Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.05.2025 o 13:59, voltq napisał(a):

Nie jest to możliwe, w ogóle ciekawią mnie te sondaże ze względu na wiek skoro głosowanie jest tajne to jak oni mogą podawać takie wyniki , głosowanie nie powinno być tajne

Ale ty w ogóle wiesz co to jest sondaż i czym się różni od wyborów?

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Nawet nie pamiętam dokładnie momentu pojawienia się POPISu na scenie politycznej. Jak przez mgłę pamiętam upadek SLD i pojawienie się śmiesznych bliźniaków i Donalda. Wtedy człowiek nie wiedział jakie to są szkodniki :D

Wszyscy trzej byli zacnymi ludźmi , niestety tylko Lech do końca był normalny , Donald i Jarosław zwariowali a już w tej walce politycznej która prowadzą od 20 lat zatracili się całkowicie, oni chyba żyją tylko po to żeby że sobą walczyć 

Opublikowano
2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Chyba do Stanowskiego dotarł bliczek.

Cytat

Republika 2.0.

O aferze Nawrockiego (największej aferze tej kampanii a może największej aferze wszystkich polskich kampanii prezydenckich) nagrali 10 minut, które zostały umieszczone w drugiej połowie filmu o Maciaku. Tymczasem o jakimś pisowskim spinie o Trzaskowskim, który rzekomo wywala ludzi na bruk... proszę

9cddd8a06a49e821b6f707c786df2d65d0d4fbef

https://wykop.pl/wpis/81376489/republika-2-0-o-aferze-nawrockiego-najwiekszej-afe

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Nawet nie pamiętam dokładnie momentu pojawienia się POPISu na scenie politycznej. Jak przez mgłę pamiętam upadek SLD i pojawienie się śmiesznych bliźniaków i Donalda. Wtedy człowiek nie wiedział jakie to są szkodniki :D

A ja doskonale pamiętam :) Po aferze Pęczaka z SLD z przyciemnianymi szybami i Rywin Gate obóz solidarnościowy miał wygrać i stworzyć razem rząd PO-PiS. Były nawet rozmowy i to jak dobrze pamiętam ok miesiąca. Wielu wyborców, w tym ja szło pod hasłem odsunięcia SLD od władzy. Ja nawet nie pamiętam czy głosowałem wtedy na PO czy PiS bo każdy myślał, że będzie PO-PiS, który wtedy kojarzył się bardzo pozytywnie. Pokłócili się tak naprawdę o resorty siłowe... PiS z ich Macierewiczem i teoriami spiskowymi chciał wszystkich resortów siłowych: administracji (czyli policji), MON i służb specjalnych... Pamiętając "noc teczek" i te chory głowy wszędzie widzące agentów i postkomunę PO na to się nie zgodziła... I to koniec opowieści :) .

PiS jest partią kontestującą obrady okrągłego stołu. Oni woleli jak Solidarność Walcząca aby doszło do wojny domowej i rozstrzeliwania ludzi z PZPR. Gdyby te siły rządziły od 1992r. typu: Kaczyński, Gwiazdowie, Macierewicz Polska by nie była ani w NATO ani UE i być może byłaby w miejscu jakim obecnie jest Ukraina. Dziękujmy Bogu i Wałęsie, Mazowieckiemu, Gieremkowi, Millerowi, Tuskowi i Jaruzelskiemu za to jakim krajem jest obecnie Polska. PiS zawsze chciał wszystko niszczyć. Zawsze mieli teorie spiskowe. Nie umieli się przestawić z czasu podziemia po stanie wojennym na czas pokoju i do dzisiaj nie potrafią. Jedyne co było jako tako konstruktywne i co wyniosło ich do władzy to 500+

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubio napisał(a):

