Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Grolshek nie chodziło mi o przekonywanie bo wiadomo, że każdy jakoś przekonuje tylko o efekt przekonywania. Czy ktokolwiek dał się przekonać do zmiany udzielając się w tym temacie?

@voltq autorytety? Naprawdę? Nie - nie są ci Panowie dla mnie autorytetami. Oceniam jednak inaczej historycznie to co się działo do czego mam prawo. Kiedyś miałem autorytet w postaci JP2, ale od czasu jak wyszło, że nie zapobiegał nadużyciom w kościele to wciąż mam do niego szacunek, ale już autorytetem nie jest :)

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Sam na to wpadłeś czy "media" Ci powiedziały jak myśleć? ;) 
Kilka stłuczonych szyb, parę uszkodzonych drzwi, kilka przestawionych mebli i rozrzucone kartki.
Protest, a atak to co innego, ale protest jest tylko wtedy, gdy robią to nasi. 
Atak to był gdy "lewica" podłożyła bombę wiele lat temu w 71r.
image.thumb.png.3ab2ff90a41e57a8367ff5fc13c96a61.png

Peterson nie musi mówić, bo sprawę śledziłem lata temu na bieżąco, tutaj mam jedynie formę przypomnienia. ;) 
Nie trzeba też być psychowanem, bo ile podcastów można śledzić w życiu? Pokaż mi inny kanał z wartościowymi gośćmi to może rozważę.

Ale cóż... Tarzaj się dalej w swoim ataku na wizerunek, rozrzuconego błota mi już wystarczy. 

Yup, sam na to wpadłem. Ty zaś kropka w kropkę powtarzasz wszystkie tezy prawicowego spinu z USA. No i te szurskie odklejki :) 

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

Twoje podejście tutaj do ludzi to jest ta sławna miłość bliźniego, czy prawicowa jedność narodu? 

moje jest dosyc tolerancyjne, to okopani maja problemy z miloscia do blizniego, przyklad:

4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Typowy Polak z mentalnością Rosjanina woli zagłosować na antysemite

zobacz jak typek gardzi rodakami ;) zdazyl w jednym zdaniu gardzic, porownac do kacapa i jeszcze wywyzszyc zydow ktorzy maja go za smiecia, to jest przykry widok w tym kraju widziec takich ludzi ;)

Godzinę temu, voltq napisał(a):

jak czytam co wypisujecie po wynikach tych wyborów to widzę ze nadal nie rozumiecie dlaczego tak się dzieje

niestety trwa calkowite wyparcie, najbardziej mnie rozbawil okopany ktory stwierdzil ze najwiekszym problemem trzaska byl brak filmikow na tiktoku i skwitowal "w samo sedno" XDDDDDDD

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

Mam jedno pytanie do wszystkich forumowiczów: 

Czy ktokolwiek z was pod wpływem wymiany dyskusji na tym forum zmienił diametralnie zdanie i zagłosował inaczej niż miał zamiar zanim tu dyskutował? Diametralnie czyli np. zamiast Nawrockiego na Trzaska i na odwrót lub zamiast na Mentzena to na Trzaska lub na odwrót? itp bo wszystkich możliwości w tym przykładzie nie wymieniłem

A może choć nie diametralnie tylko w niewielkim zakresie: zamiast na Trzaska to na Zandberga/Biejat lub na odwrót albo zamiast Nawrockiego na Metzena lub na odwrót?  itp bo wszystkich możliwości w tym przykładzie nie wymieniłem.

Bo jeśli nie to taka dyskusja nie ma najmniejszego sensu oprócz marnowania sobie czasu i naparzania jednych w drugich i wyzywania się nawzajem :) 

Tak mimo ze nienawidzę pisu to użytkownicy tacy jak @TheMr. @Spl97 @Badalamann itd robią wszystko żebym poszedł na drugą turę i zagłosował przeciwko Trzaskowskiemu

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Ja mam sporo znajomych z wawy. Jak ktos sie ich pyta czy glosuja na trzaskowskiego, to jedynie po czole sie stukają. Trzawskowski dla Warszawiaków to taki sam rak jak dla wiekszosci polaków

Śmietanka głosowała...

image.thumb.png.add7d61568517d5f528b0c700b0c6569.png

Standard. Urwy i złodzieje na platfusów. W końcu to ich naturalne środowisko.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Nie pisz mi co mam robić a czego nie bo się tylko ośmieszasz 🤣 kim ty w ogóle jesteś żeby komukolwiek stawiać jakieś warunki? Będę pisał i robił co uważam za stosowne niezależnie czy się tobie czy komukolwiek to podoba czy nie. Nie dbam o to, jakbyś nie zauważył 😀 

Będę :) 

I będę wytykał błędy i głupoty w tym co piszesz :) 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Dodałbym do tego wrzucenie dowodów jako przymus do wypowiedzi w Internecie, i być może osoby z prawej strony zamkną się bo IRL to pewnie leszcze ;)

Tylko jak to jest, że w przypadku tzw. konfrontacji tylko jedna strona ( i to nie ta z prawej ) dzwoni na policję lub ucieka? 😀

@GordonLameman no to pisz sobie dalej w takim razie spamerze, mnie twoje przygłupie wysrywy obchodzą tyle co zeszłoroczny śnieg 👍

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 3
Opublikowano

@kubikolosZabolało? Ciężko przyjąć prawdę? Mentalnie nie różnicie się na wschodzie od Ukraińców czy Rosjan. Paszport Polski, ale wewnętrznie dalej wolicie tkwić w gównie, taki syndrom sztokholmski. Bohaterowie w grobie się przewracają, no ale cóż, to wasz wybór. Bez bicza nad głową nie da rady. 

• Confused 2
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Potwierdzam koleżanka była w komisji w ZK w Wrocławiu Trzaskowski dostał 80% głosów

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Tylko jak to jest, że w przypadku tzw. konfrontacji tylko jedna strona ( i to nie ta z prawej ) dzwoni na policję lub ucieka? 😀

Ktoś tam nawet zemdlał niedawno jak zobaczył policję, ale ponoć mu się poprawiło i jest bardzo aktywny w necie xD 

Opublikowano
13 minut temu, hubio napisał(a):

Mam jedno pytanie do wszystkich forumowiczów: 

Czy ktokolwiek z was pod wpływem wymiany dyskusji na tym forum zmienił diametralnie zdanie i zagłosował inaczej niż miał zamiar zanim tu dyskutował? Diametralnie czyli np. zamiast Nawrockiego na Trzaska i na odwrót lub zamiast na Mentzena to na Trzaska lub na odwrót? itp bo wszystkich możliwości w tym przykładzie nie wymieniłem

A może choć nie diametralnie tylko w niewielkim zakresie: zamiast na Trzaska to na Zandberga/Biejat lub na odwrót albo zamiast Nawrockiego na Metzena lub na odwrót?  itp bo wszystkich możliwości w tym przykładzie nie wymieniłem.

Bo jeśli nie to taka dyskusja nie ma najmniejszego sensu oprócz marnowania sobie czasu i naparzania jednych w drugich i wyzywania się nawzajem :) 

jesli mam byc szczery, to srodowisko z tego forum, jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, żeby nigdy pod żadnym pozorem nie zagłosować na Trzaskowskiego. Nie, żebym miał wcześniej zamiar, ale wcześniej jakieś szczątki szans zawsze zachowywałem dla owego. Także :rotfl2:

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, TheMr. napisał(a):

@kubikolosZabolało? Ciężko przyjąć prawdę? Mentalnie nie różnicie się na wschodzie od Ukraińców czy Rosjan. Paszport Polski, ale wewnętrznie dalej wolicie tkwić w gównie, taki syndrom sztokholmski. Bohaterowie w grobie się przewracają, no ale cóż, to wasz wybór. Bez bicza nad głową nie da rady. 

O tym właśnie pisałem @hubio , ten człowiek @TheMr. i jego koledzy robią wszystko żeby zniechęcić ludzi do Trzaskowskiego , ta pseudo wyższość że my ( czyli ci co nie głosują na Trzaskowskiego lub Hołownie ) się nie różnimy od Rosjan ( czyli jesteśmy mordercami ? ) on jest wykształconym postępowym Europejczykiem który wszędzie był wszystko widział i wszystko wie , a my jesteśmy dla niego niewykształconym durnym ciemnogrodem któremu trzeba mówić co ma robić
Nasi bohaterowie to Witold Pilecki , ich bohaterowie to Jaruzelski czy Kiszczak 

Dla nich demokracja jest wtedy kiedy oni rządzą jak ktoś wybierze kogoś innego niż ich jedyna słuszna partia i kandydat to wtedy jest dyktatura , łamanie konstytucji , nieposzanowanie prawa to jest właśnie ten poziom dyskusji

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ktoś tam nawet zemdlał niedawno jak zobaczył policję, ale ponoć mu się poprawiło i jest bardzo aktywny w necie xD 

Napisz coś więcej bo nie znam tematu. 

Też się chętnie pośmieje. 

