Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

caly POPIS na dywaniku u Mentzena to najlepsze co dadza nam te wybory XD

a po wyborach to juz i tak na jedno wyjdzie

Ważne ze jest zachowany trend , konfederacja cały czas zyskuje , może za jakiś czas cos się zmieni na lepsze

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Miałby jaja to by powiedział "z prorosyjskimi naziolami nie rozmawiam"- przecież tak uważa, co nie ? 

A "obywatelski" tak by powiedział?.

Cytat

Jarosław Kaczyński potwierdził, że definitywnie wyklucza możliwość koalicji z Konfederacją ze względu na ich prorosyjskość.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Tego nie wiesz, wiesz że nic takiego nie wyszło na światło dziennie, a co mają za uszami to nie wie z nas nikt.

Jak mówiłem wcześniej, na Sikorskiego bym głos oddał, na Trzaska nie ma opcji. 

Pis przez 8 lat miał wszystkie służby i używał wszystkiego co miał - nie znalazł nic na prominentnych członków PO. 

Teraz też nic nie znalazł w kampanii. 

Ja cię nie namawiam na nic - przedstawiam swoje zdanie i uzasadniam dlaczego ja nigdy na Nawrockiego bym nie zagłosował. Abstrahując w ogóle od tego, że jest z PiS. 

Cała koalicja i jej podejście mi nie pasuje. I teraz mieliby dostać gościa co im wszystko podpisze? I nagle 100 konkretów na 100 dni zrealizują? No nie. 

Ostatnim razem jak dałem się nabrać to na Hołownię. Nigdy więcej.

Mnie bardziej apsuje koalicja niż jednowładztwo kaczyńskiego, a to realna alternatywa.

Głosowałem a TD, żeby przełamać duopol POPiS. 

A i tak lokalni frustraci na prawicy nazywali mnie tutaj "KOdomitą", bo zrozumienie takich prostych rzeczy przekracza ich mozliwości intelektualne ;) 

I nie to, że PiS mi pasuje, co to to nie. Ale nie chcę by pełnię władzy miała KO. 

No, ale PiS będzie miał pełnię władzy w 2027. I wiemy jak to działa. To nie jest wybór na 2025-2027, a 2025-2030. Dlatego ja na Nawrockiego nie mógłbym zagłosować - niezależnie od tego jak kiepska jest koalicja rządzaca. KO miała rząd + prezydenta i nie zrobili tego co robił PiS. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

Kaczyński powiedział to mając pełnię władzy, rząd, prezydenta, sądy, telewizję propagandową, tk, wszystko. Teraz by wszedł w koalicję z samym diabłem, byle tylko odzyskać władze. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

Teraz niby wykluczają, a jak przyjdzie co do czego, w wyniku im do samodzielnego rządzenia zabraknie szabel i jak Konfa będzie miała akurat te brakujące dla PiS-u szable, to momentalnie zmienią zdanie.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Kaczyński powiedział to mając pełnię władzy, rząd, prezydenta, sądy, telewizję propagandową, tk, wszystko. Teraz by wszedł w koalicję z samym diabłem, byle tylko odzyskać władze. 

Tylko jeden człowiek tak mówił i był nim dziadek Janusz Korwin Mikke 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Pis przez 8 lat miał wszystkie służby i używał wszystkiego co miał - nie znalazł nic na prominentnych członków PO. 

Teraz też nic nie znalazł w kampanii. 

Teraz pytanie czy to oznacza że nic nie było, czy są tak nieudolni a tamci dobrzy że nic nie wykryli :E 

Ale no.... nie oddam głosu na kogoś kto stawia kibel bez ścieżki za 600k itp. Wstyd za takiego "kolorowego" który nagle przed wyborami kocha Polskę i flagę, a wcześniej paradował razem z LGBT... 

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mnie bardziej apsuje koalicja niż jednowładztwo kaczyńskiego, a to realna alternatywa.

Głosowałem a TD, żeby przełamać duopol POPiS. 

Tylko to nie jest realna koalicja, nie ma co ukrywać że trzon to PO i reszta albo się dostosuje albo nie. Lewica miała poprawić mieszkalnictwo i co mamy? Nic, kolejne dopłaty do kredytów.

Też głosowałem na TD bo uwierzyłem że jest szansa na złamanie duopolu, a to kolejna przystawka PO jak Petru. 

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No, ale PiS będzie miał pełnię władzy w 2027. I wiemy jak to działa.

