Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tradycyjny ja grający w multi FPS :hihot:

bf6event_2025_08_07_11_53_20_867.thumb.png.65333fa357d438bf3ee17f98d89fb784.png

Mam lock na 120fps i tak proc leci po 80C, jakaś masakra. Nie zawsze trzyma te 120fps. 

bf6event_2025_08_07_11_50_45_958.thumb.png.4aa47d3558d7a70d85abff27fe06428b.png

Żeby nie było, że jestem w dole stawki, czasem zdarza się cud i wyląduję trochu wyżej
bf6event_2025_08_07_12_31_44_657.thumb.png.afb4af017d51373b4af27832a4ccf61d.png

Najbardziej wkurza mnie, stoję za osłoną- murem, i nagle dostaję bęcki, bo ktoś ostrzelał mnie przez mur. Mimo, że nie miałem lagów czułem czasem dziwne kille, ktoś mnie zatłukł mimo, że nie powinien sięgnąć itp. A o tym, że nie mogę kogoś zabić strzelając do niego a ten się obraca i jeden strzał i leżę, to inna historia.

Ogólnie źle nie jest, przerwa po 2 mapkach, bo za duży hałas dla mnie, muszę przerwę, głowa mnie nawala mimo, że gram na głośnikach. Nie mam takiego zdrowia jak inni. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
37 minut temu, VRman napisał(a):

Świecenie granatu się przyda grającym na LCD VA, bo inaczej nie potrafię wytłumaczyć jak można biec prosto i zignorować spadający 5-10m przed sobą granat, i wesoło na niego wbiec, a potem pruć się na czacie, że się oberwało od granatu rzuconego przez swoich. No chyba tylko tak, że lecący granat był niewidoczny. No to już lepiej niech będą te ikonki. 

To ten battlefield będzie miał tryb hardcore? Inaczej przecież friendly fire jest wyłączony.

Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tradycyjny ja grający w multi FPS :hihot:

Mam lock na 120fps i tak proc leci po 80C, jakaś masakra. Nie zawsze trzyma te 120fps. 

bf6event_2025_08_07_11_50_45_958.thumb.png.4aa47d3558d7a70d85abff27fe06428b.png

E no dobrze gra wygląda. Battlefield zawsze miał świetny online, a tutaj jeszcze taka graficzka

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem koło 6 rundek. Ustawienia wysokie i w sumie dużo więcej nie grzebałem. Gra chodzi bardzo stabilnie, żadnych dropów czy crashy jak na razie. Raz czy dwa jakieś załamanie tekstur. Co do czytelności pola bitwy, jest różnie, ale wynika to w dużej mierze z palety barw i otoczenia. Ogólnie nie ma tragedii, ciężko się pomylić kto swój, a kto nie. Pod względem całokształtu gra wygląda... hmm, nowocześnie? To chyba dobre słowo.

Model strzelania w porządku. Recoil raczej symboliczny u szturmowca i inżyniera, za to spread wydaje się konkretnie rosnąć z odległością. Bardziej niż w BF2042 czy BF4. Hitboxy generalnie okej.

Pojazdy, jak zwykle na początku, mocno op. Z dobrym strzelcem w CV90 można robić pokazową rzeźnię, druga gra 26/2 staty na koniec i trzecie miejsce w tabeli. :E Szturmowiec wydaje się również trochę zbyt mocno przypakowany, z wyjściowym karabinem i strzelbą.

Mapy w becie raczej małe i dość standardowe. Modelu zniszczeń jeszcze nie obadałem na tyle, żeby porównać do poprzednich odsłon, ale tradycyjnie są obiekty które się ładnie zapadają, są też obiekty niezniszczalne. 

Co mnie na razie trochę rozczarowuje to dźwięk. Pozycjonowanie kuleje, a same odgłosy pola walki, wystrzałów i wybuchów, to tak dwie klasy niższy poziom niż w BF1, który IMO jest rynkowym liderem na tym gruncie.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano (edytowane)

Główne menu gry jest mało responsywne, jakby przymulone - szczególnie to widać kiedy przechodzi się na ekran modyfikacji broni, cofa do poprzedniego menu itp.

Przy okazji ktoś wie czy można wyłączyć to zielone obramowanie, które pojawia się np. po rzuceniu apteczki (obszar działania apteczki)?

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)

Ja wiem, i mnie grafa jest limitem a nie proc a to raptem zen3. U niego pewnie też GPU nie jest w stanie więcej wypluć.

Tak jeszcze co do samego bfa, to czuć mocno bc2. Jest wszytko takie ociężale. Dźwięk na ten moment mocno ssie względem V. Jest potencjał ale jeszcze sporo szlifów, mapy za małe na dominacji, MM jest do dupy. Na cq wystarczy z 40 osób żeby zacząć, na dominacji 16 czyli max... 

Edytowane przez Dominix
Opublikowano (edytowane)

2k ultra 90-130fps przy fsr klatek tyle samo fps stoi w miejscu obciążenie GPU spada CPU niedaje rady tyle umie wypluć i koniec. Bez fsr obciążenie GPU się wacha 80-99 ale średnio 110-120fps robi więc nieźle 

Edytowane przez zlotnik
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Zdecydowanie mi pary w GPU brakuje a nie CPU.

Nie no, spoko. Fajnie, że na takim złomie (jedynie 50% szybszym od mojego) jest 90fps, ale no kurde 90fps to nie PCMR w roku 2025 ;)

Jakie mapki dali do bety? Jest jakaś większa, z czołgami i heli?

A właśnie. Kadajo, co było tym, czego nie zajarzyłeś wcześniej, a ogarnąłeś dopiero ostatnio, że zacząłeś latać 10x lepiej w 2042?

Tymczasem taki filmik znalazłem:

9800x3d + 5090

Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

A właśnie. Kadajo, co było tym, czego nie zajarzyłeś wcześniej, a ogarnąłeś dopiero ostatnio, że zacząłeś latać 10x lepiej w 2042?

Zmieniłem jakąś opcję w menu od sterowania śmigłowcami i przełączyłem się na widok z kokpitu 🤣

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zdecydowanie mi pary w GPU brakuje a nie CPU.

Zachciało się palenia głupa w 4K to masz pan za swoje. :E Kara musi być. Fps też mniejszy grubo przez tą rozdziałkę, trzymałbyś się po staremu 1440p to pewnie ponad 100fps by było.