Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Keller napisał(a):

Do kogo? Do prawaków którzy wszystkich wokół nienawidzą? Ano ja wiem, szanujcie ich nietolerancję. Niech gnoją wszystkich, niech nie dbają o nikogo poza najbardziej uprzywilejowanymi, a potem kolejne zdziwienie. No jak to możliwe, że nienawiść obraca się przeciwko nim? Wina musi być w kimś innym, odpowiedzialność w kimś innym.

Przeczytaj poprzednie posty twoich kolegów z forum jak odnoszą się do osób o innych poglądach 

Opublikowano

Twoja inteligencja panie m4estro, jakaś chęć zrozumienia i same wypowiedzi są na tak marnym, prostolinijnym poziomie, że ewidentnie jesteś porażką nowszego systemu (nie)edukacji. Nie dojeżdżasz poziomem, byś potrafił się odnieść do tematu.

8 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Mysle ze jakby Ci bezrobotni glosowali na jego lewice to byliby wtedy dobrzy bezrobotni

Myślisz, myślisz i nic nie wymyśliłeś, a do tego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Gdybyś umiał to bym się nie musiał powtarzać. Każda grupa społeczna powinna głosować na polityków, którzy mają coś jej do zaoferowania, a najlepiej jak największej liczbie obywateli. Wielcy patrioci powinni o tym wiedzieć wspierając jak największą liczbę Polaków, a nie promować nienawiść do praktycznie każdej grupy społecznej. I najlepsze, że prawakom nie można tego wytknąć, bo obrócą kota ogonem, że to oni teraz są nienawidzeni, a atakowanie ich to hipokryzja. Żałosne, jak z dziećmi w piaskownicy. Ale o braku odpowiedzialności już mówiłem, nic nowego. Oblężona twierdza, ofiary, nigdy sprawcy, mimo że jest inaczej i bardzo łatwo to udowodnić.

Poza tym na jaką moją lewicę? Ano tak, każdy kto nie głosuje na Memcena albo Brauna to lewak. Prosty świat prostych rozumków, które potrafią tylko w dychotomię. Masz i się ucz, zamiast oglądać Mentzenowe 15 sekundowe tiktoki https://psychologpietrzak.pl/jak-rozpoznac-myslenie-dychotomiczne/

Przynajmniej jakiś rozwój osobisty.

Teraz to sa zli bezrobotni

Nie napisałem, że "źli bezrobotni, bo głosują na Mentzena". Manipulujesz wypowiedziami, bo jesteś nieuczciwy w dyskusjach, a do tego zarzucasz innym własne wady. Wygodne, by nie wymagać wiele od siebie.

Ja jednak napisałem uzasadnienie czemu nie jest dogodna sprawa, by bezrobotni głosowali na prawicę. No chyba że dalej chcą słuchać jakimi są pasożytami, patusami ciągnącymi socjal i w sumie to oferta dla nich jest żadna. No chyba że chodzi o te proste i niskie podatki, więc jak znajdą pracę to będą milionerami? Każdy ma prawo do życia w bajce dla naiwnych, albo innej schizofrenii.

Ahhh, lewacka obluda w pigulce

Masz wryte w głowę hasełka i powtarzasz po swoich idolach bez składu i ładu.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Keller napisał(a):

Twoja inteligencja panie m4estro, jakaś chęć zrozumienia i same wypowiedzi są na tak marnym, prostolinijnym poziomie, że ewidentnie jesteś porażką nowszego systemu (nie)edukacji. Nie dojeżdżasz poziomem, byś potrafił się odnieść do tematu.

Myślisz, myślisz i nic nie wymyśliłeś, a do tego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Gdybyś umiał to bym się nie musiał powtarzać. Każda grupa społeczna powinna głosować na polityków, którzy mają coś jej do zaoferowania, a najlepiej jak największej liczbie obywateli. Wielcy patrioci powinni o tym wiedzieć wspierając jak największą liczbę Polaków, a nie promować nienawiść do praktycznie każdej grupy społecznej. I najlepsze, że prawakom nie można tego wytknąć, bo obrócą kota ogonem, że to oni teraz są nienawidzeni, a atakowanie ich to hipokryzja. Żałosne, jak z dziećmi w piaskownicy. Ale o braku odpowiedzialności już mówiłem, nic nowego. Oblężona twierdza, ofiary, nigdy sprawcy, mimo że jest inaczej i bardzo łatwo to udowodnić.

