Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Battlefield6 now ranks as the second lowest-rated game in the series on Steam... 

gdzie z tego co pamietam to bf3 byl hejtowany na steamie za punkbuster i EA wiec to powinno wygladac

bf1 bf bad company 2 bf4 <3 bf3 ...

image.thumb.png.0715a57d16b04e1080c4533995e8fc12.png

WYŁĄCZENIE CROSSPLAY W BATTLEFIELD 6:
wejdz w dokuments/battlefield 6/settings/steam/PROFSAFE profile i dodaj/zmień wartość GstGameplay.CrossPlayEnable 0

(z 1 na 0)

potem napisze od nowa i przypne bo sie laczy

Opublikowano

Widzę crossplay to pozwolili wyłączyć gdzieś tam w plikach na zasadzie "macie i odczepcie się" żeby przypadkiem zbyt wiele osób nie kombinowało  :D

26 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Battlefield6 now ranks as the second lowest-rated game in the series on Steam... 

Szybko się zmienia, po premierze nie bylo zachwytów nad liczbą graczy online?  :D

Opublikowano
13 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Ogólnie helka jest trudniejsza w opanowaniu niż samolot.

A ja umiem latać skutecznie helką natomiast nigdy nie potrafię opanować samolotów. Znaczy umiem przelecieć ,zawrócić uciec ale aby skutecznie walczyć z innym jetem, zestrzelić z działka piechotę to już dla mnie nie do ogarnięcia. 

Opublikowano

🟥 Dice wyjaśnił nieco więcej na temat tracenia kontroli na MnK 🖱️ w #BF6 i #RedSec podczas strzelania na ADSie, które nie występowało we wcześniejszych BFach i mają się temu przyjrzeć.

👉 Dice: "Przyglądamy się temu. Nie sądzę jednak, że to błąd — recoil jest w zasadzie „dodawany” do ruchu twojego celownika, więc jeśli poruszasz celownikiem przeciwnie do kierunku odrzutu, będzie to odczuwalne jako bardziej ociężałe, natomiast jeśli poruszasz celownikiem zgodnie z kierunkiem odrzutu, ruch będzie przyspieszony." 

👉Dice: Jest to efekt uboczny zmiany systemu odrzutu, który całkowicie został zmieniony na nową metodę. "Nie mogę wypowiadać się o wszystkim w szczegółach, ale wiele naszych systemów uległo fundamentalnym zmianom w porównaniu do tego, jak wyglądały wcześniej — na potrzeby BF6 (bo musiały). Nawet Battlefield 2042 bardzo się zmienił w stosunku do BFV itd... Często nie da się ich po prostu idealnie przenieść."

👉Dice:  "To jest coś, czemu się przyglądamy, więc jestem pewien, że wkrótce będziemy mogli podzielić się większą ilością informacji"

🟥 Tak czy inaczej jest to do poprawy, ponieważ wypracowana nasza pamięć mięśniowa idzie w zapomnienie, kiedy w czasie rzeczywistym zmienia się sens / dpi podczas strzelania.

Opublikowano
8 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a):

jakbym wydał 200+ zl na gre to tez bym w nia gral niezaleznie czy mi sie podoba czy nie. 

Ja wydałem 300, bf6 bardzo mi się podoba, ale w niego nie gram od tygodnia :D. Arc Raiders za bardzo pochłonął.

Opublikowano
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Chyba nikt nie liczył że jakimś wpisem w pliku się wyłączy crossplay 😆 

Jesteś w błędzie. Wyłącza crossplay. Występuje to w liście komend ale ĘĄ po prostu nie dodała pstycznika w menu. Masz info w menu i brak konsol podczas rozgrywki. Tylko jest problem z graczami :)

Ten wpisik niczym nie różni się np. od tego wpisu ;)

GstRender.MotionBlurWeapon 0.000000

Battlefield 6 Screenshot 2025.11.05 - 09.31.05.32.png

• Upvote 1
Opublikowano

Jest i będzie problem z graczami bez crossplay, bo nie ma tej opcji w menu, za mało ludzi jeszcze wie że tak mozna wyłączyć, wiec dobranie tylu do pełnego składu meczu w danym trybie będzie bardzo trudne. nie dość że musi uzbierać tylu akurat wolnych, z zamiarem gry, to jeszcze muszą chcieć grać w dany tryb i na danej mapie. 

Opublikowano

Crossplay off nawet w BF 2042, gdzie można było to wyłączyć normalnie z poziomu menu gry powodował, że matchmaking dostawał sraczki więc sama widoczność tej opcji to nie wszystko, gra po prostu była tworzona z myślą o włączonym crossplay i jego wyłączenie matchmaking traktuje jako anomalię.

Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

No to teraz chociaż wiadomo dlaczego tak gówniano się strzela w tej części i każdy komu to nie przeszkadza zasługuje na kąpiel w beczce z kwasem.

Ty to juz kwasem straszyles ludzi w pojazdach, ludzi ktorym sie podoba bf, teraz jeszcze ludzi ktorzy sobie radza z nowym aimem.
Lada moment zostaniesz sam z botami, bo wszyscy w beczkach. %-)

• Upvote 1