Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

I to jest dla mnie absolutnie nienormalne. Nie rozumiem kompletnie.

Naprawdę, są jakieś GRANICE, kogo można wystawić.

Jakby PIS wystawił Trynkiewicza to też by wygrał.

Pamiętasz taki film jak "Dzień Świra"? Ten Naród nie zmienia się kompletnie.

Opublikowano
Teraz, SM_M4E5TRO napisał(a):

A to nicpoń! Za mlodu sie bił hultaj jeden!

Jeszcze jako Prezes IPN spotykał się oficjalnie (!) z tym środowiskiem i wspierał je.

To nei jest "wybryk młodości". 

Czytałeś raport wewnętrzny PiS dot. Batyra? Czy nie starczyło dociekliwości na coś więcej niż nagłówki z mediów? :) 

Opublikowano
7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

To nie mów, tylko też coś pomóż, bo naprawdę rzygać się chce na samą myśl. I to przy całej mojej niechęci do obecnego PO/Tuska (głosowałem na Zandberga).

Nawet nie chodzi o duopol – mamy dopuścić GANGSTERA?

Ja lekkiej nadziei upatruję w niedzielnych marszach, może się niektórzy przekonają, że "libki" jednak nie gryzą i nie traktują innych jak podludzi.

Opublikowano
4 minuty temu, Szambo napisał(a):

Chyba każdy zdroworozsądkowy się ze mną zgodzi:

Karol Nawrocki skłamał w obecności Notariusza i wpisał nieprawdę w Akcie Notarialnym.

Jest tu jakaś mądra głowa?

Bo Batyr mówi, że TAK MOŻNA... Można czy nie można?

W sumie to on chyba jest poważnie chory psychicznie - rozumiem że można mieć pseudonim, pod którym tworzy jakieś tam wypociny ale już zachwalanie autora tych wypocin przez samego siebie w 2 osobie to czysta schizofrenia.

I to może Batyr jest ten zły, a on Karol prawowity PiSowiec bardzo mocno walczy z Batyrem ale niestety przegrywa...

W nocy Batyr mu ze złości zrobił dziare na plecach i selfi z naziolami i szepcze mu do ucha "My precious" moja piękna kawalerka....

Opublikowano
2 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

A to nicpoń! Za mlodu sie bił hultaj jeden!

Już jako pracownik IPN mając 26 lat chodził na ustawki. Teraz mając 42 lata nie widzi w tym niczego złego, przeciwnie, to jest wg niego szlachetne. Jesteś tak samo prymitywny jak on jeśli nie widzisz w tym niczego złego. 

Opublikowano
8 minut temu, pawelsake napisał(a):

Ale mnie te wybory znudziły dzisiaj artykuły na Nawrockiego że jest kibolem naprawdę myślicie że przekonacie wyborów konfederacji na niegłosowanie na Karola.
Jeśli policzymy głosy PIS i konfederacji + części Zandberga to Trzaskowski może już iść na emeryturę - nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzy w Trzaskowskiego. Przykład jego rządy w Warszawie w linku poniżej.

https://radiokierowcow.pl/artykul/2521279,z-77-obietnic-nie-spelnił-72-strona-trzaskowski-watch-rozlicza-prezydenta-warszawy

Też sądzę że wylewanie brudów na Nawrockiego nic nie da. W USA jak były wybory też tak robili z Trampem i nic to nie dało, a mam wrażenie że wręcz mu to pomogło. Ludzie mają to do siebie że szybko zapominają. Mogą mówić ile chcą, a za dwa dni prawie nikt o tym pamiętał nie będzie. 

Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

co masz na obronę poręczenia za znanego neonazistę? Brakuje argumentów, czy tak jak @crush nie masz problemu z głosowaniem na ludzi z poglądami Hitlera?

Nic. Ale poreczenie za kogos nie oznacza ze tez jest neonazista. To jedynie kolejne domysly ;)

Opublikowano
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Nic. Ale poreczenie za kogos nie oznacza ze tez jest neonazista. To jedynie kolejne domysly ;)

Spoko. Idąc Twoim tokiem rozumowania: Rafał Trzaskowski, hipotetycznie poręczający za np. lidera/członka ANITIFY nie byłby lewicowym ekstremistą/nie byłby związany z tym środowiskiem. Dobrze rozumuję?

Opublikowano
1 minutę temu, Kaczkofan napisał(a):

Spoko. Idąc Twoim tokiem rozumowania: Rafał Trzaskowski, hipotetycznie poręczający za np. lidera/członka ANITIFY nie byłby lewicowym ekstremistą/nie byłby związany z tym środowiskiem. Dobrze rozumuję?

Tyle to nie!

Gdyby to zrobił Trzaskowski to byłby niepodważalny dowód na to, że jest ściśle powiązany z ANTIFĄ!

Ale jak chodzi o Nawrockiego to nie. Na prawicy podwójne standardy zawsze żywe :) 

Opublikowano
7 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

4 minuty temu, Camis napisał(a):

Nie jest?, to czemu ma na plecach wytatuowane dwie swastyki? oraz portret Hitlera?. 

