie są tylko umiejętności bez amunicji, więc liczba prób stała się nieograniczona. :boink:

Walki mają jednak świetnie zaprojektowane, a różnorodność wrogów jest przednia. W ciągu rozgrywki użyłem każdego Crest i różnych kombinacji przedmiotów. Zdecydowanie warto byłoby kombinować wcześniej i zostawić niektórych wrogów na później. Warto zwolnić w starciach, ostatni Boss poszedłby dużo sprawniej, gdybym podszedł do niego od razu w ten sposób. Trzecia faza była falą losowego spamu atakow, pewnie chcieli by gracz poczuł się jak wrogowie w starciu z Crest architekta, gdzie są 3 odnawialne bronie poboczne, ale nawet tam znalazł się jakiś wzór do rozgryzienia.

Klimat aktu 3 był znakomity, a wieża koralowa i "tancerka" mrówek ze wspomnień jakże odmienii i przyjemni w starciu. Oby tylko wszyscy znaleźć skrót po 3 arenach. :E

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
18 godzin temu, Dresiq napisał(a):

po wykonaniu wszystkich zadań pobocznych ?

"Tylko" tych z tablic ogłoszeniowych, przy czym czasem musisz jeszcze coś zrobić, aby wpadło tam ogłoszenie.

Bez wykonania niektórych rzeczy świat nie byłby gotowy na wydarzenia z aktu III. Jestem aż ciekaw czy można właśnie coś zrobić, by sprawy potoczyły się gorzej.

Oh, jeszcze karawana musi być w ostatecznym miejscu, co wymaga znalezienia prawie wszystkich flea.

• 3 tygodnie później...