Samodzielnie? Oj nie jestem przekonany, bez Konfy będzie im ciężko wrócić do władzy.

• Upvote 1
Opublikowano

przeciez jak tylko KO zdobedzie cala wladze i prezydenta ktory niczego nie zablokuje

to PIS zostanie natychmiast rozliczony i powsadzany do wiezien

wiec jak maja zdobyc sejm w 2027? prosto z wiezienia?

ladnie sie pali u okopanych ze juz tak odlatuja XD

:dj:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Teraz niby wykluczają, a jak przyjdzie co do czego, w wyniku im do samodzielnego rządzenia zabraknie szabel i jak Konfa będzie miała akurat te brakujące dla PiS-u szable, to momentalnie zmienią zdanie.

Gdyby Koalicja Obywatelska wróciła do postulatów Platformy Obywatelskiej z lat 2004-2013 wykopała lewice z rządu to konfederacja by ich poparła i dziś by Trzaskowski został prezydentem a za 2,5 roku Koalicja Platforma obywatelska + konfederacja zmieniała by Polskę na lepsze

Niestety Tusk zwariował a teraz jeszcze wariatem jest taki michal szczerba który w wyborach do sejmu dostał 5 tys głosów ale wypowiada się jakby dostał 500 tysięcy,  bez platformy i Tuska ten człowiek został by co najwyżej pomocnikiem sołtysa na wsi

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano

Teraz pytanie czy to oznacza że nic nie było, czy są tak nieudolni a tamci dobrzy że nic nie wykryli :E 

Ale no.... nie oddam głosu na kogoś kto stawia kibel bez ścieżki za 600k itp. Wstyd za takiego "kolorowego" który nagle przed wyborami kocha Polskę i flagę, a wcześniej paradował razem z LGBT... 

Tylko to nie jest realna koalicja, nie ma co ukrywać że trzon to PO i reszta albo się dostosuje albo nie. Lewica miała poprawić mieszkalnictwo i co mamy? Nic, kolejne dopłaty do kredytów.

Też głosowałem na TD bo uwierzyłem że jest szansa na złamanie duopolu, a to kolejna przystawka PO jak Petru. 

Samodzielnie? Oj nie jestem przekonany, bez Konfy będzie im ciężko wrócić do władzy.

Jest jakiś nowy program dopłat do kredytów? Myślałem że w końcu nic nowego nie przegłosowali.

A co Konfa zmieni w tym układzie? Kaczyński wciągnie ich jak wszystkie swoje przystawki. 

Ja też nie jestem zadowolony z koalicji, ale bardziej niezadowolony byłem z rządów PiS.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

przeciez jak tylko KO zdobedzie cala wladze i prezydenta ktory niczego nie zablokuje

to PIS zostanie natychmiast rozliczony i powsadzany do wiezien

wiec jak maja zdobyc sejm w 2027? prosto z wiezienia?

ladnie sie pali u okopanych ze juz tak odlatuja XD

:dj:

Jak konfa chce byc drugia sila w sejmie, to musi zaglosowac na rafala i pozbyc sie pisu. Nie ma innej kalkulacji. Wyrachowany kaczek juz bedzie wiedzial, co z nimi zrobic. xD

• Upvote 1
Opublikowano

Tu się nawet nie trzeba zastanawiać czy KO czy PiS. Po prostu jeden z kandydatów to oszust, krętacz bez jakiejkolwiek moralności w dodatku mający szereg kontatków w półświatku. Dla myślącej jednostki nie ma tu wyboru. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jest jakiś nowy program dopłat do kredytów? Myślałem że w końcu nic nowego nie przegłosowali.

Pierwsze klucze, co prawda nie tak dowolne dla każdego jak BK2% ale jednak. 

2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

To akurat bzdura. Ich z Tuskiem łączy dość szorstka przyjaźń XD

Tylko pytanie co podpisze, będzie to zależne od dnia... We wtorek będzie za, a w środę przeciw. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Tylko pytanie co podpisze, będzie to zależne od dnia... We wtorek będzie za, a w środę przeciw. 

Błagam xD

Ten chłop jest jednak dość stabilny i nie pała miłością do Tuska.

I ogólnie nawet nie rozumiem robienia z niego wielkiego lewaka, kiedy nigdy nie poparł nawet adopcji u LGBT.

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Kamiyanx napisał(a):

Błagam xD

I ogólnie nawet nie rozumiem robienia z niego wielkiego lewaka, kiedy nigdy nie poparł nawet adopcji u LGBT.

