Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

Wracaj do tej swojej wcisło, ścisło czy jak jej tam i przestań Kamilek bajdurzyć.

22 minuty temu, Guli napisał(a):

haha :E proszę, podaj przykłady JEJ zakłamania

Spl97 i Camis to dwaj urojeńcy co to ubóstwiają Wcisło, Żukowską i tańczącą z mućkami Spurkową więc nie ma co z nimi dyskutować w tej kwestii.

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Camis napisał(a):

HAHA JESTEŚ MOIM MISTRZEM :D !  
Zaorałeś totalnie :D
to żeś kłamstwo wkleił, hahha :lol2:
Powinni ją za to wyrzucić z konfederacji i w ogóle z polityki :E  się uśmiałem, haha :D:D

EDIT:
SERIO?

4 minuty temu, Umpero napisał(a):

Wracaj do tej swojej wcisło, ścisło czy jak jej tam i przestań Kamilek bajdurzyć.

Spl97 i Camis to dwaj urojeńcy co to ubóstwiają Wcisło, Żukowską i tańczącą z mućkami Spurkową więc nie ma co z nimi dyskutować w tej kwestii.

pytam poważnie, czy oni pochwalali w jakimś poście Żukowską co jest chyba największą kompromitacją KO/Lewicy chyba w historii? 
Jeśli tak to kończę z nimi dyskusję NATYCHMIAST :D :E
Można być za PO czy Pisem Braunem czy kim się chcę, ale bronić żukowskiej to tak jakby bronić Putina :E
Po prostu nie ma argumentów , by to zrobić więc jeśli ktoś to robi to, albo jest przekupiony, albo jest fanatykiem :E

Edytowane przez Guli
Opublikowano
3 minuty temu, Guli napisał(a):

CO jest NIEPRAWDZIWEGO w tym filmie co ci podalem? 

Przecież eksperci są zgodni, gdyby nie podatek za produkcje węgla , węgiel byłby 50-70% tańszy, ale to niszczy planetę :E więc no muszą być podatki typu ETS 2 itd

Nie w Polsce 🤣 u nas 60% kosztów wydobycia to wypłaty. Jedyne takie państwo na świecie. Nawet jak górnicy będą za darmo robić to węgiel nie stanieje o 70%.

A aby się opłacało u nas wydobywać to musiałby stanieć o 50% (6x mniej na wypłaty dla górników niż obecnie). 

Gdzie masz te podatki w wydobyciu? 

• Upvote 1
Opublikowano
46 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

Dlatego zagłosuje w tej drugiej turze na Nawrockiego. Żeby prezydent z PiS blokował rząd z KO. Dopóki siebie będą blokować nawzajem to mniej złych rzeczy się wydarzy. 

A kto będzie blokować PiS od 2027?

Nowy prezydent będzie urzędować do 2030.

Bedzie 2 lata z rządem PO I 3 lata z rządem PiS. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie będzie rządu PO do końca tego roku. Maks. na początku przyszłego.

A czy następne wolne wybory w ogóle będą? Tego nie wiem. Chociaż bardziej obstawiam, że rządy autorytarne będą dopiero od 2031.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Camis napisał(a):

Brak dopłat do kredytów przeważył o moim głosie na Zandberga w pierwszej turze. 

Jeśli Nawrocki nie zmieni zdania to może ma jednak mój głos 😅

Edytowane przez michasm
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, Guli napisał(a):

HAHA JESTEŚ MOIM MISTRZEM :D !  
Zaorałeś totalnie :D
to żeś kłamstwo wkleił, hahha :lol2:
Powinni ją za to wyrzucić z konfederacji i w ogóle z polityki :E :D

Powinni bo to tłumaczenie jest kretyńskie. 10 lat temu mieliśmy tyłu kretynów w sejmie, że myślałem, że gorzej być nie może. Myliłem się. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, michasm napisał(a):

A kto będzie blokować PiS od 2027?

Nowy prezydent będzie urzędować do 2030.

Bedzie 2 lata z rządem PO I 3 lata z rządem PiS. 

To będzie problem na parlamentarne. W parlamentarnych będę głosować na nową partię Brauna i Korwina a nie na PiS. 

A skoro sądzisz że KO przegra parlamentarne to sam widzisz że się nie nadają.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Zdzisiu napisał(a):

To będzie problem na parlamentarne. W parlamentarnych będę głosować na nową partię Brauna i Korwina a nie na PiS. 

A skoro sądzisz że KO przegra parlamentarne to sam widzisz że się nie nadają.

No tak uważam. Chciałem rząd ze słabymi PO I PiS i prezydenta spoza tych partii. 

Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Myślę, że będą rządzić razem, więc nie wiadomo w jakim stopniu będą się blokować a w jakim się dogadywać. 

Też mi się tak wydaje, że powstanie ich rząd. Dlatego uważam, że Konfederaci będą hamulcowym w tym rządzie w kwestii debilnych rozwiązań, które PIS będzie próbował wprowadzić.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Umpero napisał(a):

Te kobity i tak nie są moimi ulubieńcami. Weź nie wycieraj sobie gęby moim nickiem i kolegi, co od jeden Twój "bliski" kolega to czyni, a Ty stajesz się następny.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Też mi się tak wydaje, że powstanie ich rząd. Dlatego uważam, że Konfederaci będą hamulcowym w tym rządzie w kwestii debilnych rozwiązań, które PIS będzie próbował wprowadzić.

A co z sądami? 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Powinni bo to tłumaczenie jest kretyńskie. 10 lat temu mieliśmy tyłu kretynów w sejmie, że myślałem, że gorzej być nie może. Myliłem się. 

Camis i Spl97 to totalni zacietrzewieńcy.
Nie widzą jak np Nitras co spotkanie opowiadał jedną historyjkę i za każdym razem zmieniał okoliczności i miejscowość w której spotkał jakiegoś tam gościa co to go błagał o przejęcie władzy (wybory 2023).
Jadą równo po jednej stronie nie widząc błazenady po drugiej.
To mnie tylko utwierdza w tym, że nie chcę stać z nimi po jednej stronie barykady.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Ja to bym wyrzucił, ale za tę żałosną przemowę w Europarlamencie.

Swoją drogą, ciekawe, czy Karynka w końcu ustaliła ojca swojego dziecka :boink:

Rozumiem jesteś za KO więc już ci mówię :D ciekawostkę
Za taki post, który napisałeś (po wygraniu Trzaskowskiego i wprowadzeniu ich genialnego pomyslu "ustawa o mowie nienawiści" czyli cenzura itd)
od razu dostałbyś BANA/Ostrzeżenie + zostałby usunięty od swoich miłośników :D , nie mógłbyś tego napisać
p.s
Za taki dziecinny tekst nie ma sensu z TObą dyskutować, jak masz jakieś prywatne problemy to nie wyżywaj się na forum, bo my nie mamy 15lat, żeby czytać takie dziecinady :E
A co do przemowy to wystarczy wejść w niezależne media czytaj internet i gdzie się to nie pojawiło (ten film) to 3/4 komentarzy było mega pozytywnych więc tkwij sobie w tej 1/4 :D

• Haha 2
Opublikowano

Ja im nie ufam. Konfederacja miała wywracać stolik i być alternatywą dla PiS i PO. Jeśli powstanie koalicja konf + PiS to nie będę liczyć na to, że ktoś będzie kogoś hamować. Ta partia przysłuży się temu, że stary PiS będzie dalej trwać przy korycie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

zmuszać więźniów do pracy. na pewno użyłeś dobrych przykładów? :) 

Co jest złego w zmuszaniu więźniów do pracy? Lepiej żeby charowali na żarcie a nie mieli wszystko na mój koszt

9 godzin temu, huudyy napisał(a):

w którym miejscu Zandberg popiera obozy pracy?

Dasz jakiś dowód, CZY PO RAZ KOLEJNY MANIPULUJESZ tak jak dwie godziny temu gdzie odszczekiwałeś swój błąd?

Nie znudziło się pisać "który raz manipulejesz?" kiedy takimi tekstami wprowadzasz w błąd. Podałeś przykład Chin a ja odpowiedziałem, że jest tam zamordyzm ideologiczny, obozy pracy itd  Co tu trudnego do zrozumienia? Gdzie wspomniałem tu o Zandbergu? wtf

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja im nie ufam. Konfederacja miała wywracać stolik i być alternatywą dla PiS i PO. Jeśli powstanie koalicja konf + PiS to nie będę liczyć na to, że ktoś będzie kogoś hamować. Ta partia przysłuży się temu, że stary PiS będzie dalej trwać przy korycie. 