Opublikowano
17 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Ja mam sporo znajomych z wawy. Jak ktos sie ich pyta czy glosuja na trzaskowskiego, to jedynie po czole sie stukają. Trzawskowski dla Warszawiaków to taki sam rak jak dla wiekszosci polaków

Bo masz znajomych z podobnym światopoglądem. Wyniki wyborów samorządowych w Warszawie są jasne. Trzaskowski wygrał w pierwszej turze, dostając pod 60% głosów.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

zabolalo? hehe, ja z politowaniem patrze jak trzaska i z bezradnosci juz obrazacie caly narod bo nie jest tak jak wam sie podoba, wiem ze po drugiej stronie tak to wyglada:

comment_zp3CTr12Fcpd02jBRJXE1XlNzJtzKONW

wiec nie bede dalej kopal,

powiem tylko na pocieszenie ze wciaz jest szansa ze trzask wygra i wrocisz zadowolony XD

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Umpero napisał(a):

Jest taki żart, że więźniowie glosują na PO, a pacjenci szpitali psychiatrycznych na PiS :) 

Ale ja nie o tym. Jak nie masz do końca świadomości to w ZK i AŚ przebywają ludzie, którzy nie byli np. w stanie zapłacić ogromnych alimentów. Ludzie o których ubiega się właśnie Mentzen. Ludzie co po pijaku spowodowali wypadki - tu akurat pewno po równo z różnych elektoratów. Po prostu różni ludzie...

Ale wiesz co ich wszystkich łączy? Ano to, że polityka penitencjarna, a raczej przekaz formułowany przez Ziobro był taki - nie jesteście ludźmi i najlepiej zdechnijcie... Natomiast przekaz z KO/Lewicy był i jest taki: każdy zasługuje na drugą szansę... I masz rozwiązaną zagadkę takich wyników :)

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Czy ktokolwiek z was pod wpływem wymiany dyskusji na tym forum zmienił diametralnie zdanie i zagłosował inaczej niż miał zamiar zanim tu dyskutował?

Pod wpływem dyskusji nie, ale pod wpływem konieczności szukania dokładniejszych informacji by weryfikować linkowane często bzdury, niedopowiedzenia, fejki czy stronnicze informacje już tak, choć nie diametralnie a w niewielkim zakresie. 

Teraz, kubikolos napisał(a):

moje jest dosyc tolerancyjne, to okopani maja problemy z miloscia do blizniego, przyklad:

Nie pytam złośliwie, tylko wprost. Nie pytam o innych bo mogą nie być katolikami więc normy katolickie ich nie obowiązują, pozostają normy etyczne i prawne, których jak najbardziej takie osoby też powinny się trzymać, ale zapytałem o Ciebie i o Twoje zachowanie, jak ono się ma do wyznawanych przez Ciebie wartości i jakie one są, jeżeli inne niż te, które uważam że masz opisując niżej. 

Skoro większość prawicy to katolicy, a większość lewicy jest uważana przez prawicę za niekatolików i ludzi, którzy chcą pogrążyć Polskę, to ja się pytam: Czy Twoje podejście tutaj do ludzi nie kłóci się z wartościami katolickimi lub tymi dotyczącymi jedności narodu?

Skąd moje pytanie? Ano stąd, że bardzo często widzę "wielkich katolików", którzy wiem, że należą do różnych kółek, zgromadzeń przykościelnych itd. a poza kościołem plują jadem na innych, lżą z nich, urągają im choćby właśnie ze względu na politykę. Dlatego zastanawiam się czy to po katolicku? To samo jeśli chodzi o poglądy prawicowe, które chcą polskości, jedności i niezależności narodu, ale jak przychodzi co do czego to nie potrafią zaakceptować tego, że naród stanowią również osoby o innych poglądach, zachowaniach, o innym zdaniu, czy wizji na życie. Stąd też moje pytanie czy w takim układzie prawica sobie wyobraża, że wszyscy mają uznawać wyłącznie ich zdanie, czy jednak jest miejsce na różnorodność? Jak jest miejsce na różnorodność, to skąd zatem takie zachowanie, które moim zdaniem na to nie wskazuje?

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

Jak mam dyskutować na poziomie z użytkownikiem @hubio który uważa za autorytety zbrodniarzy i aprataczyków komunistycznych jak jaruzelski , kiszczak , miller i twierdzi że to są porządni ludzie ?

Jak mam dyskutować na poziomie z użytkownikiem @GordonLameman który twierdzi ze aborcja jest czymś normalnym i rozerwanie człowieka na części to spoko sprawa i można to robić do 9 miesiąca ciąży ?

Umieranie dziecka w potwornych bólach z połamanymi wszystkimi kośćmi z wyjącą z bezsilności matką nad nimi jest za to OK? Co was za bydlaki żeby o tym decydować?

• Upvote 11
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Chodzi o Giertycha i jego taktyczne “omdlenie”. Stary numer. 

Hahaha rozumiem. Cóż, nigdy go nie uważałem za poważnego człowieka, może dlatego nie kojarzę sprawy. Generalnie nie interesuje mnie takie frajerskie towarzystwo 😀

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Hahaha rozumiem. Cóż, nigdy go nie uważałem za poważnego człowieka, może dlatego nie kojarzę sprawy. Generalnie nie interesuje mnie takie frajerskie towarzystwo 😀

On nie jest poważnym człowiekiem. To cynik i polityk żałosny. 

Jako człowieka oceniam go niżej niż Kaczyńskiego, który jest chociaż stały w swoim ideologicznym oszołomstwie.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...