A ja doskonale pamiętam :) Po aferze Pęczaka z SLD z przyciemnianymi szybami i Rywin Gate obóz solidarnościowy miał wygrać i stworzyć razem rząd PO-PiS. Były nawet rozmowy i to jak dobrze pamiętam ok miesiąca. Wielu wyborców, w tym ja szło pod hasłem odsunięcia SLD od władzy. Ja nawet nie pamiętam czy głosowałem wtedy na PO czy PiS bo każdy myślał, że będzie PO-PiS, który wtedy kojarzył się bardzo pozytywnie. Pokłócili się tak naprawdę o resorty siłowe... PiS z ich Macierewiczem i teoriami spiskowymi chciał wszystkich resortów siłowych: administracji (czyli policji), MON i służb specjalnych... Pamiętając "noc teczek" i te chory głowy wszędzie widzące agentów i postkomunę PO na to się nie zgodziła... I to koniec opowieści :) .

PiS jest partią kontestującą obrady okrągłego stołu. Oni woleli jak Solidarność Walcząca aby doszło do wojny domowej i rozstrzeliwania ludzi z PZPR. Gdyby te siły rządziły od 1992r. typu: Kaczyński, Gwiazdowie, Macierewicz Polska by nie była ani w NATO ani UE i być może byłaby w miejscu jakim obecnie jest Ukraina. Dziękujmy Bogu i Wałęsie, Mazowieckiemu, Gieremkowi, Millerowi, Tuskowi i Jaruzelskiemu za to jakim krajem jest obecnie Polska. PiS zawsze chciał wszystko niszczyć. Zawsze mieli teorie spiskowe. Nie umieli się przestawić z czasu podziemia po stanie wojennym na czas pokoju i do dzisiaj nie potrafią. Jedyne co było jako tako konstruktywne i co wyniosło ich do władzy to 500+

Czemu ty składasz podziękowania człowiekowi który był odpowiedzialny za prześladowania wielu rodzin w PRL w tym i mojej , co takiego zrobił Jaruzelski ? sprzedał Polskę USA na spotkaniu z Rockefellerem ? Prześladował ludzi którzy walczyli z komunizmem sowieckim ?

A Wałęsa? Przecież to totalny przygłup który był sterowany przez komunę nawet donosił na swoich kolegów , Kiszczak się śmiał z niego że debila postawili na czele państwa 

Miller wieloletni funkcyjny  działacz polskiej zjednoczonej partii robotniczej, aparatczyk Moskwy przywoził nawet stamtąd pieniądze 

Wychwalasz bandytów którzy zniszczyli Polskę i Polaków którzy wysługiwali się związkowi sowieckiemu a potem Rosji 

Masz same fakty o tych bandytach obejrzyj sobie to może zmadrzjesz 

Jeszcze Donalda Tuska zestawiasz na równi z tymi bandytami co jest totalnym kuriozum i hańbą ,  Andrzeja Gwiazdę obrażasz jak on zrobił bardzo dużo dobrego dla Polski

Edytowane przez voltq
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, voltq napisał(a):

Czemu ty składasz podziękowania człowiekowi który był odpowiedzialny za prześladowania wielu rodzin w PRL w tym i mojej , co takiego zrobił Jaruzelski ?

Mojej też... :) I sama ta osoba prześladowana po 1989r. stanęła po jego stronie. Alternatywą dla stanu wojennego (przynajmniej wg. najlepszej wiedzy Jaruzela z tamtego okresu) była pełnoskalowa okupacja ZSRR. Natomiast ja nie miałem na myśli okresu przed 1989 tylko po 1989. Może i Jaruzel "sprzedał" Polskę USA ale 99% społeczeństwa bardzo się z tego cieszyło, że wyrwało się spod władania ruskiego. Moja ocena SLD i PZPR ewoluowała od takiej jaką ty teraz wyrażasz do takiej jaką obecnie wyrażam.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
18 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Chcą żebyśmy uwierzyli, że Trzaskowksiemu “3 razy się wylosowało najlepsze, ostatnie miejsce w kolejce pytań wzajemnych”. 

