Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla tych którzy chcą jutro pograć w BF6 jak za dawnych lat, bez żadnych podpowiedzi, podświetlonych sojuszników czy kolegów z drużyny oraz pojazdów to polecam wyłączyć opcje jak na screenach plus w ustawieniach ikon i indykatorów polecam wyłączyć licznik obrażeń Łacznie 6 opcji do zmiany.

531587915_24450209281278570_572447616762537333_n.thumb.jpg.c25085eb40fdcae27692c7b6cc1fd26d.jpg

532586981_24450210281278470_2408817926004968243_n.thumb.jpg.82847b6e01b5308ff895829de05a91ce.jpg

Opublikowano

Ale to menu ustawień jest totalnie zwalone. Część opcji w różnych miejscach się dubluje. Już myślałem, że w 2042 osiągnęli szczyt debilizmu dzieląc włos na czworo ale w BF6 jeszcze bardziej zaszaleli. Podobnie z wyborem broni i modyfikacjami.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To GPU debiutowało ponad 9 lat temu. Tylko że najpierw pod nazwą Titan, a 1080ti później. 

Ciekawe jakie ustawienia będą na konsoli., ale ten 9-letni zabytek chyba tu nie ustępuje nowoczesnej i cudownej konsoli PS5. To chyba też okolice RTX 4060-5060. 

4K low i 45-55fps, w 1440p low,  ponad 60fps.

Spoiler

Jak porównać ilość tranzystorów tego 1080ti do 5090 i porównać wydajność, to widać, że "Houston, mamy problem". 

PS. https://youtu.be/urMgvkbiDKo?t=197

Serio, ja bym z radością przyjął newsa, że snajperki i nawet lunetki zostały z BFa całkowicie wywalone. :/

Jakbym umiał to bym zrobił cheata, że na każdego snajpera zaraz po spawnie albo wybraniu broni z lunetą, spada czołg, który się magicznie spawnuje dokładnie 2m nad snajperem. 

Tyle fajnych rzeczy jest w batlu. Pojazdy, zdobywanie flag/outpostów, squady, współpraca, itp. to wpada grupa lunetyków, obsiada base spawn jak muchy gówno i se gra w grę jakby to była Kurka Wodna czy inny Virtua Cop. 

Nigdy tego nie zrozumiem. Przecież mogą sobie iść pograć w gry typu Sniper Elite czy co tam jest dla lunetyków. Mogą se odpalić celowniczki z lat 90tych. Przecież bulwa mać to to samo! Siedzisz nieruchomo i jeżdzisz celowniczkiem. No ja pierdzielę, jak tak można grać w Battlefielda

Będą serwery "no sniper" to grę kupię. Nie będą - dziękuję, postoję.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
5 minut temu, VRman napisał(a):

To GPU debiutowało ponad 9 lat temu. Tylko że najpierw pod nazwą Titan, a 1080ti później. 

Pokaż ukrytą zawartość

Jak porównać ilość tranzystorów tego 1080ti do 5090 i porównać wydajność, to widać, że "Houston, mamy problem". 

1080ti wiecznie zywa :D 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, VRman napisał(a):

Serio, ja bym z radością przyjął newsa, że snajperki i nawet lunetki zostały z BFa całkowicie wywalone. :/

Jak widać w BF6 snajper robi się dość przegiętą klasą. Strzał w banie zabija, przez sweet spoty strzał w klatę zabija. Po przeciwnej stronie masz pozostałe klasy/bronie gdzie wg filmiku co dałem trzeba wpakować kilka pestek w głowę by zabić przeciwnika. Ale znowu w pozostałych klasa na czoło wysuwa się szturmowiec do walki na wszelkiej maści dystansach. Jest wiele rzeczy totalnie źle zbalansowanych. Sama naprawa pojazdów przez technika. Jeden technik bez problemu szybko naprawi pojazd. Dwóch to jesteś już praktycznie nieśmiertelny a mamy jeszcze przecież turbo naprawę. A najlepsze jest to, że co chwila słyszę, że oni to naprawią bo to jest otwarta beta by wyłapać takie sprawy. To po kiego uja są te labsy, zamknięte testy co trwają już jakiś czas !?! Co oni tam testowali, testują ?

• Upvote 2
Opublikowano
26 minut temu, skypan napisał(a):

. A najlepsze jest to, że co chwila słyszę, że oni to naprawią bo to jest otwarta beta by wyłapać takie sprawy. To po kiego uja są te labsy, zamknięte testy co trwają już jakiś czas !?! Co oni tam testowali, testują ?

Ale nie jesteś chyba zdziwiony czy coś, to jest praktycznie co odsłonę ta sama historia. :E Nigdy nie było tak, że w DICE ktoś wyciągał wnioski, tutaj te same bolączki ciągną się latami. 

51 minut temu, Marcusfff napisał(a):

Zarzuciłem temat w dziale zapytań. Chętnych na takie rozwiązanie i chcących się wypowiedzieć zachęcam do dyskusji. Im więcej tym lepiej

Jeśli to mają być serwery płatne, to na początku chętni może będą, ale zapał szybko opadnie. Przerabiałem to jeszcze na PCL, ogarniając serwer forumowy bodajże do BF4. Niż ale dlaczego nie, można spróbować.

