Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, skypan napisał(a):

Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Ograłem wszystkie otwarte bety batka i zawsze finalna wersja właściwie była tym co ograne było w otwartej becie. Premiera gry właściwie to była beta 1:1 z jakimiś kosmetycznymi zmianami. Na faktyczne zmiany trzeba było czekać miesiącami.

Tutaj będzie dokładnie taka sama sytuacja. Już dali dupy w sumie bo przed betą zapowiadali zmiany w postaci balansów, zmian w samych klasach postaci i co? Jajco - dostaliśmy starszy build z eventu. :E 

Opublikowano

No czekam na tą drugą turę ale na 100% nic tam nie zmienią w kwestii dołączania do serwera :E A to jest dla mnie kluczowe. A to, że może dodadzą drabinę i respa dla szturmowca to nic nie zmieni. Proszę EA. Zaskocz mnie.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, KaszaWspraju napisał(a):

Jak się trafi na dobą drużynę to czuć BF. Na ten czas 1 taki mecz maiłem. Drugi podobnie fajny jak team 32 graczy się ogarnął i zaczął grac nie na fragi, a na za dobywanie celów na mapie. Wygraliśmy, a 3/4 czasu wynik był w plecy. Podoba mi się, ze w podsumowaniu widać, że zdecydowany nacisk położony jest na grę o ocele,  grę drużynowa i wykonywanie rozkazów, a nie na fragi

To zawsze tak wyglądało w tej serii. Jak masz ogarnięty team, to runda może dostarczyć masę funu. Niestety zdarzać się to będzie rzadziej niż częściej, niektóre klasy są wręcz stworzone do trzymania się z dala od punktów (recon). Dodatkowo nigdy nie zmienisz tego jak ktoś chce grać. A jak chce grać tylko na fragi, to tak będzie grać.

Pojazdy są nieco OP mimo wszystko, choć faktycznie ludzie się nauczyli z nimi walczyć. Fajnie, że chociażby smoke screen został przeniesiony na stanowisko strzelca, co wymusza jakąś tam kooperację. Niestety tworzy też patologie, jeśli używająca go osoba nie wie kiedy to zrobić.

Generalnie czego by twórcy nie wymyślili, zawsze będzie tutaj ściana w postaci samych graczy. To jest bardzo popularna seria i siłą rzeczy w potyczki będą mocno randomowe.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano

Szukam po necie informacji co można wpisać w konsolę komend by zmienić jeszcze coś w grafice. Część opcji może być ukrytych. Przy poprzednich częściach szło ładnie dopasować sobie ustawienia grafiki w pliku cfg. A tu albo nie ma lub nie umiem znaleźć.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, skypan napisał(a):

Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Ograłem wszystkie otwarte bety batka i zawsze finalna wersja właściwie była tym co ograne było w otwartej becie. Premiera gry właściwie to była beta 1:1 z jakimiś kosmetycznymi zmianami. Na faktyczne zmiany trzeba było czekać miesiącami.

EA zapowiedziała, że multik i rozgrywkę fabularną będzie można pobrać osobno. No w sumie dobrze tylko patrząc co się dzieje w becie wcale się nie dziwie, że tak to zrobili. Trochę głupio by było jak bym musiał stać w kolejce do menu by ograć sobie fabułę - jesteś 152 000 w kolejce do menu by ograć fabułę :E

To też zgapili od Coda;D

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

13 minut temu, Vulc napisał(a):

To zawsze tak wyglądało w tej serii. Jak masz ogarnięty team, to runda może dostarczyć masę funu. Niestety zdarzać się to będzie rzadziej niż częściej, niektóre klasy są wręcz stworzone do trzymania się z dala od punktów (recon). Dodatkowo nigdy nie zmienisz tego jak ktoś chce grać. A jak chce grać tylko na fragi, to tak będzie grać.

Pojazdy są nieco OP mimo wszystko, choć faktycznie ludzie się nauczyli z nimi walczyć. Fajnie, że chociażby smoke screen został przeniesiony na stanowisko strzelca, co wymusza jakąś tam kooperację. Niestety tworzy też patologie, jeśli używająca go osoba nie się kiedy to zrobić.

Generalnie czego by twórcy nie wymyślili, zawsze będzie tutaj ściana w postaci samych graczy. To jest bardzo popularna seria i siłą rzeczy w potyczki będą mocno randomowe.

Gram teraz zwiadowcą, zmieniłem snajperkę na karabin i właśnie gram na zdobywanie celów. Dron i mobilny czujnik ruchu bardzo ułatwiają mi tak grę. C4 świetnie spisuje się jak nadjedzie czołg.  Zawiadowca nie służy tylko do leżenia. :P Aktywujcie kompas w menu. Pokazują się na nim znaczniki wykrytych przeciwników, bardzo ułatwia to ich lokalizację. Jakoś wygodniej i szybciej dla mnie niż patrzeć na min-mapę.

Jakoś słabo czuć plusy z preków do broni do danej klasy. Ja jestem za otwartym systemem broni w klasach.

Edytowane przez KaszaWspraju
Opublikowano
23 minuty temu, KaszaWspraju napisał(a):

Jak się trafi na dobą drużynę to czuć BF. Na ten czas 1 taki mecz maiłem. Drugi podobnie fajny jak team 32 graczy się ogarnął i zaczął grac nie na fragi, a na za dobywanie celów na mapie. Wygraliśmy, a 3/4 czasu wynik był w plecy. Podoba mi się, ze w podsumowaniu widać, że zdecydowany nacisk położony jest na grę o ocele,  grę drużynowa i wykonywanie rozkazów, a nie na fragi. Dają małą ilość punktów do ogólnego wyniku. Podoba mi się balans pojazdów. Są mocne i kosza piechotę aż miło, a z drugiej strony łatwo jest je zniszczyć. Czasami tylko trzeba bardziej skoordynowanego ataku jak za pojazdem dwóch lub więcej mechaników go naprawia. Balans broni wiadomo do poprawy, ale za to bardzo mi się podoba, że dystans na jakim włączymy daną bronią ma duże znaczenie. SMG nie zdejmie snajpera z 300 metrów jak w obecnym Delta Force. Mapy mimo, że są mniejsze są bardzo grywalne i klimatyczne. Czekam na te duże. Kto biegał po Smoczej Dolinie w BF2 ten zrozumie. Wydajność na plus, z moim sprzętem na medium z DLSS B - 90fps.

Ostatni BF jakiego kupiłem to trzecia część. Nęcą bardzo udanie, nie ma co się okłamywać, ale cena 300zł LOL. 200 była by ok, max 240.

Zakupiłem już przewód do nowej karty. Teraz czekam na te obniżki Nvidia co niby mają być. Wejdzie RTX 5070Ti , możne RTX 5070Ti Super co pozwoli mi grę w 4K na High z DLSS P lub Q z wyższym fps. 5090 nie kupie z zasady, bo zje.... tą serię totalnie. Nie chcę pożaru w domu, a wiadomo co wykombinują z nowymi wtyczkami w kolejne serii 6XXX? Może kolejny standard i nowe przewody do zasilacza. :D

Kabel to już w styczniu kupiłem. Szkoda że Nvidia dała ciała w segmencie xx80:E

Screenshot_20250810-141140091 (1).jpg

Opublikowano
10 minut temu, KaszaWspraju napisał(a):

Gram teraz zwiadowcą, zmieniłem snajperkę na karabin i właśnie gram na zdobywanie celów. Dron i mobilny czujnik ruchu bardzo ułatwiają mi tak grę. C4 świetnie spisuje się jak nadjedzie czołg.  Zawiadowca nie służy tylko do leżenia. :P Aktywujcie kompas w menu. Pokazują się na nim znaczniki wykrytych przeciwników, bardzo ułatwia to ich lokalizację. Jakoś wygodniej i szybciej dla mnie niż patrzeć na min-mapę.

Jakoś słabo czuć plusy z preków do broni do danej klasy. Ja jestem za otwartym systemem broni w klasach.

