Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie się gra nie wysypała ani razu. 

Śmiga jak po maśle wszystko, żadnych dropów nie odnotowałem, ale w kampanie nie grałem. 

Jedyne moje zastrzeżenia dotyczą interfejsu, śledzenia postępów, zadań i ewentualnie zawartości. 

Liczę że to poprawią wraz z nadchodzącą przepustką sezonową. 

• Upvote 4
Opublikowano

Interfejs od wersji beta nie dostał żadnych znaczących zmian. Nie liczyłbym na wiele, poza tym mają MASĘ czasu na tego typu poprawki. Patrząc jak długo wspierany był BF 2042 to nie zdziwię się jak ze dwa latka zlecą zanim niektóre funkcje zaczną znośnie działać.

Opublikowano
19 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Mnie się gra nie wysypała ani razu. 

Śmiga jak po maśle wszystko, żadnych dropów nie odnotowałem, ale w kampanie nie grałem. 

Jedyne moje zastrzeżenia dotyczą interfejsu, śledzenia postępów, zadań i ewentualnie zawartości. 

Liczę że to poprawią wraz z nadchodzącą przepustką sezonową. 

Również zero błędów czy dropów a to zaskakujące zważywszy na to co się czasem dzieje na ekranie.

• Upvote 1
Opublikowano

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

btw. wszedłem sobie na Polskie forum EA Battlefield 6 i jest tam dział "Dyskusja ogólna" i straszny syf w tematach. Czy ludzie naprawdę nie potrafią założyć wątku z problemem w dziale "problemy". Społeczność jest straszna.

Opublikowano

Straszny jest ten nacisk na robienie jakichś "challenge'y".

Mam wrażenie, że ludzie mają w d...e teamplay i zbierają na siłę fragi jakąś konkretną bronią (nieoptymalną), albo inne naprawy, reanimacje, kiedy są zupełnie bez sensu itp. zamiast grać dla zwycięstwa całego zespołu.
No ale wiecie, dopaminka, układ nagrody i te sprawy... "żeby jakiś skin wyskoczył".

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ktoś wie co to te białe kwadraty przy broniach? To waga, limit ulepszeń, mobilność? 

3 minuty temu, krukkpl napisał(a):

Straszny jest ten nacisk na robienie jakichś "challenge'y".

Mam wrażenie, że ludzie mają w d...e teamplay i zbierają na siłę fragi jakąś konkretną bronią (nieoptymalną), albo inne naprawy, reanimacje, kiedy są zupełnie bez sensu itp. zamiast grać dla zwycięstwa całego zespołu.

Ja mam to w dupie. Jak coś się odblokuje to będzie. 

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
2 minuty temu, krukkpl napisał(a):

Ustabilizuje się jak odblokują większość rzeczy. W tej chwili jest ogromny napływ noobów przez wielki hype na grę. Wykruszą się nooby to będzie można grać normalnie i zespołowo. Druga sprawa to nie oczekuj że random będzie grał zespołowo. Każdy sobie w takim meczy rzepkę skrobie. Najlepiej mieć ekipę 4 graczy i z nią grać.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strilok napisał(a):

Najlepiej mieć ekipę 4 graczy i z nią grać.

To prawda, jedna taka zorganizowana ekipa często przeważa nad 32 randomami po przeciwnej stronie i równa się wygranemu meczowi :D 

A tak w ogóle, dlaczego w BF6 nie ma meczy po 128 graczy?

Taki regres trochę.

Edytowane przez krukkpl
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, krukkpl napisał(a):

A tak w ogóle, dlaczego w BF6 nie ma meczy po 128 graczy?

Samo DICE przyznało że był jeden wielki chaos na polu bitwy i zdecydowali się na sprawdzony powrót do 64 graczy. Mniejsze mapy, gdzie rozgrywki są bardziej intensywne i "mięsne".

Opublikowano

Mi się podoba system odradzania w pojazdach. Widzę, które są dostępne i ewentualnie kiedy się coś zwolni. Trochę sprawniej to idzie niż w 2042.

TTK minimalnie moim zdaniem za wysoki, ale nie tak jak swego czasu w BF5.

Gra się całkiem spoko, choć żadnym pro graczem nie jestem, kręcę się koło współczynnika KD 1.0. W każdym razie codziennie po pracy będzie grane. Czekam na więcej zawartości (mapy i broń).

Opublikowano
18 minut temu, caleb59 napisał(a):

skurczenie map i anomalie typu Szturm na 24 graczy.

Oj to prawda. Szturm na 24 graczy to jakiś żart. Mapy faktycznie malutkie. Nawet ta największa w 6 jest tak naprawdę niezłą protezą. (Mirak Valley)

Opublikowano
Godzinę temu, Sawyer1916 napisał(a):

Mi się podoba system odradzania w pojazdach. Widzę, które są dostępne i ewentualnie kiedy się coś zwolni. Trochę sprawniej to idzie niż w 2042.

TTK minimalnie moim zdaniem za wysoki, ale nie tak jak swego czasu w BF5.

Gra się całkiem spoko, choć żadnym pro graczem nie jestem, kręcę się koło współczynnika KD 1.0. W każdym razie codziennie po pracy będzie grane. Czekam na więcej zawartości (mapy i broń).

Odradzanie w pojazdach jest spoko o ile pojazd nie jest na końcówce życia. Już dwa razy tak miałem że respi mnie w pojeździe który po sekundzie wybucha. Powinno być jakieś ograniczenie, że gdy poniżej 1/4 hp lub pod ostrzałem to nie da się tam zrespić. Skoro nie można zrespić się na gościu pod ostrzałem, czemu mogę wskoczyć do takiego pojazdu :hmm:

Opublikowano
1 godzinę temu, Sawyer1916 napisał(a):

Mi się podoba system odradzania w pojazdach.

Mi się podoba, że ludzie nie ogarniają, że pojazdy są też dostępne poza bazami głównymi (i wtedy trzeba do nich normalnie podejść).
Już parę razy (w starym stylu :D) wbiłem moim czołgiem na punkt przeciwnika i zamieniłem mój poharatany pojazd na nówkę sztukę wroga ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Apropo. Dali jakiś tryb bez respawnów poza spawn pointami?

Bo szczere, to mi się to wcale nie podoba. Za duża sieczka, a poza tym podnoszenie przeciwnika nie jest najlepszą formą spędzania czasu w grze. Trochę to powinni przyhamować.

Nie podoba się bo trzeba długo biec z buta? No to helloooł. Nie graj piechotą - problem solved. Od tego jest Battlefield żeby się napier(..)lać czołgami, samolotami, jeepami z C4 itp.

Nawet nie wiem czy chciałbym, żeby było jak w BF2, gdzie można było się spawnować tylko na squad leaderze no i nie było tak, że dookoła bieda tłum ludków z defibrylatorami. 

Ale może ja jestem staroświecki. W grach online odzyskiwania energii po 3 sekundach nie obrywania, też nie rozumiem . To jest moim zdaniem bez sensu.

Ma być frajda z oczyszczenia checkpointu (terenu wokół flagi) i eleminacji przeciwników, a nie "nic nie postrzelałem przez 4 sekundy. To skandal. Gra jest bez sensu! :placz: "

Edytowane przez VRman