Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, wamak napisał(a):

Pierwszy błąd, jaki zrobili, to wybory wewnętrzne w PO, gdzie wygrał Trzaskowski zamiast Sikorskiego.

Zgadzam się. Choć osobiście spłukałbym PoPis w toalecie, to Sikorskiego szanuję - silna osobowość, szanowany na arenie międzynarodowej, do tego potrafi przywalić i skontrować kiedy trzeba, uważam że w debacie 1:1 Nawrockiego to on by po prostu zniszczył. A zamiast tego jest koleś momentami wyglądający na słup i prowadzony za rączkę przez psychologa i sztab, nie do końca wiadomo też co on tak naprawdę popiera, raz popiera to, raz tamto, taka polska Hilary Clinton. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

Zrzucacie wszystko na tego Tuska, a nie chcecie przyznać, że cały ten bajzel to wina rządu Morawieckiego. Żyjecie w takim zaprzeczeniu, że nie wiem jak jesteście patrzeć w lustro.

Wymagasz za dużo - trzeba by coś poszukac, pogrzebać, posprawdzać, a nie tylko oglądać tiktoki ze Sławkiem czy zbrzuchaconą przez ducha świętego konserwatywką :rotfl2:

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Umpero napisał(a):

Ostatnio u Stanowskiego jawnie twierdził, że trzeba większość odebrać najbardziej majętnym i zostawić im jakieś 20% aby mieli się z czego wyżywić.

Ma rację!

Zdumiewające, a jednocześnie świadczące o małym ilorazie inteligencji jest to, że elektorat brauna/mentzena zapier....cy dla wielkich korpo po 3 zmiany. Poniżany przez kierowników. W ciężkiej pracy fizycznej właśnie haruje dla tych najbardziej majętnych, którym Zandberg chce zabrać właśnie dla tych pracowników. Zandberg nie ma na myśli @Umpero firm z dochodami setek tyś czy milionów tylko setek milionów i miliardów i to właścicielom wielkich korpo, rozproszonemu kapitałowi chce zabrać te 80%. Wierz mi, że zostanie im trochę więcej niż na wyżywienie... :) Zresztą jak to się dzisiaj mówi wszystkie drogi prowadzą do "Rzymu" (pozdro dla kumatych :) ) :) Tak znienawidzonego przez brauna. Oni i tak skutecznie unikają płacenia nawet 1zł podatku.

Właśnie ostatnio wszedłem na całe strony firm zajmujących się i doradzających jak postawić na czele korpo fundację zwolnioną z podatków, która kieruje spółkami powiązanymi :) Taka jest np struktura u Solorza. Nóż w kieszeni się otwiera, że kwiaciarka na rynku i ślusarz płacą zabójczy ZUS i podatki, a wielkie korpo są albo zwolnione albo uciekają.

To jest w ogóle genialny przypadek, że elektorat osób słabiej wykształconych, z małych miasteczek głosuje na Trumpa czy Brauna czy Mentzena. To są osoby pracujące na etacie, nie posiadające często własnej DG (choć oczywiście jest i spory % przedsiębiorców, ale nie tak, że większość przedsiębiorców na nich głosuje). To są osoby, które właśnie powinny głosować na Zandberga.

Nie głosują moim zdaniem ponieważ nie potrafią łączyć kropek. Jak im się rzuci hasło walki z LGBT albo Ukraińcami to czują się bardziej dowartościowani bo zapier...ją po te 10 godzin w pracy fizycznej. Czują się z tym (niesłusznie!) jakoś gorsi więc żeby poczuć się choć na chwilę lepszymi oddają głos na polityków którzy dają im "wroga"...

Osobiście jakbym nie był przedsiębiorcą to bym na Zandberga glosował całym sercem. 4 dniowy tydzień pracy. Od czwartku popołudnia wolne. Wyższe zarobki. Lepsze traktowanie pracowników i zabranie tym Panom planety tych miliardów. To jest ok. Natomiast ja uważam, że żeby rzeczywiście rozproszyć ten globalistyczno-monopolityczny układ okalający już cały świat nie wystarczą takie działania tylko uderzenie z całą siłą i zbudowanie nowego ładu.