Nie ma obecnie żadnej lepszej opcji na "rynku" politycznym. 
Może być jeszcze opcja, że Nawrocki przegra, a PIS ulegnie podziałowi na mniejsze frakcje. Wtedy Konfa pewnie przejmie część elektoratu i może sięgnąć po władzę.

Z drugiej strony wejście w koalicję z PIS może pokazać ich sprawczość i też przejmą część elektorat PIS

lub

zostaną zatopieni za tą koalicję jak formacja cziłały za koalicję z KO.

• Like 1
Opublikowano

(...)
To mnie tylko utwierdza w tym, że nie chcę stać z nimi po jednej stronie barykady.

Moim zdaniem obie strony tej barykady są do zaorania. I jedni i drudzy kłamią i kradną a przede wszystkim oni nas w ogóle nie szanują. To co robią Nawrocki i trzask w czasie tej kampanii to teatr dla naiwnych. Mam do siebie szacunek i nie będę ustawiać się z żadnym z nich. Wg mnie popieranie kogoś kto mnie nie szanuje jest jak plucie na samego siebie. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Monitory przedwczoraj przyszły także miałem możliwość porównania ich bezpośrednio jak z również z moim obecnym Dellem. Tutaj nie sposób nie wspomnieć o tym, że nawet Samsung Odyssey G7 S32DG70 mimo, że to również panel IPS miażdży jakościowo staruszka, nawet zostawiając te same 60Hz. Kolory były zaskakująco dobre i nawet czerń wydawała mi się idealna, a przynajmniej do czasu jak obok postawiłem OLEDa Odyssey G8 . Chyba nie będę jedyny, który stwierdzi że OLED ma efekt WOW, po włączeniu gry (Clair obscur expedition 33) obraz był po prostu magiczny - oczywiście komfort gry był tragiczny bo fpsy spadły z 60 do ledwo 30-40 (od 3060 Ti cudów nie można wymagać), niemniej jednak, stojąc na łące obok świecących drzewach czułem jakbym przeskoczył o generację do przodu w kwestii grafiki  no poezja. Także w grach nie mam nic do zarzucenia. Następnego dnia wziąłem się za testy w pracy, tutaj musiałem ograniczyć jasność do 0 i kontrast z domyślnych 50 na jakieś 20 bo inaczej czułem że biel wypala mi oczy. Następnie musiałem zmienić tryb na ciemny wszędzie gdzie się dało.. Po zmianie było już spoko, jakość tekstu perfekcyjna, nie byłem w stanie zauważyć żadnych problemów z ich wyświetlaniem nawet jak wsadziłem nos w monitor w ich poszukiwaniu. Generalnie po kilku godzinach nie czułem też jakiegoś większego zmęczenia oczu czy coś także raczej nie miałbym problemów z pracą na takim monitorze.   Wracając jeszcze do Samsunga Odyssey G7, tutaj czując że to właśnie powinien być mój wybór biorąc pod uwagę przewagę pracy biurowej nad grami naprawdę byłem skłonny go wybrać... ale niestety skreśliła go nie jakość panelu, bo moim zdaniem jest super i tak, tylko tragiczny interface.. co za oszołom wymyślił takie menu wraz z niewidocznymi małym przyciskami to nie wiem ale lepiej by robotę zmienił.. wisienką na torcie jest tryb gaming który zawsze włączał mi się domyślnie po uruchomieniu monitora, ignorując moje poprzednie ustawienia, co kończyło się wypalaniem oczu.    Tutaj byłem już skłonny zaryzykować i wziąć tego OLEDa do czasu jak doczytałem, że Samsung nie oferuje 3 letniej gwarancji na wypalenia, ba! oferuje jedynie 12 miesięcy gwarancji ogólnej. Takiego ryzyka nie chcę i odsyłam oba modele. Będę szukał innego IPSa (może tego LG 32GR93U-B) bo obecna ich jakość jest naprawdę dobra, albo zamówię innego OLEDa w tym rozmiarze, który będzie płaski i z pivotem i pojawi się w sensownej cenie, ale chociaż da to małe zabezpieczenie na wypalenie.    Moja konkluzja jest taka, że nie jest tak łatwo o uniwersalny monitor w obecnych czasach   
    • Ktoś pozjadał wszystkie rozumy i zapomniał spalić te kalorie.  
    • Skoro kupiłeś WOLED to wiedziałeś na co się piszesz 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...