Przeciez to liberlał, a nie zaden lewak. Wiekszosc jednak nie ogarnia co z czym :heu:

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

Trzask stabilny? Przecież on w ostatnich debatach i spotach się tylko ośmieszał... 

Lewaka z niego nie robię, ale dla mnie jest śmieszny i nikt za granicą go nie będzie traktował poważnie. A od tego jest prezydent. Ma mieć jaja, własne zdanie, a nie jeść Prince Polo. 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, leelooo napisał(a):

Jak tam konfiarze? Gotowi dac sie przemielic kaczorkowi jak kukiz, gowin, czy ziober? :boink:

Ty się nie zdziw że to Konfa ich ośmieszy i przemieli, że przychodzą do niego po głosy. Wystarczy mądrze to rozegrać i wygrają na tych wyborach najwięcej. 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak, teraz widzę. Myślałem że to ta sprawa o której suchy pisał. Wybacz  
    • Dokładnie, ale to dalej bardzo dobre karciochy, więc można sobie na nich jeszcze siedzieć. Ja myślałem o 5070TiS, ale chyba można zapomnieć. Teraz mi chodzi po głowie, czy może nie kupić jakiejś 5070Ti/5080 na wszelki wypadek, bardziej bym się skłaniał ku 5070Ti. Niby jeszcze mi 12GB pamięci nie brakło, ale jak ma coś pójść nie tak i ceny pójść znacząco w górę Szkoda mi tylko wymieniać kartę dla samej pamięci i tylko 25% wydajniejszą, bo fanu z tego nie będzie  Troche tak, zwłaszcza jak Ty siedzisz dość długo na jednej karcie. Ale to jest patologia w wykonaniu nvidii co oni wyprawiają z tą pamięcią. 5060Ti, która jest w rasterze 25% wydajniejsza od 5 letniej 3060Ti ma tyle samo pamięci co 5080, gdzie 5080 z miejsca powinna mieć 24GB. Już nie mówiąc o 4060Ti 16GB i 4070Ti 12GB.
    • Wkleiłem @DaveCam Nawet cytowany @Jardier zachował się prawie tak samo niekonkretnie. Mam ci wyszukać wszystkich żeby zaspokoić twoje ego ? Chyba obaj nie wypełzliśmy spod jutubowego kamienia.   Wkleiłem linki twórców, którzy uważam że coś wnoszą, testują głębiej James Baldwin, @GamersMuscle     Zaraz zaraz, ja narzekam ? Narzekają wszyscy których nadzieje nie zostały spełnione. A potwierdzeniem tego punktu widzenia mają być jutubowe opinie. No to punktuję co to za osobistości będące autorytetami.   Jak jeżdżą w kółko w ukochany iRacing ... dobrze. Jak przejechali się w PMR i zjechali go od góry do dołu ... też dobrze. Jak zwracam uwagę, że to nie ma żadnego znaczenia ... już nie dobrze.
    • Możesz pokazać kto tak robi ze mówi: mi też się nie podoba i że jest to bełkot? Bo tylko widzę narzekanie że ten i tamten narzeka i bełkocze ale bez jakiś konkretów, że narracja jest taka i wszystkich jakby się zmówili co mają mówić. Trochę to wygląda jak? Bełkot
    • Przeciez roznica miedzy 9700x a 9800xd to 75-100mhz   W grach roznica jest zadna miedzy odkreconym cpu, a limitem ppt 88W  To co najwyzej w cine bedziesz mial wiecej ptk i to tyle   Jakie napieice i vid podczs testu raportuje ?  Nie wiem jak bardzo by musiala byc spartolona gra zebys mial drop z 250 na 120 fps tak wiec wymyslac torche abstrakcyjne scenariusze  I to by byla tylko i wylacznie wina gry a nie slabego cpu. Jak widac na ciebie placebo dobrze dziala ale to najwazniejsze ze dziala   W codzie na skreconym ppt i prilu bez kaganca nie ma zadnej roznicy w testach  Wiem bo testowalem   Jak jakis wbity limit nie dziala tzn ze jest problem z plyta/bios. Ja nie mam problemu z limitami, co  wklepie tak jest wiec moze sprawdz inny bios lub czy faktycznie zapisujesz ustawienia. Pusc cb23 i pokaz ile wypluje ptk przy takim poborze, jestem ciekaw.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...