Baldal1290 3 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Witam mam pytanie do Was bo zostałem ostatnio posiadaczem karty Powercolor RX7900xt founders i chce zapytać o temperatury. Gram obecnie w Cyberpunka i temperatura karty na hotspot wynosi max 93stopnie ale to podniesieniu power limitu o 15% czy taka temperatura jest bezpieczna i vzy wymiana rermopadów i pasty dałaby znaczącą różnicę czy raczej marginalną bo wiem że te karty mają wyższe temperatury niż niereferencyje
Krzysiak 705 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia PTM i pochodne na pewno by nie zaszkodził...choć 93* na HS z podbitym PL to nie jest źle jak na radka. 1
CrooV 64 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Za ile kupiłeś z ciekawości? Bo zdaje się że pytałeś o GPU do kwoty w innym temacie. Edytowane 29 Kwietnia przez CrooV
Baldal1290 3 Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia Tak pytałem ale miałem szanse zakupu od znajomego z pracy bo zmienia na RTX5000 a ja odkupiłem od niego za 1900zł nie wiem szczerze czy dobry deal
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Ile gwarancji zostalo? Jak rok lub wiecej to spoko deal.
CrooV 64 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Nawet bez gwary to byłby dobry deal, gratki zakupu co do temperatury to max jest zdaje sie 110 stopni na hotspocie także raczej bym sie nie przejmował tymi 92 hotspocie. 1
Baldal1290 3 Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia No właśnie a temperatury raczej aż takie źle nie są a ciężko będzie dobrać termopady bo tutaj chyba zastosowali pastę jak w laptopach a nie normalne termopady
Krzysiak 705 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Na samo gpu to tylko ptm7950 (występuje też po innymi markami, bo go pakują w swoje pudełka) w razie co
Baldal1290 3 Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia A polecacie jakąś dobrą pastę na pamięci vram czy lepiej dobrać termopady
Lameismyname 1 155 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia @Baldal1290 Najczęściej tylko rdzeń wymaga interwencji. Zmieniasz pastę na pada Gelid HeatPhase Ultra (przepakowany PTM 7950), skręcasz wszystko i zapominasz. 1
Grolshek 27 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 9 minut temu, Lameismyname napisał(a): @Baldal1290 Najczęściej tylko rdzeń wymaga interwencji. Zmieniasz pastę na pada Gelid HeatPhase Ultra (przepakowany PTM 7950), skręcasz wszystko i zapominasz. Teraz dopiero wyczytałem że PTM ma 8.5W/mk. Nie lepiej jakiegoś KryoSheet? Akurat przy wymianie chłodzenia naderwał mi się taki egzemplarz a na rdzeń byłby jak znalazł.
Baldal1290 3 Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia Tylko jak rozbiorę to na pamięci też muszę wymienić bo tam jest zastosowana pasta a nie termopady a rozklejonej pasy raczej drugi raz nie można skręcać bo nie będzie w żaden sposób chłodzić
Krzysiak 705 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Jeśli faktycznie na pamięciach jest pasta to dałbym na wszystko PTM'a Edytowane 29 Kwietnia przez Krzysiak literówka
Baldal1290 3 Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia No AMD na pamięciach dawała pastę a PTM musiałbym zobaczyć jak to wyjdzie z grubościami pewnie jest jedną a na karcie nie wiem coś pomyśle
RTXnietylko4060tiUSER 217 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Ja to sie zastanawiam jakiego gluta uzywa Asus w RX'ach.
Lameismyname 1 155 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 4 godziny temu, Baldal1290 napisał(a): Tylko jak rozbiorę to na pamięci też muszę wymienić bo tam jest zastosowana pasta a nie termopady a rozklejonej pasy raczej drugi raz nie można skręcać bo nie będzie w żaden sposób chłodzić Ja bym spróbował tej. https://www.amazon.pl/Kooling-Monster-Wysokowydajna-Termoprzewodząca-Chlodzenia/dp/B09NQKXX8J
Krzysiak 705 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, Baldal1290 napisał(a): No AMD na pamięciach dawała pastę a PTM musiałbym zobaczyć jak to wyjdzie z grubościami pewnie jest jedną a na karcie nie wiem coś pomyśle Możesz założyć że PTM to pasta jeśli o grubość pada chodzi Edytowane 29 Kwietnia przez Krzysiak
Send1N 2 205 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) 23 godziny temu, Krzysiak napisał(a): PTM i pochodne na pewno by nie zaszkodził...choć 93* na HS z podbitym PL to nie jest źle jak na radka. Jak odkręcę PL limit na max i zegar w opór to nawet na PTM'ie mam okolice 95 na HS 19 godzin temu, Baldal1290 napisał(a): No AMD na pamięciach dawała pastę To nie jest pasta tylko kit termiczny (putty) jak dasz tam zwykłą pastę to nie będzie kontaktu i usmażysz pamięci, jak chcesz to koniecznie wymieniać oprócz "pasty" na rdzeniu to to jest takie coś https://allegro.pl/oferta/zt-py6-kit-termiczny-szpachlowka-13w-mk-20g-13934782153 lepisz z tego kulki w palcach, kładziesz kulkę na każdą kostkę i pod wpływem docisku chłodzenia spłasza się do odpowiedniej grubości ale zmiana tego niczego nie wniesie, hotspot jest raportowany z samego rdzenia a nie innego miejsca na karcie. Edytowane 30 Kwietnia przez Send1N
Krzysiak 705 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia @Send1Nmój były 6950xt przy odkręconym limicie na paście wbijał 111 Na ptm też koło 95 miał.
Send1N 2 205 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Pamiętam przy 3 cyfrówce to już pasuje działać ale przy jak jest dwucyfrowa wartość to nie ma co się martwić Edytowane 30 Kwietnia przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi