Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do Was bo zostałem ostatnio posiadaczem karty Powercolor RX7900xt founders i chce zapytać o temperatury. Gram obecnie w Cyberpunka i temperatura karty na hotspot wynosi max 93stopnie ale to podniesieniu power limitu o 15% czy taka temperatura jest bezpieczna i vzy wymiana rermopadów i pasty dałaby znaczącą różnicę czy raczej marginalną bo wiem że te karty mają wyższe temperatury niż niereferencyje

Opublikowano
9 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@Baldal1290 Najczęściej tylko rdzeń wymaga interwencji. Zmieniasz pastę na pada Gelid HeatPhase Ultra (przepakowany PTM 7950), skręcasz wszystko i zapominasz.

Teraz dopiero wyczytałem że PTM ma 8.5W/mk. Nie lepiej jakiegoś KryoSheet? Akurat przy wymianie chłodzenia naderwał mi się taki egzemplarz a na rdzeń byłby jak znalazł.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Baldal1290 napisał(a):

No AMD na pamięciach dawała pastę a PTM musiałbym zobaczyć jak to wyjdzie z grubościami pewnie jest jedną a na karcie nie wiem coś pomyśle

Możesz założyć że PTM to pasta jeśli o grubość pada chodzi ;)

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

PTM i pochodne na pewno by nie zaszkodził...choć 93* na HS z podbitym PL to nie jest źle jak na radka.

Jak odkręcę PL limit na max i zegar w opór to nawet na PTM'ie mam okolice 95 na HS ;) 

19 godzin temu, Baldal1290 napisał(a):

No AMD na pamięciach dawała pastę 

To nie jest pasta tylko kit termiczny (putty) jak dasz tam zwykłą pastę to nie będzie kontaktu i usmażysz pamięci, jak chcesz to koniecznie wymieniać oprócz "pasty" na rdzeniu to to jest takie coś https://allegro.pl/oferta/zt-py6-kit-termiczny-szpachlowka-13w-mk-20g-13934782153 lepisz z tego kulki w palcach, kładziesz kulkę na każdą kostkę i pod wpływem docisku chłodzenia spłasza się do odpowiedniej grubości ale zmiana tego niczego nie wniesie, hotspot jest raportowany z samego rdzenia a nie innego miejsca na karcie.

Edytowane przez Send1N