Trochę się nie rozumiecie :E

SM_M4E5TRO pisze o Nawrockim (że to, żę poręczył nei znaczy, że jest neonazistą), a Camis o tym, że ten za kogo poręczył Nawrocki jest neonazistą :E 

Ale możecie się jeszcze przerzucać przez 10-15 postów :E 

Opublikowano
20 minut temu, pawelsake napisał(a):

Ale mnie te wybory znudziły dzisiaj artykuły na Nawrockiego że jest kibolem naprawdę myślicie że przekonacie wyborów konfederacji na niegłosowanie na Karola.
Jeśli policzymy głosy PIS i konfederacji + części Zandberga to Trzaskowski może już iść na emeryturę - nikt o zdrowych zmysłach nie uwierzy w Trzaskowskiego. Przykład jego rządy w Warszawie w linku poniżej.

https://radiokierowcow.pl/artykul/2521279,z-77-obietnic-nie-spelnił-72-strona-trzaskowski-watch-rozlicza-prezydenta-warszawy

Nie wiem jak dla innych ale dla mnie od takich pisowskich stronek ważniejsze jest co o nim myślą mieszkańcy Warszawy

https://samorzad2024.pkw.gov.pl/samorzad2024/pl/wbp/okregi/146501

Opublikowano
12 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ja lekkiej nadziei upatruję w niedzielnych marszach

Nie upatruj. Wyborcy wystawią rachunek za półtora roku rządów w taki sposób w jaki są w stanie to zrobić. Marszami się tego nie zakrzyczy.

Dostali kredyt, w tym np. mój głos na TD i go nie spłacili. Kropka.

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tyle to nie!

Gdyby to zrobił Trzaskowski to byłby niepodważalny dowód na to, że jest ściśle powiązany z ANTIFĄ!

Ale jak chodzi o Nawrockiego to nie. Na prawicy podwójne standardy zawsze żywe :) 

Rozumiem ze wysnuliscie te wnioski na kompletnie hipotetycznej sytuacji a do tego posrednio odpowiadajac za mnie

Oczywiscie macie racje jak zawsze :hihot:

Opublikowano
1 minutę temu, adashi napisał(a):

Dostali kredyt, w tym np. mój głos na TD i go nie spłacili. Kropka.

Dokładnie, przewalenie Trzaskowskiego to będzie wina tylko bardzo słabych rządów koalicji i olanie ich postulatów. 

Ale ze to nawrocki czy co?

Nie to plecy jego kolegi za którego poręczył. 

Opublikowano

Rozumiem ze wysnuliscie te wnioski na kompletnie hipotetycznej sytuacji a do tego posrednio odpowiadajac za mnie

Oczywiscie macie racje jak zawsze :hihot:

No nie.

Bo to prawica pisze o tym, że Trzaskowski popeira Ostatnei Pokolenie i jest z nimi powiazany, bo.... wynajmuje im lokal. 

A to, że to normalna procedura konkursowa i inne organizacje też dostają takie lokale to nieważne.

Dlatego to nei jest hipotetyczne. Tak to na prawicy, czy mogże nawet nieco bardziej ogólnie - w polityce tak to działa :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Mam zamiar nabyć tą grę ale mam dużo gier do ogrania  
    • (https://www.x-kom.pl/p/1269945-plyta-glowna-socket-am5-gigabyte-b650-eagle.html) 449zł Taniej z sensownych płyt jest tylko ASRock B650M-HDV M.2 za 380zł   (https://www.zadowolenie.pl/asrock-plyta-glowna-b650m-hdv-m-2-am5-2ddr5-hdmi-dp-matx) Jednak pomimo naprawdę dobrych parametrów, pod Zen 5 i tym bardziej procesor X3D stanowczo odradzam... to proszenie się o kłopoty...  Btw. sam przesiadłem się z ASRock B650M-HDV/M.2 na Gigabyte B650 Eagle bo też nie lubię przepłacać za płyty główne, więc celuję w średnią półkę której niczego nie brakuje. Rzucaj okiem na outlet Media Expert - czasami wlatują tam płyty za 2/3 ceny na pełnej gwarancji producenckiej.
    • Tak, można spokojnie grać bez znajomości poprzednich części. Ta część kładzie duży nacisk na fabułę, kompanów ich historie i relacje z nimi, a do tego system turowy totalnie na plus, no i polska lokalizacja.
    • Bądź patriotą i weź rodzimy produkt (https://vist.eu/pl/p/DDR5-GoodRam-IRDM-32GB-2x16GB-6000MHz-CL30-Black/344534) 1469zł lub całkiem po taniości (https://www.x-kom.pl/p/1318181-pamiec-ram-ddr5-goodram-32gb-2x16gb-5600-cl36-irdm.html) 1289zł Przy tych tańszych powinno Ci się udać ustawić z palca np. 6000MHz CL36. Generalnie zbliżone ustawienia będą dawać Ci podobną wydajność w grach i programach - nie zobaczysz różnicy... Złoty środek do AMD to 6000MHz CL30 ale wszystkie sąsiednie ustawienia jak już wspomniałem - będą naprawdę podobne. Co do płyty głównej... mój 9800X3D śmiga na takiej i ma się dobrze (https://www.x-kom.pl/p/1269945-plyta-glowna-socket-am5-gigabyte-b650-eagle.html) - teraz to koszt 450zł. Chodzi na niej PCI-E 5.0 x16 dla karty graficznej, więc czar dopłaty do niektórych droższych mobasów, które mają niby "ekskluzywnie" ten ficzer pryska jak sraczka. No i teraz magia liczb... jeżeli weźmiesz te tańsze goodramy i płytę, którą Ci podałem będziesz miał nadal fajne, wydajne, wszystkomające podzespoły, a Twój portfel się ucieszy  
    • Bo RT to pojedynczy efekt i kazdy z osobna musi byc zaimplementowany wiec jak czegos nie dadza to tego po prostu nie ma  Dla mnie kazda gra powinna miec PT i problem z glowy z calym oswietleniem i cieniami.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...