Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Sobtainer napisał(a):

No właśnie, przy snajperce jest taka opcja załamania światła na 18 levelu broni jak dobrze kojarzę, to w ogóle coś działa? bo mam wrażenie, że jak kampie to nadal mnie wszyscy widzą i mój świecący celownik :)

Precz, demonie! image.png.508267e7d6abdcfc57b85d45c579f041.png

Dajcie znać jeśli takie coś wprowadzą w pełnej wersji. Mam nadzieję, że nie. No chyba, że dadzą też nieśmiertelność dla czołgu albo heli, albo nie wiem, niewidzialność Scouta na przykład. Jak wku..ć graczy to wszystkich równo :lol2:

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

BF6 będzie miał maks tylko 64 graczy na każdej mapie. Odeszli od 128 bo był zbyt duży chaos.

Szkoda kurde, ja szturmy 128 i tak gram w Bf2042 tylko na prywatnym serwerze i tam jest stała ekipa + discord i zawsze jest kapitalna zabawa i piękna sieka. Do tego ograniczone pojazdu i filtrowanie broni na wybranych mapach. 

BTW, w Kairze zazwyczaj nie schodzę poniżej 25 killi na mecz ale gram głównie przełamania. Ten Tadżykistan też świetna mapa, mega mi się podoba.

Opublikowano (edytowane)

Mega dziwna sytuacja. 

Posiadając zainstalowany BF6 (aplikacja EA, której usługi po części działają w tle wraz z aplikacją xbox) uruchamianie COD Warzone również z aplikacji xbox powoduje losowo krytyczny błąd aplikacji, a ponowna próba uruchomienia gry BSOD, który wyrzuca od razu do BIOSu z takim komunikatem

image.png.073f5cd46c06c6509cba895b38c048df.png

Błąd teoretycznie wskazuje na DMA, ale w systemie, w konfiguracji i w urządzeniach nic nie było zmieniane, jedyna rzecz to właśnie isntalacja BF6.

Kliknięcie "przejdź do BIOS" zmienienie czegokolwiek czy nawet zmienienie nic i zapisanie sprawia, że komp ponownie uruchamia się z takim komunikatem. Odłączenie zasilacza od prądu i ponowne włączenie, przejście do BIOS, w secure boot wyłączenie i włączenie i zapisanie ustawień uruchamia system normalnie. Następnie odinstalowanie BF6, wyłączenie i włączenie opcji 

image.png.89f2cd26ada84b455eb11c9b5623956a.png

rozwiązuje problem i COD normalnie się uruchamia, wszystko działa normalnie.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Kadajo napisał(a):

O panie, ja myślałem ze wrócę z pracy i spokojnie zagram a tu pękło 500 tys :E

30a7cacdbb24d00482f290674bda07d3.thumb.png.265c2670e86ec2f2f9a2ef051029caa9.png

Jak miesiąc po oficjalnej premierze zostanie z tego 1\3 to i tak będzie niebotyczny sukces.

Miejmy na uwadze, że te pół miliona ludzi musi jeszcze w październiku za grę realnie zapłacić. ;)

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Ja zrezygnowałem z czekania będąc 200k+ szło bardzo wolno, po 5min dałem spokój i odpaliłem BF2042, bo przez betę zachciało mi się Battlefielda :wariat: ale kurde jaka to jest dziwna gra względem BF6, słabsza i za szybka, do tego ten recoil- Avancys nim mi się gra jak SGX w becie BF6, bronie PM w 2042 mają taki recoil, że to jakaś masakra :E, zamienię BF 2042 na BF6 :salut:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Nie twierdzę, że trzymam spust i lecę jak szalony, ale jak dla mnie- mojego skilla, w BF2042 gra się gorzej i pewne bronie mają taki recoil że miewam problem z trafieniem nawet z pól dystansu, choć ja nie mam odblokowanych dodatków do PMa bo mało grałem, może to też jest tego wina, nie wiem, ale w BF6 nie miałem problemu z trafieniem w takiej samej sytuacji co w bf2402. No nic ale nabrałem ochoty, i może pogram dłużej to się przystosuję do tego systemu. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

20lvl wbity, zaraz 20h stuknie :bandyta:Kilka broni odblokowanych na maksa, w tym snajpera i ak którym gra shroud %-) Ogólnie snajper ma przekichane, największa męczarnia grania. 

Ps. to ak praktycznie nie ma odrzutu, na daleko wszystko wchodzi.

Mam pytanie jeszcze, te levele konta coś dają poza odblokowanymi nowymi broniami? 

Edytowane przez Psiak
Opublikowano
4 godziny temu, Kadajo napisał(a):

BF6 będzie miał maks tylko 64 graczy na każdej mapie. Odeszli od 128 bo był zbyt duży chaos.

Pewnie w portalu będzie można stworzyć grę na 128 graczy.

Opublikowano

Shotgun jest przekot, a zarazem toxic, powinni go poprawić bo już "lekko" irytuje %-)

Głownie tylko nim gram na dominacji ;D słaby net bo tylko lte, ale serwery dają rade

pompa.png

Opublikowano

Ja lecę standardowo medyk / szturmowiec. Szturmowiec i inżynier w zasadzie bardzo mocne klasy, do tego ten pierwszy ma pompkę która zmiata wszystkich z planszy w takim Kairze :D Na tej drugiej mapie Tadżykistan to ciągle mi się trafia że 60-70% zespołów to snajperzy, po prostu full camping ;/  AK-205 porobione to absolutna spawarka, coś jak GEW-46 w BF2042 :D 

@Reddzik jak nie odblokowałeś attachment'ów do broni to na bank ciężko Ci się będzie grało, tym bardziej jeśli jesteś niedzielnym graczem w batka. W BF2042 w kwestii recoil'a polecam GEW-46, Avansys, DFR Strife i AEK-971. Odpowiednio ustawione to spawarki laserowe. Avansys sprawdza się też w zasadzie jako snajperka :D 

• Like 1
Opublikowano

Pograłem na pc i Ps5.

Na korzyść ps jedynie szybsze wczytywanie rozgrywki i łączenie z serwerami. Na tym koniec:E

Grafika już w menu nawet gorsza. Na postaciach mgiełka.

Na pc śmiga jak głupie. Tekstury ostrzejsze nawet z dlss.

Ktoś tu pisał że bieg jak w Codzie. No nie,do tego jeszcze brakuje. Szybciej niż inne Bfy i tyle.

Dźwięk na Taśmach wojennych jakiś nijaki,wolę tryb nocny.

Wracam do Mafii bo padanie co 3 sekundy to nie granie:red:

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Ktoś tu pisał że bieg jak w Codzie. No nie,do tego jeszcze brakuje. Szybciej niż inne Bfy i tyle.

To jest maraton, nie sprint, te gry idą w tym samym kierunku ale BF jest trochę z tyłu (pod tym względem) :D

11 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Dodatki tylko na mobilność i jest ez game :E

Czyli jak COD, czym bliżej biegania jak małpa tym lepiej :wariat:

Edytowane przez Wu70
Opublikowano

Widzę eksperckich filmików od ekspertów Battlefielda cała masa. :E Podobnie jak graczy, pół bańki? Are you mad? Jeszcze się okaże, że twórcy - upodabniając grę do CoD'a pod względem dynamiki rozgrywki i map (nie bez powodu takie wybrano do bety), rozbiją bank.

Opublikowano (edytowane)

Sram na ten ich bank, Battlefield wtedy umrze i zrobi się z tego CoD v2. Niestety im dłużej gram tym bardziej to widzę co dodatkowo demotywuje mnie do grania dalej.

W sumie przypomnieć to co ostatnio twierdziło EA, że "chcą mieć swoje call of duty" to daje do myślenia.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Przecież to oczywiste od dawna że taki jest kierunek, tu nie ma niczego do myślenia  ;)

I nic nie umrze, kasa będzie się zgadzać. 

hq720.jpg?sqp=-oaymwEhCK4FEIIDSFryq4qpAx

work-featured-images-3-2.jpg

Czy ten dzisiejszy COD ma coś wspólnego z tym co było kiedys?

NzFmOWIwYRsnDzlkZgxsDmRXbT4gVWJYM091dWYU

Co widzi EA na górze? Sukces. :D

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, caleb59 napisał(a):

Sram na ten ich bank, Battlefield wtedy umrze i zrobi się z tego CoD v2. Niestety im dłużej gram tym bardziej to widzę co dodatkowo demotywuje mnie do grania dalej.

W sumie przypomnieć to co ostatnio twierdziło EA, że "chcą mieć swoje call of duty" to daje do myślenia.

Nikt nie mówi, że to dobry kierunek, o czym nie raz pisałem, ale wiesz co się musi zgadzać. :cool:

• Upvote 1