Poza tym na jaką moją lewicę? Ano tak, każdy kto nie głosuje na Memcena albo Brauna to lewak. Prosty świat prostych rozumków, które potrafią tylko w dychotomię. Masz i się ucz, zamiast oglądać Mentzenowe 15 sekundowe tiktoki https://psychologpietrzak.pl/jak-rozpoznac-myslenie-dychotomiczne/

Nie napisałem, że "źli bezrobotni, bo głosują na Mentzena". Manipulujesz wypowiedziami, bo jesteś nieuczciwy w dyskusjach, a do tego zarzucasz innym własne wady. Wygodne, by nie wymagać wiele od siebie.

Ja jednak napisałem uzasadnienie czemu nie jest dogodna sprawa, by bezrobotni głosowali na prawicę. No chyba że dalej chcą słuchać jakimi są pasożytami, patusami ciągnącymi socjal i w sumie to oferta dla nich jest żadna. No chyba że chodzi o te proste i niskie podatki, więc jak znajdą pracę to będą milionerami? Każdy ma prawo do życia w bajce dla naiwnych, albo innej schizofrenii.

Kolejny mistrz logiki i intelektu

Screenshot_2025-05-21-02-56-58-197_com.android.chrome-edit.jpg

Screenshot_2025-05-21-03-02-24-821_com.android.chrome-edit.jpg

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, voltq napisał(a):

Przeczytaj poprzednie posty twoich kolegów z forum jak odnoszą się do osób o innych poglądach 

Nie wiem kto, do kogo piszą i czemu, ani nawet nie znam ich poglądów. Łatwo składać jakieś założenia, że to na pewno lewacy i to od Biedronia :lol2:  Nie ma to znaczenia. Polaryzacja istnieje i to jest fakt. Na polaryzacji korzysta prawica, która zawsze szczuła na różne grupy społeczne i to jest fakt. Znacznie też lepiej straszy ludzi zagrożeniami i znacznie lepiej obiecuje rzeczy nierealne, bo trafia w wyborcę sfrustrowanego. Dlatego młodzi, samotni mężczyźni wierzą, że po wyborach prawicy będą mieli żony i będą bogaci (działkę, grilla i samochód :lol2: ), a jak wygra ktokolwiek z lewo lub centrum, to będą mieli gorzej. Ba, nawet pójdą na Ukrainę walczyć. Ale to już wiadomo, straszenie. Imigranci będą wszędzie i będą terroryzować, kobiety będą się bawić, geje opanują świat, a biedny hetero facet będzie musiał na nich robić jak wół. Świetna taktyka wmawiania bycia ofiarą, szkoda tylko, że jest odpowiedzialna za tą polaryzację i radykalizację. I obie strony polityczne wytykają już to samo sobie. Nadal jednak lewica i centrum nie szczuje na tak wiele grup społecznych, jak prawica. Można to łatwo policzyć. Zresztą możemy się zabawić na argumenty i wyliczenia, jednak wątpię, że coś takiego dostanę. I ja wiem czemu. Bo to kłamstwo i ja mam rację.

28 minut temu, voltq napisał(a):

Kolejny mistrz logiki i intelektu

Screenshot_2025-05-21-02-56-58-197_com.android.chrome-edit.jpg

Ano dziękuję że screenujesz moje wypowiedzi i odpowiadasz masą argumentów. Wy się umówiliście na to jako prawacy, by odpowiadać półsłówkiem i mieć się za kogoś mądrzejszego, kto umie uzasadniać swoje zdanie? Przecież tylko pytam, do kogo ta lewica żyje nienawiścią? Do prawaków? I dlaczego?

Ciężko odpowiedzieć? A może prawica jest święta w swoich działaniach i może NIKOGO nie obraża? Bujda dla fanatyków.

A może masz problem, że napisałem, że gość to mizogin? Stwierdziłem fakt, nic więcej.