Monopolistyczno-globalistyczne wielkie korporacje niszczą pracowników, podwykonawców, współpracowników, a przede wszystkim pracowników fizycznych. Menadżerowie po studiach przychodzą w tych swoich drogich garniturach i cisną jedynie jak zrobić optymalizację aby bardziej wyzyskać pracownika. Mamy nawet na forum jednego co nawet nie ukrywa, że "jak mu z excela wychodzą redukcje to tak doradza" a jak sam pisał niby żartem - już zwalnianym ludziom może nie być do śmiechu... :( 

Sytuację ratuje jeszcze wciąż "rynek pracownika" i niska demografia, że aż tak nie można sobie pozwalać, ale niech tylko ci monopoliści przeniosą jeszcze bardziej produkcję do krajów biedniejszych i pościągają do Europy więcej imigrantów to ludzie dopiero zobaczą. Brak klasy średniej i rozwarstwienie społeczeństwa zawsze w dziejach kończył się źle. A takie obecnie zachodzą procesy.

Obywatele w 90% nie znają się na tak złożonej ekonomii jaka jest obecnie. Każdy może mieć zdanie na temat aborcji, LGBT i imigrantów ale już jakby go zapytać dlaczego to on musi pracować po 10h w stojącej pozycji na taśmie i co tydzień zmieniać całkowicie rytm biologiczny; a właściel(e) dla którego pracuje ma miliardy to taka osoba powie, że dlatego, że nie skończyła studiów, że jest gorsza, głupsza... I to wszystko nie będzie prawda... Bo prawda jest taka, że monopole tak zcementowały swoją pozycję legalnie i nielegalnie, że nie da się z nimi konkurować. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że im nowsze monopole jak Microsoft, nvidia, intel w porówaniu do np takich starych jak "Coca Cola" czy "Ford" tym bardziej umiały się okopać na pozycjach monopolistycznych...

Jednego dnia decyzja microsoftu, może za 5 lat kiedy wszyscy będą mieli windows 15 i każdy człowiek na świecie będzie płacił abonament. Jedna decyzja steam i mimo, że już teraz wynajmuje się jedynie gry to może też wpadną na abonamenty :) I będzie od kołyski aż po grób życie na kredycie (co w USA jest już niemal normą), potem na wszystko abonamenty, a na końcu harowanie w fabrykach żeby to wszystko płacić. I tak oto wielkie korporacje bez jednego wystrzału zdobędą cały świat... Nie będzie klasy średniej, a 10% będzie się bogaciło koztem 90% i sprawdzi się zły sen z takich filmów jak choćby: Elizjum

A wszyscy w garniturkach doradcy i menadżerowie nie miejcie złudzeń. I wy zostaniecie zastąpieni Ai i też zejdziecie do pracy do sklepów i magazynów :) Bo korpo i ich właściciele nie kierują się żadnymi odruchami serca tylko i wyłącznie optymalizacją. Będą jedynie małe grupki w zarządach i centralach. Cała reszta do zasuwania dla może 100 firm, które będą rządzić.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano

@wamakNie musiało nawet być wyborów wewnętrznych. Trzaskowski jest kandydatem KO na Prezydenta od poprzednich wyborów.

Sikorski już w poprzednich też robił za wewnątrzpartyjnego przeciwnika dla Trzaskowskiego i już 5 lat temu nie miał większości wewnątrz, wówczas jeszcze dość konserwatywnej partii. A teraz jego poparcie wewnętrzne to było może 1/4.

Logiczne jest też, że Trzaskowski i "jego" otoczenie w KO poszli na kompromis z Tuskiem i jego ludźmi. Dużo ludzi zapomina ze było blisko rozpadu PO.

Powinniście już zauważyć że pozycja Tuska w KO i całej koalicji jest dużo słabsza niż gdy był Premierem lata temu.

Po prostu większość w KO ma już skrzydło liberalne/lewicowe.

Nie bez znaczenia jest też, że Trzaskowski to ich najlepszy możliwy kandydat. Ma największe szanse na wygranie wyborów. Sikorski nie miał żadnych. Byłaby niska frekwencja po stronie wyborców koalicji i znaczące zwycięstwo kandydata PiSu.

Bo nawet obecnie dużo, znacznie ponad milion, wyborców koalicji z parlamentarnych nie poszło do wyborów. Nie wiadomo czy uda się ich zmobilizować do drugiej tury. A to kluczowe.

Z Sikorskim byłoby jeszcze gorzej. Nie zagłosują na niego wyborcy Lewicy ani spora część lewicowych wyborców KO.

