Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Blood Message to oparta na narracji, liniowa gra akcji i przygody dla jednego gracza, opracowana przez studio 24 Entertainment 临安 firmy NetEase ThunderFire, która trafi na platformy PC i konsole. Gra jest oparta na prawdziwym wydarzeniu historycznym „Powstanie Dunhuanga”. Akcja rozgrywa się w późnej dynastii Tang w 848 r. n.e. Wcielisz się w bezimiennego posłańca, który wyrusza w niebezpieczną podróż na wschód, aby dostarczyć wiadomość, która zadecyduje o losie jego ojczyzny.

https://www.blood-message.com/en/m/

Edytowane przez j4z
  • Like 2
Opublikowano

Co to ma być? AC w Azji bez murzyna?  No nie wiem, chyba będzie flop. :(  :E 

A tak serio - tu jest ciekawszy opis:

https://www.gematsu.com/2025/06/netease-games-announces-aaa-single-player-action-adventure-game-blood-message-for-consoles-pc

Cytat

Key Features

• Narrative-driven gameplay anchored in cinematic storytelling.
  • Visceral, realistic combat blending stealth and survival mechanics.
  • A deeply emotional journey exploring themes of family, honor, sacrifice, and cultural identity.
  • Expansive landscapes inspired by the diverse terrains of East and Central Asia, such as Dunhuang (敦煌).

Brzmi to wszystko naprawdę nieźle. Brak otwartego świata? Dla mnie na plus. CGI też daje radę. Teraz tylko czekać, aż pokażą, jak to się faktycznie gra.

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Kolejny nieciekawy kotlet, skip :E 

Dlaczego? Wygląda bardzo plastycznie.
A że wtórny i może "nic ponad to, co już było" - możliwe.
Ja bym nie skreślał, póki co, bo wygląda IMO fajnie.

Mi siada, to co pokazali.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Małpy swego czasu też ludzie nie doceniali i pisali, że scam albo oszustwo bo zbyt dobrze to wygląda i co - małpa odniosła sukces. Od tamtej pory z Chińczykami nigdy nie wiadomo.

Edytowane przez caleb59
  • Like 2
Opublikowano

Gierka wygląda na bardzo fajną, zobaczymy co to wyjdzie. Oby ta gierka była udana i była warta zainteresowania się nią.

Te chińskie gierki nie są takie złe, zawsze to jakaś odmiana od tych naszych "zachodnich". 

Poluję na Wukonga, na Humblebundle mam do -20% zniżki ale tam nie ma aktualnej obniżki jak na Epicu czy Steamie, ale i tak z tym to ok 178zł, taniej niż na steamie. Może się skuszę. 

Opublikowano
3 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Dlaczego? Wygląda bardzo plastycznie.
A że wtórny i może "nic ponad to, co już było" - możliwe.
Ja bym nie skreślał, póki co, bo wygląda IMO fajnie.

Mi siada, to co pokazali.

Może wyjdzie coś nowego, ale ja jestem z osób które nie grają w KAŻDĄ nową grę, musi mnie czymś przekonać. Większość tego co wychodzi to jest to samo, tylko inne skiny i obiekty, a fabuła w większości leży. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Od 1 minuty to myślałem że to jakiś nowy Assasin... na chama zerżnięte :) 

Wszyscy od siebie zrzynają. Ja nie grałem w żadnego Assassin's Creed'a i niektóre sceny to raczej kojarzą mi się z SotTR, np. 2:03.

Edytowane przez SebastianFM
  • Like 2
Opublikowano

Aż tak daleko nie oglądałem :E ale faktycznie też bym miał skojarzenie z Tombem, ale oglądam dużo różnych trailerów, gameplayów i nie miałem tak że movement i cała animacja aż tak przypomina mi animację z innej gry. A tutaj mam wrażenie że to jest 1:1 z AC wyjęte, no ale to tylko moje spostrzeżenia 🙂

• Like 2