Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

I po co mnie obrażasz? Zabolało? :E

Nie musisz być taki defensywny, przecież to był tylko żarcik. 

Wystawia sobie piękną wizytówkę. Zamiast normalnie i kulturalnie odpowiedzieć obraża i okazuje pogardę jednocześnie zarzucając Tobie, że jesteś taki i owski. Słoma z butów wystaje i nic więcej. 

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Śmiem się nie zgodzić. Gordon założył temat, bo chciał podyskutować o typowo polskich postawach, które go irytują.

Być może tak, a być może celem od początku było nic innego jak wywołanie gównoburzy :)

Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Wystawia sobie piękną wizytówkę. Zamiast normalnie i kulturalnie odpowiedzieć obraża i okazuje pogardę jednocześnie zarzucając Tobie, że jesteś taki i owski. Słoma z butów wystaje i nic więcej. 

W jaki sposób go dokładnie obraziłem? Za to Ty mnie obrażasz jak najbardziej :)

Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

Ale to Ciebie raczej tekst o "walkach plemiennych" zabolał :)

Dlaczego by w ogóle miał? Myślę, że tak jak ja czyta to co piszesz z totalnym zażenowaniem. Na żywo też się tak odzywasz do ludzi? Nie umiesz prowadzić rozmowy w sposób chociaż trochę cywilizowany? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

i caly twoj wywod okazal sie bez sensu bo kompletnie nie zrozumiales realnych celu tego tematu :hihot:

Dla mnie cały temat to złoto, jedni drugich obrzucają się tymi samymi przywarami, które sami posiadają. 

2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Ale to Ciebie raczej tekst o "walkach plemiennych" zabolał :)

Mnie w to nie mieszaj, ja się z polityki wypisują, w tym offtopie mam tylko kopalnię beki z hipokryzji :E

osobiście miałem nawet nic tutaj nie pisać, ale zrobiliście wczoraj taką bardachę tutaj, że przez cały wieczór miałem dobry nastrój. Kto to widział, żeby pilnujący porządku sami robili burdel, wbrew prośbom OPa :E 

Edytowane przez huudyy
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dlaczego by w ogóle miał? Myślę, że tak jak ja czyta to co piszesz z totalnym zażenowaniem. Na żywo też się tak odzywasz do ludzi? Nie umiesz prowadzić rozmowy w sposób chociaż trochę cywilizowany? 

Bez urazy, ale od jakiegoś czasu czytam te Wasze dyskusje polityczne i widzę, jak one wyglądają, więc nie z powietrza się wzięło takie określenie %-) Boli? No trudno.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

To co zrobił Gordon to złoto, bo ludzie o których pisał sami tu przyszli i pokazali, że zarówno w głowie jak i w butach mają jedynie słomę, to absolutnie nie jest głupie. 

Ja bym powiedział że to raczej coś lekko zbliżonego kolorystycznie, ale o znacznie mniejszej wartości. Temat wyczyściłem bo uznałem że to nie ma sensu, zastosowałem po prostu starą zasadę ze znanego polskiego powiedzenia, nie będę go cytował ale co inteligentniejsi być może się domyślą.

Jak ktoś musi się dowartościowywać poprzez narzekanie na to jak beznadziejnym narodem jesteśmy, to niech tak będzie. Tak swoją drogą faktycznie jesteśmy ewenementem na skalę światową, skoro banda bufonów uważa za oznakę elitarności wieczne NARZEKANIE i JĘCZENIE na to w jak paskudnym kraju musi mieszkać, i z jak durnym narodem musi go jeszcze dzielić. A przecież byłoby tak cudownie gdyby każdy był tutaj socjologiem Markowskim, albo filozofem Środą, i nie musieliby utrzymywać tych wszystkich rolników i górników, swoją ciężką pracą oczywiście.

Amerykanie: USA! USA! USA! The best country in the world!

Rosjanie: Rossiya! Sila! Nas vse boyatsya!

Polacy(w zasadzie polaczki, z małej): a teraz porozmawiajmy czemu jesteśmy (albo w zasadzie WY jesteście, bo to zawsze ta głupsza połowa narodu, a nie ELYTA do której przecież JA należę) tacy beznadziejni.

Tyle w temacie.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, tomcug napisał(a):

Być może tak, a być może celem od początku było nic innego jak wywołanie gównoburzy :)

W jaki sposób go dokładnie obraziłem? Za to Ty mnie obrażasz jak najbardziej :)

Ja nie obrażam a jedynie stwierdzam fakty. Obraziłeś go sugerując mu, że ma urojenia. Zastosowałeś taki zabieg retoryczny w celu wzmocnienia przekazu że to co on pisze to wg ciebie bzdury. Nie mogłeś ugryźć się w język i napisać tego w nieco bardziej kulturalny sposób? Widzę, że już nawet admini i moderacja nie mają nic przeciwko zamienianiu tego forum w rynsztok. 

Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

i nie musieliby utrzymywać tych wszystkich rolników i górników, swoją ciężką pracą oczywiście.

o nie wierzę, ten jeszcze górników do rolników dopisuje. 

Z pracy rolnika w Polsce jest chociaż jakiś pożytek, bo do rylców dopłacamy wyłącznie od lat.

2 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Polacy(w zasadzie polaczki, z małej): a teraz porozmawiajmy czemu jesteśmy tacy beznadziejni.

powiedział Mareczek samemu oceniając, krytykując i narzekając na INNĄ GRUPĘ POLAKÓW.

I kto tu jest p0laczkiem? :)

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja nie obrażam a jedynie stwierdzam fakty. Obraziłeś go sugerując mu, że ma urojenia. Zastosowałeś taki zabieg retoryczny w celu wzmocnienia przekazu że to co on pisze to wg ciebie bzdury. Nie mogłeś ugryźć się w język i napisać tego w nieco bardziej kulturalny sposób? Widzę, że już nawet admini i moderacja nie mają nic przeciwko zamienianiu tego forum w rynsztok. 

Napisałem po prostu jak jest. Jak huudyy chce mnie zaliczać do którejś z grup, to proszę bardzo, jego prawo. Ale ja też mam prawo to skomentować.

Opublikowano
3 minuty temu, tomcug napisał(a):

Bez urazy, ale od jakiegoś czasu czytam te Wasze dyskusje polityczne i widzę, jak one wyglądają, więc nie z powietrza się wzięło takie określenie %-) Boli? No trudno.

Ale co ma boleć? Naprawdę myślisz, że przejmuje się zaplutymi facetami w średnim wieku na jakimś niewielkim forum? Jestem zażenowany, że faceci z których duża część jest po 50 nie potrafi zachować się kulturalnie. 

Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Naprawdę myślisz, że przejmuje się zaplutymi facetami w średnim wieku na jakimś niewielkim forum?

Skoro taka jest Twoja reakcja na mój wcale nieagresywny post o projekcjach huudego co do mojej osoby, to widocznie jednak przejmujesz się %-)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tomcug, ja Cię nie zaliczyłem do tych grup, sam się zaliczyłeś jątrząc w temacie wczoraj. Ale skoro tego nie widzisz, to chyba dalej nie będę tłumaczył, bo to będzie jałowe działanie, a w sumie nie chce też przedwcześnie kończyć mojej kariery na forum.

Miłego dnia wam wszystkim życzę moi drodzy, jest poniedziałek 23 czerwca, dzień Ojca! Pamiętajcie o życzeniach!

6 minut temu, Mar_s napisał(a):

Nie ja, ynteligent i profesur Markowski, socjolog z UW o ile pamiętam.

ale co to ma wspólnego z tematem? XD To, że jedna albo druga strona ma jakiegoś kretyna za mędrca bo ma tytuł, to ma automatycznie skreślać wszystkie argumenty danej grupy?

9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Widzę, że już nawet admini i moderacja nie mają nic przeciwko zamienianiu tego forum w rynsztok. 

weeelp.

12 minut temu, j4z napisał(a):

Kąkuterami się zajmijcie.

O TO TO TO. Albo książkami.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

(...)

Jak ktoś musi się dowartościowywać poprzez narzekanie na to jak beznadziejnym narodem jesteśmy, to niech tak będzie. (...)

I właśnie dlatego napisałem, że twoje pojmowanie jest ograniczone, ty zaś mój post usunąłeś. Dlaczego twoje pojmowanie jest ograniczone? Otóż nie rozumiesz, że ten temat nie musi nikomu służyć do narzekania, nie oceniaj swoją miarą. Poza tym autor niekoniecznie musi uważać, że jesteśmy beznadziejnym narodem, a jedynie, że mamy pewne typowe cechy, które są negatywne. Nie widzę niczego złego w dyskusji o tym skąd się wzięły, czym się przejawiają i jaki mają wpływ na rzeczywistość. Ty zaś to wszystko ignorujesz, przychodzisz tutaj wszystkich wyśmiać i obrazić, to jest prostackie i godne ubolewania. 

3 minuty temu, tomcug napisał(a):

Skoro taka jest Twoja reakcja na mój wcale nieagresywny post o projekcjach huudego co do mojej osoby, to widocznie jednak przejmujesz się %-)

Jesteś bardzo kiepskim prowokatorem z jak widać ograniczonymi możliwościami rozumowania, skoro nie rozumiesz czym jest zażenowanie a czym jest przejmowanie się. 

6 minut temu, Mar_s napisał(a):

Nie ja, ynteligent i profesur Markowski, socjolog z UW o ile pamiętam.

Oceniasz ogół na podstawie jednostki? Niezbyt mądrze. 

Opublikowano

Tomcug, ja Cię nie zaliczyłem do tych grup, sam się zaliczyłeś jątrząc w temacie wczoraj.

"Jątrząc"? Czyli rozumiem, że według Ciebie mam nie reagować na uwagi Winterka o rzekomo niesprawiedliwej moderacji i jakakolwiek reakcja (a to było po prostu wyjaśnienie go w sprawie bana Camisa) to jest "jątrzenie"? Spoko :) Ale tak, wiem, zapomniałem że moderacja rzeczywiście jest skrzywiona, więc jak ja miałem prawo się odezwać! :hihot:

4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Ale skoro tego nie widzisz, to chyba dalej nie będę tłumaczył, bo to będzie jałowe działanie, a w sumie nie chce też przedwcześnie kończyć mojej kariery na forum.

Twoje projekcje odnośnie mojej osoby są bardziej niż zabawne. Akurat jestem jednym z tych, których naprawdę ekstremalnie trudno obrazić.

5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jesteś bardzo kiepskim prowokatorem z jak widać ograniczonymi możliwościami rozumowania, skoro nie rozumiesz czym jest zażenowanie a czym jest przejmowanie się.

Jeżeli uważasz, że moim celem w tym wątku jest prowokowanie kogokolwiek, to się grubo mylisz :) Pewnie jeszcze czekam na pretekst, żeby komuś wlepić perm bana za obrazę mojej świętej osoby, co nie? :lol2:

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, tomcug napisał(a):

"Jątrząc"? Czyli rozumiem, że według Ciebie mam nie reagować na uwagi Winterka o rzekomo niesprawiedliwej moderacji i jakakolwiek reakcja (a to było po prostu wyjaśnienie go w sprawie bana Camisa) to jest "jątrzenie"? Spoko :) Ale tak, wiem, zapomniałem że moderacja rzeczywiście jest skrzywiona, więc jak ja miałem prawo się odezwać! :hihot:

jesteś administratorem, było mu wlepić ZPP za bardachę w temacie, a nie pozwolić Marsowi rozkręcać popelinę. Przecież pierwsze 13 postów (LICZONE) to były dosłownie posty moderatora, administratora i trolla jednego czy dwóch, które dopiero zniknęły po dłuższym czasie (moje ego mi mówi, że zrobiliście to po moim poście :E ).

Co do samej treści dyskusji to warny suchego jak i Wintera były należne, więc nie wiem po co z nimi w ogóle dyskutowaliście W TYM TEMACIE.

12 minut temu, tomcug napisał(a):

Akurat jestem jednym z tych, których naprawdę ekstremalnie trudno obrazić.

obrazić może i tak, ale nacisnąć na odcisk... pozostawiam każdemu do samodzielnej oceny (chyba, że ktoś nie widział, to chyba mam SS z całej tej dyskusji na pamiątkę) :E 

Ja się  tutaj już tylko śmieję.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Hmm, nie mieszkam w Polsce od dawna, troszkę podróżuję, może da mi to inną perspektywę. Gdybym miał wylistować nasze wady narodowe:

- narzekanie: skala wcale nie unikalna, o nie. Unikalne jest to, że Polacy są bardzo otwarci i chętni do narzekania, często na prywatne tematy, do obcych. Niektórych obcokrajowców to wręcz szokuje: skłonność do dzielenia się intymnymi problemami z obcymi.

- Polacy nie wierzą/nie dowierzają w system, państwo, standardy, reguły. Nie jesteśmy niczego pewni na 100%. To chyba pozostałość naszej burzliwej i krwawej historii.

- jesteśmy bardzo delikatni i bardzo łatwi do sprowokowania. Żeby nas odpalić wystarczy tekst na poziomie kłótni 5-latków. To forum jest chyba dobrym przykładem na to, nie? :E

- mamy opinie i uważamy że te opinie są istotne. Bardzo.

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

jesteś administratorem, było mu wlepić ZPP za bardachę w temacie, a nie pozwolić Marsowi rozkręcać popelinę. Przecież pierwsze 13 postów (LICZONE) to były dosłownie posty moderatora, administratora i trolla jednego czy dwóch, które dopiero zniknęły po dłuższym czasie (moje ego mi mówi, że zrobiliście to po moim poście :E ).

Wy to byście naprawdę chcieli jakiś zamordyzm tutaj bez większego powodu. Na tym forum jest luźniejsza atmosfera niż była np. na Labie, a jak się to komuś nie podoba, no to trudno. Naprodukowałem się wczoraj całe 4 posty wyjaśniające Wintera i więcej do tego tematu nie wchodziłem nawet, posty usunął kto inny. Nie widziałem powodu, żeby dać Winterowi jakąś "nagrodę", ani nikt inny nie widział, więc nie dostał.