P.S. Gdyby Tusk złamał umowy wewnętrzne, Trzaskowski najpewniej i tak wystartowałby ze swojego komitetu i wykorzystał wybory do budowy nowej partii. Tzn opartej o to swoje skrzydło w KO. Albo od razu albo po wyborach dołączyłaby część Lewicy bo i tak są "wchłaniani". Na typowej Lewicy w następnych wyborach zostanie Zandberg.

P.S.2 Jak Tusk kiedyś odejdzie z polityki, a w razie wygranej Nawrockiego i szybciej bo do następnych parlamentarnych, KO pewnie się podzieli na ugrupowanie centro konserwatywne z liderem Sikorskim(i może Tuskiem jeśli nastąpi to szybko) i liberalno-lewicowe z Trzaskowskim.

• Confused 1
Opublikowano
24 minuty temu, wamak napisał(a):

Jest poruszany często problem duopolu, że to się nie sprawdziło itp. Moim zdaniem nie sam duopol jest zły, tylko w narodzie nienawiść do ludzi o odmiennych poglądach. Widać to nawet w tym wątku (czy też politycznym), jak się wyzywają nawzajem zwolennicy konfederacji i koalicji.

Wiesz co mnie najbardziej męczy w tej polskiej polityce? Ta niekończąca się krucjata rozliczeń, politycznej zemsty, medialnych aresztowań, komisji śledczych itd. To powinna być co najwyżej przystawka do obiadu, a niestety jest to danie główne.  Teraz widać, jak bardzo Donalda bolało to 8 lat rządów PiSu, ale sądzę że on bardziej zaskarbiłby by sobie sympatię ludzi mówiąc o Polsce i naprawiając Polskę, a nie w kółko na okrągło twittując komu kolejnemu zdejmą immunitet i za kogo się wezmą. 

Tyle złego nadal dzieje się w Polsce - prawo mieszkaniowe (oglądam regularnie Państwo w Państwie), prawo karne (pijani kierowcy zabijający z premedytacja i dostający wyroki jak za kradzież batona w sklepie) i kilka innych kwestii, ale na to nikt nie ma czasu, bo przecież pisowcami trzeba się zająć. Nosz k mać, ile można, a potem oni chcą byś na nich oddał głos? Po co? 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

Właśnie ostatnio wszedłem na całe strony firm zajmujących się i doradzających jak postawić na czele korpo fundację zwolnioną z podatków, która kieruje spółkami powiązanymi :) Taka jest np struktura u Solorza. Nóż w kieszeni się otwiera, że kwiaciarka na rynku i ślusarz płacą zabójczy ZUS i podatki, a wielkie korpo są albo zwolnione albo uciekają.

Strasznie kiepsko przeczytałeś. Fundacja rodzinna bardzo słabo nadaje się do "unikania" opodatkowania. To mechanizm do zarządzania i zabezpieczenia majątku. Są pewne korzyści podatkowe, ale szczerze mówiąc wystarczy jeden przepis w jednej ustawie, aby całe te korzyści zniknęły. Dlatego właśnie to nie jest metoda na optymalizację pdoatkową, a na zabezpieczenie majątku. 

Jeśli ktoś to "sprzedaje" jako optymalizację podatkową to trzeba od niego uciekać, bo wprowadzi CIę na minę ;)  --> https://www.inforlex.pl/dok/tresc,FOB0000000000006856426,Fundacja-rodzinna-nie-pomoze-w-optymalizacji-podatkowej.html

Ja osobiście tych tematów nie robię, ale koledzy z kancy tworzą te struktury - właśnie po to, żeby zarządzać i zabezpeiczyć majątek. 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Badalamann napisał(a):

Bo nawet obecnie dużo, znacznie ponad milion, wyborców koalicji z parlamentarnych nie poszło do wyborów. Nie wiadomo czy uda się ich zmobilizować do drugiej tury. A to kluczowe.

Może właśnie przez to, że Trzaskowski im do końca nie odpowiadał. Część zagłosowała na Zandberga i Biejat, bo oni razem dostali więcej, niż Lewica w parlamentarnych.

Cytat

Z Sikorskim byłoby jeszcze gorzej. Nie zagłosują na niego wyborcy Lewicy ani spora część lewicowych wyborców KO.

Tu się nie zgadzam. W II turze, mając do wyboru Sikorskiego i Nawrockiego, lewicowi wyborcy mieliby jasny wybór.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Tomasz Knapik z TVN24: "Dlaczego rolnicy popierają kandydata PiS, skoro to PiS podpisał Zielony Ład i ściągał imigrantów?"

~Rolnicy z Solidarności Rolników teraz w Polsat News: "Ale dzięki niemu będzie religia w szkole i dzieci będą bezpieczne".

:rotfl2::rotfl2::rotfl2::rotfl2::rotfl2::rotfl2: 

Rolnicy to mają poziom inteligencji na poziomie parobka w Wieśku 3. I aparycję dokładnie taką, jak poniżej :E 

I tak mozna sie przerzucac, nie od dzisiaj wiadomo, ze wyborcy to idioci - z kazdej strony, bo wiecej jest idiotow w spoleczenstwie, kazdym, na calym swiecie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

W czym lepszy? 

Mimo, że są kasztanami i tak samo przyjmują wiele z UE tragicznych dla Polski rzeczy, to w różnych sprawach mieli racje mimo wszystko. Jak widziałem posłów PO latających z siatkami na granice białoruską, ataki na mundurowych, typowe kłamanie, że żadnej wojny hybrydowej to mnie krew zalewała. CPK to dobry projekt, szkoda, że te łajzy nic z tym nie zrobiły finalnie, ale PO oczywiście idzie krok dalej i chce to całkowicie uwalić. Polityka migracyjna + zielony ład? Pis poddańczo nie użyje z całej siły weta bo to cioty, ale PO oczywiście idzie krok dalej i najchętniej na wszystko się zgodzą migusiem. Dla mnie PIS to ścierwo, a PO to wersja hardkorowa podobnej polityki :)

PO mówi teraz o tarczy wschód - no wszystko super - niech UE płaci na nasze zbrojenia i bezpieczeństwo, ale w tym samym projekcie mamy oddać sprawczość/decyzyjność militarną do UE - tak jak w traktacie lizbońskim straciliśmy część suwerenności przez Lecha Kaczyńskiego, tak teraz mamy kolejne części oddawać i tak kawałek po kawałku

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Haha 3
Opublikowano

2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

CPK to dobry projekt, szkoda, że te łajzy nic z tym nie zrobiły finalnie, ale PO oczywiście idzie krok dalej i chce to całkowicie uwalić.

O, czemu kłamiesz? Z projektu CPK wywalono tzw. szprychy. 

2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Polityka migracyjna + zielony ład? Pis poddańczo nie użyje z całej siły weta bo to cioty, ale PO oczywiście idzie krok dalej i najchętniej na wszystko się zgodzą migusiem. Dla mnie PIS to ścierwo, a PO to wersja hardkorowa podobnej polityki :)

Co PO przyjęło idąc krok dalej? :) 

• Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

O, czemu kłamiesz? Z projektu CPK wywalono tzw. szprychy. 

Co PO przyjęło idąc krok dalej? :) 

Zaraz po wyborach zaczęli niemiaszki nam przerzucać ciapasów przez granice - no nie uwierze, ze bez zgody Tuska, a jesli tak, to gdzie reakcja wielkiej europejskiej persony, która nie da się ograć?
Wszyscy znawcy tematu, m.in. Maciej Wilk, były prezes bodajże lotu nagrywa masę materiałów o tym, jak CPK z wielkiego projektu staję się swoim cieniem + ciągle opóźniają jego pracę.
Polecam go posłuchać nieważne czy się finalnie zgodzisz z nim czy nie. Jestem za tym, że nieważne jakie się ma poglądy warto słuchać każdej strony, dlatego tak samo odpalam sobie stanowiska PO/Lewicy bardzo często - stąd wiem, jak Trzaskowski notorycznie kłamie o tym, że już w 2k17 podobno dostał informację, że CPK ma być największym hubem na świecie, a Maciej Wilk pokazuję sprawozdania jakie dostał Trzaskowski wtedy, gdzie jest mowa o top15.

• Confused 1
Opublikowano
12 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

I tak mozna sie przerzucac, nie od dzisiaj wiadomo, ze wyborcy to idioci

po powyższym wpisie mogę już stwierdzić, że nie powinieneś się tak surowo sam oceniać. 

