Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, galakty napisał(a):

Trzask stabilny? Przecież on w ostatnich debatach i spotach się tylko ośmieszał... 

Lewaka z niego nie robię, ale dla mnie jest śmieszny i nikt za granicą go nie będzie traktował poważnie. A od tego jest prezydent. Ma mieć jaja, własne zdanie, a nie jeść Prince Polo. 

Oni już tak bardzo zamknęli się w tej bańce nienawiści i złości że do nich nic nie dociera , poszli nawet tak daleko w tej zawiści i awanturze ze doszli do kuriozalnego wniosku o tym iz rzekomo administracja jest w jakimś nieustalonym spisku

Edytowane przez voltq
  • Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ty się nie zdziw że to Konfa ich ośmieszy i przemieli, że przychodzą do niego po głosy. Wystarczy mądrze to rozegrać i wygrają na tych wyborach najwięcej. 

no z calym szacunkiem, ale jesli ktos uwaza, ze konfa madrze rozegra druga ture oddajac glosy na czlowieka pisu, ktory przez 8 lat och spychal do kata, to znaczy, ze albo nie pamieta, albo udje. To nie polityka, to syndrom sztokholmski :hmm:

• Upvote 2
Opublikowano
20 minut temu, TheMr. napisał(a):

Jak to co ma nabazgrane? Gangsterskie malowidła :E Od samego Bu :E 

Czyli wg ciebie wszyscy którzy maja tatuaże to gangsterzy ? 

Teraz, michasm napisał(a):

Czyli jeśli tego nie chcę to powinienem głosować na Nawrockiego? 😅

Tak

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Decus napisał(a):

Tu się nawet nie trzeba zastanawiać czy KO czy PiS. Po prostu jeden z kandydatów to oszust, krętacz bez jakiejkolwiek moralności w dodatku mający szereg kontatków w półświatku. Dla myślącej jednostki nie ma tu wyboru. 

ma pan dowód ? przecież zostało już to wielokrotnie na tym forum powiedziane ze czyn z mieszkaniem mógłby być nieprzyzwoity lub niemoralny ale nie nosi znamion przestępstwa

Mogli byście przestać działać na szkodę Rafała Trzaskowskiego? czasami milczenie jest złotem...

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Tak

nie nie mowi, ze kazdy z tatuazem to gangster, ale jak kandydat na prezydenta nosi plecy jak z serialu Wiezien, to warto chociaz zapytac, co tam jest, skoro ukrywa to lepiej niz majatek z oswiadczenia :heu: bo moze nie gangster, a klaun polityczny, to juz bardziej trafione xD

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, kubikolos napisał(a):

przeciez jak tylko KO zdobedzie cala wladze i prezydenta ktory niczego nie zablokuje

to PIS zostanie natychmiast rozliczony i powsadzany do wiezien

wiec jak maja zdobyc sejm w 2027? prosto z wiezienia?

ladnie sie pali u okopanych ze juz tak odlatuja XD

:dj:

No a co ma piernik do wiatraka? Przecież prokuratura na podstawie obowiązującego prawa może już teraz postawić zarzuty i tu wetowanie ustaw nie ma żadnego odniesienia. No chyba, ze masz na myśli, że Nawrocki hurtowo ułaskawi wszystkich pisowskich bandytów. No to tak - wtedy masz rację. Dlatego nie wolno dopuścić Nawrockiego do władzy. Kolejny powód.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

Ej. Ja całkowicie zapomniałem o ułaskawieniu... Nawrocki ułaskawi pisowców jeśli zostaną skazani... 

Kurde, najgorsze jest właśnie to że prezydent jest powiązany z partią. Do cholery on powinien być samodzielną jednostką... 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Kurde, najgorsze jest właśnie to że prezydent jest powiązany z partią. Do cholery on powinien być samodzielną jednostką... 

Trzeba było głosować na mentzena jego partii nie grozi w najbliższym czasie sprawowanie samodzielnej władzy

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie no, zagłosuj na tych którzy wprowadzili 100 obietnic w parlamentarnych, warto im zaufać. 

Dalej to lepsze, niz Nawrocki, ktory obiecuje nowa twarz pisu :E 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

no z calym szacunkiem, ale jesli ktos uwaza, ze konfa madrze rozegra druga ture oddajac glosy na czlowieka pisu, ktory przez 8 lat och spychal do kata, to znaczy, ze albo nie pamieta, albo udje. To nie polityka, to syndrom sztokholmski :hmm:

Za szybko wyciągasz wnioski. Kto powiedział że komuś je oddadzą? To by było totalne zaprzeczenie jego własnych słów sprzed bodajże tygodnia, że z szacunku dla wyborców nie będzie ich głosów sprzedawał.

Jeśli to rzeczywiście zrobi, to koleś momentalnie przegra poparcie, które właśnie sobie zrobił. Ale jeśli zamiast tego zaprosi obu Panów, a potem ich ośmieszy i oskarży o kupowanie głosów dla własnych korzyści, u siebie w studiu, we własnym programie, to wygra podwójnie.

Poczekajmy na rozwój sytuacji. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, leelooo napisał(a):

nie nie mowi, ze kazdy z tatuazem to gangster, ale jak kandydat na prezydenta nosi plecy jak z serialu Wiezien, to warto chociaz zapytac, co tam jest, skoro ukrywa to lepiej niz majatek z oswiadczenia :heu: bo moze nie gangster, a klaun polityczny, to juz bardziej trafione xD

Jakie to ma znaczenie co ja mam na plecach? , ja mam nagą kobietę wytatuowana na plecach i co z tego ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

Tak

Według mnie po raz kolejny pokazujesz poziom planktonu którym jesteś. I nie mam zamiaru podawać Tobie argumentów czy faktów, bo i tak ich nie zrozumiesz. Dawaj emotkę confused lepiej, czekam. 

Edytowane przez TheMr.
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Według mnie po raz kolejny pokazujesz poziom planktonu którym jesteś. I nie mam zamiaru podawać Tobie argumentów czy faktów, bo i tak ich nie zrozumiesz. 

Skoro ja jestem niewykształconym ciemnogrodem to może inni by zrozumieli i przekonali się do twoich argumentów których jeszcze ani razu nie podałeś , aktualnie twoje działania powodują ośmieszanie platformy obywatelskiej i rafała trzaskowskiego , jednocześnie zachęcają do głosowania na Karola Nawrockiego , chyba że to twój cel

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Za szybko wyciągasz wnioski. Kto powiedział że komuś je oddadzą? To by było totalne zaprzeczenie jego własnych słów sprzed bodajże tygodnia, że z szacunku dla wyborców nie będzie ich głosów sprzedawał.

Jeśli to rzeczywiście zrobi, to koleś momentalnie przegra poparcie, które właśnie sobie zrobił. Ale jeśli zamiast tego zaprosi obu Panów, a potem ich ośmieszy i oskarży o kupowanie głosów dla własnych korzyści, u siebie w studiu, we własnym programie, to wygra podwójnie.

Poczekajmy na rozwój sytuacji. 

Wedlug mnie tak, zaprosi obu, zaora Trzaska sucharem u zusie, nawrockiemu wytknie kawalerke, a potem sam zostanie krolem.. 

Problem w tym, ze to chodzi o druga ture wyborow i bez realnej strategii jego 15% poparcia rozpusci sie jak konfa w koalizji z kaczym. 

Niby zaden z jego wyborcow nie chce byc przystawka, ale robia dokladnie wszystko zeby nia zostac 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, leelooo napisał(a):

Wedlug mnie tak, zaprosi obu, zaora Trzaska sucharem u zusie, nawrockiemu wytknie kawalerke, a potem sam zostanie krolem.. 

Problem w tym, ze to chodzi o druga ture wyborow i bez realnej strategii jego 15% poparcia rozpusci sie jak konfa w koalizji z kaczym. 

Niby zaden z jego wyborcow nie chce byc przystawka, ale robia dokladnie wszystko zeby nia zostac 

Rozpuści? W 2023r. w parlamentarnych ponad 7%, w 2025r. w prezydenckich prawie 15%- jak dla mnie to jest dobra tendencja wzrostowa, świetny prognostyk na przyszłość. Wystarczy trzymać się tego, co się obiecuje swoim wyborcom, a nie sprzedawać swoich wyborców za jakieś obietnice. 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Kolejny który mówi o argumentach, ale żadnych nie podaje. Blacklista. 

Widzę, że ominęło cię 20 stron rozmowy z Voltq który został zasrany argumentami i żadnych nie przyjął, przykro mi z tego powodu. I to na każdym temat dostępny. To jest człowiek bez wiedzy na każdy temat, idealny przykład Dunninga-Krugera, nie mam zamiaru marnować czasu wklejać mu argumentów czy faktów których nie zrozumie, on musi cofnąć się do podstawówki żeby zrozumieć to co czyta. 

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, leelooo napisał(a):

W liczbach bezwzględnych Mentzen dostał prawie 3x tyle głosów co bosak a Braun dostał prawie tyle samo co Bosak , czyli co mniej 3 krotnie powiększyli poparcie a może i nawet 4 krotnie liczyć Brauna , ale @leelooo to jest kolejny mistrz logiki po świetnym wystąpieniu @TheMr.  

bosak.jpg

mentzenbraun.jpg

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W  Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam 
    • Nie mam jakiegoś sztywnego budżetu, ale szaleć też nie mam zamiaru. Monitor 4k nie kupiłem jakoś specjalnie pod granie, ale wiadomo, że jak już jest to czemu by nie pograć w 4k     Znając mnie prędzej zostawię 9800X3D i dołożę do 5080. Dzisiaj na na promocji BF upolowałem 9800X3D za 1699PLN. 7800X3D jest obecnie w x-kom za 1299 PLN. Nie warto dołożyć tych 400 PLN do 9800X3D, patrząc przyszłościowo może zostać na dłużej? Zamin 9800X3D będzie bottleneckiem, to pewnie jeszcze sporo generacji GPU wyjdzie i to prędzej samo GPU wymienię... o ile ceny nie beda kosmiczne. Jak pisałem wyżej, to trochę spontaniczny zakup, wiec nie doktoryzowałem się na temat sprzętu PC. Czasami z ciekawości pobieżnie poczytam artykuły oraz komentarze pod nimi poczytam i jakoś utarło mi się w głowie, że dopłata z 5070Ti do 5080 jest niewarta z powodu, że niewiele się zyskuje na wydajności oraz fakt oraz przy cenie 5080 mamy tylko 16GB, dlatego jeśli 5080 to czekać na SUPER, które wg plotek ma mieć 24 GB. Możecie polecić jakieś konkretne modele 5080, 5070TI, RX 9070 XT, które warto kupić, biorąc pod uwagę cena/jakość wykonania/kultura pracy? Sa jeszcze jacyś producenci GPU, którzy podwalają zdjąć chłodzenie bez utraty gwarancji? Ja zatrzymałem się na EVGA, które już niestety GPU nie produkuje. W obecnym PC mam CPU i GPU chłodzone customowym LC. Chłodzenie chce wykorzystać do nowego zestawu... CPU na pewno będzie miało custom LC i GPU też byłoby fajnie "zwodować", ale nie widzi mi sie tracić gwarancję, przy takich cenach GPU. Mobo mogę wziąć w sumie tańsze, ale jestem estetą, a obudowa to Lian Li O11D EVO RGB Black, wiec mobo też musiałby być czarne i ewentualnie jakieś kolorowe elementy, które mogę jakoś łatwo zakryć/zakleić  ... ta MSI PRO B850-P WIFI może od biedy też by mi estetycznie podpasowała.. do przemyślenia  
    • Gdyby tylko nie ten stutter  realnie za męczenie się mogę dać 20zł, ale do tego nie dojdzie. Na kluczykowniach taniej nie ma.
    • https://www.ceneo.pl/187410617 absolutne premium  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...