Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Ale ich musi odwłok piec że są w stanie spotkać się z Mentzenem... Nie do pomyslenia jeszcze kilka miesięcy temu. 

Miałby jaja to by powiedział "z prorosyjskimi naziolami nie rozmawiam"- przecież tak uważa, co nie ? 

Edytowane przez Klakier1984
  • Like 2
Opublikowano

Konfa może tutaj wygrać wszystko, jeśli dobrze to rozegra.

Wyobraźcie sobie, że obaj kandydaci pojawiają się u Mentzena żebrać o jego głosy. A ten, zamiast je przekazać, ośmiesza ich, oskarża o kupowanie głosów, mówiąc że jego kupić się nie da, i że nie będzie mówił swoim wyborcom, na kogo mają głosować. Przecież on by wtedy wygrał poparcie na kolejne wybory, bo jego wyborcy by mu tego nie zapomnieli, do tego PiS i Koalicja w oczach wielu niezdecydowanych straciłoby wszystko. 

No Sławek, możesz tutaj zbudować sobie solidne podstawy na kolejne lata, ciekawe jak to rozegrasz.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galakty napisał(a):

Ale ich musi odwłok piec że są w stanie spotkać się z Mentzenem... Nie do pomyslenia jeszcze kilka miesięcy temu. 

Nic nie zyska Trzaskowski na tym , mogli wcześniej o tym myśleć , to co robiło PIS przez 8 lat czyli nieustannie zwalczali konfederacje a zapraszali lewicę , gdyby przez te 2 lata KO nie atakowało i nie zwalczało konfederacji to dziś by argumentami i faktami pokonali PIS , padło by pytanie czy konfederacja chce poprzeć ludzi którzy zwalczali ich przez 8 lat , czy może ludzi którzy co prawda nie zgadzają się w wielu punktach programowych ale akceptują ich obecność na scenie politycznej i są jak oni to mówią za różnorodnością , ten argument który użył inteligentny czołowy dziennikarz TVN ze za PIS konfederacja miała praktycznie 0 minut 0 sekund w TVPPIS a jednak w TVPKO są zapraszani i mają możliwość wypowiadania swoich poglądów itd , wieloma takimi sprawami oraz argumentami i faktami by pokonali PIS
Ale to trzeba mieć kogoś w swoich szeregach kto myśli logicznie

A to co wyprawia szczerba , giertych , kowal , sznepf-wysocka itd to już jawne sabotowanie Rafała Trzaskowskiego i robienie wszystkiego żeby wygrał Karol Nawrocki

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano

@cervandesPodziekuj Kaczyńskiemu za takie a nie inne prowadzenie kampanii. Rynsztok jest od 10 lat, po trupach do celu. Populizmy na lewo i prawo, oraz hejt. Na nienawiści ktoś zebrał 6.4% głosów, prawie 1.4 mln głosów. A ktoś merytoryczny poniżej 5% :) 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
3 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Miałby jaja to by powiedział "z prorosyjskimi naziolami nie rozmawiam"- przecież tak uważa, co nie ? 

Niezależnie od wszystkiego nie ma powodu aby Trzaskowski się u Mentzena nie pojawił. Nie powinien jednak podpisywać jakiegokolwiek dokumentu - na tym polega niezależność prezydenta :) 

Tak jak pisałem - Nawrocki już zachowuje się jak długopis. Trzaskowski nie jest dużo lepszy, ale jednak jest lepszy. 

Co więcej obawy o to, że rząd i prezydent będą z jednej partii są bardzo głupie. Rząd to koalicja kilku ugrupowań i nie ma widoków na to, aby przechodziły takie ustawy jak to co wyprawiał PiS. 
To jest po prostu bardzo głupia i wygodna wymówka dla ludzi, którzy po cichu sprzyjają pisowi :) 

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Przecież Trzaskowski mówił że najgorsze co może być to rząd i prezydent tej samej partii. Ja mu wierzę, pomogę mu dokonać celu xD 

No i dasz prezydenta i rząd z tej samej partii w 2027 PiS-owi. Bardzo mądre. Wiemy co w takiej konfiguracji PiS wyprawiał :) 

• Upvote 1
Opublikowano

Przecież Trzaskowski mówił że najgorsze co może być to rząd i prezydent tej samej partii. Ja mu wierzę, pomogę mu dokonać celu xD 

Tusk mówił to samo kilka lat temu, a teraz nagle chce tego samego. Ten wiatr wieje od dawna... 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

@cervandesPodziekuj Kaczyńskiemu za takie a nie inne prowadzenie kampanii. Rynsztok jest od 10 lat, po trupach do celu. Populizmy na lewo i prawo, oraz hejt. Na nienawiści ktoś zebrał 6.4% głosów, prawie 1.4 mln głosów. A ktoś merytoryczny poniżej 5% :) 

Kaczyński jest winny sytuacji że normalny porządny wyborca platformy obywatelskiej jakim jest @cervandes jest zawiedziony tym co robi aktualnie platforma obywatelska razem w koalicji 15 października i nie chce na nich już głosować , @TheMr. mistrz logiki , to już prawie pachnie republika i słynne słowa "wszystko to wina tuska"

confused-nick-young-.jpg?q=65&auto=forma

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
42 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

W zasadzie jeżeli przyjąć, że deweloperzy, którzy tak ochoczo finansują kampanię Rafał zajmują się budownictwem socjalnym to w sumie masz rację :)

Oni to chyba wszystkich finansują. Ale ten program mieszkalnictwa pochodzi od lewicy. Rafał obiecał tylko nie przeszkadzać.

• Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No i dasz prezydenta i rząd z tej samej partii w 2027 PiS-owi. Bardzo mądre. Wiemy co w takiej konfiguracji PiS wyprawiał :) 

Sorry ale na krzykacza z Warszawy nie zagłosuję. Najwyżej zostanę w domu. 

Niech się reszta rodaków bije o POPiS. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Sorry ale na krzykacza z Warszawy nie zagłosuję. Najwyżej zostanę w domu. 

Niech się reszta rodaków bije o POPiS. 

A na lichwiarza z Gdańska byś zagłosował? Serio? Gościa który się otacza bandytami, wydymal staruszka na mieszkanie i pożyczył mu kasę na 20%? 

Ja wolę “brak charakteru” Trzaskowskiego niż “czarny” charakter Nawrockiego. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

A ja lichwiarza z Gdańska byś zagłosował? Serio? Gościa który się otacza bandytami, wydymal staruszka na mieszkanie i pożyczył mu kasę na 20%? 

Ja wolę “brak charakteru” Trzaskowskiego niż “czarny” charakter Nawrockiego. 

Przecież Trzaskowski nie ma ani charyzmy ani jaj... To też będzie długopis tylko koalicji. Człowiek o zerowej wierzytelności. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Przecież Trzaskowski nie ma ani charyzmy ani jaj... To też będzie długopis tylko koalicji. Człowiek o zerowej wierzytelności. 

Ale nie jest lichwiarzem czy oszustem. 

Ja kompletnie nie rozumiem jak u kogoś te dwie rzeczy mogą nie skreślać Nawrockiego. To mi się w głowie nie mieści jak durny mamy już naród. Trzaskowski może być politycznym idiotą, mieć bagaż związany z partią, ale nie jest umoczony w coś takiego i nie robi sobie fotek z naziolami czy gangsterami.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Spl97 napisał(a):

Lepiej niech siedzi w domu zamiast głosować na Nawrockiego.

Weź ty się wyloguj na dwa tygodnie.

Kazdy ma prawo głosu i każdego należy wysłuchać. * Nie tobie, ani mnie decydować kto może a kto nie może głosować czy kto ma zostać w domu.

* - nie dotyczy @voltq - jego wysłuchaliśmy i nie jest wart dalszego słuchania.

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Trzaskowski prowadzi kampanię dla debili. Używa ładnych słów bez przekazywania informacji. To chyba najmniej konkretny kandydat w tych wyborach.

Ładnie wychodzi na przemówieniach, ale szkoda by mi było jakby ktoś z tego robił minutes of meeting, bo nie miałby co napisać 🤣

Niech się weźmie za coaching, a nie prezydenturę. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ale nie jest lichwiarzem czy oszustem. 

Tego nie wiesz, wiesz że nic takiego nie wyszło na światło dziennie, a co mają za uszami to nie wie z nas nikt.

Jak mówiłem wcześniej, na Sikorskiego bym głos oddał, na Trzaska nie ma opcji. 

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Trzaskowski może być politycznym idiotą, mieć bagaż związany z partią, ale nie jest umoczony w coś takiego i nie robi sobie fotek z naziolami czy gangsterami.

Cała koalicja i jej podejście mi nie pasuje. I teraz mieliby dostać gościa co im wszystko podpisze? I nagle 100 konkretów na 100 dni zrealizują? No nie. 

Ostatnim razem jak dałem się nabrać to na Hołownię. Nigdy więcej.

I nie to, że PiS mi pasuje, co to to nie. Ale nie chcę by pełnię władzy miała KO. 

Edytowane przez galakty
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...