Dodam tylko, że nie brałem udziału w głosowaniu w I turze, jeśli chodzi o II jestem tym niezdecydowanym + ciekawi mnie punkt widzenia innych ;] 

Opublikowano

W ogóle cały sztab i ludzie z KO to są takie zj**by jeśli chodzi o kampanie i siedzenie w mediach. Mam wrażenie, że zawsze jak jest coś istotnego to wszyscy łapią za telefon i na X jest wzmianka i cześć. Ale przecież tam nie siedzą starsi. Tam nie siedzi młodzież. Czemu oni nie robią konferencji jak jest fajny temat, żeby grzać Nawrockiego i puścić w TV. Czemu tam nie ma opłaconego zespołu, który tiktoki będzie robił (oczywiście jakiś kumaty typ musi być, żeby nie wyszło żenady). Masakra. 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

@GordonLameman nie jestem ekonomistą. Chodziło mi o to, że tworzy się takie struktury aby uniknąć opodatkowania. Tak - masz rację chodziło o to, żeby móc nie płacić podatku po np sprzedaży firmy.

Zwykły Kowalski darowując nawet 20k innej niespokrewnionej osobie zapłaci podatek. Firma warta miliard nie zapłaci nic jak będzie w takiej strukturze i sprzeda udziały np. sp. z o.o.

A są i firmy specjalizujące się w takiej optymalizacji aby nic nie płacić.

Kiedyś napisałem, że polski budżet jest dźwigany na barkach mikro, małych, średnich i dużych Polskich firm, a nie zagranicznych korpo to się nie zgodziłeś. Jeśli się mylę to poproszę o link wpływów budżetowych z uwzględnieniem rodzaju podmiotów.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tester Wrażeń napisał(a):

Zaraz po wyborach zaczęli niemiaszki nam przerzucać ciapasów przez granice - no nie uwierze, ze bez zgody Tuska, a jesli tak, to gdzie reakcja wielkiej europejskiej persony, która nie da się ograć?

Do zrealizowania procedury readmisji nie trzeba zgody premiera kraju. Wręcz przeciwnie ;) 

Teraz, Tester Wrażeń napisał(a):

Wszyscy znawcy tematu, m.in. Maciej Wilk, były prezes bodajże lotu nagrywa masę materiałów o tym, jak CPK z wielkiego projektu staję się swoim cieniem + ciągle opóźniają jego pracę.
Polecam go posłuchać nieważne czy się finalnie zgodzisz z nim czy nie. Jestem za tym, że nieważne jakie się ma poglądy warto słuchać każdej strony, dlatego tak samo odpalam sobie stanowiska PO/Lewicy bardzo często - stąd wiem, jak Trzaskowski notorycznie kłamie o tym, że już w 2k17 podobno dostał informację, że CPK ma być największym hubem na świecie, a Maciej Wilk pokazuję sprawozdania jakie dostał Trzaskowski wtedy, gdzie jest mowa o top15.

Z tego co ja słyszałem to jedyna zmiana polega na tych sprychach, które przechodziły przez środek domów i budynków :) 

• Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, Voodoo2 napisał(a):

po powyższym wpisie mogę już stwierdzić, że nie powinieneś się tak surowo sam oceniać. 

Dodam tylko, że nie brałem udziału w głosowaniu w I turze, jeśli chodzi o II jestem tym niezdecydowanym + ciekawi mnie punkt widzenia innych ;] 

Ja od 18r. życia głosowałem tylko na tych, co jeszcze nie mieli okazji mnie oszukać, bo nie rządzili. Jeśli partia/kandydaci na których głosuję, zaczęłaby jawnie wysrywać się na swoje postulaty to na pewno mojego głosu kolejny raz by nie dostała. A z PIS/PO widzę, że wyborcy głosują na zasadzie nasi/wasi :D

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

@GordonLameman nie jestem ekonomistą. Chodziło mi o to, że tworzy się takie struktury aby uniknąć opodatkowania. Tak - masz rację chodziło o to, żeby móc nie płacić podatku po np sprzedaży firmy.

No nie, właśnie jak sprzedasz firmę to musisz podatek zapłacić. 

Teraz, hubio napisał(a):

Zwykły Kowalski darowując nawet 20k innej niespokrewnionej osobie zapłaci podatek. Firma warta miliard nie zapłaci nic jak będzie w takiej strukturze i sprzeda udziały np. sp. z o.o.

Owszem, zapłaci. 

Teraz, hubio napisał(a):

Kiedyś napisałem, że polski budżet jest dźwigany na barkach mikro, małych, średnich i dużych Polskich firm, a nie zagranicznych korpo to się nie zgodziłeś. Jeśli się mylę to poproszę o link wpływów budżetowych z uwzględnieniem rodzaju podmiotów.

To ty twierdzisz - na Tobie ciąży ciężar dowodu. Zapomniałeś jak to działa? 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Z tego co ja słyszałem to jedyna zmiana polega na tych sprychach, które przechodziły przez środek domów i budynków :) 

Polecam jego programy o CPK, tutaj najświeższy akurat bardziej wycelowany w jawne manipulacje Trzaskowskiego od lat na temat CPK:

@GordonLameman
A widzę, że jesteś wyborcą Zandberga i mimo, że nie zgadzam się z jego postulatami, to ma dla mnie mega plus, serio. Mógł dosiąść się do stołków jak cała ta śmieszna koalicja zwalczająca PIS, de facto robiąca dokładnie to samo co PIS - koryciarstwo, a ich osrał jak zobaczył, że liczą się tylko stołki :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Polecam jego programy o CPK, tutaj najświeższy akurat bardziej wycelowany w jawne manipulacje Trzaskowskiego od lat na temat CPK:

Bierz poprawkę, że Kanał Zero jest jest Pro-Pisowski.

Nie zobaczysz u nich materiałów mówiących jak PiSowcy są zakłamani.

A tak w sumie... co właściwie PiS mając pełnie władzy zrobiło w kierunku CPK?

Edytowane przez Szambo
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Zaraz przyjdzie niejaki @Spl97 i zacznie Cię wytykać od pisiorskich agentów bo przecież Stanowski i jego kanał Zero to pisiorskie agenty :smiech:

Edit:

1 minutę temu, Szambo napisał(a):

Bierz poprawkę, że Kanał Zero jest jest Pro-Pisowski.

Nie zobaczysz u nich materiałów mówiących jak PiSowcy są zakłamani.

Nie trzeba było długo czekać aby pojawiły się urojenia :hihot:

Edytowane przez Umpero
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No nie, właśnie jak sprzedasz firmę to musisz podatek zapłacić. 

To tylko jedna z wielu możliwości. Są jeszcze rejestracje w rajach podatkowych itp.

https://finerto.pl/blog/jak-uniknac-podatku-od-sprzedazy-udzialow-w-spolce/

Owszem, zapłaci. 

To tylko jedna z wielu możliwości. Są jeszcze rejestracje w rajach podatkowych itp.

https://finerto.pl/blog/jak-uniknac-podatku-od-sprzedazy-udzialow-w-spolce/

To ty twierdzisz - na Tobie ciąży ciężar dowodu. Zapomniałeś jak to działa? 

Sorry. Nie będę na to tracił czasu. Nikt mi za to nie płaci żebym coś udowadniał. I tak zawsze sam do siebie mam pretensję ja mocno marnuję tu czas :) 

Jakiś rok temu zetknąłem się z taką właśnie analizą.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Coś może być na rzeczy ale to będzie loteria i tak. Miałem kiedyś 5700XT Strixa i był cichy z kolei na obecnym 5070 nisko/średni model inspire x3 msi i w grach jest cisza natomiast na pulpicie jak cokolwiek się robi np. porusza oknem to minimalnie ale słychać cewki. Sam zasilacz też ma na to wpływ. 
    • Na 5080 też przypadkiem nie można UV ? Bo do UW to chyba serio lepiej 5080    
    • Kiedy maska tolerancji opada, wychodzi pogarda.   Dzięki, serio. Tym postem udowodniłeś wszystko, o czym pisałem, lepiej niż jakakolwiek statystyka. Maska „empatycznego liberała” opadła i wylała się czysta pogarda do ludzi, którzy myślą inaczej niż ty. Lecimy po kolei, bo dostarczyłeś materiału na doktorat z braku logiki.   1) „Kobiety głosują na prawicę, bo są głupie” – Festiwal Pogardy. To jest absolutne złoto. Twierdzisz, że bronisz kobiet, a jednocześnie odbierasz im podmiotowość i rozum, sugerując, że miliony dorosłych obywatelek to albo idiotki, albo bezwolne marionetki „ustawiane przez mężów”.   To jest właśnie ten nowoczesny, ekhm, szacunek? Kobieta jest mądra tylko wtedy, gdy zgadza się z tobą? Jeśli ma inne wartości (rodzinę, tradycję, religię), to znaczy, że jest „głupia”. To klasyczny mechanizm: nie mam argumentów, więc obrażę wyborców. Prawda jest prostsza, ale dla ciebie bolesna: kobiety głosują na konserwatystów, bo widzą, że ten twój „nowoczesny raj” oferuje im samotność, strach o bezpieczeństwo i chaos na rynku relacji. One głosują racjonalnie, ty reagujesz histerią.   2) Nihilizm ostateczny — Lepiej żeby się to skończyło. Czyli przyznajesz mi rację: Twój model prowadzi do wymierania, a ty to akceptujesz.   Jesteś w stanie poświęcić istnienie przyszłych pokoleń na ołtarzu swojego komfortu i ideologii. To jest definicja cywilizacyjnej ślepej uliczki. Różnica między nami jest taka: ja szukam rozwiązań, które pozwolą społeczeństwu przetrwać. Ty wolisz, żebyśmy wyginęli, byle tylko nikt nie musiał przyjąć „strasznych obowiązków”. To smutne, antyludzkie podejście.   3. Nauka vs. „Chłopski rozum” (część 2) Dalej nie rozumiesz, czym jest dowód anegdotyczny.   „Nie prezentuję tego jako dowód anegdotyczny tylko racjonalny wniosek” – to zdanie jest logicznie sprzeczne. Wniosek wyciągnięty na podstawie jednego przypadku (matki) JEST dowodem anegdotycznym. To, że tobie wydaje się on racjonalny, nie zmienia faktu, że jest błędem poznawczym w zderzeniu z danymi demograficznymi całej populacji. Ale widzę, że metodologię naukową traktujesz równie wybiórczo, co demokrację.   4. Mit „Patriarchatu dla wybranych” — Lekcja historii. Piszesz, że geny w dziejach przekazali tylko nieliczni.   Mylisz epoki i systemy. To, co opisujesz (kilku samców ma wszystkie kobiety), to stan natury lub systemy przedchrześcijańskie/plemienne. To właśnie monogamiczny model tradycyjny (cywilizacja łacińska) wymusił zasadę „jedna żona dla jednego męża”. To ten system sprawił, że przeciętny mężczyzna (a nie żaden tam „alfa”) mógł założyć rodzinę, co zbudowało klasę średnią i stabilność Zachodu. Twój obecny „wyzwolony rynek relacji” (tinderowy kapitalizm) cofnął nas właśnie do tego stanu, który krytykujesz: garstka „topowych” facetów ma dostęp do większości kobiet, a reszta (twoje 80% to dane z sufitu, sprawdź statystyki singli wśród mężczyzn 18-30 lat, zbliżamy się do 60%) zostaje na lodzie. To nowoczesność stworzyła inceli, przywracając brutalną hipergamię, którą tradycja trzymała w ryzach.   5. Depresja i „zakaz słabości”. Znowu pudło. Depresja bije rekordy DZIŚ, w świecie, który na każdym kroku mówi „jesteś wystarczający”, „dbaj o siebie”, „miej wywalone”. Tradycyjny model dawał mężczyźnie cel i odpowiedzialność. Ciężar, który się niesie, nadaje życiu sens (co wie każdy psycholog ewolucyjny). Odebranie mężczyznom roli obrońcy i żywiciela, a w zamian danie im gier wideo i porno, to prosta recepta na kryzys psychiczny, który właśnie obserwujemy.   Tak podsumowując — ty gardzisz kobietami o innych poglądach. Akceptujesz wymieranie gatunku w imię ideologii. Nie rozumiesz historii monogamii. Zaprzeczasz statystyce. Twoja wizja świata to domek z kart, który trzyma się tylko na emocjach i wyzwiskach. I nic dziwnego, że agresywnie reagujesz na fakty – dysonans poznawczy musi boleć.
    • O widzisz. No to już jakiś dobry trop. Ja wczoraj też nie miałem żadnego BSa. Jak w tym memie, usprawniłem sprzęt żeby teraz oglądać duperele na YT, pisać na forum i czekać na BSa  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...