Jasne, ale nie czarujmy się, sporo osób gra tylko tak. ;) Widać to zwłaszcza w Przełamaniu, gdzie co druga skała do ciebie błyska. :E

Co do blokady wyposażenia, nie wiem czy na dłuższą metę ma sens rozdzielanie serwerów, bo z tego co widzę tak to właśnie wygląda.

Opublikowano
15 minut temu, MJRegul napisał(a):

o Boziu jak ta gra morduje proca, w życiu nie miałem 78C podczas rozgrywki na CPU XD

No i ciekawe, że Intel "troszeczkę" ru...kocha AMD w tej grze, chyba w poprzednich tak nie było?

Przypomnę raz jeszcze, gra optymalizowana jest przy współpracy z Intelem. 

I widać że korzysta głowie z IPC.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Podobno to są najmniejsze mapy w całej grze. Dlatego właśnie trzeba poczekać do premiry i zobaczyć co będzie. NO PREORDERS.

Nieprawda. Najmniejsze 2 mapy, to druga mapka z gibraltaru tylko piechota i nowy jork też tylko piechota. Trzy mapy średnie- gibraltar z bety, kair z bety i mapa z ny z helikopterami. Cztery mapy duże - firestorm, 2 mapy z tadzikistanu i mapa na przedmieściach kairu- new sobek.

Reasumując: 

2 mapy małe- tylko piechota

3 mapy średnie

4 mapy duże.

• Upvote 1
Opublikowano

Łykam w preorderze bo i tak jestem nastawiony na prywatne serwery + discord. Do tego mam ograne tysiące godzin w Battlefieldy i zamierzam wbijać kolejne tysiące 😀 Beta mi siadła absolutnie, jedyne moje uwagi co do produktu końcowego to koniecznie:

- wyszukiwarka serwerów - obowiązkowo, najważniejsza sprawa

- opcja rewanżu w tym samym składzie / lobby 

- głosowanie dla następnej mapy

- system gwiazdek, szewronów i medali 

- większe mapy i większy supply żeby wydłużyć bitwy 

- szturm na 128 osób 😀

Opublikowano (edytowane)

@Phoenix. jestem casualem i nie ważne jaki tryb to lecę jak Rambo Schwarzenegger, nie skupiam się na naauce gry i nauce gdzie co na mapie itd. ;) 9 map to mało po prostu moim zdaniem a i sama rozgrywka dla mnie to kopia BF3/BF4 na lekkich sterydach. Poczekam na klucze na enebie albo jakic pakiet z dodatkami już. Albo się okaże, że mi odwali i wydam 300zł na grę %-)

Edytowane przez MJRegul
  • Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

- wyszukiwarka serwerów - obowiązkowo, najważniejsza sprawa

Ciężko z tym będzie, chyba że portal.

8 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

- szturm na 128 osób

Nie widziałem nigdy rusha na 128 osób nawet w BF 2042. To się nie sprawdzi na bank. Będzie jeden wielki chaos. 

10 minut temu, MJRegul napisał(a):

W tak dużej grze jak BF6 to na dzień dobry map powinno być 2x tyle. NO-PREORDER 4 ME.

Lepiej aby było mniej map, a bardziej zróżnicowane i dopracowane niż z 30 lipnych.

Opublikowano
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

I na co ci na premierę 2x tyle ? 🤣 żeby się dobrze nauczyć grać i stylu nauczyć na jednej mapie to trzeba grać wiele godzin a ty byś co chciał co 5min inną mapę ? Bezsens. 

No dokładnie. Dwadzieścia lat temu też ciągle grałem na de_dust2 w cs'a aby nauczyć się taktyk! ;D

Opublikowano (edytowane)

Tylko przynajmniej od bf3 na premierę jest 8-10map, więc te 9 w bf6- zero zaskoczenia.

Battlefield 3 (2011) – 9 map

Battlefield 4 (2013) – 10 map

Battlefield 1 (2016) – 9 map

Battlefield V (2018) – 8 map

Battlefield 2042 (2021) – 7 map

Szkoda tylko, że mamy mapy kopiuj wklej 2 mapy z gibraltaru i 2 z nowego jorku niewiele się różnią 

Edytowane przez Tomek_ITH