I rozumiem, że nie widzisz, że prawica dba tylko o silnych, uprzywilejowanych, zdrowych, bogatych, PRACUJĄCYCH, a lewica słabych, chorych, starszych, biedniejszych, mających problemy w pracy/z pracą, z mieszkaniami, czy z doznaną przemocą wobec siebie. Tak to działa, większość działań prawicy to bujda, większość nie dostanie od nich NIC bo wcale nie są i nie będą ani silni, ani bogaci, będzie się tylko im wydawać, że mają wyższą pozycję w społeczeństwie. I to pokazuje jak mało starczy prawicowemu wyborcy by dziś głosował.

A, przepraszam, prawica walczy o nienarodzone dzieci z gwałtów, albo takie które umrą w 2 tygodnie po porodzie w katuszach. To jedyna ich walka o "słabych", a tak naprawdę sadyzm ubrany w fałszywie empatyczną otoczkę. Ja czekam aż zaczniecie adoptować te dzieci z gwałtów i opiekować się tymi chorymi dziećmi te 2 tygodnie, gdzie będą krzyczeć wniebogłosy z cierpienia, a wy z wielką dozą empatii zapewnicie im wszystko. Dobre serduszko prawaka, chciałbym to widzieć w praktyce.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Keller napisał(a):

obiecuje rzeczy nierealne, bo trafia w wyborcę sfrustrowanego

Czy to dotyczy również różnych projektów socjalnych? 🤔

21 minut temu, Keller napisał(a):

Ba, nawet pójdą na Ukrainę walczyć. Ale to już wiadomo, straszenie. Imigranci będą wszędzie i będą terroryzować, kobiety będą się bawić, geje opanują świat

Dziwne. Bo i bez prawicy da się część tych rzeczy zobaczyć na zliberalizowanym zachodzie. 🤔

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, crush napisał(a):

Czy to dotyczy również różnych projektów socjalnych? 🤔

Nie tym ich grupa docelowa jest sfrustrowana najbardziej, choć jak widać głupi bezrobotni ten socjal będą mieli odebrany, a oni dalej głosują. Może są bezrobotni, bo tyle mają intelektu i nawet nie rozumieją, że popierają dla siebie coś gorszego? Trochę wyobraźni wystarczyłoby, a i tak za trudne. To samo mają prawicowi geje i prawicowe kobiety. Nie wiedzą co sami sobie czynią :)

11 minut temu, crush napisał(a):

Dziwne. Bo i bez prawicy da się część tych rzeczy zobaczyć na zliberalizowanym zachodzie. 🤔

Część, a nie żeby tworzyć państwo nacjonalistyczne, w pełni jednolite. Przy niskiej dzietności jeszcze nikt nie wymyślił innego sposobu niż imigracja, by miał kto pracować na ten sypiący się system. I odróżnić trzeba nielegalną imigrację od legalnej, czy z elementu wojny hybrydowej, co jest sprawką innych, wrogich państw, a nie samych lewaków w danym kraju.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

I odróżnić trzeba nielegalną imigrację od legalnej, czy z elementu wojny hybrydowej, co jest sprawką innych, wrogich państw, a nie samych lewaków w danym kraju.

To co się dzieje w Niemczech, Szwecji czy UK to jest skutek wojny hybrydowej?

Czy raczej dekad idiotycznych decyzji liberałów?

Keir Starmer sam nazwał to nieudanym eksperymentem.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Z każdym dniem ten temat jest coraz głupszy.

A to wyzywanie od fanów Tuska, gdy większość tutaj uznaje go za tylko trochę lepszego od PiS, pokazuje jak bardzo zabetonowane jest środowisko PiS i Konfederacji. 

No i widać też jakimi chamami niektórzy są. Polecam sobie poblokować (ignorować) - od razu lepiej się to przegląda. Czasem tylko ktoś zacytuje i wtedy widać :( 

• Like 1
  • Upvote 9
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jak widać keller dalej w formie, w temacie o lpg mu nie wyszło, więc tutaj próbuje swoich "sił",  jak go cytujecie to proszę dawać w spoiler, ponieważ oczy krwawią. Dziękuję

To ja ciebie zacytuję, bo też jesteś w formie. Jak zwykle masz gównoposty bez żadnej treści poza emocjami :) O argumentach nie wspomnę, bo musiałbyś zacząć do szkoły chodzić i może by cię nauczyli - najlepiej wiesz jak? Tak jak uczono gejów być hetero. Doznałbyś tego samego co sam im życzysz, wtedy w mig byś zmienił poglądy. Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe - fajna zasada. Gdybyś stosował ją i inne homofoby, to by świat był znacznie lepszy. A powiem ci, że byli torturowani i zamykani w klatkach ze szczurami, czy bici, by zmienić im orientację. Takie było kiedyś leczenie, bardzo skuteczne. Tyle, że wcale. Tak się rodzi potem nienawiść do hetero, za to że geje byli długoletnimi ofiarami przemocy. I mają rację, tak jak ma lewica by nienawidzić prawicy za szczucie na masę grup społecznych.

Lpg? No nie wyszło, bo nigdy nie rozmawiałem o samochodach na gaz, dzbanku kolorowy.

Za to wyszło mi bardzo dobrze oranie homofobów. To że akurat jesteście w danym temacie w większości i sobie spijacie z dziubków, a mojej obrony ich nie uznajcie, to mnie mało interesuje. Znacznie odważniejszym jest bronić mniejszości wiedząc, że większość na ciebie splunie, bo większość ma zawsze rację. Wiadomo. Jak jest 80% głupków na świecie, to oni rządzą światem. Ale to żadna duma być w większości, bo nic się na to nie zapracowało.

Ignorancja i arogancja idą w parze. Ale emocje dla was najważniejsze. Najważniejsze by splunąć na grupę społeczną której nie trawicie. Często nawet kłamiąc na temat tej grupy, rzucając uprzedzeniami, przekręcając statystyki ich tyczące, czy wysyłając ich na leczenie... co właśnie robią na tym poziomie nauki, znacznie wyższym niż wasz chłopski rozum, a gdy dopytujesz o leczenie to nawet nie wiecie co powiedzieć - z tobą na czele, bo pytałem kiedyś. Leczyć, leczyć, ale co, jak? Kogo to interesuje? Chodziło o to tylko by lajka dostać od podobnego tobie i jeszcze głupiego mema wysłać rodem z wykopu. Ten sam poziom prezentujesz co inni prostacy z tego tematu i dlatego możecie sobie potakiwać.

2 godziny temu, crush napisał(a):

To co się dzieje w Niemczech, Szwecji czy UK to jest skutek wojny hybrydowej?

Czy raczej dekad idiotycznych decyzji liberałów?

Keir Starmer sam nazwał to nieudanym eksperymentem.

Każdy z tych krajów miał inne przyczyny przyjmowania imigrantów. W UK przyjmowano bardzo dużo nielegalnych, były też zbyt małe wymagania co do azylu, a było po wojnach tak dużo chętnych na azyl, że nie mieli mocy przerobowej, by to dobrze kontrolować. Ucieczki z krajów gdzie jest wojna to normalna rzecz.

Deportacje też nie istniały, ponieważ kraje z których pochodzili nie dawały zgody. Jednak najgorszy problem to nielegalni imigranci np. z podrobionymi wizami, dowodami osobistymi, albo którzy wykorzystywali pewne miejsca (np. La Manche) do tego by samym wpuścić się do danego kraju. Kontrola tego nie jest prosta, więc zrozumiałe, że najprościej byłoby zakazać wszystkim wjazdu, ale wtedy musisz często cały kraj obwarować policją czy wojskiem - nierealne. 

Oczywiście można też szczuć jak w Polsce wiadomo kto to robi. Mówić, że Ukraińcy powodują najwięcej przemocy, a potem patrzy się w statystyki i wcale tak nie jest. No ale przynajmniej emocje się też u wyborcy takiej partii zgadzają. Nikt mnie nie przekona, że rozum, jeśli nawet jeden mądry z drugim nie umie statystyk znaleźć. Albo nie chce tego zrobić, ale o ignorancji już pisałem.

Pomijam, że imigranci często są biedni, bez pracy, a to też powoduje zachowania, które nie są zbyt fajne. U nas też takie coś jest i było. Nie bez powodu mówi się o dzielnicach biedoty, czy inne, bo tam alkohol, bójki, sporo kiboli wywodzi się z takich środowisk. Same miłe lewaki...

Za eksperyment uznaję raczej integrację zupełnie innych religii, ale kto wie, może i tak chodziło o jakąś wojnę kulturową. Podzielonymi łatwiej rządzić, ale to teorie spiskowe :) łatwiej powiedzieć, że byli naiwni i myśleli, że muzułmanie w swojej dominującej religii będą w sumie to ulegli. Więc tak to jest, lewica naiwna, a prawica drży ze strachu i grozi często na temat grup społecznych na podstawie kłamstw.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Radzę wszystkim wrzucić na luz zanim polecą bany, są jeszcze dwa tygodnie bez mała tego cyrku zwanego kampanią, więc jak nie chcecie jej tutaj oglądać "przez szybkę" to zalecam powściągnąć język.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dlatego mówię o spoilerach, bo chcesz sobie poczytać, a walną Ci na pół strony posty kogo dajesz do ignora, a ten ktoś po kimś jedzie, to spoko jest, ale jak mu się odpowie to już jest nie teges, i halo policja tu obrażają,  to jest właśnie zrozumienie drugiego :D przynajmniej reakcje czy cytaty nie są wyświetlane w powiadomieniach to tyle dobrze .

Oby Trzasku wygrał, wtedy będzie gejowo i kolorowo :clap: 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

To jest akurat ciekawy wątek.

Mamy 1,5 roku rządów koalicji - co zrobili “tęczowego”, albo dla gejów? Konkretnie. 

Masturbują już dzieci przymusowo? Zorganizowano homokomanda gwałcące białych heteroseksualnych mężczyzn? 
Czy wprowadzono już prześladowanie i ściganie katolików?  

Wsadzają księży do więzień? 

Oczywiście nic z tego się nie wydarzyło i się nie wydarzy. To po prostu “prawa” strona kłamie żeby wzbudzać strach i tym strachem naiwnych albo niezorientowanych zarządzać. 
Ale fakt - żyjemy w świecie post prawdy. Dzisiaj to właśnie takimi kłamstwami się zdobywa poparcie.

• Upvote 11
Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Zgadzam się, oby wygrał i oby każdy prawak zaczął płakać, że z winy ładnych kolorów dzieci stają się gejami. Może przestałoby być tak szaro w tej Polsce, czy tam Rosji bis.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Z każdym dniem ten temat jest coraz głupszy.

A to wyzywanie od fanów Tuska, gdy większość tutaj uznaje go za tylko trochę lepszego od PiS, pokazuje jak bardzo zabetonowane jest środowisko PiS i Konfederacji. 

No i widać też jakimi chamami niektórzy są. Polecam sobie poblokować (ignorować) - od razu lepiej się to przegląda. Czasem tylko ktoś zacytuje i wtedy widać :( 

Zadam jedno pytanie prawakom. Osobiście darzę Tuska sporą sympatią i szacunkiem, byłem na marszach w Warszawie w 2023 r. ale uważam, że w tej kadencji osiadł na laurach w sprawach stricte krajowych. Jestem tym mitycznym betonem czy nie?

14 minut temu, Ludojad napisał(a):

Kolejna idiotka od #TakdlaCPK.

Więcej o niej wiedzieć nie muszę. Albo głupia albo obdzwoniona.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 6
Opublikowano

Ci prawo skręcający i konfiarze nie potrafią skumać, że część a może i większość tutaj głosujących na Trzaskowskiego/lewicę, to są ludzie głosujący przede wszystkim przeciw Nawrockiemu. Dla nas też Rafał nie jest super wyborem. Śmiejemy się z KO, że 2 lata gówno robi. Ale pamiętając o 8 latach pisu i długopisa na pewno lepsze jest to KO/Rafał. Generalnie zaraz będzie tekst o duopolu i że przez to nic się nie zmieni. No ale jak mam zmarnować swój głos i przez to ma wrócić pisowski prezydent, to już wolę oddać go po prostu na Czaska. 

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Co prawda nie startuje na prezydenta, ale dobrze trzyma się tematu jak konfiarze widzą świat. Brakuje właśnie tylko o tym że dzieci nie są molestowane dzięki niemu i dzięki jego ekscelencji Władimirowi Włodimirowiczowi :) 

GrX8QleXYAAidS0.thumb.jpg.7a2e36b0c5b569de069819682fdf847e.jpg

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
52 minuty temu, Keller napisał(a):

Zgadzam się, oby wygrał i oby każdy prawak zaczął płakać, że z winy ładnych kolorów dzieci stają się gejami. Może przestałoby być tak szaro w tej Polsce, czy tam Rosji bis.

Wiesz co się stanie jak Trzaskowski wygra? Będzie kijowo jak zawsze, a przez to PiS zgarnie więcej głosów w wyborach w 2027, bo na koniec kadencji obecnego rządu będą psy wieszać na KO.

I tak będzie wyglądać kampania PiS. Nie powiedzą ani słowa co zrobią lepiej. Będzie wyłącznie sianie nienawiści, bo przecież 2 lata KO miało swojego prezydenta i nic nie zrobili. 

Już teraz widzisz jak rozłożyły się głosy. Lewica słabnie. 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Keller napisał(a):

6 godzin temu, Keller napisał(a):

Nie wiem kto, do kogo piszą i czemu, ani nawet nie znam ich poglądów. Łatwo składać jakieś założenia, że to na pewno lewacy i to od Biedronia :lol2:  Nie ma to znaczenia. Polaryzacja istnieje i to jest fakt. Na polaryzacji korzysta prawica, która zawsze szczuła na różne grupy społeczne i to jest fakt. Znacznie też lepiej straszy ludzi zagrożeniami i znacznie lepiej obiecuje rzeczy nierealne, bo trafia w wyborcę sfrustrowanego. Dlatego młodzi, samotni mężczyźni wierzą, że po wyborach prawicy będą mieli żony i będą bogaci (działkę, grilla i samochód :lol2: ), a jak wygra ktokolwiek z lewo lub centrum, to będą mieli gorzej. Ba, nawet pójdą na Ukrainę walczyć. Ale to już wiadomo, straszenie. Imigranci będą wszędzie i będą terroryzować, kobiety będą się bawić, geje opanują świat, a biedny hetero facet będzie musiał na nich robić jak wół. Świetna taktyka wmawiania bycia ofiarą, szkoda tylko, że jest odpowiedzialna za tą polaryzację i radykalizację. I obie strony polityczne wytykają już to samo sobie. Nadal jednak lewica i centrum nie szczuje na tak wiele grup społecznych, jak prawica. Można to łatwo policzyć. Zresztą możemy się zabawić na argumenty i wyliczenia, jednak wątpię, że coś takiego dostanę. I ja wiem czemu. Bo to kłamstwo i ja mam rację.

Ano dziękuję że screenujesz moje wypowiedzi i odpowiadasz masą argumentów. Wy się umówiliście na to jako prawacy, by odpowiadać półsłówkiem i mieć się za kogoś mądrzejszego, kto umie uzasadniać swoje zdanie? Przecież tylko pytam, do kogo ta lewica żyje nienawiścią? Do prawaków? I dlaczego?

Ciężko odpowiedzieć? A może prawica jest święta w swoich działaniach i może NIKOGO nie obraża? Bujda dla fanatyków.

A może masz problem, że napisałem, że gość to mizogin? Stwierdziłem fakt, nic więcej.

I rozumiem, że nie widzisz, że prawica dba tylko o silnych, uprzywilejowanych, zdrowych, bogatych, PRACUJĄCYCH, a lewica słabych, chorych, starszych, biedniejszych, mających problemy w pracy/z pracą, z mieszkaniami, czy z doznaną przemocą wobec siebie. Tak to działa, większość działań prawicy to bujda, większość nie dostanie od nich NIC bo wcale nie są i nie będą ani silni, ani bogaci, będzie się tylko im wydawać, że mają wyższą pozycję w społeczeństwie. I to pokazuje jak mało starczy prawicowemu wyborcy by dziś głosował.

A, przepraszam, prawica walczy o nienarodzone dzieci z gwałtów, albo takie które umrą w 2 tygodnie po porodzie w katuszach. To jedyna ich walka o "słabych", a tak naprawdę sadyzm ubrany w fałszywie empatyczną otoczkę. Ja czekam aż zaczniecie adoptować te dzieci z gwałtów i opiekować się tymi chorymi dziećmi te 2 tygodnie, gdzie będą krzyczeć wniebogłosy z cierpienia, a wy z wielką dozą empatii zapewnicie im wszystko. Dobre serduszko prawaka, chciałbym to widzieć w praktyce.

Bardzo ladnie sie rozpisales,

Tyle tekstu a dalej zero jakiejkolwiek wartosci metytorycznej i intelektualnej. Same domniemania jakiegos odklejeńca podparte domniemaniami.

Zmarnowales jedynie moje cenne 2 minuty zycia na czytanie tego

8 minut temu, Dimazz napisał(a):

Trzaskowski to jedyna szansa na skazanie pisowców. Batyr zaraz ułaskawi.

Najbardziej palace problemy w polsce, bez ktorych kraj upadnie

1. Skazanie pisowcow

Wiecej nie ma bo koalicja jedynie to ma do zaoferowania

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Monitory przedwczoraj przyszły także miałem możliwość porównania ich bezpośrednio jak z również z moim obecnym Dellem. Tutaj nie sposób nie wspomnieć o tym, że nawet Samsung Odyssey G7 S32DG70 mimo, że to również panel IPS miażdży jakościowo staruszka, nawet zostawiając te same 60Hz. Kolory były zaskakująco dobre i nawet czerń wydawała mi się idealna, a przynajmniej do czasu jak obok postawiłem OLEDa Odyssey G8 . Chyba nie będę jedyny, który stwierdzi że OLED ma efekt WOW, po włączeniu gry (Clair obscur expedition 33) obraz był po prostu magiczny - oczywiście komfort gry był tragiczny bo fpsy spadły z 60 do ledwo 30-40 (od 3060 Ti cudów nie można wymagać), niemniej jednak, stojąc na łące obok świecących drzewach czułem jakbym przeskoczył o generację do przodu w kwestii grafiki  no poezja. Także w grach nie mam nic do zarzucenia. Następnego dnia wziąłem się za testy w pracy, tutaj musiałem ograniczyć jasność do 0 i kontrast z domyślnych 50 na jakieś 20 bo inaczej czułem że biel wypala mi oczy. Następnie musiałem zmienić tryb na ciemny wszędzie gdzie się dało.. Po zmianie było już spoko, jakość tekstu perfekcyjna, nie byłem w stanie zauważyć żadnych problemów z ich wyświetlaniem nawet jak wsadziłem nos w monitor w ich poszukiwaniu. Generalnie po kilku godzinach nie czułem też jakiegoś większego zmęczenia oczu czy coś także raczej nie miałbym problemów z pracą na takim monitorze.   Wracając jeszcze do Samsunga Odyssey G7, tutaj czując że to właśnie powinien być mój wybór biorąc pod uwagę przewagę pracy biurowej nad grami naprawdę byłem skłonny go wybrać... ale niestety skreśliła go nie jakość panelu, bo moim zdaniem jest super i tak, tylko tragiczny interface.. co za oszołom wymyślił takie menu wraz z niewidocznymi małym przyciskami to nie wiem ale lepiej by robotę zmienił.. wisienką na torcie jest tryb gaming który zawsze włączał mi się domyślnie po uruchomieniu monitora, ignorując moje poprzednie ustawienia, co kończyło się wypalaniem oczu.    Tutaj byłem już skłonny zaryzykować i wziąć tego OLEDa do czasu jak doczytałem, że Samsung nie oferuje 3 letniej gwarancji na wypalenia, ba! oferuje jedynie 12 miesięcy gwarancji ogólnej. Takiego ryzyka nie chcę i odsyłam oba modele. Będę szukał innego IPSa (może tego LG 32GR93U-B) bo obecna ich jakość jest naprawdę dobra, albo zamówię innego OLEDa w tym rozmiarze, który będzie płaski i z pivotem i pojawi się w sensownej cenie, ale chociaż da to małe zabezpieczenie na wypalenie.    Moja konkluzja jest taka, że nie jest tak łatwo o uniwersalny monitor w obecnych czasach   
    • Ktoś pozjadał wszystkie rozumy i zapomniał spalić te kalorie.  
    • Skoro kupiłeś WOLED to wiedziałeś na co się piszesz 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...