Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up ja nie wiem od czego te ich zwroty zależą. Ja zazwyczaj dostaje kase na konto bonusowe z info "że mam dobrą opinie" czy coś takiego i nie muszę odsyłać. Teraz to jeszcze nic. Do niedawna było tak, że jak np kupiłeś coś na promo za 20zł (30zł przed obniżką) to jak klinąłeś zwrot to oddawali 30zł, a nie tyle ile zapłaciłeś faktycznie :P Pojęcia nie mam jak im się to kalkulowało finansowo, ale tak było z rok czasu.

Opublikowano (edytowane)

Gdyby wszystko dało się odkurzyć to nie powstawały by kompresory, sprężone powietrza czy tego typu dmuchawy o których tutaj rozmawiamy ;) to nie jest tak hop siup, odkurzaczem to możesz co najwyżej większy syf zebrać jak masz koty w obudowie :E 

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie wiem jakie te "puszki" miałeś może jakieś przepotężne z którymi nie miałem do czynienia za gruby hajs :E ale nawet pompka do materaca dmucha zdecydowanie lepiej niż sprężone powietrze z puchy ;) 

Opublikowano

Starać się utrzymywać na ile to możliwe sterylną czystość powietrza, tu wygrywają ci którzy mają centralne odkurzanie. Sprzęt komputerowy trzymać w osobnym pomieszczeniu, wyrzucić zasłony z bawełny (pyli się) z tych samych powodów  obsługa sprzętu na golasa, albo w stilonowym fartuchu, usunąć na ile to możliwe źródła zapylenia powietrza

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Send1N napisał(a):

Nie wiem jakie te "puszki" miałeś może jakieś przepotężne z którymi nie miałem do czynienia za gruby hajs :E ale nawet pompka do materaca dmucha zdecydowanie lepiej niż sprężone powietrze z puchy ;) 

Pucha z tym cienkim wężykiem nakładką dmucha mocniej punktowo niż te chińskie wynalazki, ale ogólnie te chińskie dmuchawki stykają.

No i ogólnie to sprężone powietrze szybko się zużywa, szczególnie jak na chacie jest sporo sprzętu. Taką dmuchawką i grilla rozpali i materac napompuje :E 

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, Send1N napisał(a):

Dużo ludzi z tego co słyszałem robi właśnie taką cebulę na ali... nawet jak sprzęt pasuje i jest sprawny udają że coś jest nie halo i dostają zwrot kaski bez odsyłki towaru :E :E Niestety mi się nie poszczęściło, wczoraj przyszły mi dwie lampki rowerowe na kierownicę jedna dla mnie dluga dla kumpla ta dla kumpla przyszła uszkodzona xD i musze odesłać obie lub zgodzić się na zawrotne 4 zł i 37groszy rekompensaty od sprzedającego LOL

Na szczęście na ALI kupujący też mają oceny dlatego tego typu januszerka przejdzie co najwyżej kilka razy. Na allegro janusze wykorzystują POK bez żadnego limitu :E

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ładnych parę lat temu kupiłem walizkowy przenośny kompresor za 90 zł bodajże. Działa do dzisiaj, kompa przedmucha, materac napompuje, koło od rowera, auta.... Tylko hałasuje skubany 8:E   Może nie jest tak mobilny jak te które wyżej podaliście, ale kto kompa czyści w domu ;)

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
19 godzin temu, Send1N napisał(a):

Jak myślisz nad kompresorem to żadna nie ma podjazdu, większość osób decyduje się na tego typu sprzęt właśnie przez to że kompresor ma swoje wady w postaci gabarytów.

patrzyłem nawet pojemniki na sprężone powietrze ( pojemniki do zmywaczy, itp.) ale jest co najmniej kilka opinii że ciśnienie za małe, itd. a cena to minimum 190 zł

https://allegro.pl/oferta/forch-pojemnik-cisnieniowy-sprezone-powietrze-0-5l-13741857580

nie ukrywam że sprężone powietrze w puszkach nawet na początku ma takie sobie ciśnienie

Opublikowano

Jeżeli chodzi o samo ciśnienie z jak najbliższej odległości to najwyższe z tych dmuchaw będzie miała ta malutka typu Fiizreal X50  z racji bardzo wysokich obrotów natomiast przy większym dystansie te większe zyskają przewagę

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, marcin2468 napisał(a):

Mam. Dmuch jak głupia ale hałas srogi. Niemniej, jak zapuścisz kompa, to taki osad ala puder nie zdmuchnie. Tylko typowy kurz.

Najlepiej mi się sprawdza do przedmuchania z kurzu chłodnicy z CLC, a zwłaszcza jak ją umyję, to wodę wypycha wzorowo z pomiędzy finów. Prawie zero wilgoci po przedmuchaniu. 

Kiedyś używałem tego -> :hihot:TyfhYJZ.jpeg

Edytowane przez MarcoSimone
  • Thanks 1
  • Haha 2