Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kurde do tego 14600kf pasowałby 5070ti 16GB :P No ale to już 700zł za wysoko. Ale jestem wku..y na zielonych, że 5070 ma tylko 12GB Vram :bicz:

EDIT: tylko na litość Bogów nie kupuj karty z mniej, niż 16GB Vram :uklony:

Edytowane przez leven
  • Upvote 1
Opublikowano

Zielonych posralo że taki 5060ti posiada 16GB a 5070 póki co tylko 12.

Do Full HD 12GB wydaje się spoko ale co z tego skoro spokojnie w 1440p ta karta sobie radzi i w tym 1080p się trochę marnuje %-)

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Tak to jest jak intel i nvidia wejdą za mocno :rotfl2:

Tu nastąpiło mocne oderwanie od rzeczywistości 8:E

Proszę pomóc koledze.

Screenshot_2025-04-27-15-07-03-00_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.thumb.jpg.dd9f31381317614201233b54b90d0ff1.jpg

2 godziny temu, Send1N napisał(a):

Bez urazy ale pośmiewisko to tylko ty robisz z siebie i dlatego połowa forum ma Cię już w ignorowanych :/ przez tego typu wpisy właśnie.

Sam chwile temu kupiłeś 7900xtx i pisałeś że piękna i cudowna karta xD później jak sprzedałeś to nagonka się zaczęła i słodzenie nvidii ;) 

Jak się kupi w końcu dobrze, to oczy się otwierają.

Opublikowano (edytowane)

Uwielbiam takie polecanie sprzętu, którego się nie ma, nie testowało, ma się i nie działa (wide niekonczace się dyskusje o sterownikach w GPU AMD i konfiguracji procesorów zen), a potem ludzie muszą się z tym męczyć 

Ciekawe czy taki 7800XT chodzący na 50% jest szybszy niż rtx 4060 ti 16gb ?

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)

@walleca cóż to takiego na tych ryzenach trzeba konfigurować żeby działało? Na dobrą sprawę wystarczy xmp/expo i tyle...jak ktoś chce to się może, ale nie musi pobawić pbo/curwą czy ręcznym szlifowaniem pamięci ;)

Ostatnie czasy pokazały, że to raczej Intel potrzebował "konfiguracji" żeby w ogóle działać 😆 

Co do sterowników...to czasem ostatnio coś NVIDIA nie zawaliła? Bo tak coś mi się obiło o oczy na forum, że jakieś problemy są i ludzie wracają do starych żeby było ok ;)

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Karro napisał(a):

Bez sensu jest porównywać gpu z czasów plandemmi gdzie ceny były tak zaburzone

Nvidia traci mniej na wtórnym bo ma lepszą opinie a i kupiec zajadzie sie szybciej

Teraz w ogóle są nadal  że tak powiem"zaburzone"  czasy a nie tylko ceny, co pokazały premiery ostatnie... gdzie karty czy to AMD czy NV schodziły na pniu za chore pieniądze.

Opublikowano

Teraz się trochę rynek nasycił stąd idzie trafić... ale początkowo po premierze nie szło nic kupić bo w chwilę wywiało jak się pojawiło nawet w wygórowanych cenach. Sam polowałem na 5070ti, później na 9070xt (5070 i 9070 nie chciałem) i była lipa. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

@walleca cóż to takiego na tych ryzenach trzeba konfigurować żeby działało? Na dobrą sprawę wystarczy xmp/expo i tyle...jak ktoś chce to się może, ale nie musi pobawić pbo/curwą czy ręcznym szlifowaniem pamięci ;)

Ostatnie czasy pokazały, że to raczej Intel potrzebował "konfiguracji" żeby w ogóle działać 😆 

Co do sterowników...to czasem ostatnio coś NVIDIA nie zawaliła? Bo tak coś mi się obiło o oczy na forum, że jakieś problemy są i ludzie wracają do starych żeby było ok ;)

No ale pomożesz koledze naprawić rebar czy "u mnie działa"?

To dokładnie to GPU, które polecacie tj. 7800XT, pewnie bułka z masłem:-)

Edytowane przez wallec
Opublikowano
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Uwielbiam takie polecanie sprzętu, którego się nie ma, nie testowało, ma się i nie działa (wide niekonczace się dyskusje o sterownikach w GPU AMD i konfiguracji procesorów zen), a potem ludzie muszą się z tym męczyć 

Ciekawe czy taki 7800XT chodzący na 50% jest szybszy niż rtx 4060 ti 16gb ?

Aha, rozumiem, że 4060ti i 7800XT miałeś?
Sterowniki AMD? Przecież to sterowniki zielonych od jakiegoś czasu są problematyczne i ludzie mają z nimi jazdę.
A z "konfiguracją procesorów zen" to już naprawdę odpłynąłeś... no mistrz.

RYZEN.jpg.93f501a884b2e3873ee9bd8792b164bc.jpg

6 minut temu, wallec napisał(a):

No ale pomożesz koledze naprawić rebar czy "u mnie działa"?

To dokładnie to GPU, które polecacie tj. 7800XT, pewnie bułka z masłem:-)

Hahahaha odpalenie w biosie 2 opcji i kliknięcie jednego suwaczka w Adrenaline to wedle Ciebie karkołomne i czasochłonne zadanie.
No mistrz xD Ty to chyba trollujesz z nudów, takie poczucie humoru. Piszesz takie pierdoły i zalewasz z reakcji ludzi. Nie może być inaczej... nie wierzę :D 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak, miałem oba.

A może przeczytasz co jest napisane w treści posta op'a i dopiero potem coś napiszesz do mnie, a na końcu może faktycznie się do czegoś przydasz i pomożesz naprawić rebar op'owi?

Łap, pokaż na co cię stać !

https://forum.ithardware.pl/topic/10462-7800xt-sam/

Ps. Sam nie umiałeś nawet uruchomić kompa z zen, ale za to jesteś dobry w shitmemy.

Ps2. Zwróciłeś już druga płytę główną Gigabyte b650?

Edytowane przez wallec
Opublikowano
17 minut temu, wallec napisał(a):

Tak, miałem oba.

No to jaki problem widzisz w konfiguracji Resizable Bar?
W przypadku zielonych i czerwonych to przestawienie 2 opcji w biosie i 1 w sterowniku.

18 minut temu, wallec napisał(a):

A może przeczytasz co jest napisane w treści posta op'a i dopiero potem coś napiszesz do mnie, a na końcu może faktycznie się do czegoś przydasz i pomożesz naprawić rebar op'owi?

Łap, pokaż na co cię stać !

https://forum.ithardware.pl/topic/10462-7800xt-sam/

Masz na myśli inny temat innego użytkownika.
Nie można było tak od początku?
Zaraz znajdzie się tam moja odpowiedź

21 minut temu, wallec napisał(a):

Ps. Sam nie umiałeś nawet uruchomić kompa z zen, ale za to jesteś dobry w shitmemy.

Ps2. Zwróciłeś już druga płytę główną Gigabyte b650?

Po pierwsze ja przynajmniej pomagam ludziom, a nie łażę po forum i piszę bzdury, które często są kompletnym przeciwieństwem prawdy. To Ciebie, nie mnie ignoruje połowa forum, a druga połowa co chwila wytyka Ci Twoją "radosną twórczość".
Po drugie, skoro dużo ludzi lubi moje memy to jest świadectwem, że nie są shitowe.
Po trzecie - ja przerzucam sprzęt i nie mięknę gdy pojawią się jakieś przeciwności - grunt to problem rozwiązać, opisać, tak aby służył innym. Na tym polega forum, nie na trollowaniu wszystkiego i wszystkich.
Po czwarte - jakbyś zadał sobie chociaż odrobinę trudu, to byś przeczytał w wątku, iż realizacja zamówienia nawet się nie rozpoczęła, stąd anulacja poszła bez problemu.

• Upvote 1