3 minuty temu, huudyy napisał(a):

obrazić może i tak, ale nacisnąć na odcisk... pozostawiam każdemu do samodzielnej oceny. Ja się już tylko tutaj śmieję.

I po raz kolejny projekcja :) Jeżeli myślisz, że za ten tekst o "przynależności do grupy" trafiłeś na jakąś czarną listę czy krzywo będę na Ciebie patrzył przy przydzielaniu ew. ostrzeżeń na forum, to się grubo mylisz. Jutro nawet nie będę o tym pamiętał %-)

Opublikowano (edytowane)

Co do oyrginalnego posta - wg mnie w wielu miejscach postawa uargumentowana. :D Polskie prawo często brzmi, jakby było pisane przez stado szympansów. Jeden prawnik to, drugi siamto, bo znajdzie inną podstawę. Potem się naparzają. Jeden sąd wte, a drugi wewte. Zwykła dzicz. Zapłacone podatki niekoniecznie idą na dziury w drodze, tylko często przypadają w dziurach prywatnych kieszeni. Gardzę łamaniem prawa podatkowego wprost, jak świadome niepłacenie cła za zakupy w Chinach, ale jak się da w ramach litery prawa korzystać z ulg typu IP-Box i brać, ile wlezie na fakturę, to nic, tylko korzystać. Jakoś świnie przy korycie nie mają problemu z wykupem ziemii za 5% wartości od kościoła, ustawianiem pod siebie przetargów i manipulowaniem giełdą. Złotówka, która nie trafiła do tych złodziei = złotówka uratowana. xD 

Edytowane przez Karister
  • Upvote 4
Opublikowano
24 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Amerykanie: USA! USA! USA! The best country in the world!

Rosjanie: Rossiya! Sila! Nas vse boyatsya!

Polacy(w zasadzie polaczki, z małej): a teraz porozmawiajmy czemu jesteśmy (albo w zasadzie WY jesteście, bo to zawsze ta głupsza połowa narodu, a nie ELYTA do której przecież JA należę) tacy beznadziejni.

Tyle w temacie.

no i to jest przykre, kazdy kraj dba o siebie, tylko nie Polska ale przede wszystkim obywatele tych krajow ale nie Polacy

ukraina dba o swojego bohatera zbrodniarza bo jest swoj, wybiela sie ze swoich zbrodni,
u nas zaraz ktos wejdzie i powie zostawmy historie a w ogole to Polacy tez mordowali XD

niemcy intensywnie inwestuja w wybielanie siebie z ww2 i holocaustu tak ze nawet zydzi bardziej zwalaja to na nas a nie niemcow ale w Polsce i tak zaraz ktos sie pojawia ale w ogole to Polacy tez mordowali i kolaborowali XD

niemcy jak trzeba to wypychaja nam murzynow przez granice ale u nas i tak sie zaraz ktos pojawi ale w ogole to maja takie prawo XD

niemcy, anglicy, holendrzy narzekali kiedys na Polakow przy pierwszych imigracyjnych rzutach ale teraz jak Polak cos powie nie tak o ukraincu to zaraz ktos wyskoczy ale w ogole to Polacy tez kradli XD

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, tomcug napisał(a):

Widzę, że się wreszcie dobrze rozumiemy :wariat:

przecież ja się tylko tak droczę  :E 

cała ta nasza rozmowa, dyskusja z wczoraj, post Gordona... to WSZYSTKO to kolejne dowody do jego argumentu, że Polacy:
a) nie do końca potrafimy ze sobą rozmawiać jako ludzie cywilizowani

b) nie jesteśmy w stanie przyznać się do błędu

c) nie jesteśmy w stanie innym przyznać racji. 

Nie wiem czy to kwestia pogody, czy całego tego nad nami, ale  nasza wspólna hipokryzja jest tak wspaniałym konsensusem tematu, że aż szkoda mi było, że te 13 postów poleciało.

Ja nie mam złej krwi do innych, jak niektórzy by to chcieli widzieć. Po prostu czasem głośno piszę co widzę, a że wygląda to obcesowo... my bad.

3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

no i to jest przykre, kazdy kraj dba o siebie, tylko nie Polska ale przede wszystkim obywatele tych krajow ale nie Polacy

znasz dowcip o polakach, kotle i piekle?

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

przecież ja się tylko tak droczę  :E

Jak chyba wszyscy tutaj. Bo raczej nie zakładam, że ktoś się popłacze po kilku lekkich tekstach pisanych w Internetach :)

Polacy:
a) nie do końca potrafimy ze sobą rozmawiać jako ludzie cywilizowani

b) nie jesteśmy w stanie przyznać się do błędu

c) nie jesteśmy w stanie innym przyznać racji.

Ale czy to na pewno dotyczy tylko Polaków? :Up_to_s: