Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Obrzydliwym to jest popierać starych komuchów i ich naśladowców w postaci Zandbergowców.
Naród umęczony przez te ścierwa...
Ideologia, która odpowiada za miliony straconych istnień...
Rzeczywiście jest się czym szczycić.

Zandberg przecież wzoruje się głównie na partiach socjaldemokratycznych z krajów skandynawskich. Czyli duża ochrona praw pracowniczych, ale wciąż nienaruszalna zasada ochrona własności prywatnej i demokracji. Natomiast komunizm to był zbrodniczy ustrój, który na drodze przejęcia władzy usunął demokrację. Siłą zaprowadził swoje rządy i zlikwidował własność prywatną oraz prawa człowieka.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 3
Opublikowano
4 minuty temu, 209458 napisał(a):

Nie 0 dni, bo przecież oprócz krzyża wiszącego w głównej sali są organizowane w sejmie uroczystości z okazji różnych świąt katolickich. Jest nawet codziennie msza w sejmowej kaplicy. Wolałbym, żeby tego tez nie było, ale dla wielu osób to ważne, więc mogę iść na kompromis. Po drugie jak już bym chciał oficjalnie likwidować symbole religijne w sejmie, a wcześniej sama kancelaria to zorganizowała, o bym poczekał aż skończą i po prostu nie zapraszał więcej. A nie wyganiał gaśnicą. Tak dla odrobiny przyzwoitości.

Religia na której opiera się cała cywlizacja europejska vs ideowo wroga religia. 

5 minut temu, 209458 napisał(a):

A w ogóle to czy na Wielkanoc Chrześcijanie nie świętują zamordowania Żyda przez pogan? Ze szczególnym okrucieństwem i pod nieprawdziwymi zarzutami?

No właśnie nie. I na tym w sumie możesz skończyć i nie pisać. Podpowiedź: chodzi o coś wręcz przeciwnego :) 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

No nie mamy. Wenezuela, Wietnam, Chiny, Korea Płn, Kuba.  Wolne kraje nie ma to tego.

Chiny już nie są kapitalistycznym rajem pewnego parówkowca? Kurde, a to nowość.

Musiało się ostatnio zmienić :rotfl2: 

I ty szczerze myślisz, że Zandberg popiera któryś z tych reżimów?

Nikt tego nie popiera. 

HAHAHAH. No tak komunizm to utopia "tylko nie wyszło tym razem".  Pokaż, że jesteś komuchem nie mówiąc o tym. Tragedia. Szkoda, że za takie pośrednie wybielanie komunizmu nie ma banów. Tfu!

Nikt z nas tutaj nie proponuje komunizmu, ale normalną wolnorynkową gospodarkę z socjalistycznym twistem. Taką jak w krajach skandynawskich. 

To, że jesteś tak wychylony w prawo, że nawet środka nie widzisz, sprawia, że nie potprafisz obiektywnie ocenić o czym mowa. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Zandberg przecież wzoruje się głównie na partiach socjaldemokratycznych z krajów skandynawskich. Czyli duża ochrona praw pracowniczych, ale wciąż nienaruszalna zasada ochrona własności prywatnej i demokracji.

Nie znasz się. Nie wiesz, że silne związki zawodowe, 4-dniowy tydzień pracy i adopcje przez gejów to ideologia z Chin i Wenezueli?

• Upvote 6
Opublikowano

u okopanych widze po staremu, komunizm, faszyzm, NEO NEO NEO XDDDDDD

:dj:

Braun rozjezdzajacy holownie i zandberga to najpiekniejsza niespodzianka tych wyborow

trzaskoboty calkowicie nie rozumieja potrzeb Polakow

+ BONUS

Cytat

Więcej kobiet zagłosowało na Mentzena niż Biejat czy Zandberga.

10,4 proc. kobiet zdecydowało się zagłosować na Sławomira Mentzena. Jest to trzeci wynik w tym zestawieniu. Poparcie wśród kobiet dla pozostałych kandydatów wygląda następująco: Adrian Zandberg - 6 proc., Magdalena Biejat - 5,5 proc.

https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-wyniki-wyborow-prezydenckich-2025-jak-glosowaly-kobiety-jak,nId,21809085

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Nie wiem, bo nie znam sprawy. Zdjęcia też są bardzo stare, w dodatku ewidentnie z młodości. To tak jakbyś sugerował, że nikt przez 20 lat nie zmieni poglądów.

Nic, co obecnie mówi Zandberg od dobrych 2 lat, nie pokrywa się z tymi fotkami. Nie zmienia też zdania zależnie od wyborów jak Sławek, na czym ten drugi dał się złapać jak dziecko.

Zresztą sam fakt, że musisz wyszukać zdjęcia sprzed XX lat, żeby go skrytykować, sporo mówi. Nie było nic bliżej? %-)

Za takie idee idzie się to pierdla, a nie, że "zmienił zdanie"

3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

I tak TBH, Zandberg jest chociaż naprawdę antyrządowym kandydatem. Konfa się ułoży z PiS, więc to część duopolu.

Wkleję to i wychodzę, bo męczy mnie już to oranie was (data screena 16 maja 2025):

image.png.3b8484606c0123b9564d5798fe2ca323.png

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, 209458 napisał(a):

Nie znasz się. Nie wiesz, że silne związki zawodowe, 4-dniowy tydzień pracy i adopcje przez gejów to ideologia z Chin i Wenezueli?

I Korei Północnej. Nie można zapomnieć o Korei, bo kolega @Fatality autentycznie tego przykładu użył. 

Prawicowa odklejka jest tak mocna, że trudno dyskutować jakoś sensownie. Dla nich prawa pracownicze to dosłownie komunizm. 

• Upvote 1
Opublikowano

Religia na której opiera się cała cywlizacja europejska

Czekaj, to w sejmie w końcu stoi popiersie Zeusa? Bo się zgubiłem w wąku

• Upvote 5
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Chiny już nie są kapitalistycznym rajem pewnego parówkowca? Kurde, a to nowość.

Musiało się ostatnio zmienić :rotfl2: 

I ty szczerze myślisz, że Zandberg popiera któryś z tych reżimów?

Nikt tego nie popiera. 

Zamordyzm ideologiczny, obozy pracy itd

No jeśli miał na koszulce śierp i młot, marksa czy trzymał sztandary ZSRR to chyba tak. Biedroń z koszulką i magnesem wenezuelskiego zbrodniarza, ludobójcę i komunisty to też nie wyraz poparcia.

Teraz, GordonLameman napisał(a):

Kolejny raz: Zandberg nei promuje komunizmu. Po prosty ty mylisz komunizm z socjaldemokracją. 

Nie promuje ale promował kiedyś. Za promocję teraz poszedłby siedzieć. Komuniści obecnie nie dochodzą do władzy pod czerwoną flagą.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

I tak TBH, Zandberg jest chociaż naprawdę antyrządowym kandydatem. Konfa się ułoży z PiS, więc to część duopolu.

o ten to mocno okopany, to chyba najtwardszy elektorat, konfa czescia duopolu XDDDDDDDD

a zandberg chcial wejsc do rzadu tylko go nie chcieli XD

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Do tej pory wszystkie debaty zlewalem, ale ta nadchodzaca sobie obejrze. Mam tylko nadzieje ze to nie bedzie debata w stylu kawalerka + kryminalisci z PiSu vs. migranci + klamstwa Niemca Tuska. 

Miałem dużo czasu i obejrzałem wszystkie debaty, również te organizowane przez Republikę. Trzaskowski na debatach Republiki nie był i moim zdaniem stracił przez to, bo był zarzut, że jest tchórzem. Trzaskowski w ogóle słabo wypadał w debatach. Z drugiej strony Hołownia w debatach wypadał nieźle, a jak się okazało, nie miało to znaczenia.
W tych debatach było właśnie to, co napisałeś. Nawrocki punktuje, jaki to jest zły rząd Tuska (a przecież kandyduje na prezydenta zastępując Dudę), a Trzaskowski punktuje, jak to było źle za PiSu. Mogliby wymyślić jakiś pozytywny przekaz.

Edytowane przez wamak
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

Brzmi jak postulaty Konfederacji, która chce forsować ideologię katolicką oraz zmuszać więźniów do pracy. na pewno użyłeś dobrych przykładów? :) 

Teraz, Fatality napisał(a):

No jeśli miał na koszulce śierp i młot, marksa czy trzymał sztandary ZSRR to chyba tak. Biedroń z koszulką i magnesem wenezuelskiego zbrodniarza, ludobójcę i komunisty to też nie wyraz poparcia.

Te koszulki były faktycznie popularne z 20-30 lat temu, ale koszulka Che to był symbol rewolucji i walki bardziej niż ludobójstwa. Nie popieram tego i nigdy takich nie miałem, ale znałem trochę osób.

Ba, kiedyś poznałem osobę, która uwielbiała kulturę żydowską, twierdziła, że Hitler został źle zrozumiany, a ZSRR było dobrym pomysłem. Dyskusja z nią w liceum była najśmieszniejszym co mi się przytrafiło w życiu. 

Innymi słowy: przywiązywanie tak wielkiej wagi to koszulek jest bezsensowne. 

Tym bardziej, że na wybryki Konfy (hitlerowskie pozdrowienia) patrzysz już jednym. Ba, nazwałeś to niemalże zdrowym nacjonalizmem i wartościami, a to był zbrodniczy, ludobójczy reżim. 

Różnica jest taka, że ja nie oceniam Bosaka jako nazisty na tej podstawie, a Ty całkowicie się mylisz w kwestii Zandberga. No i nie wiesz co to jest komunizm. Ale to już z pół rok temu Ci udowodniłem. 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

No jeśli miał na koszulce śierp i młot, marksa czy trzymał sztandary ZSRR to chyba tak. 

Bo jak wiadomo Marks to najbardziej krwawy przywódca ZSRR odpowiedzialny za własnoręczne wymordowanie milionów (połowę sierpem poderżnął, a drugą połowę młotkiem)

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Fatality napisał(a):

obozy pracy itd

w którym miejscu Zandberg popiera obozy pracy?

Dasz jakiś dowód, CZY PO RAZ KOLEJNY MANIPULUJESZ tak jak dwie godziny temu gdzie odszczekiwałeś swój błąd?

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
5 minut temu, Fatality napisał(a):

Nie promuje ale promował kiedyś. Za promocję teraz poszedłby siedzieć. Komuniści obecnie nie dochodzą do władzy pod czerwoną flagą.

A Bosak i Berkowicz promowali ludobójczy nazizm. 

Chociaż dla mnie najwięskzą zbrodnią Bosaka jest to, że wbrew boskim prawom rozdzielił to co Bóg złączył. Tzn. jego brwi:

image.png.5a0eab2bb216d5412e0a5d2165173e11.png

:E

To tylko żart :) 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, wamak napisał(a):

Mogliby wymyślić jakiś pozytywny przekaz.

jak oni koncowke kampanii oparli na oszustwie na mieszkanie XD

to jaki pozytywny przekaz moga wymyslic? tam nie ma w ogole zadnych punktow zaczepienia bo oni nawet nie realizuja swoich wlasnych obietnic wyborczych wiec nie moga (hehe) obiecac znowu tego samego

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

w którym miejscu Zandberg popiera obozy pracy?

Dasz jakiś dowód, CZY PO RAZ KOLEJNY MANIPULUJESZ tak jak dwie godziny temu gdzie odszczekiwałeś swój błąd?

Mentzen popiera obozy pracy w więzieniach. Koelga fatlity się troszkę zaplątał, bo on autentycznie nie ma pojęcia co to komunizm. Za dużo Korwina w młodości tak działa na człowieka :) 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Chociaż dla mnie najwięskzą zbrodnią Bosaka jest to, że wbrew boskim prawom rozdzielił to co Bóg złączył. Tzn. jego brwi:

Spoiler

image.png.5a0eab2bb216d5412e0a5d2165173e11.png

W sumie to w spojrzeniu ma coś ze Schwarzeneggera. Tylko nad podbródkiem by trzeba popracować.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Jak Trzaskowski przegra wybory, to  Polska zostanie ograbiona przez złodziei z pisu. Już 9 lat temu zaczęli, ale po wyborach przerwano ten proceder. Nie wiem jak trzeba być głupim, zeby tego nie widzieć.

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
  • Upvote 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...