Opublikowano
18 minut temu, Vulc napisał(a):

Jeśli to mają być serwery płatne, to na początku chętni może będą, ale zapał szybko opadnie. Przerabiałem to jeszcze na PCL, ogarniając serwer forumowy bodajże do BF4. Niż ale dlaczego nie, można spróbować.

Ludzie obudźcie się. Nie będzie żadnych serwerów płatnych, nie będzie potrzeba żadnych 1 czy dwóch adminów do tych serwerów. Jak założycie sobie serwer na portalu to on będzie i tyle. Będzie sukces jak na początku nie zniknie jak opustoszeje.

Nie będzie nawet możliwości nikogo wykopać z serwera czy przerzucić na drugą stronę.

Tak jest teraz na 2042 i nie liczcie na nic więcej w nowej odsłonie. Zalety będą tylko dwie, że będzie rotacja map oraz możliwość wbicia i zastania graczy do następnej rundy. Problemem już może być to, że prawdopodobnie nie będzie można zmienić strony. 

Jak czytam, o płatnych serwerach i zarządzaniu to płakać mi się chcę (z bólu jak sobie przypomnę czasy 3 i 4):placz:

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Vulc W becie efekt WOW prysnął mi po paru rozgrywkach. Czyli tak ok po 1,5 h gry. 6-ka od 2042 różni się tylko grafiką a szkielet jest 1:1. Na dodatek w paru aspektach jest gorsza. A dziwię się tą naiwnością ludzi co nadal się na to łapią.

Edytowane przez skypan
Opublikowano
56 minut temu, Dominix napisał(a):

Prawdziwa beta bedzie za 2 miesiace, wtedy miliony lemmingow beda testowac i zglaszac, 3-6 miesiecy pozniej bedzie juz takie 1.0 ;)

Też prawda.

Ja pewnie po premierze kupię, ale głównie dlatego że nie ma po prostu gry jak BF6 obecnie. CoDów nie lubie, Squad/Arma to inny gatunek, Battlefront 2 ograny do granic możliwości. 

Opublikowano
7 minut temu, Kabor napisał(a):

Jak czytam, o płatnych serwerach i zarządzaniu to płakać mi się chcę (z bólu jak sobie przypomnę czasy 3 i 4):placz:

W sensie z żalu płakać chce, bo kiedyś to było? ;) Ja niczego nie oczekuję, w linkowanym temacie się o tym wspomina i tyle. Nie wiem więc kto ma się obudzić.

8 minut temu, skypan napisał(a):

@Vulc W becie efekt WOW prysnął mi po paru rozgrywkach. Czyli tak ok po 1,5 h gry. 6-ka od 2042 różni się tylko grafiką a szkielet jest 1:1. Na dodatek w paru aspektach jest gorsza. A dziwię się tą naiwnością ludzi co nadal się na to łapią.

Ludzie zawsze są głodni nowych odsłon i na początku zawsze jest efekt wow, nawet jeśli faktycznie pewne rzeczy wyglądają tak samo. Po tylu latach i odsłonach, mnie to w ogóle nie dziwi. Zwłaszcza że akurat BF6 jest mocno wycelowany w nową audiencję.

Opublikowano
Godzinę temu, Dominix napisał(a):

Prawdziwa beta bedzie za 2 miesiace, wtedy miliony lemmingow beda testowac i zglaszac, 3-6 miesiecy pozniej bedzie juz takie 1.0 ;)

Jak to z każdym bfem, aczkolwiek 6 we wszystkich ostatnich betach wypadła najlepiej 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Vulc napisał(a):

Nie wiem więc kto ma się obudzić.

No ktoś napisał zrobimy serwer na portalu. Inni od razu super będzie potrzebnych 2 typa do zarzadzania inny a to będą płatne serwery. Ja tylko to sprostowałem - nie będzie takich rzeczy.

A płakać się chce mi się chce z dwóch powodów, że tamte czasy już nie wrócą oraz z tego, że ludzie nie czytając tematu (bo było już o tym pisane) i wpadają w jeden wielki hajp. Potem następny napiszę, że będą płatne serwery dedykowane (bo przecież tak ktoś na forum napisał) i zaraz będzie tona syfu ;-). 

Edytowane przez Kabor
Opublikowano
44 minuty temu, Kabor napisał(a):

Tak jest teraz na 2042 i nie liczcie na nic więcej w nowej odsłonie. Zalety będą tylko dwie, że będzie rotacja map oraz możliwość wbicia i zastania graczy do następnej rundy. Problemem już może być to, że prawdopodobnie nie będzie można zmienić strony. 

O czym ty piszesz?

obraz.png.64ee10cf2905c7dc976258bc03676951.png

Zarządzanie serwerem w Portalu na stronce ma wiele modyfikatorów więc można to tak ustawić aby było ok.

45 minut temu, Kabor napisał(a):

Będzie sukces jak na początku nie zniknie jak opustoszeje.

Mam założony serwer testowy od początków BF 2042 i do tej pory nie zniknął.

46 minut temu, Kabor napisał(a):

Jak czytam, o płatnych serwerach i zarządzaniu to płakać mi się chcę (z bólu jak sobie przypomnę czasy 3 i 4

Nic nie zostało przesądzone, więc płacz dalej.

Reasumując aby wypowiadać się w temacie serwerów nawet tych portalowych wypadało by mieć chociaż trochę wiedzy w tym temacie. Pisać dyrdymały każdy może, ale nie mają one pokrycia w rzeczywistości.