Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, Kadajo napisał(a):

Bo nie mają nigdy czym się pochwalić. :hihot:

Naopowiadają inwestorom jakichś bajek a ci zawsze to kupują :E

W sumie to inwestorzy to tak samo durna grupa docelowa jak gracze.

Wierzą w głupoty i wydaja kasę, zanim będzie widać jakieś "wyniki" :hahaha:

Się pochwalą na koniec września a nie teraz.

Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Czy ludzie kupujący pre-ordery bez sensu to debile, których działania są potem wykorzystywane przez chciwych i niemoralnych krawaciarzy do sprzedawania gorszych gier? Bezdyskusyjnie.

Ale surprise surprsie, nie chodziło mi o ciebie.

Mi chodzi o debilizm mas.

Tutaj z przypadku BF6 przynajmniej była beta, ale NADAL gówno można powiedzieć o tym jak będzie wyglądała gra.

Kupuj co chcesz i rób sobie pre-ordery do woli. Ale nie neguj, że jest to zachowanie nierozsądne (najczęściej) i zdecydowanie szkodliwe dla branży.

Trochę taki damage control. :E Piszesz o "masach", ale nie o ludziach, którzy w tym wątku pisali, że biorą preodera? Są przecież częścią tych "mas" i robią ze swoja kasą dokładnie to, na co mają ochotę.

Można powiedzieć bardzo dużo jak będzie wyglądać gra, na podstawie bety gry stricte multiplayerowej. Nie zakładasz chyba, że przez ten czas do premiery coś się diametralnie zmieni. Wjedzie rebalans broni, pojazdów i trybów, może zostanie zaadresowane TTK. Jedynym, dużym znakiem zapytania są mapy. A już teraz mnóstwo osób mówi, że dla nich jest "fine" to co zobaczyli.

To nie podlega dyskusji, natomiast tak samo nierozsądnym jest wymagania od kogokolwiek, aby swoje decyzje co do giereczek które kupuje i kiedy je kupuje, podejmował w oparciu o "szkodliwość dla branży". Bądźmy poważni. Mi też nie są w smak takie praktyki, ale dawno już przestałem strzelać z pistoletu na wodę w stronę słońca. 

Opublikowano
37 minut temu, Vulc napisał(a):

Są przecież częścią tych "mas" i robią ze swoja kasą dokładnie to, na co mają ochotę.

No sorry, ale ja widzę różnicę między jakimiś pryszczatymi od Fortnite'ów a tym forum. 

Proste, że ani to forum nie ma liczb, które się liczą w rozważaniu tematu.

Co do bety - pisałem, że tu jest lepiej. Mapy to moim zdaniem jednak "make or break" dla Battlefielda. To jak ostatecznie wyglądać będzie gameplay, jak się będzie latało, jeździło na dużych mapach. Ale zamianie po becie BF6 to zupełnie nie to samo co ten mainstreamowy tłum głupków, którzy po czterech wtopach pod rząd, idą i znowu robią pre-order piątej z rzędu części  jakiegoś AC czy CoDa. 

40 minut temu, Vulc napisał(a):

To nie podlega dyskusji, natomiast tak samo nierozsądnym jest wymagania od kogokolwiek, aby swoje decyzje co do giereczek które kupuje i kiedy je kupuje, podejmował w oparciu o "szkodliwość dla branży". Bądźmy poważni. Mi też nie są w smak takie praktyki, ale dawno już przestałem strzelać z pistoletu na wodę w stronę słońca. 

Stary. Ja dosłownie sobie pożartowałem przy okazji pisania o pre-orderze BF6. Gdzie od tego do mówienia, że macie tylko i wyłącznie wszyscy kupować patrząc na dobro branży. 

Oczywiście, w miarę możliwości warto mieć to na uwadze. Ale przecież tego chyba nie trzeba tłumaczyć ludziom na forum gdzie siedzą ludzie głównie 35-55 lat, w dużej części grający od dekad.

PS. Pre-ordery gier mniejszych firm, przyjaznych graczom, mogą być rozsądne i pożyteczne tak jak zamawianie AC:Shadows czy DA:Veilguard w pre-orderze mogło być szkodliwe (no tu akurat to i tak nikomu nic nie pomogło więc nie ma problemu :E )

To też przykład na to, że musiałbym sam być debilem, aby na serio wszystkich kupujących coś w pre-ordzerze określać debilami.

Opublikowano

Jeśli widzisz różnicę, to może nie warto tak generalizować, a pokusić się o więcej precyzji. ;) Jak widać, nie wszyscy wyłapali "żart", zwłaszcza że kontekst był niejasny. Natomiast w tym, że ludzie robią preordery, nie ma nic niezrozumiałego. Chcą kupić, równie dobrze mogą zrobić to teraz. Mnóstwo ludzi (pokusiłbym się o stwierdzenie, że większość), nie śledzi później co się dzieje z daną produkcją, nie męczą ich wyrzuty sumienia, że przyłożyli rękę do takiego czy innego procederu. Ot, rzeczywistość. 