7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Dodatkowo wybrali żeńską wersję Rachonia na prowadzącą debatę (Wysocka-Schnepf). Ręce opadają. Tym bardziej że pozostałe komitety protestowały…

@Kamiyanx Chodź szybko! Koalicja jest do wybronienia.

I to atak z własnej strony, tak jak na tym parszywym "forum o wieżowcach". 😩

Opublikowano
42 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

TVP zdecydowanie do zaorania. 

Chcą żebyśmy uwierzyli, że Trzaskowksiemu “3 razy się wylosowało najlepsze, ostatnie miejsce w kolejce pytań wzajemnych”. 

Powoli tracę cierpliwość do tych patałachów. 

IMG_2813.jpeg

Też mi się to nie podoba, ale ogólnie same wybory to też straszna bzdura. W naszym ustroju prezydent domyślnie powinien być z obozu rządzącego.

Opublikowano

TVP Info w formie suchych wiadomości byłoby okej i spełniało założenia powszechnie dostępnej publicznej telewizji.

Ale po aberracji PiSu taka forma nie ma żadnej szansy zaistnienia.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Czyli jednak miałem rację , startuje na prezydenta za 5 lat xD

2 godziny temu, Kamiyanx napisał(a):

Czemu po raz kolejny mamy przekręty od PRAWicy?

Nie wiem, choć się domyślam.

Od kiedy to Jakubiak jest prawicą albo Bartoszewicz? Jeden nawołuje do podatku bykowego i opodatkowaniu przedsiębiorców żeby mu nikt inny konkurencji nie robił , wszystko to popiera lewica  a drugi chciał przymusowo wyszepic ludzi szczepionka przeciw covid i był zwolennikiem zamykania gospodarki i nie wpuszczał niezaszczepionych na covid studentów wszystko to popierała lewica

Lewica-szczepienia-obowiazkowe.jpg

Jak nazwę się Donaldem Tuskiem to czyni mnie to Tuskiem ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

Od kiedy to Jakubiak jest prawicą albo Bartoszewicz? Jeden nawołuje do podatku bykowego i opodatkowaniu przedsiębiorców żeby mu nikt inny konkurencji nie robił , wszystko to popiera lewica  a drugi chciał przymusowo wyszepic ludzi szczepionka przeciw covid i był zwolennikiem zamykania gospodarki i nie wpuszczał niezaszczepionych na covid studentów wszystko to popierała lewica

Jak nazwę się Donaldem Tuskiem to czyni mnie to Tuskiem ?

Jakubiak jest prawicą od zawsze.

Jego "Wolni Republikanie" to koło o charakterze prawicowym. 

Generalnie - możesz tego nie wiedzieć - ludzie są dość skomplikowani (nie dotyczy Ciebie) i ich poglądy zazwyczaj nie są w 100% zgodne z danią "linią" czy "ideologią". DLatego patrzy się na to z czym są zgodne w większości.

Jeden lewicowy postulat nie czyni kogoś kto ma 99 pozostałych postulatów prawicowych "lewakiem" - wbrew Twoim żałośnie prostym i infantylnym bzdurom. 

Dlatego właśnie PiS, Jakubiak, Kukiz - to jest aktualnie prawica w Polsce. Szczególnie gdy patrzy się na oś światopoglądową, a to jest dominująca oś podziału w Polsce. Ale wiesz- żeby to wiedzieć to trzeba mieć trochę rzetelnej wiedzy, a nie bzdury powtarzane na CB.

• Upvote 4
Opublikowano
9 godzin temu, LeBomB napisał(a):

No ja zamiast TVP info wolałbym, żeby było kilka TVP sport i inwestowano w transmisje z dyscyplin, w których startują polscy zawodnicy.

A ja bym wolał żeby zlikwidowano większość kanałów obecnie tvp ma 23 różne kanały nie licząc regionalnych. Cały czas coś przebąkują o przymusowym abonamencie bo inaczej nie da się tego utrzymać.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Telewizja_Polska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...