Qrdello 1 014 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Świecidełka można wyłączyć, poza podświetleniem pokręteł także purystom też podejdzie. Dla mnie istotne że mogę i analogi i cyfrowe podłączać jednocześnie, bo trochę tego sprzętu na biurku jednak mam. 1 1
Send1N 5 200 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 4 godziny temu, miro napisał(a): od 897, czy tam 892 to wszystko jest lepsze Nigdy płyty z lepszą integrą nie miałem w swoim pc niż te dwie które wymieniłeś od prawie 20 lat już używam czegoś we własnym zakresie, od roku mam zwykłą SBX G1 używkę kupioną za 60zł na allegro i to mi wystarcza bo najważniejsze dla mnie jest wzmocnienie na wyjściu słuchawkowym, na ALC to nawet zwykłe 32ohm'owe pierdziawki na max głośności zarówno sprzętowo jak i softowo pod windowsem grały tak cicho że ciężko było usłyszeć kroki przeciwnika a co dopiero przy jakiś lepszych z wyższą impedancją... wszystko co było droższe i teoretycznie lepszej jakości posprzedawałem bo okazało się że ta g1 na usb wielkości pendrive mi w zupełności wystarcza więc pozbyłem się wszystkich xonarów, maya u5, SB audigy FX i audigy RX 1
miro 987 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 8 minut temu, Send1N napisał(a): bo okazało się że ta g1 na usb wielkości pendrive mi w zupełności wystarcza oczywiście, dyskutowaliśmy juz o tym swego czasu tylko ja słuchawek nie uzywam w ogóle, zwykłe stereo edifierki, ale naprawdę słyszę różnicę, miałem wszystko, teraz mam chyba 897 i jest to dla mnie nie do przyjęcia jakość, a xonara chcę się pozbyć bo mnie już mocno irytuje, zaczął coś przebijać, chyba po prostu się kończy ze starości, ta karta ma z 15lat... gdybym miał na płycie alc 1200/20/4080 to by mi stykła w zupełności, mój młodszy syn ma ją na tomahawku i gra naprawdę dobrze po małych zabawach z R audio console. wiec znowu mnie naszło na to g6, bo takie G1 to chyba głośników nie napędzi ?
Send1N 5 200 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Ja miałem zawsze budżetowe głośniki które miały swój wzmacniacz (aktywne) więc akurat na głośnikach to nie słyszałem różnicy względem tych wymienionych integr realteka w przeciwieństwie do słuchawek gdzie zawsze była potężna Edytowane 4 godziny temu przez Send1N
Sobtainer 74 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 8 godzin temu, miro napisał(a): a z czego się "przesiadłeś" ? też aktualnie używam xonara dx, wcześniej x-fi ext gamer, sb live 5.1 itd itp chciałbym się pozbyć tej leciwej już karty z kompa, nie mieć nic na pcie brałeś b-stock ? Z integry kupiłem rok temu Legion skrzynkę i tak zostało, ale miałem podpięte pod wieżyczkę Pioneera i "jakoś" to grało . Natomiast Xonara i X-FI TItanium miałem 10 lat temu na zestawie 2 kolumn Yamahy. Xonara dość szybko sprzedałem, a Titanium miał już pordzewiałe wejścia z tyłu i dość mocno słychać było przestery już. 6 godzin temu, j4z napisał(a): @Sobtainer jeżeli zależy Ci na fajnej scenie, posłuchaj otwartych planarów. Kupiłem dzisiaj DT 770 PRO 250 Ω, mam nadzieje że mi szczęka opadnie bo recenzję tych słuchawek przy G6 są bardzo mocne i bardzo pochlebne. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, będę musiał niestety kupić: Izolator pętli zwarciowej Słychać po prostu delikatne szumy w głośnikach a najbardziej w Subwooferze, mój post był jeszcze przed zakupem Edifier T5, który dopełnił mi zestaw. Ale to gra bardzo polecam ten T5. Nie jest to znaczący szum, ale subwoofer potrafi bardzo delikatnie jak nic nie gra drgać, żona słyszy . Od momentu skompletowania tego zestawu, w ogóle zacząłem słyszeć wszystko... trochę za mocno chyba Edytowane 2 godziny temu przez Sobtainer 1
piet 38 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ja mam właśnie zagwozdkę czy kupować X4: B-stock (336zł) lub z ME za 489zł. Albo dać sobie spokój i pójść w coś lepszego? Z edkami MR5 kawałki rockowe wypadają słabiutko. 1
Sobtainer 74 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu A do czego masz je podpięte? Moje Edki jak dostały G6 + Tryb bezpośredni, to mi szczęka opadła i pokój przestawiłem. 1
miro 987 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, Sobtainer napisał(a): Moje Edki jak dostały G6 + Tryb bezpośredni, to mi szczęka opadła czekam na dostępność b-stock i biorę olxy wszystko od 350 bez gwarancji
Send1N 5 200 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Na sprzętach które mają wbudowany swój wzmacniacz też odczuwacie zauważalną poprawę względem integry z mobo? ciekawe Edytowane 2 godziny temu przez Send1N
caleb59 1 759 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu Nie ciekawe tylko tak jest bo Creative dorzuca te swoje autorskie wzmacniacze X-Amp.
miro 987 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu kurcze, ja naprawdę mam pierwszy stopień słuchu, czyli jak grają to słyszę a słyszę kolosalną różnice na głośnikach między alc 887/892 a 1200, o xonarze nie wspominając ale z tym 1200 czy 4080 to też jest róźnie, swego czasu składałem ludkowi kompa na jakimś wypasionym asusie maximus hero chyba, tam też było 1200, ale kurna olek grało sporo lepiej niż "ten sam" 1200 na tomahawku 550 którego wtedy miałem u siebie, wszytko to podpięte pod proste edki 1600 i puszczane te same kawałki bezstratne z foobara2000 dźwięk to subiektywne odczucia, każdy musi sam przetestować
caleb59 1 759 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Przypominam, że kto ma G6 niech aktualizuje firmware do najnowszej wersji. Edytowane 1 godzinę temu przez caleb59 3
Sobtainer 74 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Polecam również Gemini, ma ogromną wiedzę którą wam wrzuci w kilkunastu zdaniach. Nic nie trzeba szukać w necie, wszystko w jednym miejscu.
Send1N 5 200 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nie twierdze że tak nie jest po prostu chciałem poznać wasze opinie czyli dla aktywnych głośników tez warto mieć coś lepszego mi zazwyczaj zależało głównie na tym aby było głośniej z bardziej wyrazistym basem i o ile na głośnikach podłączonych do mobo z lipną inegrą nie narzekałem na dźwięk o tyle w przypadku słuchawek na kablu które nie miały np swojej karty dźwiękowej w zestawie był po prostu dramat
Sobtainer 74 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W zintegrowanej karcie to zazwyczaj budżetowe rozwiązanie. Gra poprawnie, ale gubi detale, zwęża scenę i spłaszcza dynamikę. W G6 (Cirrus Logic CS43131) masz wysokiej klasy przetwornik, który obsługuje dźwięk 32-bit / 384 kHz. On „widzi” więcej punktów w fali dźwiękowej. Dzięki temu usłyszysz po prostu więcej. Dodatkowo, G6 jest na zewnątrz. Izoluje sygnał od szumów PC. To, co wychodzi z G6 do Twoich głośników, to czysty sygnał. Głośniki Edifier dostają „paliwo premium”, więc pracują wydajniej i czyściej. A co do słuchawek, w G6 z Xampem to dedykowana elektrownia dla słuchawek. Ona omija wzmacniacz kolumn i podaje prąd prosto na słuchawki. W trybie High Gain, na 40% moje HyperX Cloud prawie mi spadły z głowy, takiego dostały kopa. Dlatego przy Xampie warto zainwestować w 250 omów słuchawki, nie dość że G6 rozwija skrzydła na High Gain przy nich, to one same tego wymagają. Krótki wniosek z Gemini, dzięki DAC-u G6 Edifiery grają powyżej swojej ceny, bo dostają sygnał tak wysokiej jakości, że ich wbudowany wzmacniacz nie musi „walczyć” z błędami i szumami – może po prostu skupić się na napędzaniu membran. Omijasz zupełnie ten wzmacniacz jak masz dobrą kartę. 13 minut temu, caleb59 napisał(a): Przypominam, że kto ma G6 niech aktualizuje firmware do najnowszej wersji. Jak na razie nie miałem żadnego problemu ze sterownikami czy działaniem karty. Może dlatego że mam tryb bezpośredni bez upiększaczy żadnych. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi