Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Memcen w 2 turze ? I wygrywa z czaskoskim bo wg wszelkich badan ma najwieksze szanse :E

Mieszkań ma chyba najwięcej z kandydatów wszystkich ;)

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, 209458 napisał(a):

Mieszkań ma chyba najwięcej z kandydatów wszystkich ;)

Tyle, że tu niekoniecznie o samą liczbę mieszkań chodzi.

Bardziej o kłamstwa. Od ilości, przez pomoc, po sposób uzyskania tegoż mieszkania.

Mnie najbardziej w tej całej sytuacji szokuje debilizm. I to na każdym szczeblu tej PiSowskiej drabinki.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, crush napisał(a):

Mnie najbardziej w tej całej sytuacji szokuje debilizm. I to na każdym szczeblu tej PiSowskiej drabinki.

Przecież te ćwoki nigdy nie kryły się z tym jak bardzo są bezczelne w swoich poczynaniach, sodówka im do głowy uderzyła od władzy i nie spodziewali się, że ktoś może przyjść ich rozliczać.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Mamy tu jakichś pisowców, którzy chcieliby nam wyjaśnić, że to normalne mechanizmy rynkowe? :E 

Lepiej byłoby w końcu do końca wyjaśnić aferę reprywatyzacyjną w Warszawie made by PO. W porównaniu do tego, jedno mieszkanie dziadka to jak igła w stogu siana.

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Lepiej byłoby w końcu do końca wyjaśnić aferę reprywatyzacyjną w Warszawie made by PO. W porównaniu do tego, jedno mieszkanie dziadka to jak igła w stogu siana.

8 lat rządów PIS, posiadanie większości sejmowych, prezydenta, w późniejszych latach całej prokuratury, MS i TK - czemu tego nie dociągnęli?

• Upvote 10
Opublikowano
7 minut temu, Tankietka napisał(a):

Przecież tam były skazania. 

A z ten obszar odpowiedzialny był Marcin Bajek - zastępca prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego :E 

a poza tym co to ma wspólnego z tym, czy Nawrocki powinien zostać prezydentem? Uważasz, że ktoś kto robi takie coś nie reprezentować Polskę i wszystkich Polaków? Może pisowcow, bo oni lubią oszustów i złodziei, ale nie normalnych ludzi.

• Upvote 10
Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Może pisowcow, bo oni lubią oszustów i złodziei, ale nie normalnych ludzi.

No tu by się można sprzeczać bo jednak trochę łachudr i kombinatorów ci "normalni" ludzie wybrali z szeregów innych partii na stanowiska w parlamencie i europarlamencie. 🤷🏻

Opublikowano (edytowane)

Skazania jak w "łowcach skór". Jak to POzjobstwo potrafi sobie w jedną stronę wszystko zracjonalizować w drugą już nie xD Polityczny rozszczep osobowości.

Edytowane przez Tankietka
  • Haha 3
Opublikowano
Teraz, Tankietka napisał(a):

Skazania jak w "łowcach skór". Jak to POzjobstwo potrafi sobie w jedną stronę wszystko zracjonalizować w drugą już nie xD

To znaczy?

Co ci nie pasuje ze skazaniami?

A możesz wytłumaczyć jak “PiSdzielstwo” jest w stanie popierać kandydata na prezydenta, który okradł zniedołężniałego staruszka? Takie są wasze standardy moralne? :) 

Tak, takie są. My to wiemy, pisowskie pachołki.

A w międzyczasie Mentzen poczuł krew:

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Ależ przecież @GordonLameman ty głosujesz na Nawrockiego bo on też zawetuje składkę zdrowotną, a nie chcesz żeby mnie ktoś "dotował"... Trzasku już zapowiedział, że nie zawetuje! Więc może bądź konsekwentny w tym swoim socjalistycznym przekazie... :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubio napisał(a):

Ależ przecież @GordonLameman ty głosujesz na Nawrockiego bo on też zawetuje składkę zdrowotną, a nie chcesz żeby mnie ktoś "dotował"... Trzasku już zapowiedział, że nie zawetuje! Więc może bądź konsekwentny w tym swoim socjalistycznym przekazie... :) 

Co za brednie. 

To, że nie podobała mi się ustawa dot. składki zdrowotnej (mimo że korzystna dla mnie) to nie znaczy, że rozważałbym głosowanie na kogoś tak obrzydliwego i gangsterskiego jak Nawrocki czy ogólnie ktoś związany z PiS. 

przestań kłamać na mój temat :) 

P.s.

socjalistyczny to ty jesteś bo chcesz żeby ci inni fundowali usługi państwa :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano
52 minuty temu, blo3de napisał(a):

Nawet Mentzen atakuje kandydata obywatelskiego:E

https://streamable.com/n6jnkj

Mentzen zwietrzył szansę na II turę i zmienił strategię. Musi atakować Batyra. Pewnie PiS pluje sobie w brodę, że posłuchali wielkiego stratega i zamiast wystawić Bocheńskiego, Boguckiego czy kogoś innego, postawili na "obywatelskiego".

• Like 1
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, ghostdog napisał(a):

Mentzen zwietrzył szansę na II turę i zmienił strategię. Musi atakować Batyra. Pewnie PiS pluje sobie w brodę, że posłuchali wielkiego stratega i zamiast wystawić Bocheńskiego, Boguckiego czy kogoś innego, postawili na "obywatelskiego".

A kto by nie skorzystał na głupotach konkurentów 

P.s z tego co pamiętam @Spl97 @TheMr. @bergercs pisali że PiS zrobi koalicję z konfederacją to jak to jest mentzen atakuje swojego przyszłego koalicjanta ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Buspasy i parkowanie to jedne z najważniejszych zachęt poza kasą (dopłaty), w dużym mieście jest to mega wygodne   W tej ustawie jest coś jeszcze? Parkowanie też przedłużone?
    • Zależy gdzie jesteś, ale gra nawet dialogiem postaci sugeruje by omijać pewnych przeciwników w danym momencie. Jest też "kilku" opcjonalnych.   Jeśli wyjdziesz z pewniej wioski to możesz znaleźć "arenę" na mapie świata i tam dobrze ćwiczy się parowanie. Ewentualnie pozostaje znalezienie przeciwnika blisko flagi i potrenowanie tam. Ogólnie system walki podchodzi pod przyjemny klikacz parowania / unikania i zabawę statystykami oraz kombinacjami umiejętności.   A mapy specjalnie nie ma, ani checklisty. Poboczne aktywności są rzeczywiście niepotrzebne do ukończenia, ale jeśli podobają się to może to wzmocnić rozterkę na koniec. Wystarcz główny wątek i na co masz ochotę
    • Remaster był tworzony stricte pod PC tylko później dostosowany do konsoli. Teraz konsole architekturowo są praktycznie jak PC. Remaster nie jest zrobiony na całkowicie nowej wersji CE tylko to jest kombinowany ulep. Przeniesienie od podstaw na nowy silnik łącznie z wykorzystaniem potencjału obecnych byłoby zbyt czasochłonne i nieopłacalne o czym pisał sam Crytec. Oni i tak z rok czasu go łatali by poprawić wydajność od strony CPU. Pewne rzeczy są poprawione w remasterze, a niektóre skrojone. Ale wydajność od strony CPU jest lepsza niż oryginał, ale nie za sprawą skrojenie fizyki. Wrzucę film porównawczy. Mnie chodzi o efekty związane z grafiką, które zostały wyciete lub wyglądają gorzej. To co wygląda gorzej to bardziej zła decyzja developera niż optymalizacja. PS. Tylko na silnikach, które stworzone stricte pod konsole gry tworzone z myślą o konsolach i dopiero później powstaje port na PC. A CE ani UE takimi silnikami nie są.
    • Ja korzystałem i korzystam z najmu, a rok temu szukałem auta dla rodzinki 2+2 do 30 tys. Oglądałem, kupiłem i stety lub nie wiek i przebieg swoje robią w nastoletnim aucie. Przez 15tys km użytkowania wymieniłem sprzęgło, rozrząd, inne takie co przy dzisiejszych cenach sporo podniosło cenę zakupu. Koszty miesięczne, serwis, utrata wartości po 2-3 latach i nie odzyskanie wsadzonego kapitału - decyzja - biorę nowe. Rata miesięczna jest na tyle niska, że budżet domowy nie cierpi a bogaty wcale nie jestem (ale umiem liczyć). Leje paliwo i płyn do spryskiwaczy tylko, awarie i stłuczki mi nie straszne bo laweta przywiezie zastępcze w razie W.   Przy zdaniu auta jest coś takiego jak zużycie normatywne i za te uszkodzenia się nie płaci. Jest to odgórnie opisane i określone co się mieści w normie a co nie. Po to jest pełna obsługa serwisowa w racie oraz AC bez udziału własnego w szkodzie aby każdą duperelę zglaszać. Odprysk, ryska - do serwisu. Jak zdawaliśmy auta z najmu to dopłaty było kilkaset zł za ewidentne uszkodzenia od transportu gabarytu. A w swoim rozwaliłem pół boku, wymieniano drzwi - brak doplat a i zniżki zostają bo ubezpieczenie nie na mnie.   Mam JDG, od raty odliczam podatki i finalnie wychodzi bardzo dobra kwota. 0% wpłaty własnej, max wykup z czego po zdaniu biorę nowe z założenia albo będę szukał znów czego ~30tys. Komfort i spokój psychiczny oraz bezpieczeństwo  jazdy nowym, dużym suvem palącym 5-6l/100 w porównaniu do nastoletniego zużytego autka - bezcenny i warty tych pieniędzy.        
    • A czy karty od PNY nie maja problemow z kultura pracy? Jesli sie myle to mnie poprawcie.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...