• Like 1
Opublikowano

Kto kupił to jedno, przy okazji każdej premiery BF'a pamiętam ludzi, którzy się zarzekali, że nie kupią, a później im mięknie faja, bo "hajp trajn". Po czym grają przez setki godzin, narzekając jaka to jest padaczka. xD

Opublikowano
14 godzin temu, Dominix napisał(a):

Bez żadnych statystyk to jest wróżenie z fusów.

Nie potrzeba zadnych statystyk zeby wiedziec, ze gry bazujace na swoich klientach od zawsze bylby wiekszoscia sprzedazy, a pojawienie sie pozniej na steam to byl maly ulamek ;) 

Opublikowano

No nie bardzo, bo nie ma tego jak poprzeć liczbami. To sa tylko domysły i tyle. Równie dobrze można powiedzieć że ludzie jak tylko mogą przejdą na steam bo EA app jest słabe, więc zapewne przy bf6 sprzedaż się więcej na steam. Może tak, może nie ale nie mam jak tego udowodnić więc to tylko moja nic nie znaczącą opinia ;)

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Dominix napisał(a):

To sa tylko domysły i tyle.

Gry ktore sie sprzedja ww milionach a na steam masz promil graczy to chyba nie trzeba dokladnych statystyk zeby to stwierdzic ;)  Zamiast biadolic w kolko i to samo to moze sobie sprawdz wyniki innych gier rownoczesnie odpalanych na steam bo naprawde nudne to juz jest to twoje pitolenie bez sensu.

3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Na bank więcej niż wcześniej sprzeda się na Steam

Tu masz racje jesli nie potrzeba dwoch klientow.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)

Przesledz sobie kazda premiere EA na steam, ubisoftu czy nawet coda to moze skonczysz isc w zaparte majac klapki na oczach ;) Ja za ciebie tego robic nie bede ale Ty widze zrobisz wszytsko zeby podstawic na swoim zdaniu. 

Tu nie chodzi juz o konkretny nawet wynik tylko to latwo wywnioskowac bez konkretnych  liczb, ktorych sie tak uparles :hihot: Jak dany tyt sprzedal sie w milionach, a na steam max peak ledwo kilka tysiecy graczy to chyba nie trzeba byc alfa i omega, zeby stwierdzic, ze na tej platformie duzej sprzedazy nie bylo w porownaniu do innych. 

12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie potrzeba. Na reszcie nie potrzeba. :yuppie:

Niestety poprzednie odslony nadal potrzebuja klienta wiec, a gdybym mogl to bym dawno klienta EA skasowal i mial tylko na steam gry.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Przesledz sobie kazda premiere EA na steam, ubisoftu czy nawet coda to moze skonczysz isc w zaparte majac klapki na oczach ;) Ja za ciebie tego robic nie bede ale Ty widze zrobisz wszytsko zeby podstawic na swoim zdaniu. 

Tu nie chodzi juz o konkretny nawet wynik tylko to latwo wywnioskowac bez konkretnych  liczb, ktorych sie tak uparles :hihot:

To nie chodzi żeby postawić na swoim, równie dobrze mogę tak napisać o tobie 

Fakt jest taki że to domysł, bo jak nie podasz konkretnych  liczb/statystyk to nic to nie mówi.

A statystyki sprzedaży na steam to tez tylko teoretyczne liczby

Opublikowano

#BF6 #Gauntlet

Tryb Gauntlet, który ma się pojawić w BF6 - przecieki na podstawie plików gry.

Tryb gry będzie prawdopodobnie f2p razem z Battle Royale.

Tryb gry używa tej samej mapy, która będzie do Battle Royale.

Będą 4 misje na rozgrywkę do wykonania.

Można będzie modyfikować ten tryb gry w Portalu.

JAK GRAĆ

Walczcie razem jako drużyna, aby ukończyć serię czterech misji.

Drużyny z najniższym wynikiem w każdej misji są eliminowane.

W finałowej misji, pierwsza drużyna, która osiągnie cel punktowy, wygrywa.

Im lepsze wyniki misji, tym bardziej ulepszają się wasze specyfikacje polowe.

MODYFIKATORY

Briefing misji wskazuje, czy aktywny jest modyfikator.

NAGŁA ELIMINACJA

Natychmiast eliminuje twoją drużynę, jeśli cały twój squad zginie.

MNOŻNIK PUNKTÓW

Podwaja punkty zdobyte w ostatniej minucie misji.

TYPY MISJI

Misje Gauntlet wybierane są w losowej kolejności i umieszczane w losowych lokalizacjach.

VENDETTA

Eliminuj oznaczonych wrogów w drużynach przeciwnika.

Przeżyj jako cel wysokiej wartości, aby zdobywać punkty.

WRACKAGE

Podnoś bomby, aby wysadzić M-COMy.

Zapalnik uruchamia się natychmiast po podniesieniu bomby.

CIRCUIT

Zajmuj i utrzymuj węzły (jak w Chain Link).

Zajęte węzły automatycznie oznaczają przeciwników.

CONTRACT

Śledź i eliminuj wrogie drużyny.

Odrodzenie drużyny tylko raz – całkowita eliminacja kończy grę.

HEIST

Przechwytuj pakiety danych z wrogiego HQ.

Niosący pakiet są zawsze oznaczeni dla przeciwników.

EXTRACTION

Odzyskaj dyski z danymi i dostarcz je do dronów.

Sprawdzaj drony pod kątem pułapek, aby uniknąć zasadzki.

DEADLOCK

Zabezpiecz i utrzymuj strefy wraz ze swoją drużyną.

Rozdzielcie się, aby zdobywać więcej stref i punktów.

DECRYPTION

Zabezpieczaj i deszyfruj dowolne nadajniki, które znajdziesz.

Sprint wstrzymuje proces deszyfrowania.

537031881_715324418176594_5332650168626690178_n.thumb.jpg.d1d2f04114c4ab45568d1d39af0f8c4a.jpg

Opublikowano
20 godzin temu, skypan napisał(a):

Przy BF6 dla mnie nie ma znaczenia na jakiej platformie to będzie. Zadecyduje cena klucza.

Klucze będą bardzo tanie, tylko musisz wytrzymać dłużej niż kilka dni po premierze ;)

Intel to daje do trzech generacji cpu 8:E Może z RTXami coś też wyskoczy.

https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/intel-offers-up-battlefield-6-bundle-with-qualifying-cpu-or-gpu-purchase-free-game-promotion-ends-september-7

Opublikowano
W dniu 23.08.2025 o 19:27, Kadajo napisał(a):

W sumie to inwestorzy to tak samo durna grupa docelowa jak gracze.

Wierzą w głupoty i wydaja kasę, zanim będzie widać jakieś "wyniki" :hahaha:

Jak inwestujesz w cos co juz robi wyniki, to nigdy nie trafisz "zlotej kury".
Inwestowanie to nie jest 100% success rate.

Opublikowano (edytowane)

Ja tym razem kupuje na STEMA. Nie wymaga EA więc nie będę musiał tego gówna włączać.

Teraz jak uruchamiam EA APP to potrafi się uruchomić w wersji angielskiej albo pokazuje, że mam zainstalowanego Apexa i simsy zamiast BF2042. Więc nie będę płakał za tym gównem.

Jednak aby nie było tak ciekawie 2 znajomych ma problem. Jeden ma taki problem, że jego syn do swojego konta Steam raz miał podlinkowane konto EA (ojca) i teraz nie może podlinkować swojego (a właściwie rozłączyć poprzedniego). Drugi znajomy natomiast ma problem, że przy linkowaniu wyskoczył my błąd i podlinkowało jakieś dziwne konto (jakieś losowe cyfry w nazwie) i też tego nie może odlinkować.

W obu sytuacjach Hindusi nie są wstanie pomóc :stukniety:.

Jak by BF6 dalej wymagał EAAPP wtedy kupił bym tylko na EA. Od poniższego przypadku już nigdy nie kupuje gier wymagających 2 programów do uruchomienia.

Poniższy przypadek.

Kiedyś kupiłem Star Wars Squadron na Epiku (akurat pierwsza większa promocja tego tytułu).

Więc musiałem uruchamiać grę z Epica która uruchamiała EAAPP (czy tam origina wtedy) który uruchamiał stema (bo gra na VR była przez niego obsługiwana). Generowało to same problemy i trzeba było czasami kilka razy startować bo coś się wykrzaczało raz w jednym raz w drugim. A jak trzeba było zresetować grę po zmianie ustawień to już palpitację serca miałem - nigdy więcej takiego kombo ;-)

Edycja:

Drugi przypadek.

Jak wyszło diablo w GP to miałem problemy z podlinkowaniem konta blizzarda. Najbardziej rozśmieszył mnie komunikat przy łączeniu, że konto blizzarda nie jest własnością MS i MS nie odpowiada za błędy z tego wynikające :smiech:.

Edytowane przez Kabor
Opublikowano

Dawno temu było podawane info o tym tutaj. Sam możesz wpisać w google dla potwierdzenia.

Ja będę miał trial więc najpierw tam odpalę, poczekam z miesiąc jak już kilka poprawek będzie i się oceni ponownie i pomyśli nad kupnem, a może wcześniej/pozniej