Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Galvatron napisał(a):

Czyszcząc rejestr można co najwyżej uszkodzić system tak, że zostanie tylko format. 

Format może pozostać przy każdym nieprawidłowym użytkowaniu kompa.

Od 30 lat robię czystki w rejestrze i jakoś nigdy nie musiałem robić z tego powodu formatu, a śmieci w rejestrze mogą poważnie wpływać na funkcjonowanie systemu.

To DDU też nie należy używać bo grozi formatem... ech... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualnie mam eset, nie polecam. Do dziś nie potrafi usunąć malware który na dzień dobry próbuje mi odpalić firefoxa z podejrzanym linkiem.

Jednak spyhunter, którego odkryłem z 13 lat temu jest numerem 1 po dziś. Za jakość się płaci, ale 33 euro za kwartał, i to przy kodach zniżkowych 30-40% to dużo na tle tego co mamy na allegro. Jednak póki się nie zapłaci, można skanować kompa. I po prostu ręcznie usuwam pliki/wpisy w rejestrze.

Teraz mamy wersję 5 tego programu. Ale kiedyś, gdy byłem młody i biedny, po torrentach latała portable wersja 4, która bez problemu pobierała updaty. W końcu ta wersja padła, bo wyszła kolejna. I autentycznie każdy, komu o tym programie wspomniałem, dzownił i pytał czy da radę coś zrobić. Nigdy w życiu później nie słyszałem/czytałem o programie, za którym ludzie by tak tęsknili.

Przy odpaleniu trzeba podać email, ale na pierwsze odpalenie, i pierwszy adres email jest 7 dni za friko. 

I serio polecam na te 7 dni każdemu wypróbować.

Opublikowano
Teraz, Pan Mateoo napisał(a):

sprobuj malwarebytes?

Nie trzeba. Dzięki spyhunter wszystko pokasowałem ręcznie. Do tego eset jest dziurawy. Nie wykrył zakażonych plików.

Serio nie polecam eseta.